اخبار نفت، ویژه اعتصابات سراسری: شماره ۳۰
ادامه اعتصاب دهها هزار کارگر نفت و آخرین خبرها
اعتصاب دهها هزار کارگر پیمانی نفت ادامه دارد. در برخی شرکت ها کارگران با عقب نشینی های پیمانکاران و قبول افزایش دو برابری مزد و بیست روز کار و ده روز مرخصی سر کار بازگشته اند. کارگران این را دستاورد اعتصاب خود میدانند و شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت بالاترین تحمیل افزایش دوبرابری دستمزد و مطالبه بیست روز کار و ده روز مرخصی را مبنایی برای توافقات کارگران اعتصابی نفت در سطح سراسری دانسته و در کنار آن بر خواستهایی چون پرداخت دستمزدهای معوقه، ممنوعیت اخراج، و بازگشت به کار کارگران اخراجی، بهبود استاندارد کمپ ها و غذا و شرایط زیستی و کاری کارگران در حد قابل قبول و ایمنی محیط کار تاکید کرده است و تحمیل این مطالبات را گام مهمی در برچیده شدن بساط پیمانکاران چپاولگر و لغو قوانین ویژه اقتصادی اعلام نموده است. این ها مطالبات فوری و مهمی است که کارگران نفت بر آنها تاکید دارند. این کارگران بر پایان دادن به امنیتی کردن مراکز نفتی تاکید نموده و اعلام کرده اند که اجازه نمیدهند که شوراهای اسلامی به این مراکز راه یابند.
در کنار اعتصاب سراسری کارگران پیمانی نفت در همین مدت در مناطقی چون کرمانشاه ، آبادان، خرمشهر، اصفهان، سپیدانه، چغاخور، گهرو در استان چهارمحال و بختیاری، در لردگان، روستای پیان در ایذه، فارسان، فولادشهر، آلیکوه، اولاد حاج علی در تنگ گندمکار، ایذه، در پروژه نفتی مهران در جهانپارس و هفشجان تجمعاتی برپا کرده اند و بر ادامه اعتصاب تا رسیدن به مطالباتشان تاکید کرده اند. همچنین در برخی از مراکز نفتی کارگران در اعتراض به مسایلی چون قطع برق، سطح نازل حقوقها، تعویق پرداخت دستمزد ها و اخراج ها نیز تجمع داشته اند. یک نمونه آن اعتصاب و تجمع رنگین کاران پیمانکار رنگ آمیزی اداره تعمیرات شرکت پتروشیمی پارس در اعتراض به کمی حقوق دریافتی خود در واحدهای اتیل بنزن و استایرن منومر است. تجمع اعتراضی تعداد زیادی از کارگران شرکت جهان پارس پتروشیمی بوشهر به علت قطعی مکرر برق خوابگاه و کمپ که در روستای بزباز واقع است، مورد دیگر از اینگونه اعتراضات کارگران پیمانی نفت است.
از سوی دیگر بنا برخبری شب ٣ مرداد کُروبوت تینا که درحال شیفت چنج و بازگشت از سکوی سحر٢ در میدان نوروز بود، در حوالی بندر گناوه با جکت یک پلتفرم قدیمی برخورد کرد و این حادثه منجر به واژگونی شناور گردید. خوشبختانه این حادثه صدمات جانی در پی نداشت اما باعث آسیب دیدگی شماری از کارکنان شد. بالا بردن استانداردهای ایمنی محیط کار یک خواست مهم و فوری کارگران در تمام مراکزی نفتی است.
لازم به ذکر است که در حالیکه اعتصاب کارگران پیمانی نفت هنوز ادامه دارد سردمداران مدیریت گروه اینترنتی پایپینگ با طرح به رای گذاشتن پایان اعتصاب به میدان آمد بدون اینکه خواستهای کارگران جوابی گرفته باشد و در این طرح اشاره ای هم به افزایش دستمزد نشده بود. این طرح از سوی کارگران اعتصابی پاسخی نگرفت و اعتصاب ادامه یافت. بدنبال این طرح شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی در مقابل این اقدام تفرقه افکنانه بر انتخاب نماینده در هر شرکت و مجتمع بعنوان یک شرط مهم برای به نتیجه رساندن متحدانه اعتصاب تاکید کرده است. در بخشی از فراخوان آن برای انتخاب نماینده از سوی کارگران چنین آمده است: ” انتخاب نماینده در هر مجتمع و شرکتی در مراکز نفتی یک شرط مهم حفظ اتحاد و توافق جمعی بر سر خواستها است و انجام آن همانطور که قبلا تاکید کردیم یک قدم مهم برای به نتیجه رساندن اعتصاب است. در تمام شرکت ها بصورت فوری و اضطراری نمایندگان خود را برای مذاکره با پیمانکاران بر سر خواستها و مطالبات مان انتخاب کنیم. انتخاب نماینده ما را بهم نزدیکتر و صف اعتراضمان را متحدتر میکند. بعلاوه مهم است که کسی را انتخاب کنیم که از هر نظر حرف دل ما را میزند و نه کسانی که به دلیل داشتن حاشیه امن قدم پیش میگذارند. یک قدم با ما همراهی میکنند و چهار قدم راه دیگری میروند”.
