نامه اعتراضی ٢٠٠٠ کارگر عسلویه و اعتصاب در پتروشیمی رازی و دهلران
روز ٢٥ مهر بیانیه ای اعتراضی از سوی ۲۰۰۰ کارگر عسلویه در مدیای اجتماعی منتشر شد که در آن بر خواستها و مطالباتشان تاکید کرده اند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: “اعتصاب کردیم برای اینکه سطح دستمزدهایمان پایین است و آنرا هم با تاخیر میپردازند. برای اینکه به وضع نابسامان خوابگاهها و غذا خوری و دستشویی ها و غیره اعتراض داشتیم. برای اینکه جانمان در خطر بیماری کرونا قرار دارد و هیچ کدام از پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با بیماری خطرناک کرونا انجام نگرفته است”. کارگران عسلویه در نامه خود اعتراض خود را به خلف وعده های داده شده اعلام کرده و از جمله بر تعویق پرداخت دستمزدها و فشار سنگین اقتصادی بر گرده خود و خانواده هایشان اشاره کرده و مینویسند: “هنوز طلب هایمان پرداخت نشده است. و امروز بعد از کلی صحبت و اعتراض تازه قول دادند که تا برج ۴ دستمزد معوقه ما را بپردازند. یعنی مرداد و شهریور را هنوز طلبکار خواهیم بود. بعلاوه اینکه ماه مهر هم به آخرش دارد میرسد”. در این نامه کارگران همچنین از تهدید بیکارسازی ها نوشته و میگویند: “مهمتر اینکه امنیت شغلی نداریم. الان خیلی از پروژه ها رو به اتمام است . نقشه شان اینست که ما سری کارگرانی که در اعتصاب بودیم را تحت عنوان پایان یافتن پروژه کنار بگذارند و نیروهای جدیدی که از قبل گرفته و آموزش داده اند را جایگزین کنند. ضمن اینکه از ترس بلند شدن صدای اعتراض کارگران تلاش میکنند موضوع را تا پایان یافتن پروژه ها کش بدهند که کارشان لنگ نشود”. در آخر کارگران عسلویه ضمن تاکید بر اتحاد و همبستگی و ایستادن در مقابل تفرقه افکنی ها برگرد آمدن حول خواستهای مشترک خود تاکید کرده و با اعلام مطالباتشان هشدار میدهند که اگر پاسخ نگیرند در اشکالی دیگر اعتراض خود را دنبال خواهند کرد. خواستهای فوری این کارگران عبارتند از: “پرداخت فوری تمامی طلبهای کارگران، برکناری پیمانکاران و قرارداد مستقیم با وزارت نفت، بهبود وضعیت خوابگاهها و مراکز درمانی و غذا خوری ها و برقراری استانداردهای قابل قبول زندگی در این منطقه و رعایت پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی در مقابله با بیماری مهلک کرونا، مزد برابر در برابر کار برابر با کارگران رسمی در صنعت نفت”. از اعتراضات و خواستهای کارگران عسلویه باید فعالانه دفاع و پشتیبانی کرد.
– ظهر روز چهارشنبه ۲۳ مهر کارگران پتروشیمی رازی واقع در سایت پنج منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر دراعتراض به وعده های توخالی و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و با تجمع مقابل ساختمان اداری این شرکت درب ورودی را مسدود کردند. زیر فشار اعتراضات کارگران نماینده دادستان در این شرکت در جمع کارگران حضور پیدا کرد و وعده هایی به کارگران داده شد. کارگران اعلام کرده اند که تا پاسخ نگیرند به اعتراض خود ادامه خواهند داد. قبل از این تجمع کارگران پتروشیمی رازی از احمدی دشتی مدیرعامل پتروشیمی رازی به صورت حقوقی نیز شکایت کرده اند. بنا بر خبرها شرکت پتروشیمی رازی در بهمن سال ۱۳۸۶ به کنسرسیومی متشکل از شرکت سهامی گوبرفابریقالاری ترک آمونیم (گوبرهتاش) ، شرکت انرژی گاز آسیا و شرکت شقایق سازه رنگین واگذار شده است. این پتروشیمی که تولیدات آن اغلب تولیدات کودهای ازت، فسفات و مواد شیمیایی میباشد در سال ۱۳۴۹ تاسیس شده است. کارگران پتروشیمی رازی به وضعیت نابسامان کاری و معیشتی خود و نا امنی شغلی که در ادامه خصوصی سازیها تشدید شده، اعتراض دارند. پشت این خصوصی سازی ها چپاول و دزدی و تعرض به زندگی و معیشت کارگران قرار دارد.
– روز شنبه ۱۹ مهر ۱۲۰ کارگر اخراجی پتروشیمی دهلران در اعتراض به اخراج و تعویق پرداخت ٤ ماه مزد مقابل این مجتمع تجمع کرده و خواستاربازگشت بکار و پرداخت مطالباتشان شدند. بنا بر خبرها اخیرا یکی از شرکتهای فعال در پتروشمی دهلران تعطیل و کارگران آن از کار بیکار شدند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
٢٥ مهر۱۳۹۹، ١٦ اکتبر ۲۰۲۰
—
—
tel:00447435562462