نسان نودینیان نگاه هفته: مجموعه ای از رویدادهای هفته در شهرهای کردستان

نگاه هفته: مجموعه ای از رویدادهای هفته در شهرهای کردستان

( ایسکرا 678 )
نسان نودینیان

مردم در شهرهای کردستان ایران، به استقبال نامه زانیار مرادی رفتند. ((به همسن و سالهای خودم در سراسر جهان: از فکر کردن به مرگ، بیزارم، نمیخواهم با آرزوهایم زیر خاک بروم!)) و امروز نیما خطاب به ما مینویسد:((من امروز به شما نیاز دارم، فردا شاید خیلی دیر باشد))! چه کسانی و کی! به سوال نیما ابراهیم زاده جواب میدهد؟ «من امروز به شما نیاز دارم فردا شاید خیلی دیر باشد. من در این روزهای سخت به شما روی آورده ام٬ از شما چیزی نمیخواهم، جز اینکه خواهان آزادی پدرم باشید. من در این روزهای سخت شیمی درمانی، میخواهم پدرم را در کنارم داشته باشم٬ من در مقابله با سرطان میخواهم پدرم را نیز، در کنارم داشته باشم. آیا این خواست زیادی است؟ شما بگوئید»؟ کارگران و مردم در شهرهای کردستان میتوانند محرک اصلی جواب به این سوال باشند. فاز”ترحم” و “افسوس” و “دلسوزی” و “پیام و درود” گذشته است. جواب نامه و سوال نیما روشن است.
مردم در شهرهای کردستان، در کنار زانیار و پدر و مادرش ایستادند. به اعتراض و تجمع اعتراضی دست زدند. و در یک اقدام متحدانه به مدت چند ساعت شهر مریوان در حالت اعتصاب و نارضایتی توده ای قرار گرفت. جواب “نیما” عزیز هم را باید در این ظرفیت اعتراضی داد. دشمنی جمهوری اسلامی با فعالین کارگری و مدافعین حقوق کودکان، تجربه تازه ای نیست. یکی از عرصه و میدانهای نبردی که کارگران و مردم توانسته اند سنگری از این نظام ضد کارگر را فتخ کنند، دفاع رادیکال و پیگیرانه از کارگران زندانی است. دفاع و آزاد شدن بهنام ابراهیم زاده و بودن او در کنار “نیما” عزیز را به امر فوری، اعتراضی و انسانی کارگران و جامعه تبدیل کنیم.
ــــــــــــ