همبستگی با اعتصاب سراسری کارگران نفت ادامه دارد. در این رابطه در این هفته فدراسیون واحدهای کارگران نفت ونزوئلا (Futpv) از اعتصاب کارگران پیمانی نفت اعلام حمایت کرد. در این رابطه خوزه بوداس ، دبیر کل این فدراسیون و یکی از اعضای برجسته حزب سوسیالیسم و آزادی (PSL) و اتحادیه فعلی آن C-cura با پخش ویدوئویی حمایت خود را از کارگران اعتصابی پروژه ای نفت اعلام کرد. در بخشی از سخنان خوزه بوداس در حمایت از کارگران نفت در ایران آمده است: “کارگران نفت و برادران ایرانی ما بیش از ٣٠ روز است که برای شرایط بهتر کار و علیه دستمزدهای معادل گرسنگی و برون سپاری اعتصاب کرده اند. یک کارگر نفت در ایران ماهیانه بین ١٠٠ تا ١٥٠ دلار درآمد دارد.” او در ادامه در سخنانش اشاره کرده و میگوید که علاوه بر اعتراض کارگران نفت، اعتراض بخشهای عمومی نیز وجود دارد. تورم و وضع فاجعه بار زندگی بخش های دیگر مردمی را نیز وادار به اعتراض و مبارزه در کنار طبقه کارگر ایران کرده است..او در خاتمهٔ به كارگران و مردم معترض در ایران درود فرستاد و با آنها اعلام همبستگی میکند. و میگوید:” همانطور که ما در ونزوئلا میگوییم ، تنها با مبارزه میتوان زندگی را تغییر داد.”
همچنین سعید نعما دبیر کل فدراسیون اتحادیه های کارگری عراق، استفانی اسمیت دبیر کل اتحادیه کارگران خدمات دولتی بریتیش کلمبیا، استفانی ون سیچوسکی دبیر کل شورای اتحادیه های کارگری بریتیش کلمبیا در کانادا، سمیر نوری سخنگوی کمیته بین المللی علیه اعدام در عراق، جوزف داهر از رهبری حزب سولیداریتی چپ سویس، پیتر تاچل مدیر بنیاد پیتر تاچل و از کمپینر های سیاسی شناخته شده جهانی در انگلیس و جان کلارک یکی دیگر از کمپینر های سیاسی شناخته شده از کاناد و مسعود ارژنگ از فعالین اتحادیه ای در ونکوور کانادا با گذاشتن امضا در زیر نامه ای که کمپین برای آزادی کارگران زندانی به شماری از اتحادیه های کارگری در سطح جهانی ارسال کرده و طلب حمایت از کارگران اعتصابی در نفت را کرده است پاسخ مثبت دادند. یک تاکید مهم این نامه بر بایکوت جهانی جمهوری اسلامی و اخراج آن از سازمان جهانی کار بخاطر تمام جنایاتش و زیر پا گذاشتن حقوق پایه ای کارگران است. در بخشی از این نامه چنین آمده است:” ما امضاكنندگان این نامه از کمپین برای آزادی کارگران زندانی (فری دم ناو) تشکر میکنیم که از اخبار این اعتصاب گسترده کارگران نفت و وضعیت خطیر کارگران در این مبارزات ما را مطلع نگه میدارند و حمایت قاطع خود را از مبارزات و خواسته های این دهها هزار کارگر اعتصابی ابراز میداریم. حق تشکل، اعتصاب و اعتراض حقوق پایه ای همه کارگران است. ما نقض مداوم این حقوق توسط حکومت اسلامی را محکوم میکنیم و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه کارگران زندانی، معلمان و زندانیان سیاسی در ایران هستیم”.
از خواستها و مبارزات کارگران نفت باید وسیعا پشتیبانی کرد و صدای این اعتراضات را جهانی نمود.
