حزب کمونیست کارگری ایران-سه اطلاعیه از اعتصابات و اعتراضات کارگران نفت، هفت تپه و هپکو و بیکاران تبریز

اطلاعیه خبری

ادامه اعتصاب کارگران هپکو و تجمع کارگران بیکار در تبریز و چند خبر دیگر

– روز ١٥مرداد کارگران هپکو در اراک در اعتراض به تعویق در پرداخت دو ماه حقوق و وضعیت بلاتکلیف شغلی و معیشتی و خلف وعده ها، برای پنجمین روز تجمع کردند. کارگران هپکو اعلام کرده اند که تا رسیدن به خواستهایشان به اعتراض خود ادامه میدهند.

– روز ١٤ مرداد اعتصاب کارگران شرکت آسفالت طوس در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد و عدم پرداخت حق بیمه شان به سازمان تامین اجتماعی و با خواست افزایش دستمزدها وارد چهارمین روز شد.

-روز ١٤ مرداد کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری بندر امام اعتراض خود را به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق علیرغم وعده و وعیدها رسانه ای کردند. تعداد این کارگران به ٨٠٠ نفر میرسد. به گفته کارگران برخی از مدیران شهری در روز ششم تیرماه وعده کرده بودند که تازه یک ماه از معوقات مزدی آنان را در روز های آینده پرداخت کنند و منابع مالی آن هم تامین شده است ، اما حتی به این وعده نیز عمل نشد.

– روز ١٤مرداد گروهی از معلمان در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی مشاغل و سطح نازل حقوقهایشان مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند. یک اعتراض معلمان در تجمعات چند ساله اشان اعتراض به حقوقهای چند بار زیر خط فقر و حقوقهای نجومی بالاییها بوده است. معلمان در آخرین تجمعاتشان با شعارهایی چون خط فقر ٩ میلیون حقوق ما دو میلیون اعتراض خود را اعلام کردند. معلمان یک بخش پیشتاز علیه دستمزدهای زیر خط فقر و برای زندگی ای انسانی و بدور از تبعیض طبقاتی بوده اند.

– روز سه شنبه ۱۴ مرداد عده زیادی از کارگران بیکار و روزمزد در تبریز که هر روزه در میدان راه آهن ایستگاه سواری های مرند دنبال کار هستند، در اعتراض به بیکاری و محرومیت خود از هر تامینی تجمع و اعتراض کردند و خواهان پاسخگویی مسئولین شدند. این اعتراض جرقه ای از به میدان آمدن جمعیت عظیم بیکاران است و راه نشان میدهد. دولت در قبال معیشت همه کسانیکه درآمدی ندارند و یا کم درآمد هستند مسئول است و این بخش از مردم باید از حقوق پایه در حد تامین یک زندگی انسانی برخوردار باشند. باید به تمام کارگران بیکار بیمه بیکاری پرداخت شود و بیمه های اجتماعی همچون درمان رایگان، تحصیل رایگان حق مسلم همه مردم است.

– روز ١٤ مرداد کارگران پیمانکاری فولاد سنگان در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدها و نداشتن امنیت شغلی دست به اعتصاب زدند.

– روز ١٤ مرداد صدها کارگرشهرداری بروجرد با سابقه ٥ تا ١٤ سال کار در اعتراض به قرار دادهای موقت کاری و نداشتن امنیت شغلی مقابل شهرداری و فرمانداری تجمع کردند.

– روز سه‌ شنبه ۱۴ مرداد، گروهی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی خود مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند. یک اعتراض آنها به نتایج آزمون جذب در دانشگاه فرهنگیان بود و خواستار ملغی شدن نتایج این آزمون شدند. به گفته تجمع کنندگان آنها تا سال ۱۳۹۲ اکثراً در محرومترین نقاط کشور به کار تدریس مشغول بوده اند. به استناد قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مقرر شده بود در کنار گروه‌های دیگر(سرباز معلم‌ها و حق التدریسی‌ها و آموزشیاران مهد کودک و.. ) آنها نیز جذب آموزش و پرورش شوند و با توجه به مدارک تحصیلی خود استخدام گردند. عملا این کار صورت نگرفت و با گذاشتن آزمون و وارد کردن روابط عملا با مانع استخدام روبرو شدند.

