سه اطلاعیه حزب. نفت و خبری‎‎

شکایت کنشگران اجتماعی از رژیم اسلامی به سازمان ملل در مورد کشتار کرونا

  • شماری از کنشگران اجتماعی طی نامه ای به میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به کمیسر عالی سازمان ملل درباره کشتار گسترده کرونا در ایران هشدار دادند و صدای اعتراض خود را جهانی کردند. اسماعیل بخشی و جعفر عظیم زاده از چهره های سرشناس کارگری، محمد حبیبی از معلمان معترض شناخته شده، شهناز اکملی و اکرم نقابی از مادران دادخواه، جعفر پناهی و محمد رسول اف کارگردان، محمد سیف زاده وکیل مدافع، محمد نوریزاد مستند ساز و نرگس محمدی از فعالین مدافع حقوق بشر امضا کنندگان این نامه هستند. امضا کنندگان این نامه ضمن اشاره به رسیدن آمار رسمی قربانیان کرونا به بیش از ۷۰۰ نفر در روز و اعتراض به عدم واکسیناسیون مردم و هشدار در مورد خطر مرگ هولناک جمعی مردم، بر ضرورت اقدام فوری و جدی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی جهت کنترل و مهار شیوع کرونا در اسرع وقت در ایران و الزام وارد کردن واکسن به میزان لازم و انجام واکسیناسیون تک تک مردم تاکید کرده و چنین مینویسند:

“آمار مبتلایان به کرونا طی هفته‌های اخیر افزایش یافته و طی آمار رسمی اعلام شده توسط حکومت، آمار کشته‌شدگان به بیش از ۷۰۰ نفر در روز رسیده است. طی ۱۰ روز گذشته شاهد بودیم مراسم مذهبی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سراسر کشور برگزار شده و پیش‌بینی می‌شود طی هفته‌های آینده شاهد جهش قابل توجه آمار مبتلایان و کشته‌شدگان باشیم. از آغازین روزهای شیوع کرونا سیاستی که از سوی حکومت ایران و رهبر نظام و سایر مسئولان حکومتی در پیش گرفته شد، مرحله به مرحله شرایط هولناک کنونی را رقم زد. متاسفانه اعلام منع ورود واکسن از آمریکا و انگلیس از سوی رهبر نظام در تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۳۹۹ موجب شد تا به جای پیروی از سیاست جهانی کنترل کرونا از طریق واکسن و مرگ و میر در سایر کشورها، به همه گیری و گسترش این بیماری در ایران و افزایش مرگ و میر دامن زده شود.

عدم وجود تجهیزات و امکانات و توانایی لازم برای تولید واکسن داخلی و ادعای مسئولان بر خودکفایی در تولید واکسن و ممانعت از ورود واکسن معتبر جهانی در فرصت ضروری، مردم ایران را در مقابل شیوع و گسترش این ویروس کشنده ، بی‌پناه کرده است.

اظهارات غیرمسئولانه، کذب و فریبکارانهٔ بخش مهمی از مسئولان در این رابطه از جمله دلایل قصور و بی‌کفایتی آنها در مهار شیوع کرونا و افزایش مرگ و میر در ایران است. چنانچه برخی از این اظهارات از سوی کواکس کذب خوانده شده است. برای مثال زمانی که آقای عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، دلیل عدم ورود واکسن را تحریم اعلام کرد، کواکس رسماً اعلام کرد که هیچ منع قانونی و حقوقی برای ورود واکسن به ایران وجود ندارد.

