کارگران فولاد مدیران دزد و فاسد را ازکارخانه بیرون کردند
دورجدیدی از مبارازت کارگران فولاد اهواز آغاز شده است. یک موضوع مهم اعتراضات این کارگران، اعتراض به بساط چپاول مدیران دزد و فاسد است. در همین رابطه روز ٦ بهمن کارگران فولاد در حرکتی جمعی به دفتر مدیر عامل و معاون او رفته و آنها را از شرکت بیرون کردند. بنا بر گزارشات منتشر شده در مدیای اجتماعی از سوی این کارگران ماجرا از این قرار بود که در این روز ۲۱ نفر از ورزشکاران بوکس با هماهنگی مدیریت به اسم نیروی استخدامی حراست وارد مهمانسرای شرکت شدند. پس از مدتی حدود چهار و نیم بعدازظهر، تعدادی از پرسنل سراغ آنها رفته و درباره نحوه استخدام این افراد سوالاتی کردند. این افراد ادعا داشتند که از طریق آگهی موسسات کاریابی برای کار در شرکت آمده اند، در حالیکه آدرس یا حتی نام و تلفن موسسه را نمی دانستند. کارگران متوجه شدند که نادرجعفر یوسفی که گویا به دنبال مدارج عالی رانت خواری در ورزش نیز میگردد، قصد داشته به بهانه تشکیل تیم بوکس در گروه ملی، این بوکسورها را که به عنوان مزدور خود برگزیده، برای سرکوب کارگران به حراست بفرستد. با روشن شدن این موضوع کارگران معترض فولاد متحدانه تصمیم گرفتند که تمام این افراد معلوم الحال را از کارخانه بیرون کنند. سپس در حالیکه بحث در میان کارگران داغ بود، بلافاصله سر و کله پویامنش رئیس حفاظت همراه با نیروهای حراست پیدا شد. آنها به قصد برخورد با پرسنل آمده بودند که با مقاومت کارگران فولاد مواجه گردیدند و “پویامنش” نیز از شرکت بیرون انداخته میشود.
در ادامه این حرکت اعتراضی و بدنبال کنار زدن نیروهای حفاظت فیزیکی، کارگران فولاد به سمت دفتر مدیرعامل حرکت کرده و با شعار کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد و در حالیکه یوسفی مدیرعامل و معاونانش جلسه داشتند، با هجوم به آنها و برهم زدن جلسه، خواهان اخراج این مدیران از شرکت شدند.
کارگران گروه ملی به دفعات نسبت به حضور این مدیران یعنی “نادر جعفر یوسفی” و “افشین محمدی” و “ابوالفضل جنتی” هشدارهای لازم را داده بودند و این بار با قاطعیت و عمل مستقیم خود به مدیرعامل اعلام کردند که فوراً باید با تیم همراهشان شرکت را ترک کند. مدیر حراست و نیروی انتظامی در این مقطع در نقش محافظان آنها و سربازهای وظیفه شناس مفتخوران وساطت کرده و ضمن تلاش برای کنترل اوضاع، خواسته های کارگران را جویا شدند. اما کارگران مجدداً بر مطالبه برحق خود یعنی لزوم اخراج مدیران فاسد از شرکت تاکید کردند.
پس از این اتفاقات، دفتر مدیریت چند ساعت به بهانه های متعدد از جمله نماز و تلفن و… کارگران را معطل نگاه داشتند که شاید اوضاع آرام بگیرد. اما کارگران همچنان بر خروج آنها از شرکت پافشاری کردند. سرانجام زیر فشار اعتراض کارگران در ساعت هشت و نیم شب مدیریت پیشنهاد مذاکره به کارگران را داد. اما کارگران قبول نکردند. مدیریت از در دیگری وارد شده و مطرح کرد که مدیر عامل تمایل به صحبت با کارگران را دارد. کارگران که دیگر توان تحمل یوسفی و معاونین را نداشتند، بعد از اینکه او با اسکورت تعدادی از ماموران نیروی انتظامی به میان کارگران آمد، در مقابل تمام یاوه ها و صحبت های پوچش، سکوت مطلق را اختیار کردند!