-روز دوشنبه ۱۳ مرداد، جمعی از کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز به نمایندگی از ۳۷ همکار خود مقابل ساختمان شورای اسلامی تجمع کرده وخواستار بازگشت به کارشان شدند.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

۱۵ مرداد۱۳۹۹، ۵ اوت ۲۰۲۰


tel:00447435562462


tel:00447435562462

—-

هفت تپه: شماره ٥٧

تداوم قدرتمند اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز ۵۲

امروز ۱۵ مرداد کارگران نیشکر هفت تپه در روز پنجاه و دوم اعتصاب خود مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و بر خواستهای خود تاکید کردند. در این تجمع عادل سرخه یکی از نمایندگان کارگران در میان جمعیت کارگران خشمگین صحبت کرد. اولین تاکید او خطاب به مجلسیان بود که قرار است امروز با نمایندگان اعزامی این کارگران که برای مذاکره دعوت شده اند در تهران نشست داشته باسند. او میگوید ” این را بدانید که نمایندگان ما حمایت ٥ هزار خانواده کارگری هفت تپه و مردم شوش را با خود دارند، پس با آنها کنار بیایید”. در این تجمع کارگران نیشکر تپه با تاکید بر خلع ید از اسد بیگی و باندش میگویند که با هیچگونه خصوصی سازی ای موافقت نخواهند کرد و بر دیگر خواستهای اعلام شده خود از جمله پرداخت فوری طلبهایشان و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود تاکید میکنند.

عادل سرخه در بخش دیگری از سخنانش میگوید :”اگر زور کارگر نبود، اسد بیگی پشت میز محاکمه نبود” و ادامه میدهد “هفت تپه تنها نیست. اگر وضع به این شکل به پیش رود شوش در خطر است. زندگی ما در خطر است و باید منتظر تلفاتش باشند”. او با اشاره به اینکه اسد بیگی این شرکت را شش میلیون خریده است و بعد یک و نیم میلیارد دلار به اعتبار این شرکت وام گرفته است، سوالش این است که چگونه است که این اعتبار به او داده میشود و بعد از این میگوید که قرار بود با این پولها هفت تپه آباد شود و تولید بالا رود. اما این پولها را در بازار ارز خرج کرده اند و چیزی جز فلاکت و بدبختی نصیب کارگران نشده است. در ادامه عادل سرخه میگوید:”ما ایستاده ایم هفت تپه را پس میگیریم. هفت تپه ارث پدران ماست و جد اندر جد با هفت تپه زندگی کرده ایم”.

در نشست امروز با مجلس اسلامی هیاتی از نمایندگان کارگران از جمله ابراهیم عباسی، محمد خنیفر، یوسف بهمنی، و کارگران دیگری در همراهی با آنها شرکت دارند. کارگران نیشکر هفت تپه منتظر نتیجه مذاکرات نمایندگانشان با مجلسیان هستند. کارگران اعلام کرده اند که از خواستهایشان کوتاه نمی آیند. حفظ هفت تپه برای این کارگران به معنای حفظ زندگی و معیشتشان است و بر روی آن هیچ مصالحه ای نمیتوانند بکنند.

کارگران نیشکر هفت تپه با اتکا به مجمع عمومی و تصمیم گیری شورایی خود وارد میدان شده و اجازه نمیدهند که هفت تپه به تعطیلی کشیده شود. اعتصاب پنجاه و دو روزه کارگران هفت تپه در کنار اعتصابات گسترده کارگری نظیر اعتصاب متحدانه کارگران نفت و هپکو و کارگران شهرداریها و دیگر کارگران جبهه قدرتمندی را ایجاد کرده و تکان جدی ای در جامعه ایجاد نموده است و به کارفرمایان مفتخور و حکومتیان هشدار میدهد که حساب کار خود را بکنند. نیشکر هفت تپه با اتکاء به شورایش به جلو گام بر میدارد، تجربه نیشکر هفت تپه را باید در همه جا تکثیر کرد. شوراهای سازماندهی اعتراض را باید در همه جا به پا کرد و بسوی اعتصابات سراسری گام برداشت. به کل این بساط چپاول و دزدی بیرحمانه سرمایه داران مفتخور میتوان با قدرت اعتصابات و اعتراضات سراسری پایان داد.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٥ مرداد۱۳۹۹، ٥ اوت ۲۰۲۰


