شمس الدین آمانتی-۳ معلمی که در مدرسه کانکسی سوختند!

۳ معلمی که در مدرسه کانکسی سوختند!

شمس الدین آمانتی

به گزارش خبرنگار تسنیم، روز دوشنبه ۲۹ دی ماه ۹۹ حدود ساعت ۲۲، بر اثر اصابت صاعقه به مدرسه کانکسی روستای کنگرستان از توابع سردشت دزفول، سه معلم و دو نوجوان از اهالی روستا دچار سوختگی شدند.

حسین رضایی، معلم‌ این روستا بود که به دلیل دوری مسافت بین محل زندگی و مدرسه روستا، شب‌ها در همان مدرسه کانکسی می‌خوابید و گاهی به خانه می‌رفت.

شب حادثه علاوه بر آقای رضایی، دو معلم دیگر از روستاهای همجوار (علی ایسپره و مجید مرادی) به دیدار این معلم آمده بودند و همگی با هم در کانکس حضور داشتند که اصابت صاعقه باعث آتش گرفتن مدرسه کانکسی شد.

در این حادثه حسین رضایی، دچار سوختگی ۸۵ درصد شده و دو معلم دیگر نیز دچار سوختگی ۱۷ و ۲۷ درصد می شوند. همچنین سه دانش آموز روستا (۱۴ و ۱۶ و ۱۷ ساله) دچار سوختگی می‌شوند‌. این سه دانش آموز ترک تحصیل کرده بودند و همراه با اهالی روستا برای امداد و اطفای حریق در محل حاضر بوده‌اند.

در جریان این حادثه در روز ۳ بهمن ماه ۱۳۹۹، محسن رضایی در فضای مجازی به سبک خود پیامی را منتشر کرد که در بخشی از آن عنوان شده بود «بروز حادثه آتش‌سوزی کانکس معلمان در سردشت دزفول ناشی از بی عرضگی مدیریتی است. صاعقه، طبیعی است ولی “مدرسه کانکسی”، نماد تبعیض و ضعف است. جلوی صاعقه بی عرضگی را بگیریم.»

وی افزود «حادثه سردشت دزفول ضرورت “ساختن مدرسه به جای کانکس”، تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس روستایی و عشایری و افزایش شمول بیمه فرهنگیان را یادآوری کرد.»؟!

تهدیدات بی سروته ناشی از اختلافات درونی رژیم اسلامی و اقرار این سردار سپاه خامنه ای تحت عنوان «بی عرضگی مدیریتی.» بعد از ۴۲ سال حاکمیت رژیم سرمایه داری حاکم بر ایران آنهم به زور اسلحه و تحت فرماندهی محسن رضایی و دارو دسته اش، همزمان است با اعتراضات گسترده و روزانه کارگران در عرصه های گوناگون، اعتراض پرستاران، بازنشستگان و معلمان حق التدریسی از جمله حسن رضایی معلم روستای کنگرستان از توابع سردشت دزفول با بیش از ۵ سال سابقه کار کە هنوز معلم حق‌التدریس است و بیمه ندارد، به همین دلیل خانواده او با هزینه شخصی خود ایشان را به بیمارستانی در اصفهان منتقل و بستری کردند.

به گزارش ایرنا، و جهت اطلاع این سردار سپاه رژیم ارتجاعی حافظ سرمایه و سرمایه داران ، روز ۱ بهمن ۱۳۹۹ “نمایندگان” بی عرضه مجلس اسلامی «استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را تصویب نکردند.»

در همین رابطه طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی بیان داشت «ما نمی توانیم تسلیم عده ای شویم که با تجمع در جلو مجلس می خواهند به خواسته خود برسند این کار درستی نیست.»

از قرار معلوم “نمایندگان” مجلس اسلامی در تقابل با خواست واقعی معلمان حق التدریسی زیاد هم بی عرضه نیستند؟!

به نقل از سلامت نیوز، و بر طبق اظهارات یکی از همکاران حسن رضایی معلم روستای کنگرستان، مسئولین آموزش و پرورش درفول گفت «شب این اتفاق افتاده و صاعقه زده و مدرسه تعطیل بوده ربطی به آموزش و پرورش ندارد.»