ما امضاکنندگان این نامه اعلام می‌کنیم که آمار اعلام‌شدهٔ کشته‌شدگان بر اثر ابتلا به کرونا از سوی حکومت صحیح نمی‌باشد. این نکته را آقای زالی رئیس ستاد کرونا در تهران نیز اعلام کرده‌ است. این قبیل اقدامات حکومت در راستای فریب نهادهای بین‌المللی و افکار عمومی بوده و متاسفانه یک فاجعه ملی در ایران را رقم می‌زند. همچنین اعلام می‌داریم علی‌رغم کشته شدن صدها هزار تن از هموطنان عزیزمان شاهد هستیم که همچنان واکسیناسیون مورد نیاز مردم صورت نمی‌گیرد و سیاستی جهت کنترل و مهار کرونا اتخاذ نمی‌گردد، بلکه سیاستی چون برپایی مراسم گسترده مذهبی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی به شدت دنبال می‌شود.

بنابراین بر اساس سیاست های نظام جمهوری اسلامی در امر کرونا و اعلام منع ورود واکسن کرونا توسط رهبر حکومت نه تنها اقدامات لازم و‌کافی برای مهار کرونا صورت نگرفته، بلکه با بی توجهی به امر واکسیناسیون و ترویج مراسم گسترده و جمعی مذهبی، سیاستی برای ابتلا و کشتار بیشتر مردم تدارک دیده می‌شود. ما بر این باوریم که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی می‌بایست در اسرع وقت در امر کنترل و مهار شیوع کرونا در ایران از جمله الزام ورود واکسن به میزان لازم و انجام واکسیناسیون تک تک ایرانیان اقدام جدی نمایند، در غیر این‌صورت ما در معرض یک مرگ هولناک جمعی در ایران خواهیم بود.”

رونوشت این نامه به پیتر مائوره، رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، دکتر تدروس آدهانام، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، دکتر کریستوس کریستو، رئیس پزشکان بدون مرز بین‌المللی داده شده است.

قبل از آن نیز شماری از تشکلهای کارگری چون سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران، اتحاد بازنشستگان، اتحاد سراسری بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته پیگیری تشکل های کارگری ایران و کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری طی بیانیه ای جمعی در سوم شهریور ماه تحت عنوان “عدم اجرای واکسیناسیون فوری، رایگان، عمومی و استاندارد جنایت است!” بر واکسیناسیون فوری مردم تاکید کرده اند. شورای سازماندهی اعتراض کارگران پیمانی نفت نیز در بیانیه ای جداگانه بر اجرایی شدن واکسیناسیون و پروتکل های سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده و حمایت خود را از وکلایی که بخاطر اعتراض به عدم اجرایی شدن این امر بازداشت شده اند، اعلام کرده است.

امروز مردم در ایران بخاطر کشتار وسیع کرونا و سیاست های ضد انسانی و جنایتکارانه حکومت اسلامی در قبال جان مردم دادخواه هستند و انگشت نشانه مردم بدرست مستقیما بسوی خامنه ای به عنوان مسئول این کشتار جمعی است. حزب کمونیست کارگری بر واکسیناسیون رایگان و فوری همه مردم و پایان دادن به این کشتار تاکید دارد و سیاست ضد انسانی حکومت اسلامی در مورد کرونا را محکوم میکند. این کشتار جمعی را تنها با اعتراض گسترده علیه حکومت جنایتکار اسلامی می توان پایان داد.

حزب کمونیست کارگری ایران

۷ مرداد۱۴۰۰ ، ۲۹ اوت ۲۰۲۱

تجمع کارگران شهرداری میاندوآب و امیدیه و اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک

  • روز یکشنبه ۷ شهریور جمعی از کارگران شهرداری میاندوآب در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه مزد و حق بیمه تجمع کردند. این چندمین بار است که کارگران شهرداری میاندوآب برای دریافت حقوق معوقه خود دست به تجمع می زنند.
  • روز یکشنبه هفتم شهریور کارگران شهرداری امیدیه برای دومین روز در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.

تعویق پرداخت دستمزدها، سطح نازل حقوقها و قراردادهای موقت کاری از معضلات تمامی کارگران شهرداری است و اعتراضات بخاطر این مشکلات در میان کارگران شهرداری گسترده است و خواستهای مشترک آنها بستر ایجاد تشکل سراسری میان کارگران و رفتن بسوی اعتصابات سراسری را فراهم کرده است.

