نگاه هفته
تهیه کننده؛ پروین معاذی
((افزایش ۲۵ درصدی قیمت انواع مایع دست شویی و شویندهها
انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد:قیمت انواع مایع دست شویی، مایع ظرف شویی، پودر و مایع لباس شویی، صابون، خمیر دندان و محصولات دارای تریگر ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.))
گرانی و بیکاری سریال بی پایان در حکومت اسلامی است. هر روز مایحتاج مردم گران و گرانترمیشود. دو هفته گذشته نان و روغن گران شد و این روزها مایع دستشویی و مایع ظرف شویی ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
گرانی افسار گسیخته شده است. حقوق کارگران و مزد بگیران چه اندازه کفاف تامین زندگی، بهداشت و دارو است به معجزه ای تبدیل شده. مردم نمیتوانند از خرید مایع دستشویی وظرف شویی صرف نظر کنند، مردم ناچارند به بهداشت و حفظ سلامتی شان فکر کنند. حفظ سلامت و بهداشت ارکان اصلی زندگی مردم است.
علیه گرانی های افسار گسیخته باید ایستاد و دست به مبارزه جمعی زد.
«باید در هر فرصت و هرجا و به هر شکل ممکن، با اعتصاب و تجمع اعتراضی و سراسری کردن اعتراضات اجازه نداد حکومت به جان و زندگی مردم تعرض کند. میتوانیم و باید حکومت اسلامی را به عقب برانیم. باید کاری کنیم که مقامات این حکومت به هر طرف نگاه میکنند با امواج خشم و نفرت و اعتراض مردم به دست درازی به سفره شان مواجه شوند. باید و میتوانیم حکومت اسلامی را در این تعرض بیشرمانه به نان و معیشت مردم عقب برانیم و مسیر پایان دادن به عمر نکبت بارش را هموار کنیم و برای همیشه این حکومت را از صحنه سیاسی جامعه جارو کنیم.»ــ بخشی از بیانیه حزب کمونیست کارگری ایران علیه گرانی»
کولبران
نوسود؛ مرگ یک کولبر بر اثر ایست قلبی
پانزدهم خردادماه، “وهبی فتاحی” ساکن روستای “وزلی” از توابع نوسود بر اثر ایست قلبی در ارتفاعات مرزی شوشمی جان خود را از دست داد. این کولبر در حین کولبری به دلیل فشار زیاد ناشی از حمل بار دچار ایست قلبی شده است.
سقز؛ دهم خردادماه، “محمد صادقی” کولبر اهل شهرستان سقز بر اثر شلیک نیروهای نظامی حکومت اسلامی در مرز “برویشکانی” بانه زخمی شد.
زخمی شدن دو کولبر در مناطق مرزی تهته و ماکو
شنبه ۱۵ خردادماه ١۴٠٠ نیروهای نظامی ترکیه در نقاط مرزی ماکو به سوی دستهای از کولبران آتش گشودند که در نتیجه آن یک کودک کولبر با نام یوسف فرجامی ١۵ ساله اهل روستای “دیمقشلاق” از توابع شهر ماکو به شدت زخمی شد.
۵ بامداد یکشنبه ١۶ خردادماه ١۴٠٠ نیروهای نظامی رژیم در نوار مرزی تهته به سوی دستهای از کولبران آتش گشودند که در نتیجه سوران قادری از ناحیه لگن به شدت زخمی شد. نامبرده جهت مداوا به مراکز درمانی شهر مریوان منتقل شده است.
پناهجویان وخبر دردناک جان باختن آنها در یونان
شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ (۵ ژوئن ۲۰۲۱)، در اثر واژگونی اتومبیل حامل پناهجویان در شهر “کاوالا” واقع در کشور یونان دستکم ۴ پناهجو جانشان را از دست دادهاند و ۴ پناهجوی دیگر نیز به شدت زخمی شدهاند. دو نفر از جانباختگان به نامهای “محسن احمدی” و “رزگار قربانی” اهل مریوان هستند.
اعتصاب غذا زندان بوکان
از چهارشنبه دوازدهم خردادماه، “آزاد سعیدی” ٣٩ سالە در زندان بوکان در اعتراض به متوقف شدن اعزام وی به مرخصی به دستور دادستان در زندان این شهرستان دست به اعتصاب غذا زده است. آزاد سعیدی پس از اعتصاب غذا به بند قرنطینه زندان منتقل شده است. آزاد سعیدی ٧ سال پیش به اتهام “جرائم مواد مخدر” به ٢٥ سال زندان محکوم شده است.