كارگران و مضحكه انتخابات: حدود بیست روز به انجام مضحكه انتخابات مانده است. كنجكاوی و التهاب سیاسی پیرامون این مضحكه انتخاباتی، به كل جامعه سرایت كرده است. كسی نمیتواند با بی تفاوتی از كنار این وضعیت عبور كند. سوال و بحث در میان اقشار اجتماعی جامعه، هر روز بیشتر میشود. این مضحكه انتخاباتی در شرایطی برگزار میشود كه، اوضاع امروز جهان و ایران دستخوش تحولات چشمگیری شده است. تحولات مهمی در سطح دنیا، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا صحنه سیاسی و صف بندی و آرایش نیروهای اصلی كارگران و مزدبگیران جامعه از یك طرف و صف كنسرن، بانكها، بیمه ها، دولت ها و بورژواهای حریص و مفت خور را در مقابل هم قرار داده است. جنبش كارگری و كارگران در كشورهای مختلف در اعتراض دائمی و مداوم هستند. جدال رادیكالیسم انقلابی و تلاش برای زندگی بهتر و دفاع از كرامت و حرمت میلیاردها نفر از ساكنین در مقابل “اسلام سیاسی”، “طرح های ناتویی”، “دمكراسی” در جریان است! جدال طبقاتی بیش از هر دوره ای، به صحنه سیاسی جامعه رانده شده است. در ایران تحت حاكمیت فاشسیم اسلامی و بورژوازی حریص و مفت خور صدها نفر از این كاپیتالیستها، به صف میلیاردرهای جهان پیوسته اند، بهترین زندگی و رفاه و سوداندوزی و استثمار را بر اثر رنج و كار كارگران، بیكاری میلیونی، تورم و گرانی و فقر، بهم زده اند. انتخابات به طبقه حاكم و چپاولگران جامعه بورژواها مربوط است. در این مضحكه خبری از آزادی تشكل و بیان و كاندیداتوری زنان نیست! در این نوع “انتخابات” كه از قبل تعدادی جنایت كار، انسان كش و قاتل تحت نام «احراز صلاحیت» از كانال یك مشت آخوند از فقهی ها (شورای نگهبان) معرفی میشوند به كارگران و شهروندان میلیونی جامعه در ایران هیچ ربطی ندارند. “انتخابات” در این نظام استبدادی و فاشسیم اسلامی پوچ است. انتخاب، كارگران به حكم منافع طبقاتی و به حكم حق طلبی و اعتراضات روزمره در دفاعشان از مطالبات شان، دفاع از آزادی تشكل و بیان و رسیدن به مطالباتی كه طی سه دهه گذشته مطرح كرده اند، است. انتخاب پرولتاریای صنعتی و صفوف میلیونی مزدبگیران جامعه، یك انقلاب سوسیالیستی و لغو كارمزدی است. تبلیغ و پروكاسیونهای بی مایه هیچ كدام از این ها كه بنام كاندیدا معرفی شده اند، هیچ ربط و قرابتی با زندگی و اعتراض و مبارزه كارگران ندارد. فعالین كارگری باید با هوشیاری اوضاع سیاسی كنونی را تعقیب كنند. كارگران باید در دل چنین شرایطی مُبشر و مُبلغ مردم و جامعه برای نزدیكی، اتحاد و ایجاد هم سرنوشتی طبقاتی در مقابل صف فاشیسم اسلامی و بورژواها باشند. جامعه در التهاب سیاسی قرار گرفته است. امر پرولتاریای صنعتی و مزدبگیران میلیونی جامعه آماده شدن و دخالت در تحولات احتمالی است.

کارگران
آخرین خبر از وضعیت فعال کارگری جلیل محمدی
بنا به گزارش دریافتی، با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت جلیل محمدی، فعال کارگری و عضو کمیته‌ هماهنگی خانواده و دوستان نام‌برده هنوز از وضعیت وی و مدت بازداشتش بی‌خبرند. علیرغم اینکه روز جمعه دهم خردادماه از سوی اداره اطلاعات سنندج، به خانواده جلیل محمدی اطلاع داده شده بود که روز شنبه جلیل با خانواده‌اش تماس تلفنی خواهد گرفت و از وضعیت خودش آنها را مطلع خواهد کرد، ولی روز شنبه نه تنها از تماس تلفنی جلیل خبری نبود، بلکه مادر وی نیز که به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج مراجعه کرده بود، با جواب سربالای مامورین مواجه شده و به وی گفته بودند که هنوز پرونده جلیل تکمیل نشده و فعلا با او کار داریم، چون جلیل به تماسهای ما جواب نداده است و می‌بایست پس از آزادی از کرج خودش را به ما معرفی می‌کرد، ولی اینکار را نکرده استٰٔ؛ همچنین در مراسم اول ماه مه و دیگر مراسم‌ها شرکت داشته است. در طول مدتی که جلیل محمدی در بازداشت اداره اطلاعات به سر می‌برد، تنها 2 بار تماس تلفنی کوتاهی با خانواده‌اش داشته است. کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ضمن محکوم نمودن تداوم بازداشت جلیل محمدی به اتهامات واهی، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط وی و دیگر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد. کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-14 خرداد 1392
اعتصاب کارگران شرکت سانا در سد داریان
12خرداد: کارگران شرکت “سانا ” در شهرستان پاوه علی‌رغم تهدید کارفرما، به دلیل تأخیر ٥ ماهه‌ دستمزدشان، تجمعی اعتراضی برگزار کردند. بنابه همین گزارش، کلیه‌ کارگران شرکت “سانا” در نیروگاه برقی سد “داریان” از توابع شهرستان پاوه به دلیل تأخیر در پرداخت ٥ ماهه‌ دستمزدشان، دست از کار کشیده و تجمعی اعتراضی را در محل کارشان برگزار کردند. کارفرمای این شرکت ١٢ نفر ازکارگران را اخراج کرده و به کارگران دیگر گفته است، در صورت ادامه‌ اعتراضات، آنان نیز اخراج خواهند شد. همزمان کارگران این شرگت گفته‌اند، تا زمانی که دستمزد معوقه‌ خود را دریافت نکنند، به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. هم‌اکنون شرکت “سانا” تولیدکننده‌ برق در سد “داریان” به دلیل کمی اعتبار در آستانه‌ تعطیل شدن قرار دارد.
اعتصاب رانندگان تاكسي در كامياران
12خرداد: به گزارش رسيده، رانندگان تاكسي در شهر كامياران در روز شنبه 11 خرداد دست به اعتصاب زدند. رانندگان اعتصابي خواهان افزايش كرايه تاكسي از 200 تومان به 400 تومان شدند. اين چندمين بار است كه رانندگان تاكسي شهر كامياران دست به اعتصاب مي زنند. در پي اين اعتصاب بسياري از مسافران مجبور شدند مسيرهاي خود را پياده طي كنند. كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري.