مدیریت در سخنان خود برای آرام کردن اوضاع درباره استخدام های تازه اظهار بی اطلاعی کرد و ادعا کردند که این استخدام ها مشمول سهمیه های نیروی انتظامی است. اما این استخدامها همانند استخدام های مشکوک چند ماه قبل که با عنوان سهمیه سپاه و استانداری و شهدای حرم انجام گرفته بود، توطئه ای برای امنیتی کردن این شرکت برای عقب زدن اعتراضات کارگران است. از همین رو کارگران اجازه نداده و در مقابل این توطئه گری ها قاطعانه ایستاده اند.
بدین ترتیب بعد از همه این ماجرا ها در این روز کارگران فولاد اهواز به تجمع و اعتراض خود ادامه دادند. و وقتی مدیر عامل و دارو دسته رانت خوارش متوجه شدند که کارگران با عزم راسخ ایستاده اند، ناگزیر جلوی چشم کارگران و با گردنی افتاده مجبور به ترک شرکت شدند.
حرکت اعتراضی قدرتمند کارگران فولاد در این روز و اعتراض متحدانه و موفقیت آمیز آنان علیه بساط شورای اسلامی، این نهاد سرکوب و جاسوسی در کارخانه و به هم زدن بساط نمایش انتخاباتی آن در بیستم دی ماه، فضایی از اتحاد و همبستگی در میان کارگران برای پیگیری خواستها و مطالباتشان ایجاد کرده است. این چنین است که کارگران فولاد با خواستهایی چون برکناری مدیران فاسد، افزایش حقوقها و پرداخت فوری مطالباتشان بابت اضافه کاری ها و حق بدی آب و هوا، داشتن امنیت شغلی و پایان دادن به امنیتی کردن محیط کار با قدرت به میدان آمده و علیه توطئه گری هایی چون تلاش برای ایجاد شورای اسلامی و استخدام های مشکوک برای امنیتی کردن محیط این شرکت قاطعانه ایستاده اند.
حرکت متحدانه کارگران فولاد اهواز، در کنار اعتراضات کارگران هفت تپه و نفت و تجمعات بزرگ و سراسری بازنشستگان تامین اجتماعی بیانگر به میدان آمدن قدرتمند طبقه کارگر با خواستهایی روشن و تعرضی است. باید فعالانه از این اعتراضات حمایت و پشتیبانی کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٧ دی ۱۳۹۹، ٢٦ ژانویه ٢٠٢١
—
tel:00447435562462
اعتصاب در پتروشیمی سنندج و فضای پر تحرک اعتراضی در مراکز نفتی
روز ۶ بهمن کارگران پتروشیمی سنندج در اعتراض به پایین بودن دستمزد برای دومین روز دست به اعتصاب زدند. در این روز هیثتی ۶ نفره از طرف کارفرما با ریاست اصغری رئیس مجتمع پتروشیمی سنندج و جورابچی رئیس تعمیرات با ٢٥ نفر از نمایندگان کارگران نشستی برگزارکردند. اما در این نشست شرکت کنندگان از سوی کارفرما کارگران را تهدید به اخراج کردند و در مقابل کارگران بر ادامه اعتصاب تاکید کردند. این اعتراضات ادامه دارد.
اعتراضات در مراکز نفتی هر روز گسترده تر میشود و شاهد تحرک جدیدی در صنعت نفت و مراکز وابسته به آن هستیم. این اعتراضات در تداوم اعتصاب ٢٥ هزار کارگر پیمانی نفت در مرداد ماه صورت میگیرد که ضربه محکمی بر فضای اردوگاهی و امنیتی نفت وارد کرد. لازم به یادآوریست که در روز ٤ بهمن کارگران رسمی نفت تجمع داشتند و کارگران پیمانی نیز طی بیانیه ای حمایت خود را از این تجمع اعلام کردند. در آن روز حکومت اسلامی در هراس از به میدان آمدن کارگران نفت تجمع آنها را مورد حمله قرار داد ومانع پیوستن جمعیت بیشتری که در حال پیوستن به این تجمع بودند گردید. در این تجمع اعتراضی همچنین چند نفری از کارگران بازداشت شدند اما بازداشت شدگان در پایان همان روز آزاد شدند.
