هفت تپه: شماره ٥٣
اعتصاب متحدانه کارگران نیشکر هفت تپه در چهل و هشتمین روز
روز ١١ مرداد کارگران نیشکر هفت تپه در چهل و هشتمین روز اعتصابشان در گرمای بالای ۵۰ درجه و همچون روزهای گذشته ابتدا در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و بعد نیزشعارگویان درسطح شهر راهپیمایی کردند.
در این روز هیات سه نفره ای تحت عنوان هیئت “نظارت” از مجلس اسلامی جهت بررسی وضعیت نیشکر هفت تپه به شوش آمده بودند. و کارگران خشمگین هفت تپه با شعارهای اعتراضی شان و با فریاد شریعتی حیا کن، خوزستان را رها کن، مرگ بر اسد بیگی به استفبال آنها رفته و حضور این هیات را به صحنه پرشور اعتراض خود تبدیل کردند. کارگران میگویند وعده و وعید کافیست و خواستهایشان را طلب میکنند.
بنا بر خبرها یکی از کارگران نیشکر هفت تپه بنام حسن کهنکی به خاطر اعتصاب این کارگران جهت بازجویی و “تهفیم اتهام “اخلال در نظم عمومی” برای دوازدهم مرداد به دادگاه شوش احضار شده است. اسد بیگی دزدی کرده است. باند مافیایی او در همدستی استاندار و رئیس دادگستری و شماری از مقامات دولتی و قوه قضایی هفت تپه را چاپیده و به نابودی کشانده اند، اکنون کارگران را به اتهام “اخلال در نظم عمومی” به دادگاه احضار میکنند! شر م بر این جانیان دزد و جنایتکار.
خبر احضار حسن کهنکی بر خشم کارگران شدت داده است. کارگران خواستار پایان یافتن این نوع احضار لغو پرونده های امنیتی تشکیل شده برای کارگران معترض و بازگشت به کار اسماعیل بخشی و دیگر همکاران اخراجی خود هستند . کارگران خواستار جارو شدن بساط چپاول و غارت در هفت تپه و پرداخت فوری تمامی طلبهایشان هستند. کارگران با هرگونه خصوصی سازی ای مخالفند و پیشنهادشان اینست که به عنوان یک اقدام فوری نماینده ای از سوی دولت به این شرکت فرستاده شود و کارخانه تحت نظارت و مشورت خود کارگران اداره شود. کارگران نیشکر هفت تپه با اتکاء به تصمیم گیری شورایی در مجمع عمومی شان در مقابل اختلاسگران حاکم بر شرکت ایستاده و حق و حقوقشان را طلب میکنند. از خواستها و مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه باید وسیعا حمایت کرد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١١ مرداد۱۳۹۹، ١ اوت ۲۰۲۰
اطلاعیه خبری
گسترش دامنه اعتصاب کارگران نفت به مناطق مختلف
روز ١١ مرداد اعتصاب کارگران و کارکنان پالایشگاه پارسیان و پتروشیمی لامرد در استان فارس وارد دومین روز خود شد. در همین روز پالایشگاه فاز های ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی کنگان در بوشهر و پالایشگاه آبادان در خوزستان نیز بر سر تعویق پرداخت دستمزد خود به اعتصاب پیوستند. در پالایشگاه نفت سنگین قشم در هرمزگان نیز اعتصاب شروع شده است.
اعتصاب گسترده کارگران و کارکنان شرکت نفت و گاز و پتروشیمی در جنوب از روز هشتم مرداد آغاز شد. در آن روز پرسنل میدان نفتی آزادگان شمالی در هویزه در استان خوزستان دست از کار کشیدند.
مدتهاست در میان کارگران نفت گفتمان از سر گرفتن اعتصاب بالا گرفته است. بخش بزرگی از این کارگران با شرکت های پیمانی قرارداد دارند و دیرکرد پرداخت دستمزدها و سطح نازل آن و دریافت دستمزد کمتر در برابر کار برابر نسبت به کارگران قرارداد دائم از جمله موضوعات مهم اعتراضاتشان بوده است. بعلاوه اینکه این کارگران بر سطح نازل حقوقها و افزایش دائمی قیمت ها و پایین آمدن دائمی قدرت خریدشان اعتراض دارند. یک معضل همه این کارگران حاکم بودن قوانین برده وار کاری در مناطق ویژه اقتصادی در مناطق نفتی جنوب است و خواست کارگران لغو فوری این قرار دادها است. اکنون مناطق ویژه نفتی به کانون داغی از اعتراض تبدیل شده و دامنه اعتراضات دارد سراسری میشود.
اعتراضات و اعتصابات کارگران به دستمزدهای نازل و نپرداختن دستمزدها در مناطق و مراکز تولیدی متعددی جریان دارد. باید با اعتصابات سراسری به مصاف شرایط برده وار حاکم بر این کشور رفت. کارگران نفت نیروی عظیمی هستند و با پافشاری بر خواستهایشان میتوانند حکومت و سرمایه داران را به عقب نشینی جدی وادار کنند و این بر فضای کل اعتراضات کارگری و اجتماعی تاثیر فوری خواهد داشت. یک گام مهم برپایی اعتصابات سراسری و شورای سازماندهی اعتراضات است.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١١ مرداد۱۳۹۹، ١ اوت ۲۰۲۰
اطلاعیه خبری
اعتراضات کارگران هپکو، کاشی اصفهان و رانندگان اتوبوس کرمانشاه
– روز ۱۱ مرداد جمعی از کارگران شرکت هپکو در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود در زیر پل بختیاری شهر اراک تجمع کردند. کارگران هپکو از اردیبهشت ماه سال جاری تا کنون هیچ دستمزدی دریافت نکردهاند و در همین رابطه در سوم و چهارم مرداد ماه تجمع داشتند. قبلا گزارش کردیم که بنا بر ابلاغیه روز ٢٣ تیر سهام دولت در یکسری از شرکت ها از جمله هپکو در قبال بدهی دولت به تامین اجتماعی واگذار شده است. در این واگذاری ها و جا به جایی سهام، این کارگرانند که پاسکاری میشوند و حق و حقوقشان پایمال میشود. در نتیجه پیشبرد چنین سیاستی هپکو به حالتی معلق و نیمه تعطیل در آمده و ٤ سال است که این کارگران برای گرفتن حق و حقوقشان در جدالند. کارگران به این بساط دزدسالاری و بی تامینی اعتراض دارند و بخاطر آن بارها تجمع و اعتراض بر پا کرده اند. هپکو یکی از کانون های داغ اعتراضات کارگری است و اعتصاب آنان مرکز توجه دیگر مراکز کارگری بویژه مردم شهر اراک را به خود جلب کرده است. بویژه مراکز کارگری دیگری در این شهر همچون آذرآب و آوانگان اراک وضعیت مشابهی با هپکو دارند و این کارگران بارها در کنار هم ایستاده و علیه این وضعیت دست به اعتراض زده اند. اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه الگوی ارزنده ای از اعتصاب متحدانه برای همه کارگران است.
– روز ١١ مرداد کارکنان کاشی اصفهان برای چندمین به علت عدم پرداخت حق سنوات خود در مقابل کارخانه دست به تجمع زدند.
– روز ١١ مرداد رانندگان اتوبوس شهری کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود در ترمینال کاویانی این شهر اعتصاب و تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
١١ مرداد۱۳۹۹، ١ اوت ۲۰۲۰
—