سازمان ملل متحد: کرونا بیش از۱۰۰ میلیون کارگر در جهان را فقیر کرد
شیوع کرونا میلیونها نفر را در کشور ۱/۳ میلیارد نفری هند بیکار کرده و کسب و کارهای کوچک و بزرگ بسیاری را به تعطیلی کشانده است.
در این گزارش آمده است که از زمان شیوع بیماری کرونا بیش از ۱۰۰ میلیون کارگر فقیر شدهاند و دسترسی به مشاغل با کیفیت خوب و ساعات کار در حال کاهش است. «گای رایدر» رئیس این سازمان گفت: «کرونا نه تنها یک بحران بهداشت عمومی، بلکه یک بحران اشتغال و انسانی نیز بوده است». رایدر استدلال کرد که تاثیرات کرونا میتواند برای سالها در اقتصاد جهانی به شکل بالقوه از منظر از بین رفتن نیروی انسانی و وضعیت اقتصادی و فقر و نابرابری تاثیر گذارد.
اعتراض به سرکوب؛
بیانیه پنج سندیکای فرانسوی پیرامون تشدید فشار به فعالین کارگری در ایران
پنج سندیکای بزرگ فرانسوی با انتشار اعلامیه مشترکی نسبت به تشدید سرکوب فعالین کارگری از جمله حکم زندان عثمان اسماعیلی و محمود صالحی و همچین اذیت و آزار فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفت تپه اعتراض کردند.
رژیم اسلامی با مواجه با رشد جنبش اعتراضی کارگران در ایران، بر شدت سرکوب فعالان کارگری و مدافعان آن ها افزوده است. افزایش دستگیری فعالان کارگری به بهانه های واهی و نیز افزایش انواع فشارها بر شهروندان حامی آن ها، مبین گام جدیدی در سرکوب جنبش های اجتماعی رو به رشد است.
اول ماه مه ۲۰۲۱ نمونه بارزی از این امر است. علیرغم بسیج گسترده نیروهای سرکوب و سازمان ضد کارگری “خانه کارگر”، کارگران، بیکاران، بازنشستگان برای گرامیداشت این روز در برخی از شهرها دست به تجمع زدند. این تجمعات با حمله پلیس مواجه شدند که به دستگیری چندین نفر منجر شد. اقدامات سرکوبگرانه مربوط به تجمعات اول ماه مه، روزهای بعد نیز ادامه داشت.
متعاقبا در تاریخ ۱۵ مه، محمود صالحی و عثمان اسماعیلی، دو فعال کارگری سرشناس و هر دو به شدت بیمار، به خاطر برگزاری جشن اول ماه مه در شهر خود، و پخش تصاویر آن در شبکه های اجتماعی به دادگاه احضار می شوند. آن ها با سر باز زدن از پرداخت وثیقه مالی ای که برای آنها تعیین شده بود، بلافاصله زندانی می شوند.
در تاریخ ۲۷ مه برای آنها احکام زندان صادر می شود: سه ماه برای محمود صالحی و شش ماه برای عثمان اسماعیلی. این احکام قابل تبدیل شدن به جزای نقدی اند.
علاوه بر این مدافعان کارگران مبارز نیز در تیررس سرکوب قرار دارند. فشار حقوقی بر فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، نمونه بارز آن است. فشار وارده بر وکیل کارگران این مجتمع کشت و صنعت، بخشی از موج جدید فشارهایی است که از زمان خلع ید از مالکین شرکت مزبور بر کارگران آن وارد شده است. مالکانی که در پی خصوصی سازی مجتمع، بر آن چنگ انداختند، شرکت را ورشکسته تر و شرایط کار را برای کارگران سخت تر از پیش کردند. کارگران به مدد اعتصابات مداوم و مبارزات طولانی خود، که از حمایت شهروندان تشنه عدالت و آزادی خواه برخوردار بودند، موفق به خلع ید از صاحب مجتمع شدند. در طی این مبارزه طولانی، که اعتصاب کنندگان را چندین بار به دادگاه ها کشاند، فرزانه زیلابی وکیل مدافع آن ها به طور خستگی ناپذیری از آن ها دفاع کرد. وکیل مزبور به اتهام مشارکت در تبلیغ علیه رژیم، تجمع به قصد اقدام علیه امنیت ملی، و توهین به رهبر، به دستور مقامات قضایی از ۱۳ مه از حرفه وکالت محروم می شود. این تصمیم خودسرانه علیه فرزانه زیلابی به شدت مورد اعتراض کارگران هفت تپه، سایر وکلای مدافع پرونده هفت تپه و ۳۳۶ وکیل دادگستری قرار می گیرد و این وکلا در بیانیه با اعترض به این که حکم فوق استقلال نهاد وکالت را خدشه دار کرده، خواستار لغو فوری آن می شوند .