برگزاری دادگاه “واحد سیده، محمد مولانایی و یوسف آب خرابات درمهاباد
گزارش دریافتی: روز یکشنبه 12 خردادماه دادگاه سه نفر از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در مهاباد برگزار شد. دادگاه “واحد سیده، محمد مولانایی و یوسف آب خرابات”، سه نفر از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در شعبه یک دادگاه رژیم در مهاباد با حضور وکیل مدافع آنان در ساعت 11 صبح برگزار شد. دستگاه قضایی رژیم اتهام این سه فعال کارگری را “ارتباط با احزاب مخالف و عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری” اعلام نموده است. این سه فعال کارگری اتهام ارتباط با احزاب مخالف رژیم را رد و آن را یک اتهام ساختگی اعلام کردند اما از عضویت خود در کمیته هماهنگی دفاع کردند.

لیست اعضای کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
احمد گوهریان ،آرمان نوری زاد، امید اسدی ؛آزاد مرادی نیا؛امید ولی پور؛احسان گندمی ؛اشكان كیای ؛افشین كیایی؛اصغر احدی ؛ابراهیم عطایی؛احسان زمردیان ؛احمد گوهریان ؛بختیار صمدی؛بیژن رستمی ؛بهمن رادمنش؛ بهزاد فرج اللهی ،پریسا ورمزیار؛پریسا شانه ساز؛ثریا اسدی ؛ سوسن اسدی ؛سعید محمدی ؛ شبنم حصاریان ،شیرین مهدوی ؛شركو حسینی ؛ شیوا پولادی ؛اعظم پولادی ؛چینی فیضی؛حاتم صمدی ؛ حسن یزدی ؛حبیب پاكدل ؛خالد حسینی ،خاطره حسینی، دین محمد محمدی ،داود ذاكر؛ زانیار دباغیان ؛ زبیده حاجی زاده ؛سیاوش مهدوی ؛ ژیان سبحانی ؛ ریبوار عبد اللهی ؛ساره ترابیان ؛ َعلی آزادی؛ علانصیری ؛ عادل طاهری ؛عرفان گندمی ؛غالب حسینی ؛فرزاد مرادی نیا ؛فردین میركی ؛فردین قادری ؛فائزه نوری ؛فواد شبكی فرد ؛فرهاد هنرمندی ؛فریدون هنرمندی ؛فواد مهدوی ،فواد شمس ؛ فرشید مهدوی ،فرامرز احمدی ،كمال ملكی ؛كورش بخشنده ؛كژال ملكی ؛لیلا منوچهری ؛محمد عزیزی ؛مهرداد امین ،مهری هنرمندی ؛ محمد رضا حق جو ؛محمود صالحی ؛ معصومه صاحبی ؛محمود مهدوی ؛مریم همدی ؛مرضیه بعنوان ؛ مینا عظیمی ؛محمودگوهریان ؛ نیما ابراهیم ز اده ؛نگار فلاحی ؛نسترن كوشا ؛ندا مولای ؛ نسترن محمدی ؛نیره مداعی ، ویدا سرافرازی ؛ولی آزادی ،وریا اسماعیلی ؛یدی صمدی ؛یدا.. قطبی ؛یونس مظاهری ؛