اعتراضات در مراکز مختلف نفتی ادامه دارد و هرروز گسترده تر میشود. افزایش فوری دستمزدها به بالای خط فقر ١٢ میلیونی، پرداخت بموقع دستمزدها و طلبهای کارگران، لغو قراردادهای موقت و پیمانی و خلع ید از پیمانکاران مفتخور در این مراکز، لغو قوانین برده وار مراکز ویژه اقتصادی، بالا بردن استاندار بهداشت و درمان و گذاشتن امکانات درمانی رایگان نفت در اختیار همه کارگران، رعایت موازین سازمان بهداشت جهانی در مقابله با بیماری مرگبار کرونا و بالا بردن استاندارد زیستی و کاری، پایان دادن به فضای پادگانی مراکز نفتی و امنیتی کردن مبارزات از جمله خواستهاییست که در مبارزات کارگران نفت در چند ماه اخیر مورد تاکید قرار گرفته است. این چنین است که کارگران نفت دوباره با قدرت به میدان میآیند. از خواستها و مبارزات آنها باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٦ بهمن ۱۳۹۹، ٢٥ ژانویه ٢٠٢١
—
tel:00447435562462
—-
تجمع بزرگ و سراسری بازنشستگان برگزار شد
امروز هفتم بهمن ماه یک روز درخشان از اعتراضات بازنشستگان در سطح سراسری بود. ساعت ده و نیم صبح این روز بنا به فراخوان از قبل اعلام شده تجمع بزرگ و سراسری بازنشستگان برگزار شد. همچون تجمعات قبلی شمار بسیاری از بازنشستگان در این تجمعات شرکت کردند و بنا بر گزارشات دریافتی تا کنونی این تجمعات در تهران مقابل تامین اجتماعی، در شهرهای کرج، نیشابور، شوش و هفت تپه، اراک، اصفهان، ایلام، خرم آباد، ساری، قزوین، اهواز، رشت، کرمان و کرمانشاه مقابل مراکز این استان در شهرستانها و در تبریز مقابل استانداری و مشهد مقابل فرمانداری برگزار گردیده است.
در این روز بازنشستگان با شعارهایشان، با سخنرانی های پرشورشان و با بنرهایی که در دست داشتند صدای اعتراضشان را بلند کردند. شعارهای تجمعات اعتراضی امروز بازنشستگان عبارت بود از: تورم، گرانی، بلای جان مردم”، “فریاد، فریاد، از اینهمه بیداد”، “حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه”، “همسان سازی مشاغل، حق مسلم ماست”، “وعده وعید کافیه، سفرههامون خالیه”، “دستای ما خالیه، وضع شما عالیه”، “کار خصوصی سازان، غارت است و چپاول”، “ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه”، “تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم”، “بازنشسته بیدار است، از تبعیض بیزار است”، ” فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون”،
در کرمان بازنشستگان با شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد فریاد اعتراض جامعه را علیه سرکوبگری های حکومت بلند کردند. همچنین در این تجعات در میان بنرهایی که بازنشستگان در دست داشتند نوشته هایی چون درمان رایگان، معیشت منزلت حق مسلم ماست، تعیین حداقل مزد بدون حضور نمایندگان واقعی کارگران باطل است، توجه ها را بخود جلب میکرد. بازنشستگان در مشهد بازنشستگان با در دست داشتن بنر بزرگی که بر رویش نوشته شده بود “فریاد بازنشستگان گرسنه” اعتراض خود را به زندگی زیر خط فقر اعلام داشتند.
قطعنامه سراسری بازنشستگان، قطعنامه کیفرخواست آنها علیه فقر و گرانی، تبعیض و نابرابری و اختلاس ها و دزدی ها بود. در بخشی از این قطعنامه چنین آمده است: “گسترده تر شدن فقر و فلاکت در جامعه، بنیان های زندگی بازنشستگان را همچون سایر اقشار زحمتکش به سوی فروپاشی کشانده است. تبعیض و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی فاصله میان اکثریت زحمتکش جامعه با ثروتمندان و صاحبان قدرت را به شکل عریانی نشان می دهد. این تضادها و تفاوت ها موجب گردیده است که بازنشستگان نیز از این مناسبات رنج برده و نارضایتی خود را به شکل تجمع های مکرراعلام نموده و به بیان خواست های خود بپردازند. ناتوانی در تأمین هزینه های زندگی و پایین بودن سطح حقوق و مستمری و وجود تبعیض های گوناگون، نیروهای بازنشسته را به صف معترضان پی گیر جامعه کشانده است. برآیند این اعتراضات، از جمله تجمع های متعددی می باشد که بازنشستگان برای رساندن صدای خود در مقابل نهادهای رسمی مختلف برپا می دارند. تجمع های خیابانی نشان دهندۀ عملی اجتماعی است که بر پیگیری و تلاش ِ بالفعل آنها برای تغییر اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دلالت دارد”.
