حزب کمونیست کارگری ایران – دو اطلاعیه حزب. هفت تپه، نفت، خبر، و یک اطلاعیه فری دم ناو
اخبار نفت
تجمع اعتراضی کارگران هلدینگ خلیج فارس در پتروشیمی بندر امام و کارکنان صنعت نفت در تهران
– صبح روز ۴ خرداد جمعی از کارگران معترض شرکت هلدینگ خلیج در اعتراض به اجرایی نشدن طرح افزایش دستمزد ۲۵ درصدی خود، برای چندمین بار، در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام تجمع کردند. به گفته تجمع کنندگان بیش از پنج هزار کارمند رسمی وزارت نفت در هلدینگ خلیج فارس واقع در این منطقه اشتغال دارند که خواهان پرداخت افزیش حقوق ۲۵ درصدی بر اساس قوانین وزارت کار هستند. بنا بر خبر این طرح برای دیگر کارمندان دولتی نفت اجرایی شده است اما در شرکت هلدینگ کارفرما اجرای آنرا به تعلیق در آورده است. تجمع کنندگان خواستار تعهد هلدینگ خلیج فارس به قرارداد منعقده با NPC هستند.
– روز ۳ خرداد تعدادی از کارکنان صنعت نفت که جمهوری اسلامی آنها را “جانبازان و ایثارگران” میخواند در اعتراض به عدم افزایش حقوق ها متناسب با افزایش سرسام آور نرخ تورم و با خواست اجرای قانون اصلاح پرداخت ها و اجرای ابلاغیه پرداخت صد درصدی هزینه های درمان و دندانپزشگی مقابل ساختمان وزارت نفت تجمع کردند و شعارهایی علیه بیژن زنگنه، وزیر نفت و دیگر مسئولین سر دادند.
لازم به یادآوریست که کارگران رسمی نفت برای ده صبح روز ۵ خرداد در سه شهر تهران، اهواز و عسلویه در اعتراض به فراخوان به تجمع داده اند. این تجمعات در تهران در ضلع شمالی مجلس اسلامی، در اهواز مقابل درب شماره ۳ مجموعه ۵ طبقه مناطق نفت خیز جنوب و در عسلویه روبروی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی برگزار خواهد شد. کارگران غیر رسمی نفت با تاکید بر مطالبات خود از جمله کوتاه شدن دست پیمانکاران و لغو قوانین ویژه اقتصادی و افزایش حقوق ها به بالای ۱۲ میلیون، حمایت و پشتیبانی خود را از همکاران رسمی خود اعلام کرده اند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
۴ خرداد ۱۴۰۰، ۲۵ مه ٢٠٢١
کارگران نیشکر هفت تپه: اگر حق آبه تامین نشود جمعی اعتراض میکنیم
حمایت ۳۳۶ وکیل دادگستری از فرزانه زیلابی
بدنبال پیروزی کارگران نیشکر هفت تپه در خلع ید از اسد بیگی، دسیسه ها علیه این کارگران از سوی حکومتیان و دارو دسته اسد بیگی ادامه دارد. بنا بر آخرین خبرها ۱۰ روزی است که نیروهای سرکوبگر یگان ویژه اهواز به دستور استاندار و توصیه آمیلی در باشگاه ورزشی شرکت حضور پیدا کرده اند و فضایی امنیتی را تلاش دارند بر شرکت حاکم کنند. یک خواست فوری کارگران خروج آنان از شرکت است.
یک اقدام ضد کارگری دیگر آنها کاهش حق آبه کشت های نیشکر هفت تپه است. زیر فشار اعتراضات کارگران آمیلی این عامل بخش خصوصی و مامور مخصوص دستگاه های امنیتی حکومت در هفت تپه طی نامه ای به وزارت نیرو تحت عنوان اینکه کارگران هفت تپه کارهای امنیتی میکنند و زدن اتهامات سنگین به آنان، در عین حال میخواهد که به این شرکت آب داده شود. او با این کار مشغول پرونده سازی امنیتی علیه کارگران است. در پاسخ به این نامه کارگران خود وی، اسدبیگی و وزارت اطلاعات و کل دولت، قوه قضاییه و منتظری که نامه آمیلی خطاب به آنهاست و کل مدیریت و سیستم اقتصادی اجتماعی، سیاسی را عامل امنیتی کردن شرکت اعلام کرده و بر خواستهایشان تاکید کرده اند. کارگران همچنین در پاسخ خود به آمیلی و دستگاههای امنیتی از ریاکاری و دو دوزه بازی آنها پرده برداشته و میگویند شما از طرفی برای آب دادن به شرکت نامه میدهی و از طرفی با هماهنگی با دشتکی استاندار برای خشک نگاه داشتن هفت تپه تبانی میکنی. و خطاب به او میگویند اکنون که هنوز سرکار هستی باید آب شرکت را تامین کنی.
کارگران نیشکر هفت تپه همچنین اولتیماتوم داده اند که اگر تا چند روز دیگر مساله حق آبه حل نشود، تجمعات اعتراضی شان را از سر خواهند گرفت.
