اطلاعیه خبری
تجمع اعتراضی کارگران شرکت کاغذ پارس و شرکت ملی صنایع مس
– روز چهارم مهرماه کارگران شرکت کاغذ پارس و شرکت پارس طبیعت سلولز که شرکت زیر مجموعه آنست و در هفت تپه قرار دارد در اعتراض به اخراج تعدادی از همکاران خود دست از کار کشیده و در محوطه شرکت تجمع کردند. بنا بر خبر مدیریت شرکت از روز اول مهرماه اقدام به اخراج ۱۴ نفر از کارگران نموده است و به باقی کارگران نیز اعلام شده است که به زودی همه از کار بیکار خواهند شد. کارگران اخراجی همگی ۱۰ سال تا ۲۰ سال سابقه کار دارند. در تجمع اعتراضی امروز چهارم مهرماه کارگران این شرکت خواستار بازگشت به کار همکاران خود شدند.
شرکت کاغذ پارس و شرکت زیرمجموعهی آن از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شد کارگران را بعنوان نیروهای پیمانکاری به کار میگیرد و یک خواست کارگران داشتن قرارداد مستقیم و دائم است. در این شرکت ۵۷ کارگر به کار اشتغال دارند و علیرغم داشتن سابقه طولانی مدت کاری فقط ۵ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند و از طرح طبقه بندی مشاغل نیز محرومند. به گفته کارگران مدیریت قصد دارد نیروهای دستچین شده ای را به جای کارگران اخراجی استخدام کند. اخراج کارگران و جایگزینی نیرویی جدید یکی از سیاست های جاری در میان کارفرمایان است و با این کار میکوشند خود را از تعهداتی که در قبال کارگران سابقه دار دارند رها کنند و با هزینه کمتری نیروی کاری به استخدام در آورند. کارگران کاغذسازی پارس به این بیکارسازی ها معترصند.
– روز چهارم مهر ماه کارگران پیمانکاری شرکت ملی صنایع مس در شهر بابک در اعتراض به وضعیت اسفناک معیشتی و کاری خود و بازداشت ۴ نفر از همکارانشان مقابل اداره کار و اداره اماکن این شهر تجمع کردند. به گفته کارگران آنها پیش از این نیز نسبت به وضعیت بد شغلی خود معترض بودند و پیمانکار تصمیم به اخراج آنها را داشت. اما در نهایت قرار بر این شد تا کارگران با همان شرایط به کار خود ادامه دهند و کارفرما هیچ کارگری را اخراج نکند. اما علیرغم این که قول عدم اخراج کارگران داده شده بود، روز اول مهر هفت نفر از کارگران اخراج شدند. بنا بر خبرها اخراج این هفت کارگر موجب اعتراض و درگیری میان مدیران شرکت و دیگر کارگران شد. و بدنبال آن ۴ نفر از کارگران بازداشت شدند. کارگران میگویند با وجود اینکه این ۴نفر در همگام درگیری در شرکت نبودند، متهم به ضرب و جرح شده اند اما دلیل واقعی بازداشت آنها پیگیری مطالباتشان است. کارگران به این بازداشت ها و اخراج ها اعتراض دارند و اعلام کرده اند تا آزادی همکاران خود و بازگشت به کار اخراجی ها و نیز توقف بیکارسازی ها به اعتراض خود ادامه خواهند دارد. شرکت پیمانکاری راهسازی و معدنی مبین مسئولیت معدن میدوک شهر بابک استان کرمان را برعهده دارد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۵ مهر۱۴۰۰ ، ۲۷سپتامبر ۲۰۲۱
بازداشت عزیز قاسم زاده سخنگوی کانون صنفی معلمان گیلان
هم اکنون ۱۴ معلم در بازداشت بسر میبرند
ساعت سه و نیم بعد از ظهر روز یکشنبه ۴ مهرماه با یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری عزیز قاسم زاده سخنگوی کانون صنفی معلمان گیلان، او دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان و کانون های صنفی معلمان در شهرهای مختلف به این دستگیری اعتراض کرده و در میان معلمان و بازنشستگان و فعالین کارگری این دستگیری اعتراضات و بازتاب وسیعی پیدا کرده است. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ضمن انتشار این خبر مینویسد: “بازداشت، پیگرد و به بند کشیدن فعالان تشکل های مستقل و سایر عرصه ها، تاثیری در ممانعت از مبارزات برحق و همه جانبه شاغلان و بازنشستگان و اقشار زحمتکش، نخواهد داشت. تجمع اعتراضی سراسری و گسترده ۳ مهر ماه فرهنگیان در بیش از ۳۰ شهر و فریاد معلمان شاغل و بازنشسته برای زیست و معیشت شایسته، نشان دهنده این واقعیت است. اعتراض، تجمع، اعتصاب، تحصن، تشکل مستقل و آزادی بیان جرم نیست، حق مسلم تمامی شهروندان است “. در این بیانیه شورای هماهنگی بازداشت و وضعیت بی خبری از عزیز قاسم زاده را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط وی و سایر معلمان زندانی شده است.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی بازداشت عزیز قاسم زاده را محکوم میکند و همصدا با شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان و همه معلمان بر آزادی بدون قید و شرط وی تاکید میکند.