بازنشستگان در قطعنامه خود ضمن تاکید بر اتحاد و همبستگی و داشتن تشکلهای فراگیر و مستقل خود و با تاکید بر اینکه بازنشسته نباید پس از پایان دوره اشتغال دغدغه تامین زندگی، هزینه زندگی، هزینه مسکن و درمان و بهداشت و هزینه های پوشارک و مسافرت و تحصیل فرزندان خود را داشته باشد بر خواستهای فوری خود از جمله مطالبات زیر تاکید کرده اند: حقوق و مستمری بالای دوازده میلیون در ماه، بیمه همگانی و درمان رایگان، اداره و نظارت بر صندوق های بازنشستگی، اجرای همسان سازی واقعی و پیش از هر نوع همسان سازی افزایش حقوقها تاسطح دوازده میلیون، بدور بودن بازنشستگان از هرگونه فشار امنیتی و پیگرد پلیسی و قضایی، شفاف سازی وضعیت صندوق های بازنشستگی و بازگردانده شدن اموال غارت شده که سرمایه های متعلق به بازنشستگان است ، پرداخت سهم ٤ درصدی از سوی کارفرمایان به کارگرانی که در مشاغل سخت و زیانآور مشغول به کار هستند و با ۲۰ سال سابقه بیمه میتوانند بازنشسته شوند و آزادی تجمع، تشکل مستقل، آزادی بیان، اعتصاب فارغ از شرایط امنیتی به عنوان حق همه بازنشستگان.
در این قطعنامه اعلام شده است که همچنانکه دولتها برای پرداخت چندین برابری حقوق” مدیران و سرپرستان” هیچ محدودیتی ندارند و حتی برای افزایش چند برابری حقوق آنها الزام قانونی تصویب کرده اند، بازنشستگان نیز باید بتوانند راه خروج از فقر و فلاکتی که بر زندگی شان سایه انداخته است را از طریق مبارزه هموار ساخته و سطح زندگی خود را متناسب با رفاه متوسط جامعه ارتقا دهند. قطعنامه بازنشستگان تامین اجتماعی، پلاتفرم مبارزاتی همه مردم است. از خواستها و مطالبات بازنشستگان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٧ بهمن ۱۳۹۹، ٢٦ ژانویه ٢٠٢١
—
tel:00447435562462
تجمع بزرگ و سراسری بازنشستگان برگزار شد
امروز هفتم بهمن ماه یک روز درخشان از اعتراضات بازنشستگان در سطح سراسری بود. ساعت ده و نیم صبح این روز بنا به فراخوان از قبل اعلام شده تجمع بزرگ و سراسری بازنشستگان برگزار شد. همچون تجمعات قبلی شمار بسیاری از بازنشستگان در این تجمعات شرکت کردند و بنا بر گزارشات دریافتی تا کنونی این تجمعات در تهران مقابل تامین اجتماعی، در شهرهای کرج، نیشابور، شوش و هفت تپه، اراک، اصفهان، ایلام، خرم آباد، ساری، قزوین، اهواز، رشت، کرمان، سنندج و کرمانشاه مقابل مراکز این استان در شهرستانها و در تبریز مقابل استانداری و مشهد مقابل فرمانداری برگزار گردیده است. در تبریز نیروی انتظامی حمله کرد و بازنشستگان ایستادند و تجمع کردند.
در این روز بازنشستگان با شعارهایشان، با سخنرانی های پرشورشان و با بنرهایی که در دست داشتند صدای اعتراضشان را بلند کردند. شعارهای تجمعات اعتراضی امروز بازنشستگان عبارت بود از: تورم، گرانی، بلای جان مردم”، “فریاد، فریاد، از اینهمه بیداد”، “حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه”، “همسان سازی مشاغل، حق مسلم ماست”، “وعده وعید کافیه، سفرههامون خالیه”، “دستای ما خالیه، وضع شما عالیه”، “کار خصوصی سازان، غارت است و چپاول”، “ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه”، “تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم”، “بازنشسته بیدار است، از تبعیض بیزار است”، ” فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون”، ” کشور ما رو گنجه، بازنشسته در رنجه”، ” اندوخته مون کجا رفت؟ به جیب زالوها رفت!”.
