اخبار نفت، ویژه اعتصابات سراسری: شماره ۱۰
دامنه اعتصاب کارگران نفت گسترده تر میشود
دامنه اعتصابات در مراکز نفتی و موسسات وابسته به آن یعنی در پالایشگاهها، پتروشیمی ها و نیروگاهها و شرکت های تحت پوشش آنها هرروز گسترده تر میشود. این اعتصابات عمدتا در میان کارگران پیمانی و پروژه ای و بنادر مختلف ایران، و مراکز نفتی در شهرهای آبادان، اهواز، تهران، قشم، بوشهر، گچساران، خارک، عسلویه، کرمان، ارومیه، بهبهان، پارس جنوبی، اراک جریان دارد. بنا بر آخرین گزارشات بخشهای دیگری از کارگران نیز در روزهای اخیر به اعتصاب پیوسته اند. از جمله کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم، اورهال ۱۵ و ۱۶، شرکت دریا ساحل جفیر، رادیوگراف نیروگاه بیدخون، تلمبه خانه شماره ۵ عباس، کارگران فاز دو پالایشگاه بیدبلند، پیمانکاران زلال پالایشگاه اصفهان، بخش های دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام، فاز ۲ پالایشگاه گاز بیدبلند بهبهان، پیشرو صنعت پتروپالایش آدیش و شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان طی دو روز گذشته و امروز پنجم تیرماه به اعتصاب پیوستند.
بنا بر خبرها زیر فشار این اعتراضات در بسیاری از مراکز نفتی پیمانکاران به تکاپو افتاده و با عقب نشینی هایی سعی میکنند کارگران را با وعده هایی راضی به بازگشت به کار کنند. اما کارگران بر روی تمام خواستهایشان مصر هستند و اعلام میکنند که دیگر وعده و وعید قبول نیست و پاسخ عملی میخواهند.
با توجه به اینکه کارفرمایان در برخی مراکز نفتی بعد از اعتصاب کارگران و تخلیه شرکت و برگشت به خانه ها، دست به اخراج کارگران روزمزدی خود زده اند، بک بحث داغ در میان کارگران اعتصابی اینست که بعد از دیداری با خانواده برای پیگیری مستقیم اعتراضات خود و خنثی کردن توطئه گری های پیمانکاران مفتخور به محل کار خود بازگردند و به اعتصاب خود ادامه دهند.
از سوی دیگر کارگران رسمی خود را برای تجمع روز نهم تیرماه در مقابل وزارت نفت و مراکز نفتی در شهرستانها آماده میکنند. بنا بر خبرهای دریافتی در این ماه پرسنل رسمی شرکت نفت که حقوق های بالا میگرفتند حقوقهایشان بشدت کاهش یافته است و این موضوع موجی از اعتراض در میان آنها را نیز دامن زده است. داستان از این قرار است که این کارگران ماه قبل حقوقهای عادی خود را گرفتند. اما در این ماه براساس مصوبه افزایشات حقوقی سال ۱۴۰۰ اضافه پرداختی ماه قبل یکجا از حقوق آنها کسر گردید. بدین ترتیب کسی که در ماه قبل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق گرفته بود، این ماه براساس جدول حقوقی جدید و کسر اضافه پرداخت ماه قبل چیزی حدود ۱۲ میلیون دریافت کرده است. این مساله بر خشم دامن دامن زد. کارگران رسمی نفت با اعلام اینکه با این حقوقها امکان گرداندن زندگی و معاششان را ندارند به تدارک اعتراض سراسری خود میروند. تا جاییکه زیر فشار این اعتراضات چندین کمیسیون در مجلس برای وتو کردن این طرح و مستثنا کردن کارگران رسمی نفت از سایر کارکنان دولت وارد رایزنی شده اند.
این چنین است که کارگران پیمانی بهمراه کارگران رسمی نفت در اعتراضند و اعتصابات سراسری نفت تمام توجه ها را بخود جلب کرده و بستر ساز حرکت جامعه بسوی اعتصابات سراسری شده است.
اعتصاب نفت همچنین به نقطه امیدی در میان مردم تبدیل شده و به گفتمانی همگانی تبدیل شده و موجی از همبستگی را همراه داشته است. خانوادە جانباختگان خیزش ٩٨ در سوم تیرمه طی بیانیه ای از اعتصابات کارگرا نفت حمایت کرده و مینویسند: “اکنون کارگران امتداد صدای آبان شدهاند. این صدای همه ماست، همانها که در آبان ۹۸ در کنار یکدیگر در خیابانها برای حقمان فریاد زدیم”. گوهر عشقی مادر دادخواه، مادر ستاربهشتی زندانی سیاسی ای که در زیر شکنجه در زندان جان باخت در پیام همبستگی خود به کارگران نفت میگوید: “وظیفهی معترضان و دادخواهان است که با پیوستن به #اعتصابات_سراسری همراهی خود را با کارگران اعلام نماییم…” قبلا نیز تشکلهایی چون سندیکای نیشکر هفت تپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای واحد، شورای بازنشستگان ایران و نیز جمع هایی از معلمان شاغل و بازنشسته و دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان با کارگران اعتصابی نفت اعلام همبستگی کرده اند.