حزب کمونیست کارگری ایران
۹ مرداد۱۴۰۰، ۳۱ ژوئیه ٢٠٢١
لیست همبستگی ها با کارگران اعتصابی نفت:
-اعلام همبستگی رانندگان نفتکش در تهران، تجمع کارگران صنایع در فولادشهر اصفهان در حمایت از کارگران اعتصابی نفت
-همبستگی کارگران حمل و نقل از با کارگران نفت و اعلام آمادگی به پیوستن به اعتصاب در صورت پاسخ نگرفتن خواستهای کارگران
– همبستگی رانندگان کامیون دهلران و رانندگان نفتکش در اصفهان و کامیونداران یزد
– بیانیه های حمایتی کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت تپه و بیانیه های حمایتی مستقل و یا جمعی تشکلهای مختلف کارگری از جمله اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن برق و فلز کرمانشاه، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نیشکر هفت تپه، اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای فلزکار مکانیک، سندیکای نقاشان البرز، کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد، – کمیته دفاع از کارگران اعتصابی
– بیانیه های مستقل و یا جمعی و تشکلها و گروه هایی از معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق زن، فعالین دفاع از حقوق کودک و دانشجویان از جمله شورای بازنشستگان ایران، کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، کانون صنفی معلمان تهران، کانون های صنفی معلمان الیگودرز، گیلان، سقز و زیویه)، مریوان، ندای زنان ایران، و دانشجویان پیشتاز اصفهان، انجمن صنفی
– همبستگی مادران و خانواده های دادخواه از جمله گوهر عشقی مادر ستار بهشتی که بدست جانیان اسلامی به قتل رسید و مادران آبانماه از جمله مادر نوید بهبودی ، مهرزاد رضایی و مادر رضا معظمی گودرزی و طومارهای اعتراض از سوی فعالین کارگران در سنندج و نیز در آذربایجان غربی، بیانیه ها و پیامهای حمایتی فعالین سرشناس کارگری، بیانیه جمع ها و گروه هایی از مردم از میان کولبران، کارگران بیکار، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین دفاع از حقوق زن و دانشجویان. شعار نویسی در شهرهای مختلف در حمایت از کارگران نفت و نصب پوسترهایی در خیابانهای اردبیل در حمایت از کارگران و اعتصاب سراسری کارگران نفت
-بیانیه های حمایتی 5 کنفدراسیون اتحادیه های کارگری در فرانسه: کنفدراسیون فرانسوی دمکراتیک کار (CFDT)، کنفدراسیون عمومی کار (CGT)، فدراسیون سندیکایی متحد (FSU)، اتحاد سندیکایی همبستگی (Solidaires)، اتحاد ملی سندیکاهای خودگردان یا مستقل (UNSA)، اتحادیه کارگران پاکستان، شورای اتحادیه های صنفی استرالیا (ACTU)، اتحادیه عمومی کارگران بخش نفت و گاز عراق، اتحادیه یونیفور کانادا، شبکه سراسری نمایندگان محل کار انگلستان (NSSN) ، فدراسیون بینالمللی پتروشیمی اینداستریال، شبکه بینالمللی سندیکایی همبستگی و مبارزه مشتمل از دهها اتحادیه و تشکل و زیر مجموعه از کشورهای مختلف از آمریکا. اروپا، آفریقا و عراق. ترکیه و..
اعلام حمایت سعید نعما دبیر کل فدراسیون اتحادیه های کارگری در عراق، استفانی اسمیت دبیر کل اتحادیه کارگران خدمات دولتی بریتیش کلمبیا، استفانی ون سیچوسکی دبیر کل شورای اتحادیه های کارگری بریتیش کلمبیا، سمیر نوری سخنگوی کمیته بین المللی علیه اعدام در عراق، جوزف داهر از رهبری حزب سولیداریتی چپ سوییس، پتیتر تاچل مدیر بنیاد پیتر تاچل و از کمپینر های سیاسی شناخته شده جهانی در انگلیس و جان کلارک یکی دیگر از کمپینر های سیاسی شناخته شده از کاناد و مسعود ارژنگ از فعالین اتحادیه ای در ونکوور کانادا با گذاشتن امضا در زیر نامه ای که کمپین برای آزادی کارگران زندانی به شماری از اتحادیه های کارگری در سطح جهانی ارسال کرده و طلب حمایت از کارگران اعتصابی در نفت را نموده است.
پیام همبستگی خوزه بوداس ، دبیر کل فدراسیون واحدهای کارگران نفت ونزوئلا (Futpv) از اعتصاب کارگران پیمانی نفت
هفت تپه شماره ۱۴:
نوزدهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
حامیان مفسدین از اینترنت می ترسند
امروز ۹ مرداد در نوزدهمین روز اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه، این کارگران اعتراض خود را از کارخانه بیرون بردند و در سطح شهر راهپیمایی کردند. بار دیگر خیابانهای شوش به صحنه راهپیمایی پر شور کارگران نیشکر هفت تپه تبدیل شده و توجه همه مردم را به خود جلب کرده بود. کارگران در این روز ابتدا مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و بعد از خیابانها و بازار شهر راهپیمایی کردند و با شعارهای دشتکی حیا کن، خوزستان را رها کند، حامیان مفسدین از اینترنت میترسد، مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر و مرگ بر اسد بیگ همصدا با مردم خوزستان صدای اعتراض خود را بلند کردند. قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان است.
