هفت تپه شماره ۶:
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه وارد هفتمین روز شد
روز ۲۸ تیرماه اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه وارد هفتمین روز خود شد. در این روز همچون روزهای قبل کارگران در حل سنگر جمع شدند و از مطالباتشان سخن گفتند. محمد امیدوار از سخنرانان این تجمع بود و او با برشمردن خواستها و مطالبات کارگران بر ادامه اعتراض تا تحقق این مطالبات تاکید کرد. یک موضوع بحث محمد امیدوار سطح نازل مبالغ پرداختی به کارگران تحت عناوینی چون حق مسکن و حق بدی آب و هوا بود ودر واقع سطح نازل حقوقها بود. تعیین تکلیف وضع شرکت، پرداخت فوری سه ماه طلب مزدی و حق بیمه، تمدید قرارداد کارگران بخش دفع افات، بازگشت به کار کارگران اخراجی و واکسیناسیون کارگران در برابر بیماری مهلک کرونا از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
کارگران نیشکر هفت تپه به درست به اخراج ها اعتراض دارند اما تاکید آنها به اینکه اخراج ها باید مورد تایید کمیته انضباطی باشد جواب این موضوع نیست. خواست کارگران باید توقف اخراج ها وممنوعیت اخراج باشد. کمیته انضباطی ابزار دست کارفرمایان دزد و چپاولگر برای قانونی قلمداد کردن اخراجهاست. بویژه در جایی چون نیشکر هفت تپه یک مافیای دزد و چپاولگر حاکمیت کرده و بعد از خلع ید نیز هنوز هم دارد به دسیسه گری هایش ادامه میدهد و آنجا هم که کارگران اعتراضی داشته اند، با شکایت اسدبیگی سردسته مافیای چپاولگر هفت تپه بازداشت شده اند، برایشان پرونده سازی شده است و وقتی هم آزاد شده اند از کار برکنار شده اند. در همانجا بخشی از پرونده های اخراجیها را به همان کمیته انضباطی تحویل داده بودند. از همین رو امروز تاکید کارگران توقف اخراج هاست. اخراج کارگران باید ممنوع باشد. اعتصاب کارگران بخش های مختلف نیشکر هفت تپه ادامه دارد. کارگران دفع آفات نیز همچنان به تجمعاتشان برای تمدید قراردادهایشان ادامه میدهد. از خواستها و مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه باید حمایت وپشتیبانی کرد.
پیش به سوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۸ تیر۱۴۰۰، ۱۹ ژوئیه ٢٠٢١
اخبار نفت، ویژه اعتصابات سراسری: شماره ۲۷
ادامه اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای در ۱۵ استان و ۱۴۰ مرکز نفتی
یکماه از اعتصاب کارگران پروژه ای پیمانی نفت میگذرد و دامنه آن به ۱۱۴ مرکز نفتی در ۱۵ استان کشیده شده است. همراه با اعتصاب از سوی کارگران پروژه ای اعتصابی شکلی از اعتراض بصورت برپایی مجمع عمومی و اعلام ادامه اعتصاب تا رسیدن به خواستها در مناطق مختلفی چون لردگان، روستای پیان در ایذه، آبادان، خرمشهر، اصفهان، سپیدانه، چغاخور، فارسان، فولادشهر، آلیکوه، اولاد حاج علی در تنگ گندمکار، ایذه، پروژه نفتی مهران در جهانپارس و هفشجان به جریان افتاده و عملا با تصمیم گیری جمعی اعتراضات هدایت میشود. این تجمعات زمینه را برای دخالت حداکثر کارگران در روند مبارزات و پایه ریزی سنت تعیین نمایندگان خود در مجمع عمومی فراهم تر کرده است. از این طریق کارگران میتوانند برای شرکت در مذاکراتی که بر سر بازگشت به کار پیش می آید آماده تر و متحد تر و سراسری تر ظاهر شوند و خواستهای خود را به جلو ببرند. بویژه ادامه اعتصاب در چنین ابعادی کارگران را در موقعیت قدرتمند تری برای تحمیل بخش بیشتری از مطالباتشان قرار داده و راه را برای پیگیری مطالباتشان هموار تر میکند.