– ما سندیکاها:خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری محمود صالحی و عثمان اسماعیلی و هم چنین لغو همه محکومیت های آن ها هستیم؛
– اعمال سرکوبگرایانه و اذیت و آزار ها علیه خانم فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران و کارکنان نیشکر هفت تپه را محکوم می کنیم و خواهان لغو فوری ممنوعیت شغلی وی هستیم؛
– خواهان لغو همه محکومیت های غیرعادلانه و خلاف آزادی های و حقوق بنیادی هستیم. هم چنین خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری همه سندیکالیست ها و فعالین مدافع حقوق کارگران زندانی شده به خاطر فعالیت های سندیکایی اشان هستیم؛
– از رژیم ایران می خواهیم که به پیمان های بین المللی که دولت ایران امضا کرده، از جمله حق ایجاد تشکل های مستقل، حق برگزاری تجمعات، حق اعتصاب، و حق قراردادهای جمعی، احترام بگذارد.
کنفدراسیون فرانسوی دموکراتیکِ کار (س اف دِ تِ)
کنفدراسیون عمومی کار (س ژِ تِ)
فدراسیون سندیکائی متحد (اِف اِس او – فرهنگیان)
اتحادیه سندیکائی برای همبستگی (سولیدر)
اتحادیه ملی سندیکاهای مستقل (اونسا)
پاریس ۴ ژوئن ۲۰۲۱
محکومیت حیدر قربانی به ۱۱ سال زندان و اعمال فشار برای اجرای حکم
حیدر قربانی کارگر ساختمانی و عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار به اتهامات “ عضویت در دسته یا جمعیت و یا شعبه جمعیتهایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است” و “ تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.
در روزهای اخیر طی ابلاغیهای که در سامانه ثنای او قرار گرفته وی را برای اجرای این حکم فراخواندهاند و همچنین برای اعمال فشار به جهت اجرای حکم حساب بانکی وی نیز مسدود شده است.
حیدر قربانی در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزلاش دستگیر شد و پس از ۲۳ روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین با قرار وثیقه موقتاً آزاد گردید.
حیدر قربانی هیچ جرمی مرتکب نشده است و تنها به دفاع از حقوق و مطالبات خود و دیگر کارگران پرداخته است.
نهادهای امنیتی کارگران و فعالین جنبش کارگری را بخاطر فعالیتهای صنفی و مطالباتی و همچنین عضویت در تشکلهای مستقل کارگری مورد سرکوب قرار میدهند و با انتساب اتهامات واهی امنیتی قصد سرکوب هر نوع فعالیت و مطالبهگری کارگری را دارند.
طبقه کارگر ایران به وضوح میداند که اقدامات تماماً ضد کارگری و ددمنشانهی نهادهای امنیتی در تعارض با نه تنها کارگران بلکه کل بخشهای جامعه در جریان است و هیچگاه با چنین اقداماتی نه تنها مرعوب و منکوب نشده بلکه در مقابله با این سیاست سرکوبگرانه با مبارزه علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی به تلاش گسترده خود در راستای تحقق مطالباتش پر توانتر ادامه خواهد داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران صدور حکم زندان علیه حیدر قربانی و نیز اعمال فشار از طریق انسداد حساب بانکی او برای اجرای این حکم ظالمانه را قویاً محکوم می نماید و خواهان لغو این حکم و پایان دادن به تعقیب قضایی علیه وی و دیگر کارگران زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
ایسکرا ۱۰٩۶