آخرین گزارش از وضعیت بهنام ابراهیم زاده٬ فعال کارگری و مدافع حقوق کودک
بعد از اینكه پزشك قانونی در روز یكشنبه پنجم خرداد در بیمارستان محك با فرزند كارگر معترض بهنام ابراهیم زاده دیدار كرد٬ وی را مورد معاینه قرار داد. پزشك قانونی پس از معاینه تایید كرد كه بهنام باید در كنار فرزند بیمارش بماند. اما در تائیدیه پزشك قانونی به مقامات دادستانی تاریخ معینی مشخص ذكر نشده است. تنها به این مساله اشاره شده كه نیما ابراهیم زاده در بیمارستان محك بستری است وتحت درمان وشیمی درمانی قرار دارد وحال عمومی نیما خوب نیست. حالت تهوع وتشنج دارد واز خوردن وآشامیدن نیز خوداری می كند و ضروری است كه بهنام در كنار فرزند بیمارش بماند. از این رو بهنام امروز به دادستانی مراجعه کرد واز نزدیك با دادیار ناظر بر زندان٬ آقای خدابخشی دیدار كرد وگزارشی از وضعیت خود وفرزند بیمارش را در اختیار دادیار زندان قرار داد. بهنام به خدا بخشی یاد آور شد كه وضعیت فرزندم وخیم است ومسئولیت این وضعیت و موقیعت جسمی خودم تماما با شما و دستگاه امنیتی است. این شما ودستگاه امنیتی بوده اید كه این وضعیت را به من و فرزندم تحمیل كرده اید. بهنام ابراهیم زاده بر ضرورت فوری روشن شدن وضعیت مرخصی اش تاكید كرد. تاکید کرد كه در صورت مشخص شدن مساله مرخصی چون منبع درآمدی ندارد باید به سر كار برود ودر كنار آن به وضعیت پزشكی خود هم كه از آرتروز گردن ودرد گوش رنج می برد٬ برسد. خدابخشی در پاسخ گفت که فعلا چند روزی دست نگهدارید تا جواب قطعی از شخص دادستان ارسال شود. بعد به دنبال كارهای پزشكی خودتان بروید٬ چرا که هر آن امكان دارد شما به زندان برگردانده شوید٬ پس مراقب باشید وكمتر با رسانه ها مصاحبه انجام دهید. این فعال کارگری از همه انسانهای آزادیخواه و وجدانهای بیدار میخواهد که از این خواست حمایت کنند. او میخواهد در این دوران سخت و دردناک در کنار فرزندش در بیمارستان باشد. او میخواهد فرزندش گرمای وجود پدر و خانواده اش را در کنار خود حس کند. آیا این خواست زیادی است؟ منبع:وبلاگ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده-هفتم خردادماه

