کمیته سازمانده- واحد خوزستان-گزارشی از وضع زنان زندانی سیاسی در خوزستان

گزارشی از وضع زنان زندانی سیاسی در خوزستان

یک تاکید مهم هشت مارس، آزادی زنان زندانی و همه زندانیان سیاسی است

بخش بزرگی از زندانیان در حکومت اسلامی زنان هستند. زنانی همچون آتنا دائمی، گلرخ ایرایی، و سپیده قلیان و یا زنانی که جرمشان برداشتن حجاب بوده است و دختران انقلابند. اینها همه زندانیان سیاسی هستند و با اتهامات امنیتی همچون اخلال در نظم و امنیت ملی حکم دارند و در زندان بسر میبرند. با  توجه به نقش برجسته زنان در جلوی صف اعتراضات اجتماعی شمار این زندانیان بسیار است و هر روز هم بیشتر میشود و بعضا از چهره های سرشناس در راس جنبش های اعتراضی در سطح جامعه هستند.

گزارش و لیست ضمیمه، اسامی و توضیح مختصری از وضع بخشی از زنان زندانی سیاسی در خوزستان است. این گزارش گوشه ای بسیار کوچک از جنایتی است که در حق این محروم ترین بخش جامعه در زندانها میگذرد. واحد خوزستان حزب خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این زندانیان و همه زنان زندانی از جمله  آتنا دائمی، گلرخ ایرایی و سپیده قلیان  است. آزادی زنان زندانی و تمامی زندانیان سیاسی یک تاکید مهم هشت مارس روز جهانی زن است. هشت مارس روز دادخواهی مردم علیه همه این جنایات است. پیام ٨ مارس، بایکوت جهانی حکومت آپارتاید جنسی است. پیام هشت مارس، سرنگونی حکومت ضد زن با تمام قوانین ارتجاعی اسلامی اش است.  زنده باد هشت مارس، روز جهانی زن.

اسامی و مشخصات برخی زنان زندانی سیاسی در خوزستان به شرح زیر است:

۱. زينب عفراوی، بازداشت در ۳۰ شهریور ۹۷                       ۲. مريم حمادی، ٢٨ ساله، متاهل و دارای دو فرزند

۳. فاطمه تونيت زاده، بازداشت در مهر ۹۷،                     ۴. زويده عفراوی، ٥٥ ساله، بازداشت در مهر۹۷، اهل روستای آلبوعفری سوسنگرد

٥. مريم زبيدي، بازداشت در ۲۴ اسفند ۹۶، ۵۳ ساله، اهل منطقه زیتون اهواز، متاهل با ۴ فرزند

٦. مكيه نيسی، متولد ۶۴ ، متاهل و دارای سه فرزند.‍ (روز ۲۴ آذر ۹۹ در زندان درگذشت)

 ٧. قيسيه عفراوی، بازداشت در مهر ۹۷، ۶۰ ساله، اهل روستای البوعفری سوسنگرد

 ٨.  معصومه سعیداوی، ٤٨ ساله

٩.  سوسن سعیداوی، ٤٥ ساله (خواهر معصومه سعیداوی)             ١٠. سكينه صگور، ٣٥ ساله، متاهل و دارای فرزند

١١.  الهه درویشی، ٢٠ ساله، متاهل و دارای ١ فرزند                     ۱٢. فاطمه تمیمی مستندساز و نویسنده

۱٣. آمنه ظاهر سواری (بیمار و محروم از خدمات درمانی)                ۱٤. نجات انور حمیدی

۱٥.سمیه شهبازی (در زندان سپیدار اهواز اعدام شد)                        ۱٦. خلود سبحانی

۱٧. ازهار آلبوغبیش                                                               ۱٨. مریم عامری

۱٩. زینب سواری                                                                 ٢٠. فاطمه سواری

۲١. مهناز عموری                                                               ۲٢. مائده شعبانی نژاد

۲٣. زهرا حسینی (سرخه) ۲۴ ساله دارای دو فرزند                      ۲٤. صهبا حمادی

۲٥. سمیه حردانی                                                               ۲٦. سپیده قلیان

این زنان که همگی از شهروندان خوزستانی هستند، پس از بازداشت مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفته اند. برخی از آنان حین بازداشت باردار بوده و در همین وضعیت تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفتند. یکی از این زنان زندانی به نام الهه درویشی که در سن ۱۸ سالگی بازداشت شده بود، فرزندش را در زندان بدنیا آورد. همچنین سکینه صگور پس از شکنجه های وحشیانه در اداره اطلاعات با جسمی خونین، در حالی که دستبند به دست و زنجیر به پا داشت، به بیمارستان منتقل شد و فرزندش در چنین شرایطی متولد شد. یکی دیگر از این شهروندان مریم زبیدی نام دارد که مادر ۴ فرزند، سه پسر و یک دختر است. مریم همراه با دو پسر ۲۹ و ۲۶ ساله خود، به نامهای محمد و بنیامین آلبوغبیش بازداشت شد. یکی از پسران او، بنیامین در ۵ تیرماه ۹۸ زیر شکنجه جان باخت.

وضعیت زنان زندانی در زندان سپیدار اهواز وحشتناک است. سایت جوانه‌ها در گزارشی از شکنجه زنان زندانی در زندان سپیدار اهواز در هوای بسیار گرم خبر داده بود. در این گزارش از جمله آمده بود: «این زنان زندانی در شرایطی که دمای هوا در شهرستان اهواز بین ۴۰ تا ۵۰ درجه در نوسان است، از نبود وسایل سرمایشی در رنج و عذاب هستند. تنها کولر بند زنان خراب شده و آنان حتی از داشتن پنکه نیز محروم هستند. و در همین شرایط آب زندان نیز بعضا قطع میشود. این در حالی است که تراکم جمعیت در هر کدام از بندهای این زندان بسیار بالاست و نبود جا موجب ایجاد هوای بسیار آلوده در بند و بروز بیماری های تنفسی و پوستی زیاد در میان زندانیان می‌گردد». در گزارش دیگری از این زندان آمده بود: «بیش از ۵۰ تن از زنان در زندان سپیدار اهواز پس از ابتلاء به بیماری کرونا و داشتن علائم تب و لرز مشابه، به قرنطینه این زندان منتقل شده‌اند. زندانیان باقیمانده در بندها نیز علائمی مشابه سرماخوردگی دارند.». در همین زندان خانم نجات انور حمیدی زندانی سیاسی قدیمی از زندانیان دهه شصت به بیماری کرونا مبتلا شده و بدلیل محرومیت از رسیدگی پزشکی در شرف از دست دادن بینایی چشمانش قرار دارد.

کمیته سازمانده- واحد خوزستان

٩ اسفند ٩٩، ٢٧ فوریه ٢٠٢١

tel:00447435562462