tel:00447435562462

اعتصاب کارگران نفت٥

اعتصاب هماهنگ کارگران پالایشگاه ها و نیروگاههای نفت در روز پنجم

به کمپین # دفاع _از_ حقوق بپیوندید

موجی از اعتصاب کارگران نفت و گاز و پتروشیمی در مناطق مختلف شروع شده است و در حال گسترش است. این اعتصابات از روز شنبه ۱۱ مرداد شروع شده و در حال گسترش است. هم اکنون هزاران کارگر نفت در شهرهای آبادان، اهواز، ماهشهر، قشم، کنگان و لامرد و دشت‌آزادگان هماهنگ و متحد در اعتصاب به سر میبرند. این اعتصابات همراه با هشتگ # دفاع _از_ حقوق که یک کارزار اعتراضی کارگری است قدم به جلو گذاشت و دامنه آن هر روز گسترده تر میشود و یکی از بزرگ‌ترین اعتصاب‌های کارگرى در چهار دهه اخیر است.

در حال حاضرکارگران در بیش از ٣٠ مجموعه پالایشگاهی نفت و گاز و پتروشیمی وارد اعتصاب شده اند که از جمله میتوان از این مراکز اسم برد: پالایشگاه اصفهان، میدان نفتی آزادگان شمالی در هویزه، پالایشگاه پارسیان، پتروشیمی لامرد فارس، پالایشگاه های فازهای ۲۲ و ۲۳ پارس جنوبی کنگان، بخشی از کارگران پروژه ای آبادان، پتروپالایش کنگان، پالایشگاه نفت سنگین قشم در استان هرمزگان، پالایشگاه جفیر اهواز، پتروشیمی سبلان، نیروگاه برق رودشور تهران، فاز ١٤ پیمانکاری مطوری در پارس جنوبی، گروه پیمانکاری آریا نگین خوزستان NGL، فاز ۱۳ تمبک، نیروگاه ایرانشهر، شرکت آذران گستر و شرکت آویژه صنعت در پالایشگاه نفت سنگین قشم، شرکت آی.جی.سی در پالایشگاه آبادان، شرکت اکسیر صنعت در فاز ۱۳ در اسلکه تنبک، شرکت سینا صنعت در پتروشیمی پارس فنل، سیکل ترکیبی ارومیه، شرکت تناوب در فاز ۱۴، شرکت پتروهمگام ماهشهر، پتروشیمی بوعلی و پتروشیمی هنگام ماهشهر، کارگران و کارکنان نیروگاه برق پارس جنوبی واقع در بیدخون شهرستان عسلویه، نیروگاه سیکل ترکیبی مپنا بویلر در مشهد، شرکت ارتو پارت پیمانکاری باقری، پتروشیمی رازی، و شرکت جهانپارس ایلام ـ مهران.

روز ١٥ مرداد کارگران پالایشگاه اصفهان قصد طرح اعتراض خود در بیرون از پالایشگاه را داشتند که با مقابله نیروی حراست روبرو شدند. با فشار اعتراضات و ایستادگی کارگران، نیروی حراست ناگزیر به باز کردن راه خروجی کارگران شد و کارگران به اعتراض خود ادامه دادند. این کارگران روز گذشته به اعتصاب کارگران نفت، گاز و پتروشیمی پیوستند. بنا بر خبر ها در این روز تعدادی از کارگران بخاطر فیلم بردادی بازداشت شدند.

در همین روز ۹۰ نفر از نیروهای حراست پالاشگاه گاز بید بلند ۲ در بهبهان نیز در اعتراض به اخراج ها دست به تجمع زدند. بیشتر کارگران پالایشگاه‌های جنوب ایران به‌ویژه در کنگان و لامرد و مُهر، خوابگاه‌ها را ترک کرده و به شهرهای محل سکونت خود برگشته‌اند. همچنین در شرکت پترو پالایش کنگان با ۸۰۰ کارگر و فاز ١٤ پارس جنوبی کار تماما تعطیل شده است. کارگران فاز ١٤ روز گذشته با تعطیل کار به خانه هایشان برگشتند. بخشی از این کارگران جهت دنبال کردن اوضاع هنوز در خوابگاهها باقی مانده اند.

