حزب کمونیست کارگری ایران- سه اطلاعیه ،سومین روز اعتصاب کارگران نفت و گسترش اعتراضات پنجاهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه و اعتراضات کارگران هپکو، کنتور سازی وآبفای اهواز،

اعتصاب کارگران نفت٣

سومین روز اعتصاب کارگران نفت و گسترش اعتراضات

به کمپین # دفاع _از_ حقوق بپیوندید

بنا بر خبرها بیش از ده هزار کارگر پیمانی و قراردادی در پالایشگاه های سراسر کشور دست از کار کشیده اند و به کارزار # دفاع _از_ حقوق پیوسته و حق و حقوقشان را طلب میکنند. اعتصاب به عسلویه و منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی نیز کشیده شده است. امروز ١٣ مرداد اعتصاب کارگران و کارکنان پالایشگاه بخش سنگین نفت قشم و پالایشگاههای فازهای ٢٢ و ٢٤ پارس جنوبی کنگان و شرکت اکسیر در فاز ١٣ وارد سومین روز خود شد و آنها با تجمع در محوطه کار خود صدای اعتراضشان را بلند کردند. روز ١٢ مرداد نیز کارگران پتروپلایش در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی در مقابل حراست شرکت تجمع کردند و اعتصاب آنها امروز نیز ادامه داشت. همچنین کارگران پالایشگاه ماهشهر و شرکت هینو روز یک شنبه ۱۲ مرداد وارد اعتصاب شدند. بعلاوه اعتصاب کارگران و کارکنان پالایشگاه پارسیان و پتروشیمی سپهر لامرد در استان فارس که از دهم مرداد ماه آغاز شده است در روز ١٣ مرداد وارد چهارمین روز خود شد. از روز هشتم مرداد نیز تمامی کارکنان میدان نفتی آزادگان شمالی در اعتراض به پایین بودن دستمزد پیشنهادی از جانب شرکت ایران افق، دست از کار کشیده بودند.

به این ترتیب اعتصاب در مراکز نفتی میرود که ابعادی سراسری بخود بگیرد. هزاران کارگر نفت وارد اعتراضی متحدانه شدند. کارگران زیر بار تعدیات مفتخوران حاکم نمیروند و به فضای امنیتی در محیطهای کار، عدم ایمنی محیط های کار، قراردادهای سفید امضا، سطح نازل حقوقها و زورگوییهای پیمانکاران، تعویق در پرداخت دستمزدها و کل چپاول حاکم اعتراض دارند. خواستهای کارگران نفت خواستهای همه کارگران است. حکومت اسلامی و کل سرمایه داران بی خاصیت و مفتخور یک سیستم مافیائی برده وار را بر محیط های کار حاکم کرده اند و حتی دستمزد زیر خط فقر کارگران را به موقع نمی پردازند. کارگران میگویند دیگر بس است! ما قبول نمیکنیم. کارگران نفت، کارگران هفت تپه، کارگران شهرداریها، کارگران مخابرات و پرستاران و بازنشستگان و معلمان دست در دست هم در حال اعتراض علیه چپاول و چپاولگران هستند و مصممند به این دوره مفتخوری و غارتگری پایان دهند.

کارگران نفت کارزاری تحت عنوان کمپنین #دفاع_از_حقوق را به جریان انداخته اند وهمه همکاران خود را به اعتراض فرا میخوانند. کارگران نفت خواستار کوتاه شدن دست پیمانکاران، افزایش حقوقها، پرداخت به موقع حقوق و حق برخورداری از زندگی و معیشت انسانی هستند.

یک خواست مهم کارگران نفت لغو قوانین “مناطق ویژه اقتصادی” است که در واقع یک بی قانونی و بی حساب و کتابی کامل را بر شرایط کار حاکم کرده و حتی همان ضوابط محدود و ناقص جمهوری اسلامی هم بر آن حاکم نیست و دست کارفرمایان و آقازاده ها را در یکه تازی و مفتخوری و قلدری علیه کارگران کاملا باز گذارده است. این مناطق ویژه باید به صورتی غیر ویژه اداره شوند و تحت کنترل و نظارت کارگران قرار گیرد.