اعتراضات نفت در سطح جهانی نیز انعکاس وسیعی داشته است. تا کنون فدراسیون بینالمللی پتروشیمی اینداستریال، پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد از کارگران اعتصابی نفت در ایران اعلام حمایت و پشتیبانی کرده است.
کارگران غیر رسمی نفت بر اینکه دستمزد کارگران نباید کمتر از ۱۲ میلیون تومان باشد تاکید کرده و خواستار افزایش رده های مختلف مزدی به نسبت تخصص کارگران هستند. این کارگران همچنین بر خواست ۲۰ روز کار و ده روز مرخصی تاکید دارند تا بتوانند زمان مناسبی در کنار خانواده هایشان باشند. شورای هماهنگی اعتراضات کارگران پیمانی نفت علاوه بر این دو خواست کلیدی بر مطالباتی چون پرداخت بموقت دستمزدها، داشتن امنیت شغلی و دائمی شدن قرار دادها و کوتاه شدن دست پیمانکاران، لغو قوانین ویژه اقتصادی، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و داشتن حق تشکل، حق تجمع و حق اعتراض و تسهیلات لازم و با استاندارد زیستی و کار و ایمنی محیط های کار تاکید کرده است.
حزب کمونیست کارگری با اعلام حمایت همه جانبه خود از اعتراضات کارگران نفت از همه کارگران و دیگر بخش های جامعه میخواهد که پشتیبان و حامی این اعتراضات باشند. یک شکل عملی حمایت از مبارزات کارگران نفت پیوستن به این اعتصابات است. حزب همچنین بر اتحاد سراسری کارگران نفت و کنار هم قرار گرفتن کارگران رسمی و غیر رسمی و اتکاء این کارگران به تصمیم گیری جمعی و جمع شدن در محلهای کار و دخالت حداکثری در روند مبارزه شان تاکید دارد. تنها با حضور حداکثری کارگران است که میتوان اعتراضات را با موفقیت جلو برد و در برابر هرگونه تفرقه افکنی و یا زد و بند های احتمالی پشت پرده ایستاد.
پیش به سوی اعتصابات سراسری!
حزب کمونیست کارگری ایران
۵ تیر۱۴۰۰، ۲۶ژوئن ٢٠٢١
۱ – کارگران پیمانی پتروشیمی گچساران
۲ – پالایشگاه بیدبلند بهبهان فاز۲پیمانکاری شالوده شایان
۳ – عمران صنعت فاز ۱۴
۴ – پتروشیمی بوشهر، اکسیر صنعت فاز ۱۴،
۵ – شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی، میدان گازی
۶ – شرکت سینا صنعت احمدپور در واحد ASU،
۷ – کارگران شرکت پتروشیمی «صدف»
۸ – شرکت نفت خشت و کنار تخته
۹ – پالایشگاه آدیش جنوبی کنگان مخازن کروی و استوانه ای پیمانکاری کرمی و شرکت راژان
۱۰ – شرکت پتروشیمی «جهان پارس»
۱۱ – شرکت ساتراپ صنعت پارس جنوبی
۱۲ – کارگران شرکت سینا پالایش قشم
۱۳ – شرکت توانمند فاز ۲۲و ۲۴
۱۴ – کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران
۱۵ – فرجود در سایت 1 بوشهر
۱۶ – کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی
۱۷ – پارس فنل کار و کلیه نیروهای پتروشیمی پارس فنل شرکت سینا صنعت در عسلویه
۱۸ – سایت ۱پتروشیمی بوشهر پیمانکاری صمصام صنعت
۱۹ – کارگران پالایشگاه تندگویان
۲۰ – کارگران پتروشیمی دنا
۲۱ – کارگران شرکت جهان پارس
۲۲ – کارگران پیمانی شرکت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه
۲۳ – کارگران فاز ۱۳شرکت لیدوما
۲۴ – کارگران فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی
۲۵ – کارگران جوشکار مخازن کروی پتروشیمی بوشهر
۲۶ – ماشین سازی اراک
۲۷ – پروژه ای شرکت فراب در نیروگاه بیدخون
۲۸ – تمامی کارگران رسمی و غیر رسمی فازهای 11، 12، 13 و 14 و کارگران پیمانی باقی فازهای 24 گانه عسلویه
29- پالایشگاه آبادن 1 تیر 1400
30 -کارگران فاز ۱۳ کنگان
31- کارگران پالایشگاه بیدخون
32-کارگران پروژهای شرکت ایجیسی پالایشگاه آبادان
33 – کارگران پیمانکاری حاجی پور
34 – کارگران شرکت مخازن نفت قشم
35 – عملیات دریایی شرکت پایانههای نفتی ایران، خارک
36 – سیمان سپاهان اصفهان زیر مجموعه هلدینگ،
37 – شرکت ای جی سی شاغل، پالایشگاه آبادان فاز ۲
38 – شرکت برق و ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک
39 – کیهان پارس
40- شرکت سازه پاد
41 -اعتصاب کارگران رسمی نفت در پالایشگاه آبادان
42 – شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر
43 – شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس
44 – شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
45 – شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
46 – کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
47 – پتروشیمی دماوند
48 – پتروشیمی دنا
49 – شرکت دی پلیمر در صنایع پتروشیمیهای عسلویه،
50 – کارگران پیمانکاری فولاد بوتیا در کرمان
51 – کارگران پیمانی شرکت سازه فرافن قشم
52 – کارگران پروژهای بید بلند ۲ ماهشهر
53- اعتصاب کارگران اورهال ۱۵ و ۱۶
54- اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم
55- اعتصاب کارگران شرکت دریا ساحل جفیر
56- اعتصاب کارگران رادیوگراف نیروگاه بیدخون
57- اعتصاب کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس
58- اعتصاب کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان
59- اعتصاب بخشهای دیگری از کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام
60- اعتصاب کارگران شرکت پیشرو صنعت در پتروپالایش آدیش
61- اعتصاب کارگران شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان
—
tel:00447435562462
—
tel:00447435562462
Avsnitt för bifogade filer
خوزستان یکی از مراکز اعتصابات گسترده نفت
از اعتصابات نفت باید وسیعا حمایت کرد
اعتصاب کارگران پیمانی نفت ادامه دارد. این اعتصاب مراکز نفتی و موسسات وابسته به آن در پالایشگاهها، پتروشیمی ها و نیروگاهها را در برگرفته است. در خوزستان نیز در شهرهایی چون آبادان، اهواز، ماهشهر و در شرکت هایی چون شرکت رجال در ماهشهر، پالایشگاه گاز بیدبلند۲ بهبهان کارگران پروژه جفیر، پتروشیمی فجر ماهشهر، نیروگاه رامین و ویس اهواز و تهران جنوب ماهشهر کارگران در اعتصاب بسر میبرند. کارگران رسمی نیز برای ۹ تیر فراخوان به تجمع داده اند و قبلا نیز این کارگران در ۲۰ اردیبهشت و ۵ خرداد ماه در شهرهای آبادان و اهواز تجمعات اعتراضی برپا کردند که در اهواز کارگران در همان روز در شهر راهپیمایی کردند. خواست محوری کارگران نفت افزایش دستمزدهاست. در بیانیه شورای اعتراضات کارگران پیمانی نفت براینکه دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۲ میلیون باشد تاکید شده است. بعلاوه بر اینکه دستمزدها باید متناسب با سطح تخصص افزاد افزایش یابد و نیز بر پرداخت بموقع آن تاکید شده است. همچنین در این بیانیه خواستهایی چون داشتن امنیت شغلی و دائمی شدن قراردادهای کاری و توقف اخراجها و کوتاه شدن دست پیمانکاران و نیز لغو قوانین برده وار مناطق ویژه اقتصادی مورد پافشاری قرار گرفته است. بدینگونه اعتراضات کارگران دارد گسترش می یابد و ابعاد دهها هزار نفره بخود گرفته است.
نیروهای حمل ونقل ترابری و اتوبوسرانی باید بیاد قبل از پشتیبانی مناطق نفتخیز
باید از این اعتراضات فعالانه و به هر شکل ممکن حمایت و پشتیبانی کرد. واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری بر همبستگی همه بخش های مختلف کارگری در خوزستان و بخصوص مردم ساکن در شهرهای همجوار مناطق نفتی تاکید میکند. واحد خوزستان معلمان، بازنشستگان و بخش های مختلف مردم را به اعلام همبستگی با این کارگران فرا میخواند. خواستهای کارگران نفت خواستهای همه بخش های کارگری است و یک شکل عملی حمایت از کارگران اعتصابی نفت، اعلام اعتصابات حمایتی است. از جمله نیروهای حمل ونقل، ترابری، اتوبوسرانی و پشتیبانی صنعت نفت در مناطق نفتخیز جنوب، کارگران عملیات دریایی، کارگران شرکت پخش فراورده های نفتی، تمامی کارکنان بخشهای شرکت ملی حفاری ایران، فولاد اهوز، نیشکر هفت تپه، لوله سازی خوزستان، شهرداری ها و راه آهن همه بخش هایی هستند که میتوانند با اعتصابات و حرکتهای حمایتی خود و با بیانیه هایشان اعتراضات کارگران نفت را تقویت کنند.
از خواستها و مبارزات کارگران نفت باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری- واحد خوزستان
5 تیر 1400، 26 ژوئن 2021
—
tel:00447435562462