اعتصاب کارگران نفت٤
چهارمین روز اعتصاب کارگران و کارکنان نیروگاهها و پالایشگاههای نفت
به کمپین # دفاع _از_ حقوق بپیوندید
امروز ١٤ مرداد اعتصاب هزاران نفر از کارگران و کارکنان نفت و مراکز وابسته به آن وارد چهارمین روزخود شد. هر روز بخش های بیشتری از کارگران نفت به این اعتصاب می پیوندند. اعتصاب در نفت دارد ابعاد سراسری بخود میگیرد. در فاز ١٤ پارس جنوبی هزاران کارگر با تعطیلی کار به خانه هایشان بازگشتند. کارگران پالایشگاه لامرد استان فارس در سومین روز اعتصاب خود و در اعتراض به شرایط برده وار کارشان استعفای جمعی دادند. و طی سه روز گذشته کارگران در پالایشگاه های نفت و گاز و پتروشیمی ازجمله در آبادان، اهواز، ماهشهر، قشم، کنگان و لامرد و دشتآزادگان، دست از کار کشیده و صدای اعتراضشان را بلند کردند. در تداوم این اعتراضات روز ١٤ مرداد پالایشگاه اصفهان و نیروگاه برق پارسجنوبی واقع در بیدخون شهرستان عسلویه نیز به اعتصاب پیوستند. بنا بر خبرها دامنه اعتصاب به نیروگاه برق پارس جنوبی واقع در بیدخون شهرستان عسلویه نیز رسیده است.
یک موضوع مهم اعتراض کارگران پیمانی وقراردادی نفت که بخش اصلی کارکنان در این مراکز نفتی را در بر میگیرد اعتراض به قراردادهای پیمانی و موقت و نداشتن امنیت شغلی است. خواست اصلی کارگران پیمانی در نفت و موسسات وابسته به آن دائمی شدن قرار دادها و کوتاه شدن دست پیمانکاران از محیط های کار و لغو قوانین برده وار “مناطق ویژه اقتصادی” است.
در همین راستا کارگران پیمانی شاغل در صنعت نفت به عدم ارتقاء شغلی و سازمانی و نبود امنیت شغلی بواسطه بستن قراردادهای یکساله و موقت اعتراض دارند. به گفته آنان اخیرا وزارت نفت دو طرح قرارداد ۳ ساله و ۵ ساله و همچنین سامانه جذب برای تبدیل وضعیت پرسنل به قرارداد مدت معین اعلام کرده است که ظاهرا قرار است وضعیت کارگران را بهبود دهند. اما شرایطی که برای تبدیل وضعیت پرسنل مطرح کرده با وضعیت بسیاری از پرسنل غیررسمی همخوانی ندارد. شرط و شروطی همچون شرط معدل، سن پرسنل ، محدودیت رشته و مقطع تحصیلی پرسنل تخصصی عملیات و مشخص نبودن اجرای طرح، و صحبت هایی که از جانب منابع مختلف مطرح میشود، باعث میشود که این تبدیل وضعیت تاثیری در افزایش حقوق و ارتقاء شغلی پرسنل غیررسمی نداشته باشد. بطوریکه مقاطع پائین تر از کارشناسی و بسیاری از رشته های تخصصی شاغل در عملیات صنعت نفت حتی با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد مجاز به ثبت نام نیستند.
نکته قابل توجه اینست که بسیاری از پرسنل غیررسمی قراردادمدت موقت صنعت نفت با مدارک کارشناسی ارشد و دکترا با شرکت های خود قرارداد منعقد کرده اند و با توجه به اینکه سن آنها از سن مجاز شرکت در آزمون های استخدامی عبور کرده است، وزارت نفت رشته های تحصیلی و مقطع تحصیلی آنها را در سامانه جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی اعمال نکرده و هیچگونه امتیازی و راهکاری برای تبدیل وضعیت آنها و حتی امتیاز در آزمون های استخدامی گذشته نیز برای آنها در نظر نگرفته است.
کارگران پیمانی و قراردادی نفت همچنین به سطح نازل حقوقها و پایین آمدن هر روزه قدرت خرید خود، تبعیض فاحش میان پرسنل رسمی و غیر رسمی درخصوص دریافت مزایای شغلی، همچون بدی آب و هوا، فوق العاده شغلی، سختی کار، پاداش ها، طبقه بندی مشاغل و سایر مزایا و بدتر از همه دیرکرد پرداخت چند ماهه دستمزدهایشان اعتراض دارند. این کارگران خواستار افزایش حقوقها در حد تامین معیشت انسانی، پرداخت فوری طلبهایشان و رفع تبعیض ها و مزد برابر در مقابل کار برابر هستند. بنا بر خبرها فاصله بسیار زیاد دریافتی حقوق پرسنل رسمی و غیررسمی قرادادمدت موقت در صنعت نفت به گونه ای است که اضافه کاری یک نیروی رسمی با سابقه، تقریبا برابر یا حتی بیشتر از حقوق کامل با همه مزایای یک نیروی غیررسمی قراردادمدت موقت است. ضمن اینکه وضعیت آنها حتی به لحاظ کارمند بودن یا کارگر بودن روشن نیست. برای نمونه حقوق آنها براساس کارگری، و عیدی پایان سالشان براساس کارمندی محاسبه می شود.