  • روز ۶ شهریور کارگران گروه ماشین مونتاژ در ماشین سازی اراک در اعتراض به هیئت مدیره شرکت که در تقویم کاری شهریور روزهای تعطیل را روز کاری اعلام کرده است، با اعتصاب خود شرکت را به تعطیلی کشاندند.

حزب کمونیست کارگری ایران

۷ مرداد۱۴۰۰ ، ۲۹ اوت ۲۰۲۱

فضای اعتصاب در میان رانندگان فاز ۱۹، تجمع کارگران شرکت حفاری و خبرهایی دیگری از نفت

بنا بر خبرهای منتشر شده در کانال تلگرامی “شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت” راننده های فاز ۱۹ هم اکنون سه ماه است که مزد نگرفته اند و زمزمه های به راه انداختن اعتصاب در میان آنان بالاست.

در گزارش خبری این شورا در مورد آخرین خبرهای مربوط به اعتصاب سراسری این کارگران چنین آمده است: “خبرهای دیگر حاکی از بازگشت بخش هایی از کارگران به کار با توافقاتی است که با پیمانکاران انجام میدهند. از جمله طبق خبر شمار زیادی از جوشکاران فاز ۱۳ سر کار بازگشته اند که تاکید ما اینست که مثل همکارانمان در هفشجان و ایذه این کارگران هر چه سریعتر نمایندگان خود را انتخاب کنند و بر خواستهایی که داشته اند بویژه وضع کمپ ها کیفیت غذا تاکید کنند. در برخی مجتمع ها نیز کارفرمایان زیر فشار اعتصاب ما به دوبرابر دستمزد و بیست روز کار و ده روز مرخصی تن داده اند. این را باید مبنای توافقات خود در سطح سراسری قرار دهیم. همینطور خبر میرسد که بخشی از همکاران پروژه ای اعتصابی ما در فاز ۱۴ سر کار برگشته اند. اما جوشکاران هنوز در اعتصاب هستند. نقطه اتحاد ما کارگران اعتصابی خواستهای مشترک ماست. مبنا قرار دادن بالاترین سطح توافقات صورت گرفته بر سر میزان دستمزدها که توسط کارگرانی که سر کار بازگشته اند با پیمانکاران و اینکه دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۲ میلیون باشد اولین تاکید ماست. بعلاوه ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی یک مطالبه فوری ماست و تا کنون بسیاری از پیمانکاران حاضر به قبول آن شده اند.

همینطور وضع کمپها باید بهبود جدی پیدا کرده و در هر اطاق بیش از ۴ نفر اسکان نداشته باشند و کیفیت غذا بهبود یابد و غذاخوری برای محل صرف غذا تدارک دیده شود”.

در این گزارش خبری همچنین بر پرداخت بموقع دستمزدها و تسویه حساب طلبهای کارگران تاکید شده است. یک خواست دیگر مورد تاکید کارگران پیمانی، واکسیناسیون رایگان است و در گزارش خبری شورای سازماندهی اعتراضات این کارگران به عدم واکسیناسیون رایگان برای همه و اجرایی نشدن پروتکل های سازمان بهداشت جهانی و دستگیری وکلایی که همین مطالبه و اعتراض را داشته اند اعتراض شده و بر آزادی فوری دستیگر شدگان تاکید شده است.

از خبرهای دیگر منتشر شده تجمع کارگران شرکت ملی حفاری با خواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، همسان سازی حقوق و حذف پیمانکاران است. این تجمع در روز ششم شهریور ماه مقابل ساختمان مدیریت ملی حفاری در اهواز برگزار شده است. کارگران اعتصابی نفت بر ادامه اعتصاب تا رسیدن به مطالبات خود تاکید دارند.

حزب کمونیست کارگری ایران

۷ شهریور۱۴۰۰ ، ۲۹ اوت ۲۰۲۱


tel:00447435562462