از سوی دیگر درحالیکه اعتصاب در چنین ابعادی به جلو میرود، از یکسو دست اندرکاران حکومتی هر جناح به نوعی اندیشه راه اندازی شورای اسلامی را در سر میپرورانند و کارگران با اعلام اینکه شورای اسلامی پاسخ ما کارگران نیست، مخالفت خود را بیان کرده اند. همچنین مدیریت تلگرامی موسوم به گروه کاریابی و پایپینگ و اکیپ پروژه ” با طرحی تحت عنوان طرح پیگیری مطالبه گرایی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی جلو آمده است، که همانطور که از اسمش پیداست، هدفش مهارکردن دامنه این ابعاد از اعتراض در چهارچوب قوانین موجود است. در این میان زیر فشار اعتراضات کارگران دادن وعده چندرغازی ازمطالبات به کارگران را داده است، تا به نوعی اعتصاب را به پایان ببرند. در رابطه با این تلاش ها شورای سازماندهی اعتراضات کارگران نفت طی بیانیه ای تحت عنوان ” چرا طرح گروه پایپینگ باعنوان “پیگیری مطالبه گرایی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران” را نمی پذیریم”، مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و در آن به نکات حائز اهمیتی اشاره کرده است. در بخشی از بیانیه این شورا چنین آمده است:” حواله دادن ما به قانون کار یا قانون اساسی جواب ما کارگران نیست. این قوانین هستند و این وضع و بدبختی ما کارگران است. خود قوانین ویژه اقتصادی، قوانین مصوب هستند که از نظر ما قوانین رسمیت دادن به بردگی کارگر است و ما خواستار برچیده شده آنها هستیم”. در ادامه این بیانیه چنین آمده است:”در یک کلام طرح مدیران گروه تلگرامی پایپینگ بطور واقعی طرح مطالبات ما کارگران نیست بلکه در عالم واقع طرح مطالبه گری در چهارچوب قوانین حاکم یعنی ادامه بدبختی ما و چپاولگری پیمانکاران و جان کندن تحت قوانین معلوم الحال ویژه اقتصادی درجهنم عسلویه ودیگر مراکز نفتی است. یعنی در حالیکه کارگران با خواستهایشان در برابر چپاولگری پیمانکاران و قوانین ویژه اقتصادی که ساختار های اساسی مراکز نفتی را تشکیل میدهند صدای اعتراضشان بلند شده است، این طرح میخواهد که اعتصاب ما کارگران و خواستها و مطالباتمان را در وضع موجود خفه کند. ما نمیخواهیم که تجربه سال گذشته تکرار شود و باز با وعده و وعید و حداقلهایی که آنهم زیر فشار اعتراضات خودمان حاضر به قبولش شده اند، ما را سر بدوانند “. و در آخر بار دیگربر ۴ خواست فوری کارگران از جمله افزایش دو برابری دستمزدها در همه سطوح مزدی به گونه ای که حداقل دستمزد هیچ کارگری کمتر از ۱۲ میلیون تومان نباشد و پرداخت دستمزدهای معوقه، بیست روز کار و ده روز مرخصی، بهبود جدی وضع کمپ ها، غذاخوریها و کیفیت غذا، و کتبی و رسمی بودن توافقات تاکید شده است. بعلاوه برچیده شدن بساط پیمانکاران و لغو قوانین ویژه اقتصادی از جمله خواستهای اعتراضی کارگرن نفت است. شورای سازماندهی به درست گردآمدن کارگران حول خواستهای مشترک را حلقه اتحاد سراسری کارگران دانسته و بر ادامه اعتصاب برای قرار گرفتن کارگران در موقعیت قدرتمندتری برای عقب راندن کارفرمایان و پیمانکاران تاکید کرده است. بعلاوه کوتاه شدن دست پیمانکاران از مراکز نفتی و لغو قوانین ويژه اقتصادی و پایان دادن به امنیتی کردن محیط های کار سه خواست پایه ای این کارگران است و تحمیل خواستهای فوری امروز خود را گام مهمی در جهت عقب زدن پیمانکاران و جمع شدن بساط آنها میداند. از اعتراضات وخواستهار کارگران نفت باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
علاوه بر کارگران بخش پروژه ای پیمانی زمزمه های اعتراض در میان کارکنان رسمی نفت بالاگرفته است. نحوه افزایشات مزدی و بحث های ضد و نقیضی که در رابطه با این موضوع میشود ،از جمله موضوع گذاشتن سقف دو و نیم میلیون برای افزایش دستمزدها، تحمیل مالیات های سنگین به حقوقها و حذف برخی از آیتم های مزدی موضوعات اعتراضی این بخش از کارکنان نفت است.