قبل از بازداشت عزیز فاسم زاده با شروع دور جدید اعتراضات سراسری معلمان حکومت اسلامی بر احضار و دستگیر معلمان شدت داد . از جمله روز ۲۳ شهریورماه، مهدی فتحی یکی از معلمان معترض توسط نیروی انتظامی بازداشت شد. او در دادگاه بدوی به ۱۴ ماه حبس محکوم شده است. همچنین روز ۲۱ شهریور یعقوب یزدانی عضو انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی، پس از مراجعه به اجرای احکام دادگستری بجنورد برای پیگیری پروندهای دیگر که برای وی تشکیل شده بود، به اتهام اخلال در نظم عمومی، بازداشت و راهی زندان مرکزی بجنورد شد. در هفدهم شهریور نیز غلامرضا غلامی در روستای کنداز استان فارس دستگیر و به نقطهی نامعلومی منتقل شد و در همان روز جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگيان پس از ابلاغ اتهامات جدید و افزایش قرار وثیقه از صد به چهارصد میلیون به دادسرای کرج احضار گردید.
بدین ترتیب هم اکنون ۱۴ معلمِ فعال در تشکلهای صنفی معلمان در زندان به سر میبرند، دهها معلم حکم زندان گرفتهاند و هر لحظه ممکن است احضار و بازداشت شوند. در موج تازهی احضار ها دهها معلم و برخی برای چندمین بار احضار شده اند.
اسامی معلمان زندانی عبارتند از:
-اسماعیل عبدی در زندان تهران با ۱۰ سال حکم. او از سال ۹۵ در زندان است . عبدی ابتدا به شش سال حبس محکوم شده بود و در آستانه به پایان رسیدن دوره محکومیتش ده سال دیگر حکم زندان گرفت. ناهید فتحعلیان، زینب همرنگ و معصومه عسگری سه معلم زندانی دیگر هستند که در زندان تهران بسر میبرند . محمد ارکیان نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام در کرج در زندان است. همچنین محبوبه فرحزادی اخیرا احضار و مورد بازجویی قرار گرفت و زیر حکم است.
– هاشم خواستار، محمد حسین سپهری و نصرت بهشتی از معلمان زندانی در مشهد و یعقوب یزدانی و محمدرضا رمضان زاده در زندانی بجنورد بسر میبرند.
– مهدی فتحی و غلامرضا غلامی در استان فارس در زندان بسر میبرند و اصغر امیرزادگان در این استان زیر حکم است و محمد علی زحمتکش پس از یکسال حبس با پرداخت ۱۲ میلیون به جای ۷۴ ضربه شلاق آزاد شد.
– عزیز قاسم زاده در گیلان در زندان است و محمود صدیقیپور، تیمور باقری، و معلمانی دیگر احضار شده اند.
– پیروز نام، و علی کروشات در خوزستان حکم زندان گرفته اند و محمود ملاکی و حسین رضایی در بوشهر زیر حکم هستند. همچنین حسین حسینخانی از معلمان بازنشسته مهاباد با سه ماه حبس در زندان است.
بعلاوه در اسلامشهر حمید قندی و رسول بداغی، در شهریار جعفر ابراهیمی، و در خمینی شهر شماری از معلمین احضار شده اند. همینطور مصطفی نیلی وکیل افتخازی معلمان نیز به جرم دفاع از معلمین از سوم شهریور در بازداشت بسر میبرد.
آزادی معلمان زندانی یکی از خواستهای مهم معلمان در اعتراضاتشان است و یک شعار اعتراضی آنان در تجمعات بزرگ سوم مهر شعار آزادی معلمان زندانی بود . هم اکنون کارزاری بزرگ برای آزادی معلمان زندانی در جریان است. معلمان یک نیروی مهم کارزار علیه امنیتی کردن مبارزات با خواست مشخص بسته شدن پرونده های امنیتی معلمان دربند، کارگران زندانی و همه زندانیان سیاسی هستند. باید وسیعا به این کارزار پیوست. معلمان زندانی و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
۵مهر ۱۴۰۰، ۲۷سپتامبر ٢٠٢١
http://free-them-now.com—
tel:00447435562462