بر خلاف اظهارات این مسئول «بی عرضه» این کانکس متعلق به آموزش و پرورش بوده و معلمان به‌دلیل دوری مدرسه از خانه‌هایشان مجبورند در آن زندگی کنندکە کانکس‌هایش کمترین امکانات و ایمنی را دارد.

مهرالله رخشانی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس رژیم اسلامی، نیز در این ‌باره گفت « ۴ هزار مدرسه کانکسی در کل کشور وجود دارد که بیشتر در مناطق صعب‌العبور و عشایری قرار دارند. ما در بسیاری از این مناطق چار‌ه‌ای جز استفاده از کانکس نداریم چرا که تعداد دانش‌آموزان زیر ۵ نفر است و عشایر هم مدام کوچ می‌کنند و ما می‌توانیم کانکس را به منطقه جدیدی که مستقر شدند، منتقل کنیم.»

وی در ادامه گفت «آموزش و پرورش خوزستان هنوز علت آتش‌سوزی خوابگاه کانکسی معلمان روستای کنگرستان سردشت را اعلام نکرده است و تنها ۲ گمانه را در این‌باره مطرح می‌کند؛ اولی برخورد صاعقه با آنتن بالای سر کانکس و دومی منفجر شدن پیک‌نیک داخل کانکس. عامل هر چه که می‌خواهد باشد، مهم این است که بسیاری از معلمان دیگر عشایری و روستایی به‌دلیل دوری از محل زندگی مجبورند در کل سال تحصیلی در کانکس زندگی‌کنند.»

درایران تحت سلطه رژیم اسلامی، مشکل مدارس و خوابگاه‌ های ناایمن پدیده تازه ای نیست‌، ریزش

سقف و دیوار مدارس به دلیل فرسودگی روزانه، بطور مداوم امنیت جانی معلمان و دانش‌آموزان را تهدید می‌کند. مدارس کپری، خشت و گلی که به قدمت عمر رژیم اسلامی همیشه تهدیدی جانی برای دانش آموزان و معلمین آنها بوده و متأسفانه خواهد بود.

آتش سوزی در مدارس و کلاس درس بر اثر انفجار بخاری نفتی از جمله حادثه ناگوار مدرسه شین آباد، تخریب مدارس بر اثر جاری شدن سیل که در سال ۹۸، فقط در سیستان و بلوچستان ۵۶ مدرسه را تخریب کرد، جانباختن معلمان و دانش آموزان بر اثر تصادف و واژگون شدن اتومبیل های فرسوده و ناامن در مسیر رفت و برگشت به مدرسه تحت نام سرویس مدارس، جانباختن دانش آموزان و معلمین آنها در رفت و برگشت به مناطق تخریب شده در جریان جنگ ایران و عراق تحت عنوان کاروان “راهینان نور”، دستگیری و زندانی کردن دانش آموزان و معلمین آنها و زندانی کردن طولانی مدت معلمان بازنشسته به بهانه مخالفت با سیاست های رژیم اسلامی، و تأثیرات مخرب بیماری کرونا بر مدارس و مراکز آموزشی در طول یک سال گذشتە، نمونەهای آشکار و شناختە شدە از رفتار و تقابل رژیم اسلامی با معلمین، دانش آموزان و والدین آنها است که از ماهیت ارتجاعی و ضد آزادی رژیم مذهبی حاکم در ایران ناشی می شود.

تنها راه رهایی از قید و بند آموزش و پرورش بر مبنای مذهب و تبعیض بر مبنای جنسیت در مدارس و مراکز آموزشی و تحقق خواست واقعی معلمان و دانش آموزان از جملە آموزش و پرورش سکولار و غیرمذهبی، مکان امن و تحصیل رایگان با هزینە حکومت برای دانش آموزان تا پایان سن ١٨ سالگی، تدوین کتابهای درسی با محتوای علمی نە مذهبی و جدایی دین از دولت در گرو بە گور سپردن جمهوری اسلامی است. اما این مطالبات واقعی و ضروری، نە حاصل گذشت زمان و جبر تاریخ، بلکە محصول  آگاهی، اتحاد، سازماندهی و رهبری سوسیالیستی توسط طبقە کارگر پیشرو و همراهی تودەهای تحت ستم برای رهایی از ایران تحت سلطه رژیم جمهوری اسلامی است.     ۲۶/ ۱/ ۲۰۲۱