یک موضوع دیگر اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه پرونده سازیها علیه کارگران و مشخصا علیه وکیل کارگران فرزانه زیلابی است. خواست فوری کارگران بسته شدن تمام پرونده های امنیتی است. کارگران نیشکر هفت تپه در جشن خلع ید خود حمایت همه جانبه خود را از فرزانه زیلابی اعلام کرده و همچنین خواستار آزادی سپیده قلیان از حامیان اعتراضاتشان شدند. اعتراض علیه پرونده سازی علیه فرزانه زیلابی گسترده است و ۳۳۶ وکیل دادگستری به این پرونده سازی و منع اشتغال وی اعلام اعتراض کرده اند. در بخشی از این نامه چنین آمده است: ” متاسفانه باخبر شدیم که برای همکار محترم مان وکیل شریف، خانم فرزانه زیلابی در دادسرای انقلاب اهواز پرونده ای تشکیل و پنج اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های معاند، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، عضویت در گروه های معاند و توهین به رهبری به ایشان وارد شده است. این اتهامات ناشی از دفاع همه جانبه و با قدرت وی از تعداد زیادی از کارگران شریف هفت تپه بوده است. وظیفه وکیل دادگستری دفاع از موکلین خویش بوده و در این راه، هیچ نهادی شایسته تاثیر بر دفاع او نیست. تاسف برانگیزتر اینکه بازپرس محترم پرونده، با استناد به ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری، در بدعتی جدید قرار نظارت قضایی مبنی بر منع اشتغال به وکالت صادر کرده است!”. در بخش آخر این نامه امضا کنندگان این نامه خواستار نقض قرار منع وکالت فرزانه زیلابی شده اند و در آن چنین آمده است:”بر این اساس و به جهت رعایت حقوق شهروندان و شجاعت و استقلال در دفاع از موکلین و تحذیر از انجام اقدامات غیرقانونی و فشار بر وکلای دادگستری، خواهان نقض این قرار غیرقانونی هستیم.»
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
4 خرداد ۱۴۰۰، ۲۵ مه ٢٠٢١
اطلاعیه خبری
تجمع کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان، معلمان خرید خدمتی و دو خبر دیگر
– روز سهشنبه ۴ خردادکارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و ۳ سال حق بیمه خود در مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب این استان تجمع کردند.
– صبح روز ۴ خرداد کارگران شهرداری در پی مصوبه اخیر شورای اسلامی شهر نیشابور مبنی بر اختصاص درآمد حاصل از تخفیفات به فقط مسائل عمرانی در سه ماه اول امسال و در نتیجه ناتوانی تامین حقوق از منبع دیگر توسط شهرداری، در مرکز این شهر در مقابل شهرداری تجمع کرده و خواستار پرداخت طلبهای مزدی خود شدند.
– روز ۳ خرداد جمعیت زیادی از آموزگاران “خرید خدماتی” در اعتراض به پایین بودن دریافتی و وضعیت ناپایدار شغلی شان در برابر وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
– روز سه شنبه ۴ خرداد شماری از کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران، با تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه در اعتراض به تصرف زمینهای واگذار شده به آنان توسط نهادی دولتی دست به تجمع زدند. بنا برخبر
حدود ۲۰ سال پیش صنایع شیر پگاه قطعه زمینی به وسعت حدودی۱۵۰ هزار متر را تهیه و به کارگران واگذار میکند. این زمینها بعدها توسط یکی از نهادها تصرف شده و کارگران پگاه علیرغم گرفتن حکم تخلیه از دستگاه قضائیه هنوز نتوانستهاند به زمینهای خود برسند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۴ خرداد۱۴۰۰، ۲۵مه ٢٠٢١
محمود صالحی، عثمان اسماعیلی و هیراد پیربداقی همچنان در زندانند
دستگیر شدگان اول مه باید فورا آزاد شوند
قبلا گزارش کرده بودیم که در اعتراض به بازداشت محمود صالحی و عثمان اسماعیلی دو چهره سرشناس کارگری و از دستگیر شدگان اول مه، بیانیه ای از سوی کارگران و فعالین کارگری و اجتماعی منتشر شده است. بیش از ۵۰۰ نفر این بیانیه را امضا کرده اند که در میان امضا کنندگان اسامی چهره های سرشناسی از جنبش کارگری و فعالین اجتماعی دیده میشود. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است:”ما امضا کنندگان این بیانیه ضمن محکوم کردن بازداشت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، همصدا با آنها اعلام می داریم، حق خواهی طبقه کارگر جرم نیست و طبقه کارگر حق دارد در مقابل ظلم کارفرما و دولت بعنوان بزرگترین کارفرما که باعث و بانی این وضعیت اسفبار معیشتی کارگران است، که حتی مجال نفس کشیدن را از طبقه کارگر سلب کرده؛ اقدام کند. ما بر این باوریم طبقه کارگر بایستی در سطحی سراسری به سازمان یابی خود اقدام کند. در پایان؛ خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و فعالین معلمان، زنان، دانشجویان، بازنشستگان و کارگران دربند بویژه عثمان اسماعیلی و محمود صالحی هستیم.”. بعلاوه حمایت های بین المللی نیز از کارزار برای آزادی محمود صالحی و عثمان اسماعیلی انجام گرفته است. از جمله اتحادیه بین المللی صنایع غذائی و هتلها (ای یو اف) در برگیرنده بیش از دو و نیم میلیون عضو در سراسر جهان طی نامه ای اعتراضی خطاب به مقامات ایران خواستار آزادی فوری محمود صالحی و عثمان اسماعیلی شده اند.
گفتنی است که علیرغم گذشت ده روز از بازداشت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی آنها همچنان در زندانند و روز ۳ خرداد قرار بود جلسه دادگاهی رسیدگی به اتهامات آنها برگزار شود، اما برگزار نشد.
از سوی دیگر بنا بر خبر منتشر شده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران در روز سوم خرداد کاوه حکیمی یکی از امضا کنندگان این بیانیه جهت بازخواست از نحوه تنظیم بیانیه و چگونگی امضا کردن آن، به ستاد خبری اداره اطلاعات سقز احضار گردید. در این رابطه خانواده عثمان اسماعیلی و محمود صالحی طی نامه ای سرگشاده احضار کاوه حکیمی را محکوم کرده و در نامه خود چنین اعلام کردند: “ما خانواده بازداشت شدگان ( عثمان اسماعیلی و محمود صالحی ) احضار و بازخواست نامبرده را محکوم می کنیم و از این طریق اعلام میداریم که پایه ریز و فراخوان دهنده ییانیه مذکور ما خانواده بازداشت شدگان بوده و بار دیگر از تمامی انسانهای آزادیخواه ، طبقه کارگر و هر آن کس که دل در گرو مبارزه طبقاتی طبقه کارگر دارند، می خواهیم نسبت به بازداشت کارگران, فعالین کارگری و اجتماعی که به این شرایط اسفبار اجتماعی معترض هستند؛ بویژه عثمان اسماعیلی و محمود صالحی ، نارضایتی خود را به هر طریق ممکن ابراز دارند.”.
علاوه بر محمود صالحی و عثمان اسماعیلی هیراد پیربداقی از دستگیر شدگان روز اول مه در مقابل وزارت کار که در آن روز آزاد شده بود بازداشت شد. او در این روز برای دریافت گوشی موبایل خود به پلیس امنیت تهران مراجعه کرده بود که به بهانه محکومیت در پرونده ای دیگر در سال ۹۸ که حکم آن پیشتر توسط قوه قضائیه نقض شده بود، بازداشت و راهی زندان اوین گردید. همچنین بنا بر خبرها برای تعدادی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در تهران برونده هایی امنیتی باز شده است. از جمله برای عسل محمدی در شعبه ۱ و برای هیراد پیربداقی و سمانه اصغری در شعبه ۶ دادسرای اوین تشکیل پرونده شده است. جمیله قدرتی، جمیله زنده روح و سعید ملایی نیز احضاریههایی از سوی دادسرای اوین دریافت کردهاند. بعلاوه تعداد بیشتری از دستگیرشدگان روز جهانی کارگر در تهران هم اکنون مورد تعقیب قضایی قرار گرفتهاند که اطلاعات پراکندهای درباره آنها در دسترس است. این پرونده سازیها درحالی صورت میگیرد که همه بازداشت شدگان اول ماه مه در همان شب دستگیری و پس از بازجویی، بدون تودیع وثیقه یا کفالت آزاد شده بودند.
این دستگیری ها و احضار کردنها در عکس العمل به برپایی اول ماه مه با شکوه امسال است که در ابعادی سراسری و اجتماعی و در بیش از ۲۰ شهر برگزار شد. جمهوری اسلامی همچنین از گسترش اعتراضات کارگری و فضای پر التهاب جامعه به شدت در هراس است و با تشدید سرکوبگریهایش میکوشد بدرجه ای اوضاع را در کنترل داشته باشد. پاسخ این سرکوبگری ها گسترش اعتراضات سراسری ما مردم است.
برپایی اول ماه مه روز جهانی کارگر حق مسلم کارگران و کل جامعه است. دستگیر شدگان اول مه محمود صالحی و عثمان اسماعیلی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. این احضار ها باید فورا متوقف و پرونده های تشکیل شده برای بازداشت شدگان اول مه فورا بسته شوند.
هم اکنون کارزاری در دفاع از محمود صالحی وعثمان اسماعیلی و فشارهای امنیتی بر روی بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در جریان است. از این کارزار ها باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد و به آن ها پیوست.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
۴ خرداد ۱۴۰۰، ۲۵ مه ۲۰۲۱
Shahla.daneshfar2@gmail.com
http://free-them-now.com