حزب کمونیست کارگری با حمایت قاطع از کمپین # دفاع _از_ حقوق، همه کارگران شاغل در مراکز نفت و شرکتهای وابسته به آن در سراسر ایران چه رسمی و چه غیر رسمی را به پیوستن به این کارزار و حمایت فعال از این کارزار فرا میخواند. ما همه کارگران و مردم را به حمایت و پشتیبانی از کارگران نفت و انعکاس اخبار اعتراضات کارگران نفت فرا میخوانیم.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٣ مرداد۱۳۹۹، ٣ اوت ۲۰۲۰

هفت تپه: شماره ٥٥

پنجاهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

روز دوشنبه ١٣ مرداد ۱۳۹۹ اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه پنجاهمین روز خود را پشت سر گذاشت. در این روز کارگران همچون روزهای قبل در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و با مشتهای گره کرده شعار دادند و فریاد زدند. اعتراضات این کارگران به مرحله حساسی رسیده است. بدنبال سفر هیاتی سه نفره از سوی مجلس اسلامی به شوش احمد نادری یکی از این نمایندگان در گفتگو با شبکه خبری اهواز از اینکه شرکت به فردی “نا اهل” سپرده شده و دستمزد کارگران پرداخت نشده و غیره سخن میگوید و در ادامه بر واگذاری شرکت به فرد یا افرادی “اهل” تاکید میکند! او خبر از این میدهد که در روز چهارشنبه ١٥ مرداد قرار است جلسه ای در خصوص نیشکر هفت تپه با شرکت مقامات دست اندر کار شرکت و مقامات استانی و شورای اسلامی و نمایندگانی از کارگران برگزار شود تا راه حلی برای وضعیت هفت تپه ارائه گردد. در عکس العمل به این گفته کارگران در تجمع امروز خود با بنری خطاب به دولت و مجلس و قوه قضاییه روی خواست خلغ ید از بخش خصوصی تاکید کردند.

کارگران اعلام کرده اند که حاضر به قبول واگذاری شرکت به بخش خصوصی و یا “خصولتی کردن” آن یعنی تحت عنوان دولتی کردن شکلی دیگری از خصوصی کردن و نیز واگذاری به تامین اجتماعی که خود کانون دزدی بسیاری بوده است نیستند. راه حل فوری که کارگران مطرح میکنند فرستادن نماینده ای از سوی دولت به این شرکت و اداره این مجتمع کارگری تحت نظارت و مشورت خود کارگران است. کارگران نیشکر هفت تپه به تصمیم گیری شورایی در مجمع عمومی شان متکی هستند. این کارگران در جلسه روز گذشته بر روی انتخاب چند نماینده از میان خود جهت شرکت در جلسه روز چهارشنبه در مجلس اسلامی که قرار است برگزار شود توافق کردند.

از سوی دیگر نمایندگان کارگران با مصاحبه ها و گفتگوهای خود آنچه در نشست با هیات سه نفره مجلس گذشته را رسانه ای میکنند. از جمله محمد خنیفر یکی از نمایندگان کارگران در یکی ازکانال خبری ایرانیان چنین میگوید:”می فرمایند شرکت را ما زیان ده تحویل گرفتیم. شما بدهی شرکت را دو برابر کردید. نمایندگان واقعی کارگران را اخراج کردید. پرونده سازی انجام دادید. آقای امیر اسد بیگی میگوید حسابهای بلوکه شده باز بشود. آیا میشود که اقراض گرفته شده را که در حسابتان هست را تحویل دهید؟ خوب این خلاف قانون است. پولهایی که گرفته شده را در خصوص احداث هفت تپه انجام دادند. در صورتیکه با همان اقراض گرفته شده میتوانستند ده کارخانه هفته تپه بزنند. متاسفانه این آقایان با آمدن به هفت تپه به جز نابودی هیچ کار دیگری نکردند. “

در همین حال دو نفر از کارگران نیشکر هفت تپه به اسامی کرامت پام و حسن کهنکی توسط دادگاه جمهوری اسلامی احضار شده اند و طی ابلاغیه صادر شده می بایست امروز درشعبه پنجم دادیاری دادسرای عمومی وانقلاب شهرستان شوش حضور یابند. فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفت تپه که وکیل این دوکارگر نیز میباشد قرار حضور در این جلسه را دریافت کرده است. اتهام این کارگران “اخلال در نظم عمومی” قید شده است.

در تجمع اعتراضی امروز نیز کارگران نیشکر هفت تپه بر اتحاد و ادامه اعتصاب تا رسیدن به مطالباتشان تاکید کردند. و دو روز سه شنبه و چهارشنبه را روزهای مهمی از اعتراض خود خوانده و بر حضور حداکثری در تجمع تاکید گذاشتند. کارگران نیشکر هفت تپه دستمزد ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر را طلب دارند. حقوق فروردین بخشی از کارگران فصلی نیز پرداخت نشده است. علیرغم خبر تسویه حساب دولت با تامین اجتماعی هنوز خبری از تمدید دفترچه های بیمه کارگران نیست. بعلاوه این کارگران بر بازگشت به کار همکاران اخراجی و پایان دادن به حکم صادر کردن ها و احضارها و تهدیدات امنیتی تاکید دارند. ٥٠ روز اعتصاب این کارگران انعکاس اجتماعی و سراسری وسیعی داشته است. مردم شهر شوش به اشکال مختلف کمک رسانی میکنند. در حالیکه دمای گرما طاقت فرساد است مردم با آوردن آب خنک برای کارگران اعتصابی و به اشکال مختلف به آنها همراهی و اعلام همبستگی میکنند.

هفت تپه سنگر مهم جنبش کارگری است. همزمان با ادامه اعتصاب هفت تپه، موج جدیدی از اعتصابات در میان کارگران نفت نیز شروع شده است که خواستهای مشابهی نظیر کارگران هفت تپه دارند. باید وسیعا از خواستها و اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران نفت حمایت کرد. رفتن بسوی اعتصابات سراسری یک پاسخ مهم در این شرایط و برای جمع کردن کل بساط مفتخوران حاکم است. زنده باد هفت تپه! زنده باد کارگران نفت!

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٣ مرداد۱۳۹۹، ٣ اوت ۲۰۲۰

اطلاعیه خبری

اعتراضات کارگران هپکو، کنتور سازی وآبفای اهواز،

و خبری از تایید حکم تازه زندان برای جعفر عظیم زاده

کارگران هپکو بار دیگر به خیابان آمده اند

روز ١٣ مرداد کارگران هپکو در اراک در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد ماههای خرداد و تیر و بخشی از مطالبات سالهای ۹۵ و ۹۶ و نیز خلف وعده ها و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود پس از تجمع در داخل شرکت از محل کار خود به سمت منطقه زیر پل بختیاری راهپیمایی کردند. امروز سومین روز تجمع اعتراضی این کارگران بود. مردم اراک که خاطره اعتراضات با شکوه این کارگران در چند ساله اخیر را دارند و مارش کارگران با سرود “زیر بار ستم نمیکنیم زندگی” را که از سوی این کارگران طنین انداز شد، شنیده اند، بار دیگر توجهشان به هپکو جلب شده است. برخی گزارشها حاکی است که خبر راهپیمایی کارگران هپکو در شهر اراک در میان مردم وسیعا مورد توجه قرار گرفته و دهان به دهان بازگو میشود. هپکو در کنار آذرب آب و آوانگان و دیگر مراکز کارگری در اراک با مسائل و مشکلات مشابهی مواجهند و کانونهای داغ اعتراضات کارگری به شمار میروند. اعتصابات سراسری پاسخ درخور کارگران به اوضاع نا بسامان و غیر قابل تحمل موجود است.

رانندگان کامیون دارند به میدان می آیند

روز ١٣ مرداد رانندگان ٣٥٠ ناوگان اتوبوسرانی ارومیه وارد اعتصاب شدند و دراعتراض به عدم پرداخت بیمه رانندگان، کاهش درآمد آنها در شرایط کرونایی و عدم حمایت از سوی نهادهای ذیربط، در خیابان عطایی ارومیه و مقابل پارک تخم‌مرغی تجمع کردند. به گفته آنان در مدت شیوع کرونا رانندگان هشتاد درصد کاهش درآمد داشته اند و این وضعیت گذران زندگی را برای آنها دشوار کرده است. این در حالیست که از درمان رایگان و هرگونه تسهیلاتی برای جبران کمبود درآمد خود محرومند و کامیونهای آنها حتی خرج خود را در نمی آورد. بویژه اجاره های سنگین مسکن و افزایش سرسام آور آن زندگی و معیشت آنان را زیر فشار جدی قرار داده است. نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی در هراس از گسترش این اعتراض به بحش های دیگر شهر، در اطراف محل تجمع رانندگان مستقر شدند.

خبرها همچنین از تجمع اعتراضی و اعتصاب رانندگان کامیون در کرمانشاه حکایت دارد. زمزمه های اعتصاب در میان رانندگان کامیون و کامیونداران شهرهای دیگر نیز بالاست. این رانندگان سابقه و تجربه درخشانی از اعتصاب متحدانه و سراسری را دارند.

تجمع دوباره کارگران کنتورسازی قزوین

روز۱۲ مرداد کارگران شرکت کنتورسازی قزوین در ادامه اعتراضاتشان به تعویق ٢٦ ماه دستمزد و بلاتلکیفی شغلی خود، در مقابل فرمانداری شهرستان البرزتجمع کردند. این کارگران در هفتم مرداد و سی و یکم تیرماه نیز تجمع داشتند. چندین سال است که با واگذاری کنتور سازی قزوین به بخش خصوصی و تشدید بساط دزدی و چپاول در شرکت، کارگران با چنین معضلاتی روبر هستند و در اعتراض به آن بارها تجمع کرده اند.

تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری آبفای اهواز

روز ١١ مرداد کارگران پیمانکاری شرکت آبفای اهواز در اعتراض به تبعیض و اختلاف در سطح دستمزدها، پاداش و مزایای کارکنان رسمی و قراردادی این شرکت مقابل ساختمان اداره کل آب و فاضلاب خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران آبفای اهواز خواستار رفع تبعیض در پرداختها و حقوق برابر در برابر کار برابر با کارگران رسمی و قرار داد مستقیم هستند. کوتاه شدن دست پیمانکاران که بخش زیادی از حقوق کارگران را بالا میکشند، یک خواست این کارگران است.

تایید حکم ۱۳ ماه حبس جدید علیه جعفر عظیم زاده در دادگاه تجدید نظر

بنا بر خبر منتشر شده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران روز ١١ مرداد حکم ١٣ ماه حبس برای جعفر عظیم زاده بدنبال باز شدن پرونده جدیدی علیه او به جرم “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شده و به وی ابلاغ شد. مصادیق تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در این پرونده اعتراض عظیم زاده به عدم درمان زندانیان در اوایل سال ۹۸ و اعتراض به صدور احکام ظالمانه علیه کارگران هفت تپه و کارگران تجمع کننده در مراسم روز جهانی کارگر سال ۹۸ در مقابل مجلس بوده است.

جعفر عظیم زاده هم اکنون در حال گذراندن ٥ سال حکم قبلی خود در زندان است. جرم او دفاع از حقوق کارگران و مردم معترض است. اتحادیه آزاد کارگران ایران طی بیانیه ای ضمن گزارش این خبر و محکوم کردن صدور حکم زندان مجدد برای جعفر عظیم زاده اقدام به بازنشر نامه جمعی زندانیان سیاسی در اعتراض به عدم درمان زندانیان که جعفر نیز از امضا کنندگان آن بود و همچنین فایل صوتی وی که در اعتراض به صدور حکم زندان علیه کارگران منتشر شده بود نموده است. تا همگان ببینند که مصادیق اتهام تبلیغ علیه نظام در پرونده سازی جدید جعفر عظیم زاده به چه معناست. حکم صادر شده برای جعفر عظیم زاده باید فورا لغو و پرونده امنیتی تشکیل شده برای وی تماما بسته شود. جعفر عظیم زاده باید فورا آزاد شود. با قدرت اعتراضات سراسری خود در زندانها را خواهیم گشود.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٣ مرداد۱۳۹۹، ٣ اوت ۲۰۲۰


tel:00447435562462