بنا بر خبرها زیر فشار اعتراض کارگران و گسترش دامنه آن در سطح سراسری عقب نشینی ها آغاز شده است. در نیروگاه ایرانشهر در روز گذشته هنگامیکه کارگران قصد ترک شرکت را داشتند کارفرما به ناگزیر اعلام کرد که با همه خواستهای کارگران موافقت میکند. یک خواست مهم کارگران در این اعتصابات افزایش حقوقهاست. در شرکت پیمانکاری مطوری کارفرما پیشنهاد دستمزد ۸ میلیونی را داده است. اما کارگران اعلام کرده اند که مزد زیر ٩ میلیون را قبول نمیکنند و مزد آنان باید همراه با عیدی و سنوات و مزایا پرداخت شود.

۶۰۰ کارگر پتروشیمی رازی روز گذشته با ممنوع الورود شدن یکی از همکارانشان در مقابل درب ورودی شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. در این پتروشیمی کارگران واحدهای بسته ‌بندی، نیروگاه FPC، فن اندیش شرکت داشتند. بنا بر خبرها مدیرعامل شرکت قبلا قول پرداخت یک حقوق پایه به‌عنوان پاداش به کارگران را داده بود، اما این قول فقط شامل کارکنان رسمی شد. سایر کارگران پیمانی فقط ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت کردند که مورد اعتراض این کارگران قرار گرفت. صبح روز گذشته نماینده ای از سوی این کارگران بخاطر پیگیری خواستهای کارگران، ممنوع الورود شد و این موضوع بر اعتراض کارگران شدت داد. جوشکاران فردا نیز خواستار امضای قرارداد با پایه ۱۲ میلیون تومان شده اند.

دامنه اعتراض در پارس جنوبی گسترش می یابد. به گفته یکی از کارگران پرداخت حقوق آنها باید مطابق پیمان نامه های مصوب بین پیمانکاران و کارفرما انجام گیرد. اما پیمانکاران به آن عمل نمیکنند. به گفته او بعضی از این آیتم‌ها در قرارداد بین پرسنل و پیمانکاران نیست. ولی سال‌های قبل به شکل عرفی به آنها پرداخت شده است واکنون با توجه به پایین آمدن بیشتر قدرت خرید آنها کسر این مبالغ از مزد آنان فشار سنگینی بر زندگی آنها وارد کرده است. بویژه مزد ماههای گذشته را هم طلب دارند و خواست فوری آنها پرداخت مطالباتشان است.

تعویق پرداخت دستمزدها، سطح نازل حقوقها، قراردادهای پیمانی و موقت و نداشتن امنیت شغلی، تبعیض میان کارگران غیر رسمی و رسمی در زمینه پرداخت حقوق و مزایا و استفاده نا برابر از خدمات و امکانات همچون امکانات درمانی و استفاده از خانه های سازمانی، قوانین برده وار حاکم بر مناطق ویژه اقتصادی، عدم ایمنی محیط کار و ساعات طولانی کار در گرمای طاقت فرسای ٥٠ درجه، فضای امنیتی و تهدید کارگران معترض، همه و همه موضوعات اعتراض این کارگران است. این اعتراض اکنون با اعلام کمپین# دفاع_ از_ حقوق ابعاد سراسری گرفته و دامنه اش از نفت فراتر میرود. کمپینی که اعتراض کل کارگران به نقض حقوق پایه ای آنها را نمایندگی میکند و بستر واقعی اعتصابات سراسری کارگری است. کارگران نفت خواستها و مطالبات اعتراضی خود را در سیزده بند طی نامه ای سرگشاده به دولت اعلام کرده اند. از خواستها و مبارزات این کارگران باید وسیعا حمایت کرد و صدای کارگران را بازتاب داد.

اعتصاب گسترده کارگران نفت، بهمراه پنجاه و دو روز اعتصاب قدرتمند کارگران هفت تپه، و به میدان آمدن کارگران هپکو زمینه ساز اعتصاب فراگیر و سراسری است. باید به استقبال آن رفت.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٥ مرداد۱۳۹۹، ٥ اوت ۲۰۲۰