آخرین دفاعیات بختیار چتانی از بازداشت شدگان مراسم روز جهانی كارگر
٧خرداد: به گزارش رسیده روز دوشنبه ٦/٣/٩٢ «بختیار چتانی»، یکی دیگر از بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر جهت ارائه آخرین دفاعیات خود در شعبه ٤ دادیاری سنندج حضور یافت. وی از سوی دادگاه به «شرکت در مراسم روز جهانی کارگر به نفع احزاب خارج از کشور» متهم شده است. کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن تعقیب و بازخواست کارگران به بهانه های واهی، بار دیگر تاکید می کند که برگزاری مراسم روز جهانی کارگر حق مسلم تمامی کارگران جهان است که مختص به گروه یا حزب خاصی نیست و هیچ دولتی نمی تواند مانع از برگزاری این روز توسط کارگران شود. كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری

گزارشی از شرکت بوم‌سازان زاگرس
٨خرداد: به گزارش رسیده، شرکت بوم‌سازان زاگرس، پیمانکار نهالستان منابع طبیعی سنندج (روستای قار) مدت ٧ ماه است که حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است. این کارگران به اداره کار شکایت کرده‌اند؛ اما تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌اند. گفتنی است این کارگران که ١١ نفر هستند، بین ٢ تا ٣٠ سال سابقه‌ کاری دارند. کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

کشته وزخمی شدن٣کارگر بر اثر پارگی تسمه در کارگاه سفال‌پزی در پیرانشهر
به گزارش ١٠اردیبهشت کُردپا، در حادثه‌ ناشی از کار در روستایی از توابع پیرانشهر، یک کارگر جان سپرد و ٢ تن دیگر نیز زخمی شدند. براساس این گزارش، روز هشتم خردادماه بر اثر پارگی تسمه در کارگاه سفال‌پزی، یک کارگر شاغل به نام “ابوبکر” فرزند علی اهل روستای “خرنج” جان خود را از دست داد. وی متأهل و دارای فرزند می‌باشد. این گزارش حاکی از آن است که در این حادثه ٢ کارگر دیگر به نام‌های “مسعود مردادی” فرزند جعفر و “علی مراد رسولی” فرزند اسماعیل نیز به شدت زخمی شده‌اند.

٣ کارگر، قربانی حادثه‌ی کار در پاوه شدند
به گزارش٥خردادکُردپا،حوادث ناشی از کار در شهرستان پاوه، سبب جان باختن یک کارگر و زخمی شدن دو تن دیگر شد. این گزارش حاکیست، روز گذشته، چهارم خردادماه، یک کارگر کُرد به نام ” بختیار شاه‌ویسی” فرزند “علی”، اهل روستای نیسانه” از توابع شهرستان پاوه در هنگام کار، جان خود را از دست داد. این کارگر کُرد، متأهل و دارای دو فرزند بوده که به دلیل بی‌توجهی کارفرما و نبود امینی در محل کار، جانش را از دست می‌دهد. در همین حادثه، دو کارگر دیگر که هویت آنان نامعلوم است به شدت زخمی شده که جهت مداوا به بیمارستان پاوه منتقل شدند.

