شمس الدین  امانتی-ایلام، پایتخت خودکشی در جهان!

ایلام، پایتخت خودکشی در جهان!

شمس الدین  امانتی

به گزارش خبرگزاری برنا، و به گفته شاهدان عینی «بعد از پایان جنگ هشت ساله ایران و عراق، در ایلام هر کسی را پیدا کنید می‌تواند چند نفر را معرفی کند که خودکشی کرده‌اند، این خودکشی‌ها در برخی موارد نافرجام و در بیشتر موارد متأسفانه منجر به مرگ شده است. پای درد دل مردم ایلام که بنشینید بارها این جمله ها را خواهید شنید؛ استان ما محروم است، ما را منزوی کرده‌اند، بیکاری امان‌مان را بریده، فقر و گرانی بیداد میکند، هنوز آثار جنگ ایران با عراق روی روان‌مان باقی مانده و هزاران دلیل دیگر که از نظر خودشان برای پایان دادن به زندگی موجه است‌.

در ایلام خودکشی پدیده ای معمولی است شاید به همین دلیل است که به ایلام لقب «پایتخت خودکشی جهان» داده‌اند‌.

ادامه این پروسه از خود کشی در ایران تحت سلطه رژیم اسلامی، علاوه بر ایلام به پدیده ای سراسری ارتقاء یافته که بر طبق اظهارات «حسن موسوی»رییس انجمن مددکاران اجتماعی رژیم در دیدار با خبرنگار برنا، گفت «خودکشی نوجوانان از گذشته هم وجود داشته، اما اخبار این خودکشی‌ها منتشر نمی‌شد و مردم خبر نداشتند. بر اساس آمار پزشکی قانونی در سال ۱۳۹۸پنج هزار و ۱۴۳نفر در ایران خودکشی کرده‌اند به نحوی که زنان تا سه برابر مردان بیشتر اقدام به خودکشی کرده اند.»

روز۲۱مهرماه ۱۳۹۹، یک دانش‌ آموز ۱۱ساله در بوشهر به دلیل نداشتن تلفن همراه هوشمند برای شرکت در کلاس مجازی و عدم امکان حضور در کلاس های انلاین خود را با تناب حلق آویز کرد و جان باخت که در رسانه ها بازتاب گسترده‌ای داشت. دو روز بعد از این حادثه ناگوار نیز متأسفانه یک دختر بچه ۱۰ساله تبعه افغانستان به اسم «مبینا» ساکن محله حاجی آباد در تهران، خود را با تناب حلق آویز کرد و متأسفانه او نیز جان باخت که با واکنش مسئولان رژیم جمهوری اسلامی، مواجه شد.

«تندگویان» معاون امور وزارت ورزش و جوانان رژیم اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری برنا، از افزایش خودکشی در میان جوانان ایرانی خبر داد وی گفت «خودکشی در ایران با ضریب روبه رشدی در حال افزایش است و عمده آنها بین سنین ۱۵تا ۳۵ سال رخ می‌دهد اما امسال شاهد خودکشی‌های زیر ۱۵سال هم بودیم. تندگویان علاوه بر اوضاع فلاکت بار اقتصادی ایران، به عدم نظارت بر موضوعات اجتماعی و اخلاقی بین خانواده‌ها از لحاظ روانی و سلامت روان مورد سنجش قرار نمیگیرند و به همین دلیل ارتباطی بین مددکاران و روانشناسان با خانواده‌ها وجود ندارد.»

این روزها تأثیرات ناگوار شیوع بیماری ﮐﻮوﯾﺪ- ١٩، در ایران تحت سلطه رژیم جمهوری اسلامی، شرایط اجتماعی و سیاسی زندگی را همزمان با بیکاری، فقر و گرانی دشوار و غیر قابل تحمل کرده است. کمبود امکانات دارویی، پزشکی، عدم پذیرش مبتلایان در بیمارستانها و عدم احساس مسئولیت رژیم در قبال جان مردم تحت ستم، نه تنها تأثیرات منفی روحی و روانی بر جوانان کم سن وسال داشته و اقدام به خودکشی خواهند کرد، بلکه در روز ۲۲ مهر ۱۳۹۹مردی ۸۴ ساله مبتلا به کرونا که در بیمارستان «امام رضا» تبریز بستری بود خود را از پنجره اتاق بستری پائین انداخت و جان باخت.

طبق اظهارات دکتر حسن موسوی چلک، مددکار اجتماعی «خودکشی بین جوانان دلایل متعددی دارد درواقع همانطور که تاکید کردم چندعامل و دلیل باعث می‌شود فرد دست به خودکشی بزند. اختلالات روانی، شکست تحصیلی، عاطفی، کار، گرایش به اعتیاد، دوستی‌های که در سن پایین و گذرا اتفاق می‌افتد و… از عمده دلایلی است که نوجوانان بخاطر آنها دست به خودکشی می‌زنند.»

دو هفته پیش نیز «هر منزل یک مسجد» در شبکه شاد مطرح شد تا دانش آموزان هنگام نماز جماعت با خانواده ها عکس های خود را برای این کانال ارسال کنند.

سیر صعودی خود کشی در میان نوجوانان و سایر اقشار مختلف در ایران، ظاهرآ خامنه ای را وادار به اظهار نظر به سبک خود کرده است. وی در اجلاس سالیانه رؤسا و مدیران آموزش و پرورش رژیم گفت «متاسفانه فعالیتهای پرورشی دچار عقب ماندگی هستند و با توجه به موضوع آموزش مجازی، باید برای فعالیت‌های پرورشی، شیوه‌های جدیدی را طراحی کرد تا این موضوع مورد غفلت بیشتر قرار نگیرد.»

رضا سنگری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رژیم اسلامی، به تبعیت از اظهارات چند سال پیش خامنه ای دال بر اینکه «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتمآ رئیس فضای مجازی کشور می شدم.» در گفتگو با خبرنگار “برنا” گفت «باید به قسمت پرورشی مدارس توجه ویژه‌ای شود کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی حتما پیگیری می‌کند که در مدارس علاوه بر آموزش، بحث پرورش هم مورد توجه قرار گیرد و این موضوع در دستور کارمان قرار دارد.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی درمورد طرح «هرخانواده یک مشاور» و «هر منزل یک مسجد» از شبکه شاد تصریح کرد: اگر چنین طرحی عنوان شده است، طراحان آن را به مجلس ارسال کنند تا پس از تحقیق و بررسی، اگر مناسب بود به تصویب برسد.»؟!

رژیمی که مخالفان سیاسی خود را شکنجه، زندان و اعدام میکند چگونه قادر به حل شکافهای مهم و

اساسی در سیستم ارائه خدمات سلامت روان میباشد؟

رژیمی که خالق و مجری تبعیض بر مبنای جنسیت در مدارس و مراکز آموزشی است، چگونه قادر است افراد دارای سابقه خودکشی را تحت پوشش اقدامات حمایتی خود قرار داد؟

رژیمی که افراد «مخل نظم عمومی» را سوار بر ماشین حین کتک زدن در خیابان ها به منظور ایجاد رعب و وحشت به نمایش میگذارد، چگونه میتواند از خود کشی نوجوانان دختر و پسر ۱۰ ساله جلوگیری کند؟

رژیمی که خود خالق کودکان کار است، چگونه زمینه را برای اجرای برنامه­های تحقیقاتی در رابطه با خودکشی کودکان کار را تدوین خواهد کرد؟ و ……….. .

تنها راه رهایی از رنج، مشقت، زندان، بیکاری، گرسنگی، خفقان، تبعیض بر مبنای جنسیت، خودکشی و … . سرنگونی انقلابی رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی، حاکم بر ایران است.

۱۷ / ۱۰ / ۲۰۲۰