کرونا در مراکز نفتی
بنا بر خبر دریافتی سازمان منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس با صدور بخشنامهای دورکاری، کاهش ساعتکاری، شیفت بندی برای کارکنان شاغل در شرکتهای نفت، گاز، پتروشیمی و بخش خصوصی را الزامی و مجاز اعلام کرده است. این بخشنامه پس از آن منتشر میشود که اخباری از تلفات فاجعه آمیز کارگران نفت به دلیل بیماری کرونا منتشر شده است. در تیرماه نماینده مجلس اسلامی آمار مرگ و میر کارگران در عسلویه را به عنوان یکی از مراکز اصلی پروژه های نفت و گاز تکان دهنده توصیف کرده و با گفتن اینکه درصد نگرفته است اما آمار خوبی ندارند و از اینکه نه تنها کارگران بلکه مردم محلی نیز به شدت آلوده به این ویروس هستند خبر داده بود. در ششم مهر ماه نیز “حجتالله سمیع”، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت ایران از اینکه ٤٠٠ نفر از کارگران نفت به دلیل ابتلاء به کرونا جانباخته و چهار هزار و صد نفر از این کارگران به این بیماری خطرناک مبتلا شده اند، خبر داده بود.
این گزارشات تکاندهنده گوشه ای از ابعاد وسیع فاجعه انسانی بیماری کرونا نه تنها در مراکز وابسته به نفت بلکه در کل جامعه را به نمایش میگذارد.
عدم بکارگیری پروتکلهای مقابله با بیماری کرونا در مراکز نفتی و موسسات وابسته به آن یک موضوع مهم اعتصابات اخیر کارگران نفت و مراکز وابسته به آن بود. باید پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا در تمام مراکز کاری و در سطح جامعه فورا اجرایی شود و نیازهای بهداشتی لازم به رایگان در اختیار کارگران و همه مردم قرار گیرد. باید خوابگاههای کارگران و غذا خوریها و اماکن عمومی مورد استفاده آنان با استاندارد بالا و تجهیزات لازم بهداشتی مجهز گردند. باید کارگران ضمن انجام دورکاری از حقوق کامل برخوردار باشند. دولت در قبال جان و زندگی مردم مسئول است. یک اقدام موثر و ضروری در شرایط بحران کرونا مرخصی با حقوق به کارگران و تعطیل مراکزی است که در معرض خطر قرار دارند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١٥ مهر۱۳۹۹، ٦ اکتبر ۲۰۲۰
ادامه جدال کارگران نیشکر هفت تپه
اخراج مدیران باند اسد بیگی توسط کارگران
همانگونه که قبلا خبر داده ایم بعد از سه ماه اعتصاب و راهپیمایی بالاخره مجلس اسلامی و باندهای حکومتی هفته گذشته رای به خلع ید از اسد بیگی دادند. بعلاوه یکی از خواستهای کارگران اخراج مدیران بازنشسته و همدست اسد بیگی از جمله اخراج اشخاصی چون آمیلی، کاویانی، بهاری، صابریان، کریمی پور یک خواست مهم کارگران بوده است. زیر فشار اعتراض کارگران بنا بر خبرهای قبلی مقرر شده بود که تعداد پنجاه نفر از مدیران بازنشسته که به کار بازگردانده شده بودند نیز همزمان با خلع ید از اسد بیگی از شرکت اخراج شوند. اما این وعده عملی نشد و بعد بحث هایی به راه افتاد که این مدیران فقط ساعاتی محدود بر سر کار هستند و عملا کاری ندارند و توجیهاتی از این قبیل. اما کارگران با آوردن مدارک لازم جلوی این توطئه گری ایستادند و خواستار اخراج این مدیران شدند ولی اقدام جدی ای صورت نگرفت.