مجمع عمومی سالیانه کارگران خباز سقز
برابردعوتنامه ی قبلی از کارگران خباز دعوت شده بود که در روز چهارشنبه مورخ 8 خرداد ماه 1392 ساعت چهاربعدازظهر،درمحل کتابخانه عمومی شماره یک، واقع در خیابان ساحلی شهر سقز ، حضور به هم رسانند. در ساعت مشخص شده کارگران درمحل جمع شدند . ساعت چهارونیم جلسه باحضور 149 نفر رسمیت پیدا کرد . ابتدا مجری برنامه برهان حسینی ریزبرنامه هارا اعلام کرد،که بدین شرح بود : 1ـ گزارش هیات مدیره وبازرسان. 2ـ اعلام بیلان سالیانه توسط خزانه دار، 3ـ خط مشی انجمن در سال 92 4ـ انتخابات برای هیات مدیره وبازرسان
گزارش برگزاری مجمع : بااعلام اینکه جلسه مجمع عمومی رسمیت پیداکند، از اعضای حاضر درخواست شد که هیات رئیسه را انتخاب کنند. مجمع عمومی از بین حضار پنج نفررا به عنوان هیئت رئیسه انتخاب نمود .1-علیرضاسلیمی 2- امیرصالحی 3- محمد عبدی پور 4 – جلال حسینی 5- ایرج محمدی ، تقسیم سمت کردند محمد عبدی پور به عنوان رییس مجمع و ایرج محمدی به عنوان نایب رییس وعلیرضا سلیمی به عنوان منشی وجلال حسینی وامیرصالحی به عنوان ناظر انتخاب شدند، در حین برگزاری مجمع رئیس اداره کار ونیروهای امنیتی بانماینده اداره کار، علی موسوی که در مجمع حضور داشت، تماس گرفتند واز ایشان خواستند تا به مجمع اعلام کند عبدی پور وجلال حسینی باید از جایگاه رئیس و ناظر مجمع حذف شوند وکسانی دیگر جایگزین آنان شوند درغیراینصورت از ادامه مجمع جلوگیری خواهند کرد .نماینده اداره کار علی موسوی این مسولیت راقبول نکرد وگوشی رابه رئیس هیات مدیره ، محمد احمد پور داد واز ایشان خواستند که به عبدی پور وحسینی اعلام کند که ایشان هم گفت رفقا آینها به شماها حساسیت دارند وبه مااعلام کرده اند، اگر از سمتشان حذف نشوند از ادامه مجمع جلوگیری میکنیم ،مااز رفقا درخواست مینماییم که، خودشان تصمیم بگیرند. محمد عبدی پور و جلال حسینی به نحوه حذف خودشان اعتراض کردند ولی اظهار نمودند، باتوجه به اینکه نیروهای امنیتی ورئیس اداره کار به حضور ماحساسیت دارند مشکلی نیست مااز سمت خود بنا بر حساسیت مامورین، صرف نظرنمیکنیم و صرف نظر ما به این دلیل است که، ازادامه کار مجمع جلوگیری نکنند . سپس کارگران خباز از وضع موجود اعتراض کردند، با انتخاب هیات رئیسه جدید ، مجمع کار خود را شروع کرد ، محمد احمدپور رئیس هیات مدیره گزارش سالیانه رابه مجمع ارائه داد، سپس گزارش مالی قرائت شد . دررابطه باخط مشی جدید انجمن هیات مدیره جدید را مامور یک سری اصلاحات در اساسنامه کردند ودر پایان انتخابات برگزار شد که محمد احمد پور وحیدر حسنی ورضااسماعیلی به عنوان هیات مدیره ومحمد محمدپور به عنوان بازرس انتخاب شدند.

اعتصاب گارپران کوره پزخانه هاي ساروقاميش
بر اساس خبر رسيده از ايران، روز يك شنبه 12 خرداد در منطقه ساروقاميش در 5كيلومتري مياندوآب كه حدود 72كوره پز خانه آجر پزی جود دارد و هر كدام به طور ميانكين 40 نفر كاركر دارد، تمام كاركران قسمت دستگاهاي آجرپزي دست به اعتصاب زده و خواهان أفزايش دستمزدها يشأن شدند در حال حاظر به ازاي پخت هر 1000 آجر 5000 تو مان دريافت ميكنند و الان اين كاركران خواهان اين ميباشند كه در ازاي پخت هر ١٠٠٠ آجر 10000 تؤمان دريافت كنند اين كاركران قبلا اين خواسته خود را با مجموعه كارفرمايان اين كوره پزخانه ها به صورت شفاهي اعلام کرده بودند ولي جوابي نگرفته بودند و در حال حاظر تا اين ساعت اين كاركران به همراه خانوادهايشان كه در حدود 1200 الي 1300 نفر ميباشند در اعتصاب هستند. خبر از کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران