شکست سخت مایهکوبی همگانی در فرانسه
تصویر
«فرانسویها میفهمند که آنها را گول میزنند»
٢٧ دسامبر در فرانسه کارزار مایهکوبی (واکسیناسیون) همگانی آغاز شد، که بلافاصله به شکست سخت انجامید.
١۶ دسامبر، ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه طرح مبارزاتی سه مرحلهای را به مجلس ملی فرانسه ارائه داد. در مرحلۀ اول در حدود یک میلیون نفر سالمند و افراد تحت سرپرستی خانه سالمندان تا سال تازه، بعد از آن، ١۴ میلیون نفر از «افراد در مخاطره» تا پایان ماه فوریه و در مرحلۀ سوم، بقیه تا آخر بهار مایهکوبی خواهند شد.
کاستکس گفت کارزاری که دولت فرانسه در سال ٢٠٢١ برای آن یک و نیم میلیارد یورو اختصاص داده است، زیر شعارهای «شفافیت کامل»، «هوشیاری مطلق» و «عزم راسخ» برگزار خواهد شد. معمولا کارزار نظامی دارای چنین خصوصیات میباشد. دولت در واقع مجبور است با شهروندان خود، که اکثریت آنها مایل به مایهکوبی نیستند، مبارزه کند.
تصویر
بر اساس نظرسنجیها انجام شده بوسیلۀ سازمان ملی بهداشت، تعداد فرانسویهای مخالف مایهکوبی بطور روزافزون افزایش مییابد. اگر در ماه ژوئیه سال ٢٠٢٠، ۶۴ درصد پاسخ دهندگان مایهکوبی را «لازم یا محتمل» میدانستند، تعداد طرفداران مایهکوبی در ماه نوامبر تا ۵٣ درصد کاهش یافت، و در آخر ماه دسامبر فقط ۴٠ درصد پرسش شوندگان موافق مایهکوبی بودند.
تصویر
لو فیگارو مینویسد، با آغاز کارزار رسمی، «فرانسه قهرمان جهانی فرار از واکسن شده است».
نظرسنجی انجام شده بواسطۀ کمپانی مشاور جهانی ایپسوس (Ipsos Global Advisor) نشان داد، که ٧٢ درصد فرانسویهای مخالف مایهکوبی نگران عوارض جانبی واکسن فایزر و مدرنا هستند. سدریک ویلانی نماینده مجلس ملی و ریاضیدان مشهور گفت: «تردیدهای سالم حق وجود دارند. بنا بر این، نباید آنهایی را که از مایهکوبی بیم دارند، مسخره کرد».
«شک و تردیدهای سالم» فرانسویها با رسوایی رئیس فایزر، یکی از اصلیترین تأمین کنندگان واکسن در بازار جهانی تقویت شد. ٢٢ دسامبر نیکولاس دوپونت-آیگنان رئیس حزب گُلیست «برخیز، فرانسه!» اظهار داشت، که رئیس فایزر، البرت بورلا قصد ندارد خودش را مایهکوبی کند. رئیس فایزر با عجله به فرانسوی اعتراض کرد و گفت که منتظر نوبت خود است. اما این گفته کسی را قانع نمیکند.
تصویر
وزیر بهداشت اولیویه وران میگوید، که «واکسن در اصل روند همهگیری را تغییر نمیدهد». در این صورت، اگر واکسن باعث هیچ تغییری نمیشود، پس چرا لازم است؟ فقط برای تولیدکنندگان و فروشندگان آن سود به ارمغان آورد؟
زنان فرانسوی به دلیل نگرانی از تأثیر منفی این واکسن بر باروری تقریبا دو برابر کمتر از مردان مایل به مایهکوبی هستند. مسئله در خصوص تأثیر واکسن فایزر بر باروری روشن نیست؛ در اصل، این مسئله در مورد واکسنهای دیگر هم صدق میکند. اریک بیلی، ایمنیشناس ماهیت «مشکل» را چنین توضیح میدهد: «اگر قرار است به هر قیمتی صبر کنیم تا این مسئله را بفهمیم، باید ١٠ سال صبر کنیم». اما تجارت دارویی نمیخواهد صبر کند.
اکنون بیش از چهار پنجم جمعیت فرانسه را میتوان در گروه «معارضان کووید» طبقهبندی کرد. اکنون ٨٢ درصد فرانسویها عقیده دارند، که واکسنهای جدید بیخطر نیستند. در ماه ژوئیه، ۶٧ درصد افراد بدبین بودند.
از ٣١ دسامبر سال ٢٠٢٠، ٣۵٢ فرانسوی مایهکوبی شدند، در همین زمان در آلمان ٨٠ هزار آلمانی موافقت کردند که مایهکوبی شوند (هر چند این رقم به نسبت ٨٣ میلیون نفر جمعیت آلمان بسیار ناچیز است).
وقتی اولیویه وران، وزیر بهداشت میگوید، که در آینده نزدیک، سرعت مایهکوبی در کشور افزایش مییابد، به او را باور نمیکنند. فلیپ ژوون، مسئول شعبۀ کمکهای فوری بیمارستان اروپایی ژوژ پمیدو به او جواب میدهد: «ما آماده نیستیم» و اضافه میکند، «مردم میفهمد که آنها را فریب میدهند».
رئیس جمهور امانوئل ماکرون چندی پیش اظهار داشت، که نسبت به واکسن فایزر بسیار محتاط است و اذعان کرد، که «در دولت در بارۀ این واکسن همه چیز را نمیدانند».
روزنامۀ میدی لیبره از ساکنان مونپلیه درباره دلایل عدم اعتماد عمومی به واکسنها پرسید. پاسخ معمولی: «شرکتهای داروسازی فایزر و مدرنا برای تهیۀ فرمول خود عجله کردند. این بیماری اخیرا شایع شده است. ایجاد واکسن سالها طول میکشد. اما آنها مانند جادوگر، برای کل جهان واکسن دارند». و یکی از ساکنان مونپلیه، بوریس چایکا حتی صریحتر صحبت کرد. او گفت: «هرچه بیشتر بخواهند مرا برای مایهکوبی مجاب کنند، کمتر خواهان آن خواهم بود. من به آنها- نه به دولت، نه دارو، باور نمیکنم».
آلسیا میلورادوویچ کارمند فرهنگستان ژئوپلیتیک پاریس در مصاحبه با «FGC» گفت که «فرانسویها دقیقا به دلیل عدم اعتماد به دولت از مایهکوبی امتناع میکنند. بسیاری از دانشمندان فرانسه با استفاده از همۀ تریبونهای ممکن این موضوع را مورد تأکید قرار میدهند، که همۀ اینها کلاهبرداری است. و استانهای بسادگی هم از ماسک و هم از مایهکوبی خودداری میکنند. به همین دلیل پاریسیها عازم استانها میشوند. بهای املاک بطرز چشمگیری سقوط کرده است. هر کسی که توان رفتن دارد، میرود. فرانسویها بطور سنتی بیش از همه به پزشک خانوادۀ خود اعتماد میکنند نه به سیاستمداران. پزشک متخصص غدد من گفت: اگر در سر کار برای مایهکوبی اصرار نمایند، بهتر است خودت را بازنشسته کنی».
در متن شکست سخت مایهکوبی همگانی در فرانسه صداهایی حاکی از اعطای امتیازات به مایهکوبی شدگان بگوش میرسد. والری سیکس نمایندۀ مجلس ملی، کارزاری را برای ایجاد «گذرنامۀ سبز» آغاز کرده است، که بر اساس آن افراد مایهکوبی شده میتوانند به رستورانها، موزهها، کنسرتها و مسابقات ورزشی بروند. با این حال، آیا دولت فرانسه تصمیم خواهد گرفت، در یک جامعه که به سبب مایهکوبی دو شقه شده و در چشمانداز آن موج جنجال عمومی در آلمان همسایه در حال بالا گرفتن است، امتیازاتی قائل شود؟
تصویر
باز هم یک واقعیت دیگر حاکی از افزایش تنشهای سیاسی در نتیجۀ «مبارزه با همهگیری»: ٢١ دسامبر، دولت لایحهای برای اعمال «وضعیت مدیریت اضطراری در عرصۀ بهداشت پایدار» ارائه داد. اما با توجه به پیامدهای جنجالی همین لایحه، آن را پس گرفت. در بند اول سر فصل دوم این لایحه، پیشبینی شده بود، که «نخست وزیر میتواند… جابجایی افراد، دسترسی آنها به وسایل نقلیه یا مکانهای خاص و انجام برخی اقدامات را منوط به ارائه نتایج آزمایشاتی کند که نشان دهد فرد آلوده نشده و نظارت بعدی بر درمان پیشگیرانه، از جمله تجویز واکسن باشد».
در پیشانی لایحه قیده شده است، که تصویب آن «طبق روال فوری» در نظر گرفته شده است.
نمایندگان مجلس فرانسه دولت را به این متهم کردند، که «خارج از نظارت مجلس برای انجام مایهکوبی اجباری سعی میکند». مارین لوپن گفت: «این، در واقعیت امر، یک اقدام مستبدانه است». دولت برای مدتی عقبنشینی کرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ولادیمیر پراخواتیلوف (Vladimir PROKHVATILOV)
ا. م. شیری
١٩ دی- جدی ١٣٩٩
منبع:
https://www.fondsk.ru/news/2021/01/05/oglushitelnyj-proval-vseobschej-vakcinacii-vo-francii-52618.html
↓
پینوشت
سؤال اساسی این است:
از کی تا حالا سلامتی مردم به دغدغۀ اربابان پول تبدیل شده است؟
پاسخ: تا گلّه وجود نداشته باشد، چوپان موضوعیت نخواهد داشت.