اعتراضات در نفت توجه تمام جامعه را به خود جلب کرده و به نقطه امیدی در میان مردم تبدیل شده است. این اعتراضات انعکاس وسیع جهانی داشته است. در این هفته اتحادیه کارگران خدمات دولتی در بریتیش کلمبیا با اعلام حمایت خود از اعتصاب کارگران نفت بر اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و بایکوت بین المللی این حکومت تاکید کرد. از خواست و مبارزات کارگران نفت باید فعالانه حمایت کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۴ تیر۱۴۰۰، ۱۵ ژوئیه ٢٠٢١
لیست همبستگی ها با کارگران اعتصابی نفت:
-اعلام همبستگی رانندگان نفتکش در تهران
-همبستگی کارگران حمل و نقل از با کارگران نفت و اعلام آمادگی به پیوستن به اعتصاب در صورت پاسخ نگرفتن خواستهای کارگران
– همبستگی رانندگان کامیون دهلران و رانندگان نفتکش در اصفهان و کامیونداران یزد
– بیانیه های حمایتی کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت تپه و بیانیه های حمایتی مستقل و یا جمعی تشکلهای مختلف کارگری از جمله اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن برق و فلز کرمانشاه، سندیکای شرکت واحد، سندیکای نیشکر هفت تپه، اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای فلزکار مکانیک، سندیکای نقاشان البرز، کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد، – کمیته دفاع از کارگران اعتصابی
– بیانیه های مستقل و یا جمعی و تشکلها و گروه هایی از معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق زن، فعالین دفاع از حقوق کودک و دانشجویان از جمله شورای بازنشستگان ایران، کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، کانون صنفی معلمان تهران، کانون های صنفی معلمان الیگودرز، گیلان، سقز و زیویه)، مریوان، ندای زنان ایران، و دانشجویان پیشتاز اصفهان، انجمن صنفی
– همبستگی مادران و خانواده های دادخواه از جمله گوهر عشقی مادر ستار بهشتی که بدست جانیان اسلامی به قتل رسید و مادران آبانماه از جمله مادر نوید بهبودی ، مهرزاد رضایی و مادر رضا معظمی گودرزی و طومارهای اعتراض از سوی فعالین کارگران در سنندج و نیز در آذربایجان غربی، بیانیه ها و پیامهای حمایتی فعالین سرشناس کارگری، بیانیه جمع ها و گروه هایی از مردم از میان کولبران، کارگران بیکار، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین دفاع از حقوق زن و دانشجویان. شعار نویسی در شهرهای مختلف در حمایت از کارگران نفت و نصب پوسترهایی در خیابانهای اردبیل در حمایت از کارگران و اعتصاب سراسری کارگران نفت
-بیانیه های حمایتی 5 کنفدراسیون اتحادیه های کارگری در فرانسه: کنفدراسیون فرانسوی دمکراتیک کار (CFDT)، کنفدراسیون عمومی کار (CGT)، فدراسیون سندیکایی متحد (FSU)، اتحاد سندیکایی همبستگی (Solidaires)، اتحاد ملی سندیکاهای خودگردان یا مستقل (UNSA)، اتحادیه کارگران پاکستان، شورای اتحادیه های صنفی استرالیا (ACTU)، اتحادیه عمومی کارگران بخش نفت و گاز عراق، اتحادیه یونیفور کانادا، شبکه سراسری نمایندگان محل کار انگلستان (NSSN) ، فدراسیون بینالمللی پتروشیمی اینداستریال، شبکه بینالمللی سندیکایی همبستگی و مبارزه مشتمل از دهها اتحادیه و تشکل و زیر مجموعه از کشورهای مختلف از آمریکا. اروپا، آفریقا و عراق. ترکیه و..
اطلاعیه خبری
تجمع رانندگان اتوبوسهای برون شهری، کارگران معدن سونگون و سد شفارود و دو خیر دیگر
– روز دوشنبه ۲۸ تیر جمعی از رانندگان اتوبوس ها و مینیبوسهای برون شهری در تهران در اعتراض به صدور ابلاغیه مبنی بر اعلام سن فرسودگی اتوبوسهای برون شهری و از دست دادن امکان تامین معاش خود
در مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تجمع کردند. اتوبوسهای برون شهری وسیله تامین معاش این رانندگان است ودولت باید یا امکان نوسازی اتوبوسها رابرای آنها فراهم کنند یا بعنوان افرادی که راه دیگری برای تامین معاش ندارند از حقوق پایه ماهانه در حد یک زندگی قابل قبول برخوردار شوند. همچنین درمان و تحصیل رایگان وداشتن حق مسکن از حقوق پایه ای همه مردم است.
– روز دوشنبه ۲۸ تیرماه جمع بزرگی از بازنشستگان شرکت مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم اجرای مصوبه سال ۸۹ و سطح نازل حقوقهایشان مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. پرداخت به موقع مطالبات بیمه طرف قرارداد ومکلف کردن آنان برای پرداخت هزینه های صورت گرفته در سریعترین زمان ممکن و پرداخت فوری معوقات هشت ماهه از جمله خواستهای آنهاست و اولتیماتوم داده اند که اگر این مطالبات پاسخ نگیرد در دهم مرداد ماه دوباره تجمع خواهند کرد.
– روز یکشنبه ۲۷ تیر کارگران شرکت آهن آجین در معدن مس سونگون ورزقان در اعتراض به اخذ امضای برگه سفید توسط شرکت ، در محوطه معدن دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارگران از سه ماه قبل به سطح دستمزدهایشان اعتراض دارند و زیر فشار اعتراضاتشان شورای تامین استان و نماینده مجلس اسلامی وعده افزایش حقوق و مزایای آنها را داده اند.
– روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از کارگران سد شفارود در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای خود، مقابل فرمانداری رضوانشهر دست به تجمع زدند.
– روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در مشهد و رشت بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده مقابل اداره تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان در فلکه نیروی دریایی تجمع کردند. قبلا گزارش کردیم که در همین روز بازنشستگان تامین اجتماعی در اراک نیز در مقابل اداره تامین اجتماعی این شهر تجمع داشتند. همسان سازی حقوقها و افزایش آن به بالای ۱۲ میلیون، درمان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن، پایان دادن به دزدی ها و بازگردانده شدن پولهای به سرقت رفته به صندوق های بازنشستگی از جمله خواستهای اعلام شده بازنشستگان در اعتراضات سراسری شان بوده است.
– روز یکشنبه ۲۷ تیرماه جمعی از نیروهای رسمی شرکت آب و فاضلاب اهواز، در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و مطالبات بیمهای خود برای دومین روز متوالی در محل نمازخانه این شرکت تجمع کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
28 تیر ۱۴۰۰، 19 ژوئیه ٢٠٢١
—
tel:00447435562462
شماره ۴
خیزش مردم در خوزستان در چهارمین روز گسترش بیشتری یافت
در چهارمین روز از قیام تشنگان در استان خوزستان، شهرها و نقاط زیادی به صحنه اعتراض وسیع مردم تبدیل شده است. علیرغم گسیل شمار وسیعی از نیروهای مزدور به خوزستان، اعتراضات خیابانی شبانه کماکان ادامه دارد و در برخی از شهرها چون اهواز و سوسنگرد وسعت زیادی پیدا کرده است. یکشنبه شب ۲۷ تیر، جوانان معترض منطقه ملاشيه در جنوب شهر اهواز ، جاده اصلی اهواز به خرمشهر و مردم منطقه الباجى در شمال شهر اهواز جاده اهواز به شوش را مسدود کردند. به گفته شاهدان عینی، در شهرهای هویزه، ماهشهر، سوسنگرد و برخی مناطق اهواز، نیروهای سرکوبگر از بیم حضور مردم از ساعت ها قبل از تاریک شدن هوا، با بیشترین تعداد میادین و خیابانهای اصلی شهر را قرق کرده بودند. اما مردم همچنان در خیابان مانده و شعارهای اعتراضی سر دادند.
ویدیوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی حاکی از آن است که در سوسنگرد ماموران سپاه؛ یگان ویژه و لباس شخصی ها علاوه بر استفاده از گاز اشک آور، با استفاده از سلاح جنگی و تفنگ های ساچمه ای، به سمت جمعیت انبوه معترضان شلیک مستقیم می کنند. برابر اخبار منتشره تعدادی از مردم در جریان این تیراندازی ها زخمی و مجروح شده اند. نيروهاى امنيتى ده ها نفر از اهالي خرمشهر، سوسنگرد، اهواز، هویزه و ماهشهر كه سابقه حبس و بازداشت در اعتراضات سابق داشتند را دستگیر کرده اند.