دیگر موارد تبعیض ها محروم بودن پرسنل غیررسمی از منازل سازمانی، محرومیت پرسنل غیر رسمی از خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت، لحاظ نشدن حق بدی آب و هوا برای پرسنل غیر رسمی شاغل در مناطق نفتخیز جنوب و مناطق بد آب و هوا با توجه به سختی کار در گرمای بالای ۶۰ درجه را میتوان ذکر کرد. که کارگران به این تبعیضها و نابرابریها اعتراض دارند.
موضوع دیگر اعتراض کارگران نفت عدم ایمنی محیط کار و محروم بودن حتی از حداقل امکانات ایمنی و رفاهی بهخصوص در گرمای طاقتفرسا در مناطق گرمسیر جنوب است.
این شرایط برده وار کاری همراه با قوانین غیر قابل تحمل تر در مناطق ویژه اقتصادی و فشار اقتصادی سنگین بر گرده این کارگران فضای اعتراضی در میان آنها را به حد انفجار رسانده است. کارگران اعتصابی پیمانی و قراردادی شاغل در صنعت نفت و مراکز وابسته به آن خواستهای خود را طی نامه ای سرگشاده در سیزده بند خطاب به رییس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس نوشته و در نامه خود به موارد فوق اشاره کرده اند. کارگران نفت اعلام کرده اند که تا تحقق مطالباتشان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
محور متحد کننده اعتصاب کارگران نفت و موسسات وابسته به آن کارزاری با هشتگ #دفاع از حقوق و خواستهای اعلام شده آنهاست. معضلات مشترک و سراسری کارگران از جمله تعویق پرداخت دستمزدها، سطح نازل حقوقها، قرار دادهای موقت و پیمانی و محرومیت از هر گونه حق و حقوقی زمینه های اتحاد سراسری کارگران حول این کارزار و رفتن بسوی اعتصابات سراسری را فراهم کرده است. کارگران نفت پیشتاز این حرکت هستند. باید وسیعا به کمپین # دفاع _از_ حقوق و اعتصاب سراسری پیوست.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١٤ مرداد۱۳۹۹، ٤ اوت ۲۰۲۰
هفت تپه: شماره ٥٦
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز ٥١
روز سه شنبه ١٤ مرداد اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه وارد پنجاه و یکمین روز خود شد و علیرغم این همه اعتراض و فریاد، هنوز کارگران پاسخی نگرفته اند. امروز نیز کارگران مقابل فرمانداری تجمع کردند. در این تجمع کارگران با شعارهایی چون “مرگ بر اسد بیگ، مرگ بر فرماندار” انزجار و نفرت خود را نسبت به چپاولگران حاکم در هفت تپه ابراز کردند. کارگران اعلام کرده اند که تا رسیدن به مطالباتشان به اعتصاب و اعتراضات متحدانه خود ادامه خواهند داد.
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در مرحله حساسی قرار گرفته است. فردا چهارشنبه قرار است که نمایندگانی از سوی این کارگران در جلسه ویژه ای که مجلس اسلامی در مورد این موضوع برگزار میکند شرکت کنند. این نشست قرار است با شرکت شماری از مقامات استان، و همچنین نمایندگان مدیریت شرکت هفت تپه و نمایندگان شورای اسلامی و همه دار و دسته های چپاولگر حکومتی برگزار شود. روز گذشته کارگران در مجمع عمومی خود اتمام حجت کردند و اعلام کردند که برای آنها حفظ هفت تپه به معنای حفظ زندگی و شغل و معاششان است و محکم ایستاده اند. حرف کارگران اینست که با هیچگونه خصوصی سازی ای موافق نیستند و پیشنهاد فوری آنها فرستادن یک نفر از سوی دولت به آنجا و اداره هفت تپه تحت نظارت و مشورت خود کارگران است.