در تجمع مقابل فرمانداری ابراهیم عباسی سخنرانی کرد و بار دیگر بر مطالبات مشخص کارگران نیشکر هفت تپه تاکید کرد و گفت چون پاسخ نگرفته ایم جمعی تصمیم گرفتیم که اعتراض خود را به شوش و تجمع در مقابل فرمانداری منتقل کنیم. او گفت ما علاوه بر مطالبات صنفی خود یک شهروند خوزستانی و ایرانی هستیم و اگر اسم خشکسالی خوزستان را می آوریم اولین کسی که متضرر شده کارگر نیشکر هفت تپه بوده که روز جشن خلع ید اولین نفراتی که گفتند ما داریم ضرر میکنیم و حقابه هفت تپه را خواستند کارگران نیشکر هفت تپه بودند. پس بیراه نیست که از آن کسی که در هورالعظیم بنشیند دفاع کنیم و مدافعش باشیم. میخواهند اینترنت را با طرحی که مجلس داده محدود کنند. دلیلش چیست که از اینترنت میترسید؟ اگر اینترنت نباشد که کارگر هفت تپه صدایش به تهران نمی رسد. مسئول که همینطوری گوش شنوایی ندارد و نوزده روز است که آنجا بودیم و نشنید. آمدیم دم در فرمانداری نشنید. پس اینترنت میتواند به او برساند که این کارگران مطالبات صنفی دارند و به دادش برسید. و به عنوان یک شهروند ایران نسبت به سیاست های کلانی که در مجلس و در تمام کشور گرفته میشود، همانطور که میگویند بیا رای بده، که من رای ندادم و خیلی ها رای ندادند، معترضیم نسبت به محدودیت اینترنت … ما کارگریم مطالبات صنفی داریم. و بعنوان یک شهروند نسبت به سیاست های کلان میتوانیم معترض باشیم. آقایان اگر محدودیت اینترنت اجرایی شود دیگر آزادی ای نمی ماند. فقط یک میدان آزادی هست در تهران که آنهم شاید لایحه ای بدهند و تخریبش کنند. پس ما به عنوان یک شهروند میتوانیم معترض باشیم. ..بحث کرونا و واکسن هست. گفته اند ۵ نوع واکس تولید کرده ایم. مجوز هم دادند که انبوه سازی کنند. پس کو؟ چرا از ایران میرویم به ایروان واکسن میزنیم؟ میترسم فردا برای اینترنت هم برویم سر مرز عراق و افغانستان و ارمنستان واتس آپ را چک کنیم و بیاییم. من از این میترسم. آن نادانی که میگوید وقتی کارگر هفت تپه از اینترنت میگوید صنفی نیست. میگویم بله به عنوان یک شهروند ایرانی به این سیاست معترضم. بعد از این سخنرانیها تجمع کارگران با شعارهای پر طنین کارگران پایان یافت. تجمع روز قبل این کارگران در محوطه شرکت برگزار شد و یک شعار قابل توجه کارگران در تجمع روز گذشته شعار” حافظ مفسد هستن از اینترنت میترسن” بود. با این شعار کارگران اعتراض خود را به قطع اینترنت اعلام کردند.
مطالبات فوری کارگران نیشکر هفت تپه عبارتند از: پرداخت فوری سه ماه دستمزد پرداخت نشده و حق بیمه کارگران، تعیین تکلیف وضعیت مالکیت شرکت و محاکمه مختلسین، تمدید قرارداد کارگران بخش دفع آفات و غیر نیشکری، بازگشت به کار کارگران اخراجی، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و بسته شدن پرونده های امنیتی از جمله پرونده فرزانه زیلابی وکیل این کارگران، واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا، رفع قطعی آب و رفع قطعی اینترنت. از مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۹ مرداد۱۴۰۰ ، ۳۱ژوئیه ۲۰۲۱
اطلاعیه شماره ۱۶:
اعتراضات در خوزستان
این آخرین کلامه هدف فقط نظامه
اعتراضات مردم خوزستان نسبت به وضع موجود اشکال دیگری به خود گرفته و همچنان در جریان است. در شب های گذشته تجمعاتی در شهرهای بستان و سوسنگرد گزارش شده است.
عصر روز جمعه شماری از مردم اهواز در بلوار ساحلی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به ادامه سیاست تخریبی حکومت برای انتقال آب و بی آبی در خوزستان و وعده های دروغین و فریبکارانه مقامات جمهوری اسلامی در رفع مشکل بی آبی در خوزستان برگزار شده است.
در این تجمع اعتراضی در همان دقایق اولیه شروع اعتراض، تعدادی از جوانان معترض توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها بازداشت شدند. ابراهیم الحایی، سالم انواری، ولید بدوی، سعید هلیچی و دو تن از زنان معترض که از هویت آنها اطلاعی در دست نیست از جمله بازداشت شدگان تجمع روز جمعه، هشتم مرداد ماه در اهواز بوده اند.
بر اساس گزارش های رسیده در تجمعی دیگر در اهواز، جوانان شعار میدادند “این آخرین کلامه هدف فقط نظامه”. با این شعار مردمی که که از بیش از ۴۰ سال فقر و بی تامینی و سرکوبگری های حکومت و از جمله سرکوبهایی که در قبال مبارزات آنها در دو هفته اخیر صورت گرفته و بازداشتها به خشم آمده اند، فریاد اعتراضشان را بلند کردند. همچنین روز گذشته ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می دهد، تصویر بزرگی از خامنه ای که مقابل ساختمان حوزه علمیه اهواز در اتوبان بهبهانی نصب شده است را جوانان به آتش کشیده اند. بعلاوه در شب گذشته جوانان معترض در شوشتر آتش روشن کردند و خیابان اصلی شهر را بستند و از همشهریان خود دعوت کردند تا به آنها بپیوندند.
در نیشکر هفت تپه نیز اعتصاب بزرگ کارگران برای پیگیری مطالباتشان ادامه دارد و روز 9 مرداد با راهپیمایی در خیابانهای شوش صدای اعتراضان بلند کردند. یک محور مهم اعتراض آنها وضعیت خوزستان است و این را در شعارهای اعتراضی خود و در سخنرانی هایشان بیان میکنند.
از سوی دیگر حکومت سعی میکند با ادامه دادن به قطعی و اختلال در اینترنت جلوی انتشار اخبار اعتراضی در خوزستان را بگیرد. کارگران نیشکر هفت تپه در تجمع اعتراضی خود با شعار حامیان مفسدین از اینترنت میترسند این سیاست حکومت را مورد اعتراض و سخره خود قرار دادند.
اعتراضات مردم در خوزستان صدای اعتراض کل جامعه علیه جهنم جمهوری اسلامی را بازتاب میدهد. محور همبستگی با اعتراضات مردم در خوزستان و اعتراضات در شهرهای دیگر ، شعارهایی در سرنگونی این حکومت است. حکومتی که اعتراض مردم تشنه و بی آب را با گلوله پاسخ میدهد. گسترش این اعتراضات را تا کنون در شهرهای اصفهان، یزدانشهر، فولاد شهر، مناطقی در تهران، میبد یزد و رباط کریم تهران، فردیس و گلشهر کرج، مشهد، بجنورد، سنندج ، کرمانشاه و الیگودرز شاهد بوده ایم. اعتراضاتی که مردم با شعار اتحاد با مردم خوزستان شعار سرنگونی سر دادند. این اعتراضات در کنار اعتصاب سراسری کارگران پیمانی نفت و تداوم اعتصاب در نیشکر هفت تپه و اعتراضات در میان بخش های مختلف کارگری و کل جامعه سیر پرشتاب جامعه را بسوی انقلابی برای رهایی از شر بختک جمهوری اسلامی نشان میدهد. از مبارزات مردم خوزستان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد و آنرا در دیگر شهرها تکثیر کرد.
یک محور مهم اجتماعات اعتراضی مردمی باید تاکید بر آزادی بدون قید و شرط تمامی بازداشت شدگان باشد. همراه با خانواده های بازداشت شدگان باید تجمع کرد و فشار آورد که دستگیر شدگان فورا آزاد شوند. شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد را باید به شعاری سراسری در سطح جامعه تبدیل کرد.
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری، واحد خوزستان
۹ مرداد ۱۴۰۰- ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۱
***
لیستی از حمایت های و همبستگی با خیزش مردمی در خوزستان:
– تجمع جمعی از بازنشستگان تهران و کرج در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان
– جمعی از روزنامهنگاران و خبرنگاران داخل ایران، انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران
– اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نقاشان البرز، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، اتحاد بازنشستگان، شورای بازنشستگان ایران
– بیانیه مشترک انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه، گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر، گروهی از فارغالتحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه، گروهی کارگران جوشکار شهرک دولت آباد، گروهی از کارگران شرکت گاز رسانی شهر سنندج، گروهی از کارگران ساختمانی سنندج، گروهی از کارگران دستفروش سنندج، گروهی از زنان کوهنورد شهر سنندج، گروهی از کارگران نانوایی های شهر سنندج، گروهی از زنان خانهدار شهر سنندج، گروهی از معلمین شهر مریوان،گروهی از کارگران مرغداری های مریوان، گروهی از کارگران ساختمانی اشنویه، -گروهی از کارگران ساختمانی نقده، گروهی از کارگران ساختمانی کرمانشاه، گروهی از فعالین لغو کار کودکان تهران، ندای زنان ایران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان خطاب به کودکان خوزستان
– کارگران فولاد اهواز، و کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه،
– ۱۴۰ نفر از فعالان صنفی معلمان و فعالان مدنی
– تجمع روز گذشته ۲۹ تیرماه جمعی از فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در حمایت مقابل وزارت کشور تجمع کردند. این تجمع با یورش نیروهای سرکوبگر حکومت روبرو شد و در جریان آن ۹ نفر از تجمع کنندگان به اسامی آرش صادقی، رسول بداقی، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی، روحالله مردانی، آرش کیخسروی، حمید آصفی و بهزاد همایونی بازداشت شدند و به پلیس امنیت گیشا منتقل گردیدند. بازداشت شدگان در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه به تدریج آزاد شدند.
– انجمن جهانی پاداشت حقوق بشر ، عفو بین الملل و سازمان دیدبان حقوق بشر
-مادران دادخواه از جمله مادر امیر حسن زارع زاده و میلاد محققی از جانباختگان آبان ۹۸ و شهین مهین فر مادر امیر ارشد تاجمیر از جانباختگان سال ۸۸
– بیانیه بیش از ۳۳۰ نفر از سینماگران در حمایت از مردم خوزستانُ و پیوستن ۷۰۰ منتقد و فعال مستقل سینما به کمپین حمایت از خوزستان
– بیانیه ۱۳۰ مستند ساز ایرانی با اعلام اینکه: “در کنار تشنگان خوزستان می مانیم و سرکوب شان را به شدت محکوم می کنیم”. بیانیه کانون نویسندگان ایران و ۲۳۰ وکیل دادگستری در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان
– بازیکنان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان از مردم خوزستان، علی کریمی، ستاره پیشین فوتبال ایران
– تجمعاتی در شهرهای اصفهان، یزدانشهر، فولاد شهر، مناطقی در تهران، میبد یزد و رباط کریم تهران، فردیس و گلشهر کرج، مشهد، بجنورد، سنندج ، کرمانشاه و الیگودرز
– حمایت طیف وسیعی از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، ورزشی و هنری همچون حامد بهداد هنرپیشه سینما و تلویزیون، داریوش اقبالی، فرامرز اصلانی، ماز جبرانی، ابی، احمد رضا عابدزاده دروازه بان سابق تیم ملی و پرسپولیس، وریا غفوی، علی کریمی، جواد نکونام و یحیی گلمحمدی و انتشار کلیپ های مردمی در حمایت از مردم خوزستان
– حمایت مردم در متروی گلشهر کرج از خیزش خوزستان با شعار “سپاهی حیا کن مملکتو رها کن”،
– تجمع شماری از مردم سنندج در شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۰ دست به تجمع اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان و تیراندازی هوایی نیروهای نظامی برای متفرق کردن مردم معترض
-شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
چهارشنبه ۳۰ تیرماه جمعی از هنرمندان و بازیگران سینما و تئاتر در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان مقابل ساختمان خانه هنرمندان تهران دست به تجمع و سخنرانی زدند.
-حمایت شماری از زندانیان سیاسی از درون زندانها از جمله پیام علی نوری زاد زندانی سیاسی از زندان تهران بزرگ
– شعار نویسی بر در دیوار شهرهای مختلف در حمایت از مردم خوزستان از جمله در شهرهای اردبیل، تهران و قزوین
– خانه موسیقی ایران: خوزستان پاره ی تن ایران است و ایران تشنه و خسته از ظلم و بی عدالتی در جهان امروز بیش از هر چیزی نیاز به اتحاد و همدلی دارد. -رامهرمز، پرفورمنسِ خاکِ خشک و گلوله سهم خوزستان از منابع نفتی و گاز
– پیام آتنا دائمی، فعال دفاع از حقوق کودک، حقوق زن وعلیه اعدام از زندان لاکان رشت: خوزستان جان مىدهد تا آب بگیرد، حکومت جان میگیرد تا آب دهد
—
tel:00447435562462
هفت تپه شماره 14:
نوزدهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
حافظ مفسد اسد، از اینترنت میترسد
امروز ۹ مرداد در نوزدهمین روز اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه، این کارگران اعتراض خود را از کارخانه بیرون بردند و در سطح شهر راهپیمایی کردند. بار دیگر خیابانهای شوش به صحنه راهپیمایی پر شور کارگران نیشکر هفت تپه تبدیل شده و توجه همه مردم را به خود جلب کرده بود. کارگران در این روز ابتدا مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و بعد از خیابانها و بازار شهر راهپیمایی کردند و با شعارهای دشتکی حیا کن، خوزستان را رها کند، حافظ مفسد اسد، از اینترنت میترسد، مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر و مرگ بر اسد بیگ همصدا با مردم خوزستان صدای اعتراض خود را بلند کردند. قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان است.
در تجمع مقابل فرمانداری ابراهیم عباسی سخنرانی کرد و بار دیگر بر مطالبات مشخص کارگران نیشکر هفت تپه تاکید کرد و گفت چون پاسخ نگرفته ایم جمعی تصمیم گرفتیم که اعتراض خود را به شوش و تجمع در مقابل فرمانداری منتقل کنیم. او گفت ما علاوه بر مطالبات صنفی خود یک شهروند خوزستانی و ایرانی هستیم و اگر اسم خشکسالی خوزستان را می آوریم اولین کسی که متضرر شده کارگر نیشکر هفت تپه بوده که روز جشن خلع ید اولین نفراتی که گفتند ما داریم ضرر میکنیم و حقابه هفت تپه را خواستند کارگران نیشکر هفت تپه بودند. پس بیراه نیست که از آن کسی که در هورالعظیم بنشیند دفاع کنیم و مدافعش باشیم. میخواهند اینترنت را با طرحی که مجلس داده محدود کنند. دلیلش چیست که از اینترنت میترسید؟ اگر اینترنت نباشد که کارگر هفت تپه صدایش به تهران نمی رسد. مسئول که همینطوری گوش شنوایی ندارد و نوزده روز است که آنجا بودیم و نشنید. آمدیم دم در فرمانداری نشنید. پس اینترنت میتواند به او برساند که این کارگران مطالبات صنفی دارند و به دادش برسید. و به عنوان یک شهروند ایران نسبت به سیاست های کلانی که در مجلس و در تمام کشور گرفته میشود، همانطور که میگویند بیا رای بده، که من رای ندادم و خیلی ها رای ندادند، معترضیم نسبت به محدودیت اینترنت … ما کارگریم مطالبات صنفی داریم. و بعنوان یک شهروند نسبت به سیاست های کلان میتوانیم معترض باشیم. آقایان اگر محدودیت اینترنت اجرایی شود دیگر آزادی ای نمی ماند. فقط یک میدان آزادی هست در تهران که آنهم شاید لایحه ای بدهند و تخریبش کنند. پس ما به عنوان یک شهروند میتوانیم معترض باشیم. ..بحث کرونا و واکسن هست. گفته اند ۵ نوع واکس تولید کرده ایم. مجوز هم دادند که انبوه سازی کنند. پس کو؟ چرا از ایران میرویم به ایروان واکسن میزنیم؟ میترسم فردا برای اینترنت هم برویم سر مرز عراق و افغانستان و ارمنستان واتس آپ را چک کنیم و بیاییم. من از این میترسم. آن نادانی که میگوید وقتی کارگر هفت تپه از اینترنت میگوید صنفی نیست. میگویم بله به عنوان یک شهروند ایرانی به این سیاست معترضم. بعد از این سخنرانیها تجمع کارگران با شعارهای پر طنین کارگران پایان یافت. تجمع روز قبل این کارگران در محوطه شرکت برگزار شد و یک شعار قابل توجه کارگران در تجمع روز گذشته شعار” حافظ مفسد هستن از اینترنت میترسن” بود. با این شعار کارگران اعتراض خود را به قطع اینترنت اعلام کردند.
مطالبات فوری کارگران نیشکر هفت تپه عبارتند از: پرداخت فوری سه ماه دستمزد پرداخت نشده و حق بیمه کارگران، تعیین تکلیف وضعیت مالکیت شرکت و محاکمه مختلسین، تمدید قرارداد کارگران بخش دفع آفات و غیر نیشکری، بازگشت به کار کارگران اخراجی، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و بسته شدن پرونده های امنیتی از جمله پرونده فرزانه زیلابی وکیل این کارگران، واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا، رفع قطعی آب و رفع قطعی اینترنت. از مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۹ مرداد۱۴۰۰ ، ۳۱ژوئیه ۲۰۲۱
اطلاعیه شماره 16:
اعتراضات در خوزستان
این آخرین کلامه هدف فقط نظامه
اعتراضات مردم خوزستان نسبت به وضع موجود اشکال دیگری به خود گرفته و همچنان در جریان است. در شب های گذشته تجمعاتی در شهرهای بستان و سوسنگرد گزارش شده است.
عصر روز جمعه شماری از مردم اهواز در بلوار ساحلی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به ادامه سیاست تخریبی حکومت برای انتقال آب و بی آبی در خوزستان و وعده های دروغین و فریبکارانه مقامات جمهوری اسلامی در رفع مشکل بی آبی در خوزستان برگزار شده است.
در این تجمع اعتراضی در همان دقایق اولیه شروع اعتراض، تعدادی از جوانان معترض توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها بازداشت شدند. ابراهیم الحایی، سالم انواری، ولید بدوی، سعید هلیچی و دو تن از زنان معترض که از هویت آنها اطلاعی در دست نیست از جمله بازداشت شدگان تجمع روز جمعه، هشتم مرداد ماه در اهواز بوده اند.
بر اساس گزارش های رسیده در تجمعی دیگر در اهواز، جوانان شعار میدادند “این آخرین کلامه هدف فقط نظامه”. با این شعار مردمی که که از بیش از ۴۰ سال فقر و بی تامینی و سرکوبگری های حکومت و از جمله سرکوبهایی که در قبال مبارزات آنها در دو هفته اخیر صورت گرفته و بازداشتها به خشم آمده اند، فریاد اعتراضشان را بلند کردند. همچنین روز گذشته ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می دهد، تصویر بزرگی از خامنه ای که مقابل ساختمان حوزه علمیه اهواز در اتوبان بهبهانی نصب شده است را جوانان به آتش کشیده اند. بعلاوه در شب گذشته جوانان معترض در شوشتر آتش روشن کردند و خیابان اصلی شهر را بستند و از همشهریان خود دعوت کردند تا به آنها بپیوندند.
در نیشکر هفت تپه نیز اعتصاب بزرگ کارگران برای پیگیری مطالباتشان ادامه دارد و روز ۹ مرداد با راهپیمایی در خیابانهای شوش صدای اعتراضان بلند کردند. یک محور مهم اعتراض آنها وضعیت خوزستان است و این را در شعارهای اعتراضی خود و در سخنرانی هایشان بیان میکنند.
از سوی دیگر حکومت سعی میکند با ادامه دادن به قطعی و اختلال در اینترنت جلوی انتشار اخبار اعتراضی در خوزستان را بگیرد. کارگران نیشکر هفت تپه در تجمع اعتراضی روز گذشته خود با شعار حافظ مفسد هستند از اینترنت میترسند این سیاست حکومت را مورد اعتراض و سخره خود قرار دادند.
اعتراضات مردم در خوزستان صدای اعتراض کل جامعه علیه جهنم جمهوری اسلامی را بازتاب میدهد. محور همبستگی با اعتراضات مردم در خوزستان و اعتراضات در شهرهای دیگر ، شعارهایی در سرنگونی این حکومت است. حکومتی که اعتراض مردم تشنه و بی آب را با گلوله پاسخ میدهد. گسترش این اعتراضات را تا کنون در شهرهای اصفهان، یزدانشهر، فولاد شهر، مناطقی در تهران، میبد یزد و رباط کریم تهران، فردیس و گلشهر کرج، مشهد، بجنورد، سنندج ، کرمانشاه و الیگودرز شاهد بوده ایم. اعتراضاتی که مردم با شعار اتحاد با مردم خوزستان شعار سرنگونی سر دادند. این اعتراضات در کنار اعتصاب سراسری کارگران پیمانی نفت و تداوم اعتصاب در نیشکر هفت تپه و اعتراضات در میان بخش های مختلف کارگری و کل جامعه سیر پرشتاب جامعه را بسوی انقلابی برای رهایی از شر بختک جمهوری اسلامی نشان میدهد. از مبارزات مردم خوزستان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد و آنرا در دیگر شهرها تکثیر کرد.
یک محور مهم اجتماعات اعتراضی مردمی باید تاکید بر آزادی بدون قید و شرط تمامی بازداشت شدگان باشد. همراه با خانواده های بازداشت شدگان باید تجمع کرد و فشار آورد که دستگیر شدگان فورا آزاد شوند. شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد را باید به شعاری سراسری در سطح جامعه تبدیل کرد.
۹ مرداد ۱۴۰۰- ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۱
***
لیستی از حمایت های و همبستگی با خیزش مردمی در خوزستان:
– تجمع جمعی از بازنشستگان تهران و کرج در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان
– جمعی از روزنامهنگاران و خبرنگاران داخل ایران، انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران
– اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نقاشان البرز، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، اتحاد بازنشستگان، شورای بازنشستگان ایران
– بیانیه مشترک انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه، گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر، گروهی از فارغالتحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه، گروهی کارگران جوشکار شهرک دولت آباد، گروهی از کارگران شرکت گاز رسانی شهر سنندج، گروهی از کارگران ساختمانی سنندج، گروهی از کارگران دستفروش سنندج، گروهی از زنان کوهنورد شهر سنندج، گروهی از کارگران نانوایی های شهر سنندج، گروهی از زنان خانهدار شهر سنندج، گروهی از معلمین شهر مریوان،گروهی از کارگران مرغداری های مریوان، گروهی از کارگران ساختمانی اشنویه، -گروهی از کارگران ساختمانی نقده، گروهی از کارگران ساختمانی کرمانشاه، گروهی از فعالین لغو کار کودکان تهران، ندای زنان ایران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان خطاب به کودکان خوزستان
– کارگران فولاد اهواز، و کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه،
– ۱۴۰ نفر از فعالان صنفی معلمان و فعالان مدنی
– تجمع روز گذشته ۲۹ تیرماه جمعی از فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در حمایت مقابل وزارت کشور تجمع کردند. این تجمع با یورش نیروهای سرکوبگر حکومت روبرو شد و در جریان آن ۹ نفر از تجمع کنندگان به اسامی آرش صادقی، رسول بداقی، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی، روحالله مردانی، آرش کیخسروی، حمید آصفی و بهزاد همایونی بازداشت شدند و به پلیس امنیت گیشا منتقل گردیدند. بازداشت شدگان در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه به تدریج آزاد شدند.
– انجمن جهانی پاداشت حقوق بشر ، عفو بین الملل و سازمان دیدبان حقوق بشر
-مادران دادخواه از جمله مادر امیر حسن زارع زاده و میلاد محققی از جانباختگان آبان ۹۸ و شهین مهین فر مادر امیر ارشد تاجمیر از جانباختگان سال ۸۸
– بیانیه بیش از ۳۳۰ نفر از سینماگران در حمایت از مردم خوزستانُ و پیوستن ۷۰۰ منتقد و فعال مستقل سینما به کمپین حمایت از خوزستان
– بیانیه ۱۳۰ مستند ساز ایرانی با اعلام اینکه: “در کنار تشنگان خوزستان می مانیم و سرکوب شان را به شدت محکوم می کنیم”. بیانیه کانون نویسندگان ایران و ۲۳۰ وکیل دادگستری در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان
– بازیکنان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان از مردم خوزستان، علی کریمی، ستاره پیشین فوتبال ایران
– تجمعاتی در شهرهای اصفهان، یزدانشهر، فولاد شهر، مناطقی در تهران، میبد یزد و رباط کریم تهران، فردیس و گلشهر کرج، مشهد، بجنورد، سنندج ، کرمانشاه و الیگودرز
– حمایت طیف وسیعی از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، ورزشی و هنری همچون حامد بهداد هنرپیشه سینما و تلویزیون، داریوش اقبالی، فرامرز اصلانی، ماز جبرانی، ابی، احمد رضا عابدزاده دروازه بان سابق تیم ملی و پرسپولیس، وریا غفوی، علی کریمی، جواد نکونام و یحیی گلمحمدی و انتشار کلیپ های مردمی در حمایت از مردم خوزستان
– حمایت مردم در متروی گلشهر کرج از خیزش خوزستان با شعار “سپاهی حیا کن مملکتو رها کن”،
– تجمع شماری از مردم سنندج در شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۰ دست به تجمع اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان و تیراندازی هوایی نیروهای نظامی برای متفرق کردن مردم معترض
-شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
چهارشنبه ۳۰ تیرماه جمعی از هنرمندان و بازیگران سینما و تئاتر در حمایت از اعتراضات مردمی در خوزستان مقابل ساختمان خانه هنرمندان تهران دست به تجمع و سخنرانی زدند.
-حمایت شماری از زندانیان سیاسی از درون زندانها از جمله پیام علی نوری زاد زندانی سیاسی از زندان تهران بزرگ
– شعار نویسی بر در دیوار شهرهای مختلف در حمایت از مردم خوزستان از جمله در شهرهای اردبیل، تهران و قزوین
– خانه موسیقی ایران: خوزستان پاره ی تن ایران است و ایران تشنه و خسته از ظلم و بی عدالتی در جهان امروز بیش از هر چیزی نیاز به اتحاد و همدلی دارد. -رامهرمز، پرفورمنسِ خاکِ خشک و گلوله سهم خوزستان از منابع نفتی و گاز
– پیام آتنا دائمی، فعال دفاع از حقوق کودک، حقوق زن وعلیه اعدام از زندان لاکان رشت: خوزستان جان مىدهد تا آب بگیرد، حکومت جان میگیرد تا آب دهد
—
tel:00447435562462