مشخصه بارز اعتراضات کنونی تجمعات محله محور مردم در شهرهایی بود که اعتراضات در آنها جریان دارد. یک وجه قابل مشاهده در این اعتراضات سازمانیافتگی تظاهراتها است. پایه های این سازماندهی در خیزش آبان گذاشته شد و مردم با کنترل محلات اعتراضات جانانه ای را به پیش بردند و امروز این تجربه و روابطی که در بین مردم معترض در محل ایجاد شده است، امر سازماندهی اعتراض را عملی تر کرده است. این خود زمینه مناسبی برای ایجاد شوراهای سازماندهی اعتراضات در تمام محلات در همه شهرهاست. شوراها را باید تشکیل داد تا با برنامه ریزی مشخصتر و دخالتگری وسیعتر افراد بتوان نیروی توده ای و اجتماعی در هر شهر را به میدان آورد. شوراها را باید تشکیل داد تا با شعارهای از قبل تدارک دیده شده جهت درست به اعتراضات مردمی داد و اجازه نداد که کسانی با زدن رنگ قومی ویا مذهبی به اعتراضات آنها را به بیراهه بکشند و تفرقه ایجاد کنند. لیست خواستهای ما روشن است و همین مطالبات باید مضمون شعارهای تظاهرات ها ی ما را تشکیل دهد. همانطور که اشاره کردیم در اعتراضات چند روزه مردم شماری بازداشت شده اند. باید اسامی آنها را بدست آورد و با عکس و مشخصات اخبار آنرا رسانه ای کرد . همراه با خانواده ها در مقابل مراکزی که آنها را در بازداشت نگاه داشته اند جمع شد و خواستار آزادی بدون قیدو شرط تک تک بازداشت شدگان شد. حکومت تلاش میکند که خانواده های بازداشت شدگان را زیر فشار بگذارد که مبادا خبر دستگیری عزیزانشان را رسانه ای کنند. با گرفتن خانواده ها در حلقه حمایت ها و پشتیبانی خود این فشار را از روی آنها برداریم. در این اعتراضات افرادی زخمی شده و بعضا به بیمارستان ها منتقل شده اند. نسبت به وضعیت آنها هوشیار باشیم. تجربه آبان را داریم که بعضا افراد زخمی به بازداشتگاهها منتقل شدند. شورای سازماندهی و کسانی که پیشتاز سازماندهی این اعتراضات هستند لازمست که نسبت به همه این ها هوشیار باشند. اعتراضات مردمی را باید در تمام شهرهای خوزستان گسترش و سازمان داد. معضلات مردم خوزستان معضلات همه مردم در تمام استانها و در سراسر ایران است. باید از خیزش مردمی در خوزستان وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد و این اعتراضات را در تمام شهرها و استانها تکثیر کرد. جمهوری اسلامی عامل و بانی فلاکت و نابودی زندگی و معیشت کل جامعه است. باید بساط این رژیم توحش وبردگی را جارو نمود.
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری- واحد خوزستان
۲۸ تیر ۱۴۰۰، ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۱
پیام به مردم خوزستان
اعتراضات گسترده و خیزش شما مردم علیه نظام ضد انسانی و چپاولگری است که زندگی میلیونها نفر در ایران را به نابودی کشانده است. در خوزستان سرزمینی که بر طلای سیاه نشسته است شما از بسیاری از ابتدایی ترین نیازهای زندگی محروم شده اید. آب نیست. کار نیست. برق نیست. هوا بشدت آلوده است. گرانی بیداد می کند. بیکاری وسیع است. کشاورزی به نابودی کشیده شده است. ریزگردها امان را از شما ربوده است. در روز روشن دسترنج شما را می دزند و …
این لیست طولانی است. روشن است که عامل همه این بلایا و محرومیتها حکومت سرمایه داری مافیائی اسلامی است که تک تک دست اندرکارانش شب و روز مشغول تاراج و بالا کشیدن ته مانده ثروتهای این کشور هستند و تنها مشغله ای که ندارند زندگی مردم است که دارد نابود میشود. اعتراضات شما از بی آبی شروع شد ولی شما به درست کل این نظام ستم و بی عدالتی را مورد آماج خشم و اعتراض خود قرار داده اید و شعار سر می دهید که این نظام را نمی خواهید و باید سرنگون شود. شما به درست به ریشه دردهای مردم ایران انگشت گذاشته اید. مادامیکه این حکومت بر مسند قدرت باشد ما آسایشی نخواهیم داشت. تا زمانیکه حکومت اسلامی سر کار باشد زندگی ما همواره درمعرض خطر نابودی است. رژیمی که شهروندان این جامعه را از آب، برق، کار و مایحتاج زندگی محروم کرده است باید برود.
اما حاکمان مفتخور که بر خوان یغما نشسته اند نمی خواهند دست از قدرت بردارند و از منافع سودپرستانه خود دست بکشند. نیروهای مسلح خود را به جان شما مردم خوزستان انداخته اند. بی رحمانه مردم تشنه را به گلوله می بندند و جان جوانان معترض را می گیرند.
ما مردم سزاوار زندگی بهتری هستیم. این زندگی نیست که به ما تحمیل کرده اند. این جهنمی است که جمهوری اسلامی برای ما آفریده است و هزار بار حق داریم که با صدای رسا حقوق خود را فریاد بزنیم و سرکوبگران حکومت را مورد تعرض قرار دهیم.
باید تک تک شهرهای خوزستان وارد این نبرد شوند و برای آن باید شوراهای سازماندهی اعتراضات در تمامی محلات و شهرها شکل گیرد. و اجازه ندهیم که با زدن رنگ قومی و مذهبی اعتراضات ما مردم برای داشتن یک زندگی انسانی به بیراهه رود و در صفوفمان تفرقه ایجاد گردد.
پیام من به همه مردم خوزستان اینست که شما تنها نیستید. قیام شما بخشی از قیام کل مردم این کشور علیه حاکمین است و توجه همگان را به خود جلب کرده است. باید در سراسر کشور از خیزش و اعتراضات و قیام مردم خوزستان حمایت و ابراز همبستگی کرد. مردم خوزستان نباید تنها بمانند. معیشت و منزلت و زندگی انسانی حق تک تک مردم است. حکومتی که آب و برق و معیشت مردم را نابود کرده است باید گورش را گم کند. به نیروهای مسلح حکومت اخطار میکنیم که این حکومت رفتنی است و مردم این کشور همه کسانی را که بسوی مردم شلیک کرده اند شناسائی و محاکمه خواهند کرد. سلاحهایتان را بسوی دشمنان مردم نشانه روید نه بسوی مردم حق طلب و معترض.
زنده باد مردمی که برای دفاع از زندگی و معیشت و زندگی انسانی خود با حاکمان جنایتکار قاطعانه مقابله میکنند.
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری-واحد خوزستان
شهلا دانشفر
28 تیر 1400، 19 ژوئیه 2021
انتفاضة الشعب الاهوازي تتسع الی كل مدن المحافظه
ان الانتفاضه الشعبیه فی محافظه خوزستان , اندلعت ضد شح المياه و العطش , في اجواء صيفية حارقة, و فی تجفيف الاراضي الزراعية و تعرض الاحشام الى التلف؛ ؛؛ وبينما الحكومة الايرانية تقوم بقمعها بمنتهى الوحشية والعنف,لكن الشعب الاهوازي يقاوم و ان الاحتجاجات تتسع من مدينة الى مدينة اخرى. الناس تدرك ان شح المياه الواسع في الاقليم بانه نتيجة لسياسات النهب و الانتفاعية للجمهورية الاسلامية و في ليلة ١٧ يوليو/تموز التحقت مدن و مناطق اخرى في الاقليم الى الانتفاضة .
ان الحكومة حاولت السيطرة على الاوضاع من خلال ارسال قواتها الخاصة للقمع من المحافظات المجاورة, لكن الناس بوحدتها و تنظيمها, مستمرة بانتفاضتها؛ منها اهالى مدينة السوس الذين قاموا باغلاق المفترق المؤدي الى طريق الاهواز و منع سير رتل ناقلات قوات القمع. و هذا الامر استمر ايضا بتسلسل بواسطة اهالى القري الواقعة على طريق السريع الشمالى باتجاه الجنوب. ان هذه الحركة المتسلسلة والشعبية في مواجهة قوات القمع الحكومية, هو حدث نوعي في الاحتجاجات الشعبية في اقليم الاهواز و هو مؤشر واضح لدرجة عالية من التنظيمية في هذه الاحتجاجات ضد آلة النظام القمعية.
حقيقة الامر ان اساس هذه الحركة و السيطرة على الأحياء، تم بنائه في انتفاضة نوفمبر/تشرين الثاني من عام 2019 و هذا يمكن له ان يكون حاظنة تنظيمية هامة لإنشاء لجان تنظيمية للاحتجاجات الشعبية.
ان محافظه خوزستان حاليا بأكمله غاضب و محتج و الهتافات ضد النظام الايراني عادت مرة اخرى الى وسط الشارع.
في مدينة الخفاجية التي هى احدى اهم مراكز الانتفاضة في المحافظه, هرعت الجموع الغاضبة منذ الليلتين الماضيتين و هتفت ردا على قول محافظ الاقليم بان لا احتجاجات قط في هذه المدينة و بذلك ارسلت رسالتها الى محافظ الاقليم المعروف بعمالته و الى كل النظام بوضوح. و في ليلة ١٧ يوليو /تموز تجمهرت الجماهير امام مبنى قيادة الحرس و ايضا أمام منزل قاسم ساعدي , مندوب المدينة في البرلمان, و هتفت ضد قطع المياه و عدم كفائة المسئولين و تجفيف الانهر, ماقوبلت باطلاق عيارات نارية من قبل ابن المندوب و اصابة اثنين من المحتجين. هذه الوحشية من جانب الحكوميين ضاعف الغضب لدى الجماهير المحتجة سلميا.
في مساء ١٧ يوليو, التحقت مدن اخرى من المحافظه الى الاحتجاجات.
بالمقابل سعت الحكومة احتواء الاوضاع واخذ زمام الامور بيدها من خلال ارسال قواتها الخاصة للقمع من المحافظات المجاورة لكن الناس بوحدتهم و تنظيميتهم, وقفت امام هذا القمع.
على سبيل المثال, قامت الشباب في مدن السوس وشاوور و عبدالخان باغلاق الطريق السريع, وحاولوا باخلال حركة سير الرتل الطويل لناقلات قوات القمع المتجهة الى المدن الجنوبية. في هذه الليلة, قامت الشباب المحتجة في مدينة السوس بقلب كشك شرطة الطرق, واغلقوا طريق شمال_جنوب السريع. في مدينة الاهواز ايضا قام المحتجون باغلاق طريق اهواز- انديمشك من الجهتين.
كما ان المحتجين في مدن شاوور و عبدالخان ايضا قاموا باغلاق طريق الاهواز- انديمشك السريع من الجهتين و منعو الحركة.
شباب مدينة الحميدية ايضا بعد سماع ارسال المئات من قوات القمع الى مدينتهم, اعلنوا بانهم مستعدون لمواجهتهم و جاهزون للترحيب بهم.
وفي مدن الرفيع و الفلاحية و كوت سيد نعيم ايضا حضرت جموع المحتجين في الشوارع .
و في كوت سيد نعيم شارك المحتجين مع عائلاتهم.
في حى كانتكس التابع لقضاء كوت عبدالله , فتحت قوات الامن , النيران باتجاه الناس.
كما في منطقة الميناو و قرية سيدعباس ايضا قام المحتجون باغلاق الطريق منعا لحركة قوات القمع الحكومية باتجاه المناطق الجنوبية.
و بهذه الطريقة تتسع الاحتجاجات الشعبية في اقليم الاهواز و المواطنين تهتف بمطالباتهم. شوهد في هذه الاحتجاجات ام تصرخ بغضب بان ولدها يعاني من العطش لمدة يومين .
ايضا احد المواطنين الاهوازيين في رسالة له تحدث عن معاناة جميع المحتجين الغاضبين المتواجدين في الشارع ,ويقول؛ “من ماذا نخاف؟ ماذا تبقى لنا لنخسره؟ لنأتى الى الشارع مع عوائلنا, رطوبة الاجواء و ارتفاع الحرارة و انقطاع الكهرباء و شح المياه من جانب, وغلاء الاسعار و البطالة و الهم والغم من جانب ثان, لنأتي الى الشارع و نحتج, اى حياة نعيشها نحن؟ لنأتى مع عوائلنا ونبقى في الشارع , حيث لا احد يتجاوب مع مشاكلنا”.‘‘‘ فهذه الرسالة تعكس الاجواء الاحتجاجية للشعب الاهوازي في محافظه خوزستان.
ان الحكومة الايرانية بطبيعتها الناهبة, حرمت الناس من المياه و الكهرباء و لقمة العيش, وعررضت حياة جزء كبير من الشعب الى الدمار والانهيار.
ما جعل المحافظه اليوم ان يندفع الى الاحتجاجات, هى الالام المشتركة لجميع المواطنين.
ان المواطنين الذين نزلوا الى الشارع في نوفمبر/تشرين الثاني ‘عام ٢٠١٩‘ و هتفوا, الموت للجمهورية الاسلامية, اليوم ايضا يؤكدون على استمرار مسار نوفمبر ٢٠١٩ من خلال اطلاق هشتاق, #آبمثل _ آبان | الماء مثل نوفمبر .
اذن يجب دعم و مساندة مطالبات و نضالات الشعب بشكل واسع.
لقد بدءت الان اعلانات الدعم و التضامن مع الشعب الاهوازي و مطالباته.
في اليوم الماضي تجمع المواطنون العرب الساكنين في مدينة مشهد، شمال شرق البلاد، دعما للاحتجاجات الشعبية في الاهواز و تضامنا مع المحتجين.
و ايضا في مدينة هفت تپه , العمال المحتجون, تحدثوا في كلماتهم عن آلامهم المشتركة مع الجماهير المحتجة واعلنوا تضامنهم معها. ينبغي توسيع نطاق الاحتجاجات الشعبية في جميع مدن الاقليم و التأكيد على المطالبات الشعبية و اعلانها فى جميع الاماكن:
– يجب اعداد التمهيدات اللازمة لتوفير المياه للناس و للمزارعين
-يجب فورا وقف ضخ مياه الصرف الصناعية الى هورالعظيم , الذي تسبب بنفوق عدد كبير من الجاموس و مئات الاطنان من السمك
-يجب توفير الاعدادات اللازمة لعودة الناس الذين هجروا قسرا بسبب شح المياه
– على الحكومة صرف الراتب الاساس لجميع الذين تضررت اعمالهم بسبب شح المياه، و تعويض الاضرار الناتجة عن ذلك
– يجب اطلاق سراح معتقلى الاحتجاجات الشعبية دون قيدا او شرط
ان النظام الايراني خوفا من اتساع نطاق الاحتجاجات الشعبية الى سائر المدن, لجأ الى قطع شبكة الانترنت او الاخلال بها. و هذه هى السياسة بذاتها التي استخدمها النظام في انتفاضة نوفمبر عام ٢٠١٩ . لكن الاخبار التى ترد لحظة بلحظة, هى مؤشرا لافشال جميع هذه المساعي من قبل الناس.
حسب الاخبار المنشورة, استشهد الشابين , علي مزرعة و قاسم خضيري على يد قوات القمع الحكومية اثناء الاشتباكات التي حصلت ليلة ١٧ يوليو الحالي في قضاء كوت عبدالله التابعة لمدينة كارون. كما ان الشاب مصطفى النعيماوي الذي اصيب بجروح اثناء الاحتجاجات في مدينة الفلاحية, استشهد اثر ذلك.
ان الحزب الشيوعي العمالي, فرع اقليم الاهواز, يواسي عائلات , مصطفى النعيماوي و على مزرعة وقاسم خضيري و الى الشعب الاهوازي كافة.
ان مراسيم عزاء قتلى احتجاجات الشعب الاهوازي يجب ان تتحول الى مسيرات احتجاجية شعبية ضد كل جرائم النظام و قمعية الحكومة الاسلامية,,,,
الموت للجمهورية الاسلامية
الموت للجمهورية الاسلامية
اللجنة المنظمة لحزب الشيوعي العمالي, فرع اقليم الاهواز
July 19, 2021
—
۲۸تیر ۱۴۰۰، ۱۹ژوئیه ۲۰۲۱
شماره ۵
خوزستان: با گرو گرفتن جسد قربانیان خانواده ها را زیر فشار میگذارند
روز گذشته تلویزیون جمهوری اسلامی اقدام به پخش ویدیویی کرد که در آن پدر قاسم خضیری از کشته شدگان اعتراضات اخیر مردم اهواز که در منطقه کانتکس کوت عبدالله با اصابت گلوله کشته شد، میگوید فرزند من عضو بسیج مسجد محل و عاشق نظام بود. پسر من را شورشی ها و اغتشاشگران کشته اند. اما بنا به خبرهای موثقی که دریافت کرده ایم، و بنا به اظهارات یکی از بستگان نزدیک این نوجوان ۱۷ ساله او کارگر یک کارگاه کابینت سازی بوده است و پدر قاسم تحت فشار سپاه و نیروهای امنیتی مجبور به مصاحبه تلویزیونی شده است. به این دلیل که به این خانواده گفته اند در غیر اینصورت جنازه فرزندشان را به آنها تحویل نخواهند داد.
این اولین بار نیست که جنایتکاران جمهوری اسلامی با چنین روشهای کثیفی تلاش میکنند، خود را از زیر حمله مردمی که دادخواهند و به قیام برخاسته اند، بیرون بکشند و در عین حال با نسبت دادن جنایات خود به مردم معترض کف خیابان تحت عنوان “اغتشاشگران” مذبوحانه تلاش میکنند به سرکوبگری های وحشیانه خود مشروعیت دهند. در خیزش آبانماه نیز حکومت با همین روشها وارد شد. از جمله خانواده هایی که عزیزانشان بازداشت شده بودند را وادار میکردند تکذیب کنند. اما مردم پاسخ سرکوبگری های حکومت را با شعار آبان ادامه دارد دادند و امروز هشتگ #آب_مثل_آبان دارند ادامه آبان را فریاد میزنند. صدای قاسم خضیری باشیم و با حمایت همه جانبه خود از خانواده وی نگذاریم رژِیم جلایتکاران این خانواده را بیش از این زیر چنین فشارهایی قرار دهند. جمهوری اسلامی نابود باید گردد
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری- واحد خوزستان
۲۸تیر ۱۴۰۰، ۱۹ژوئیه ۲۰۲۱