یک نکته قابل توجه دیگر اظهارات متناقض در خصوص پرداخت حقوق معوقه کارگران است. از جمله امیر اسدبیگی قائم مقام مدیر عامل نیشکر هفت تپه و برادر امید اسد بیگی کارفرمای منفور، در آخرین اظهاراتش گفته بود که بدلیل تشکیل پرونده برای اسد بیگی و مسدود شدن حسابها، برای پرداخت حقوقهای معوقه کارگران مانع حقوقی وجود داشته است. در پاسخ به این گفته محمد باقر الفت از قوه قضائیه گفته است که این صحت ندارد و هیچ مانع حقوقی بر سر راه پرداخت دستمزد کارگران وجود ندارد. کارگران میگویند به ما ربطی ندارد که حقوق را چه کسی پرداخت میکند ما کار کرده ایم و در قبال کارمان مزدمان را میخواهیم. این مملکت روی معادن نفت خوابیده است و ثروت بسیار است و باید تمام طلبهایمان پرداخت شود. به عنوان یک راه حل فوری کارگران خواهان این هستند که قوه قضائیه فورا از حسابهای مسدود شده اسد بیگی، حقوقهای معوقه آنان را پرداخت کند و دستمزدها هر ماه سر وقت و یکجا و کامل پرداخت گردد. کارگران نیشکر هفت تپه علاوه بر خواست پرداخت فوری طلبهای همه بخش های کارگری و تمدید دفتر چه های بیمه شان خواستار بازگشت به کار همکاران اخراجی و متوقف کردن احضار ها و تهدیدات و پایان دادن به امنیتی کردن مبارزاتشان هستند.
کارگران نیشکر هفت تپه با اتکا به مجمع عمومی و تصمیم گیری شورایی خود وارد میدان شده و اجازه نمیدهند که هفت تپه به تعطیلی کشیده شود. اعتصاب پنجاه و یک روزه کارگران هفت تپه بخشی از اعتراضات گسترده کارگری نظیر اعتصاب متحدانه کارگران نفت و هپکو و کارگران شهرداری و دیگر کارگران است. نیشکر هفت تپه با اتکاء به شورایش به جلو گام بر میدارد، تجربه نیشکر هفت تپه را باید در همه جا تکثیر کرد. شوراهای سازماندهی اعتراض را باید در همه جا به پا کرد و بسوی اعتصابات سراسری گام برداشت . کل این بساط چپاول و دزدی و توحش سرمایه داری حاکم را باید جارو کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١٤ مرداد۱۳۹۹، ٤ اوت ۲۰۲۰
اطلاعیه خبری
ادامه اعتصاب کارگران هپکو و آسفالت طوس و اعتراضات کارگران
شهرداری اهواز و بندر امام
– روز ١٤مرداد حدود ٣٠٠ کارگر شرکت هپکو در اراک در اعتراض به تعویق پرداخت دو ماه حقوق و وضعیت بلاتکلیف شغلی و معیشتی و خلف وعده ها، برای چهارمین روز متوالی با راهپیمایی در سطح شهر و برپایی تجمع درکارخانه و در منطقه زیر پل بختیاری دست به اعتراض زدند. کارگران به دست به دست شدن این شرکت در دست دزدان و چپاولگران و بالاکشیدن حق و حقوقشان اعتراض دارند. به گفته کارگران قبلا بحث بر سر واگذاری هپکو به ایمیدرو بود و سرانجام ٥٥ درصد سهام غیر مدیریتی آن به سازمان تامین اجتماعی که خود یک کانون مهم از دزدی ها واختلاسهای دست اندرکاران و حکومتیان بوده واگذار شده است. کارگران هپکو اعلام کرده اند که تا رسیدن به خواستهایشان به اعتراض خود ادامه میدهند. اعتصاب و راهپیمایی کارگران هپکو فضای شهر اراک را تحت تاثیر قرار داده و این اعتراضات به مرکز توجه دیگر مراکز کارگری و مردم شهر تبدیل شده است.
– روز ١٤ مرداد اعتصاب کارگران شرکت آسفالت طوس در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد و عدم پرداخت حق بیمه شان به سازمان تامین اجتماعی و با خواست افزایش دستمزدها وارد چهارمین روز شد.
-روز ١٤ مرداد کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری بندر امام اعتراض خود را به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق علیرغم وعده و وعیدها رسانه ای کردند. تعداد این کارگران به ٨٠٠ نفر میرسد. به گفته کارگران برخی از مدیران شهری در روز ششم تیرماه وعده کرده بودند که یک ماه از معوقات مزدی آنان را در روز های آینده پرداخت می کنند و منابع مالی آن هم تامین شده است ، اما حتی به این وعده نیز عمل نشد.
-روز دوشنبه ۱۳ مرداد، جمعی از کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز به نمایندگی از ۳۷ همکار خود مقابل ساختمان شورای اسلامی تجمع کرده وخواستار بازگشت به کارشان شدند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١٤ مرداد۱۳۹۹، ٤ اوت ۲۰۲۰