به همین دلیل روز ١٥ مهر کارگران متحدانه خود جهت اخراج مدیران بازنشسته از شرکت دست به اقدام زدند. در این روز کارگران نیشکر هفت تپه هرمز کاهکش از مدیران بازنشسته بازگردانده شده به کار بعنوان مسئول امور مالی و از همدستان اسدبیگی در اختلاسها و سرکوب اعتراضات کارگران را از شرکت بیرون انداختند. هرمز کاهکش نفر اول سند سازی های جعلی و فاکتور سازی های دروغین اسدبیگی برای رانت خواری و گرفتن ارزهای میلیاردی بوده است و بعد از بازگشت نیز بعنوان مدیر امور مالی نیشکر هفت تپه منصوب شده بود. کار اصلی او تقلب و سند سازی برای دزدی باند اسد بیگی و تعرض به حقوق کارگران حتی دستکاری در تایم شیت های کارگران و کم کردن اضافه کاری آنها بوده است.
صابریان یکی دیگر از مدیران بازنشسته باند اسدبیگی است که با دیدن خشم و اعتراض کارگران خود فراری شد. بدنبال آن تعدادی از کارگران برای اخراج بهاری یکی دیگر از مدیران بازنشسته مراجعه کردند که محمد ظهیری فردی که به خاطر خوش خدمتی هایش پست سرپرستی بخش تراشکاری به او داده شده است، در دفاع از بهاری درگیر شد و کارگران نیز پاسخش را دادند. بدینگونه است که کارگران نیشکر هفت تپه با عمل مستقیم خود و قدرت اتحاد شورایی خود بر سر خواستهایشان، مستقیما با باند مافیائی اسدبیگی در هفت تپه در جنگ و جدال هستند و آنها را قدم به قدم عقب میزنند.
یک اعتراض دیگر کارگران اینست که بدنبال اعتصاب کارگران، وعده داده شد که تمام دستمزد تیرماه و مزد شهریور ماه کارگران نیشکر هفت تپه پرداخت میشود. اما هنوز از این وعده هم خبری نشده است. کارگران نیشکر هفت خواستار پرداخت فوری تمامی طلبهایشان و تمدید دفترچه های بیمه خود هستند.
یک خواست دیگر کارگران نیشکر هفت تپه بازگشت به کار کارگران اخراجی در تمام بخش های این مجتمع کارگری است. تا کنون کارگران موفق شده اند بخش زیادی از همکاران اخراجی خود را سر کار بازگردانند. اما هنوز حدود ده نفری باقی مانده اند. کارگران خواستار بازگشت به کار همه همکاران اخراجی خود در بخش های مختلف شرکت هستند. همچنین بازگشت به کار اسماعیل بخشی رهبر محبوب و سه کارگر دیگر هفت تپه که در جریان اعتراضات سال ٩٧ بازداشت شده بودند و بعد با قدرت اعتراض کارگران آزاد و پرونده شان بسته شده است، یک خواست مهم کارگران است.
آخرین خبر اینکه مدیران فاسد نیشکر هفت تپه در اقدامی ضد کارگری برای تعداد زیادی از کارگران (در حدود هفتصد کارگر) لیست اضافه کاری تیرماه را رد نکرده اند. ٤٠ نفر از این کارگران از فعالان و نمایندگان کارگری و یا کارگران فعالی هستند که در بخش های مختلف کار میکنند و بخاطر دفاع از حقوق کارگران زیر تعرض قرار گرفته اند. اسامی شماری از این کارگران عبارتست از: منصور رش، ابراهیم عباسی منجزی، حسن کهنکی، حسین حمدانی، محمود خدایی، عادل سرخه، مهدی حجازی، مسلم چشمه خاور، امید آزادی، یوسف بهمنی، امید ایراهیمی، محمد امین حجازی، عبدلساده کعب، محمد امیدوار وفیصل ثعالبی و …..
به این ترتیب نیشکر هفت تپه همچنان صحنه تقابل کارگران با حکومت وباند مافیائی بخش خصوصی است و پنج هزار کارگر هفت تپه در این جدال متحدانه ایستاده اند و بر خواستهای خود پافشاری میکنند. هفت تپه یک کانون جدال با شکوه و فراموش نشدنی طبقه کارگر با مافیای سرمایه داری و حکومت اسلامی شان است و باید فعالانه صدای کارگران نیشکر هفت تپه را در سطح جامعه در سطح جهان بازتاب داد. زنده باد کارگران نیشکر هفت تپه!
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١٥ مهر۱۳۹۹، ٦ اکتبر ۲۰۲۰
–
—
tel:00447435562462