در کرمان بازنشستگان با شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد فریاد اعتراض جامعه را علیه سرکوبگری های حکومت بلند کردند. همچنین در این تجعات در میان بنرهایی که بازنشستگان در دست داشتند نوشته هایی چون درمان رایگان، معیشت منزلت حق مسلم ماست، تعیین حداقل مزد بدون حضور نمایندگان واقعی کارگران باطل است، توجه ها را بخود جلب میکرد. بازنشستگان در مشهد بازنشستگان با در دست داشتن بنر بزرگی که بر رویش نوشته شده بود “فریاد بازنشستگان گرسنه”، اعتصاب و اعتراض حق است نه اتهام وجرم! به آزار و احضار کارگران هفت تپه پایان دهید. اعتراض خود را به زندگی زیر خط فقر و سرکوبگریها اعلام داشتند.
قطعنامه سراسری بازنشستگان، قطعنامه کیفرخواست آنها علیه فقر و گرانی، تبعیض و نابرابری و اختلاس ها و دزدی ها بود. در بخشی از این قطعنامه چنین آمده است: “گسترده تر شدن فقر و فلاکت در جامعه، بنیان های زندگی بازنشستگان را همچون سایر اقشار زحمتکش به سوی فروپاشی کشانده است. تبعیض و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی فاصله میان اکثریت زحمتکش جامعه با ثروتمندان و صاحبان قدرت را به شکل عریانی نشان می دهد. این تضادها و تفاوت ها موجب گردیده است که بازنشستگان نیز از این مناسبات رنج برده و نارضایتی خود را به شکل تجمع های مکرراعلام نموده و به بیان خواست های خود بپردازند. ناتوانی در تأمین هزینه های زندگی و پایین بودن سطح حقوق و مستمری و وجود تبعیض های گوناگون، نیروهای بازنشسته را به صف معترضان پی گیر جامعه کشانده است. برآیند این اعتراضات، از جمله تجمع های متعددی می باشد که بازنشستگان برای رساندن صدای خود در مقابل نهادهای رسمی مختلف برپا می دارند. تجمع های خیابانی نشان دهندۀ عملی اجتماعی است که بر پیگیری و تلاش ِ بالفعل آنها برای تغییر اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دلالت دارد”.
بازنشستگان در قطعنامه خود ضمن تاکید بر اتحاد و همبستگی و داشتن تشکلهای فراگیر و مستقل خود و با تاکید بر اینکه بازنشسته نباید پس از پایان دوره اشتغال دغدغه تامین زندگی، هزینه زندگی، هزینه مسکن و درمان و بهداشت و هزینه های پوشارک و مسافرت و تحصیل فرزندان خود را داشته باشد بر خواستهای فوری خود از جمله مطالبات زیر تاکید کرده اند: حقوق و مستمری بالای دوازده میلیون در ماه، بیمه همگانی و درمان رایگان، اداره و نظارت بر صندوق های بازنشستگی، اجرای همسان سازی واقعی و پیش از هر نوع همسان سازی افزایش حقوقها تاسطح دوازده میلیون، بدور بودن بازنشستگان از هرگونه فشار امنیتی و پیگرد پلیسی و قضایی، شفاف سازی وضعیت صندوق های بازنشستگی و بازگردانده شدن اموال غارت شده که سرمایه های متعلق به بازنشستگان است ، پرداخت سهم ٤ درصدی از سوی کارفرمایان به کارگرانی که در مشاغل سخت و زیانآور مشغول به کار هستند و با ۲۰ سال سابقه بیمه میتوانند بازنشسته شوند و آزادی تجمع، تشکل مستقل، آزادی بیان، اعتصاب فارغ از شرایط امنیتی به عنوان حق همه بازنشستگان.
در این قطعنامه اعلام شده است که همچنانکه دولتها برای پرداخت چندین برابری حقوق” مدیران و سرپرستان” هیچ محدودیتی ندارند و حتی برای افزایش چند برابری حقوق آنها الزام قانونی تصویب کرده اند، بازنشستگان نیز باید بتوانند راه خروج از فقر و فلاکتی که بر زندگی شان سایه انداخته است را از طریق مبارزه هموار ساخته و سطح زندگی خود را متناسب با رفاه متوسط جامعه ارتقا دهند. قطعنامه بازنشستگان تامین اجتماعی، پلاتفرم مبارزاتی همه مردم است. از خواستها و مطالبات بازنشستگان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٧ بهمن ۱۳۹۹، ٢٦ ژانویه ٢٠٢١
—
tel:00447435562462
—