اعتراضات کارگری علیه نپرداختن دستمزدها، قراردادهای موقت و اخراجها
اطلاعیه خبری
– روز ٧ خرداد کارگران پلی اکریل و دی ام تی در اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای خود به طور جداگانه در محل کار شان دست به تجمع زدند. این کارگران از سال ۹۵ و ۹۶ مطالبات مزدی خود را بطور کامل دریافت نکرده اند و بابت دستمزدهای امسال خود نیز طلبکارند. دو کارخانه پلی اکریل و دی ام تی زیرمجموعه شرکت پلیاکریل اصفهان هستند.
– روز ٧ خرداد کارگران شهرداری باسمنج آذربایجان شرقی مقابل شهرداری در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود دست به تجمع زدند.
– روز ٧ خرداد کارگران راه آهن ناحیه شمال غرب بعد از اعتراضاتی که داشتند موفق به دریافت مزد فروردین ماه خود شدند. کارگران تمامی طلبهای خود را میخواهند.
– روز ٧ خرداد کارکنان شرکت آریا روش جفیر اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ٤ تا ٥ ماه دستمزد خود دست از کار کشیدند. این کارگران همچنین خواستار تامین امکانات پیشگیری از بیماری کرونا برای کلیه کارگران و کارکنان این شرکت شدند. به گفته آنها تاکنون چندین تن از کارگران به کرونا مبتلا شده اند و این باعث نگرانی کارگران و کارکنان این شرکت شده است.
– روز7 خرداد كارگران شهردارى اهواز در منطقه كوى علوى (شلنگ آباد) به دليل عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زدند.
– روز چهارشنبه 7 خرداد پس از گذشت مدتی از صدور حکم ابطال واگذاری کارخانه قند یاسوج، کارگران بیکارشده کارخانه که از سال ٩٥ اخراج و مطالباتشان هم پرداخت نشده است و از منازل سازمانی نیز بیرون رانده شده اند، برای چندمین بار دست به تجمع مقابل استانداری زدند. در آن سال با واگذاری کارخانه قندیاسوج به بخش خصوصی بعد از 17 روز کلیه کارگران اخراج شدند. مقامات استانی و برخی مدیران شرکت پشت این اختلاسها قرار داشتند.
– روز ٦ خرداد کارگران شهرداری شاهینشهر برای چندمین روز متوالی در اعتراض به قراردادهای برده وار کار و پیمانی و نداشتن ایمنی شغلی و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل به اعتراضشان ادامه دادند. اعتصاب این کارگران از روز ٣١ اردیبهشت آغاز شده است.
– روز سه شنبه 6 خرداد، کارگران روغن نباتی شیراز در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه مزد و حق بیمه و دیگر مطالباتشان و نیز بلاتکلیفی شغلی خود مقابل کارخانه دست به تجمع زدند. بنا بر خبرها کارگران مشمول بازنشستگی این واحد تولیدی نیز بدلیل عدم پرداخت سهم حق بیمه بلاتکلیف هستند. گفته میشود که این کارخانه در معرض فروش است و در نتیجه آن بیش از 200 کارگر این کارخانه در خطر بیکاری قرار دارند.
– روز سه شنبه 6 خرداد کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب بار دیگر در اعتراض به عدم دریافت حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی و وعده و وعیده های کارفرما و مسئولان شهرستان، در مقابل درب ورودی دفتر این معدن تجمع کردند. به گفته کارگران هر کارگر ساده با حقوق یک میلیون و نهصد هزار تومان در این کارخانه نزدیک به ١١ میلیون از شرکت طلب دارد. مطالبات آنها مربوط به دریافت حقوق طی ماه های فروردین ۹۸، بهمن و اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ است. همچنین آنها ما به التفاوت پرداختی ناقص حقوق خود در سه ماه ۹۸ و عیدی همان سال را طلب دارند. بعلاوه کارگران برای ثبت نام بیمه بیکاری به سامانه وزارت کار جهت دریافت بیمه مراجعه کردند اما بدلیل عدم پرداخت حق بیمه آنها توسط کارفرما، از دریافت همان مبلغ ناچیزی که تحت عنوان “بیمه بیکاری” به کارگرانی که اخراج میشوند باید پرداخت شود، نیز محرومند. بعلاوه بخاطر تعطیلی کارخانه وضعیت قراردادی آنها در سال ۹۹ هنوز مشخص نیست و در بلاتکلیفی بسر میبرند. زیر فشار اعتراض کارگران مقرر شده بود که پیمانکار تا آخر خردادماه مشکلات کارگران را حل کند. اما دو روز قبل معلوم شده که کاری صورت نگرفته است و این موضوع به خشم کارگران بیشتر دامن زده است.
– روز ٥ خرداد کانال تلگرام «عصرجنوب» از اخراج ۳۵ نیروی اورژانس در دزفول پس از اعتراض به حقوق معوقه خود خبر داده است.این افراد در شب پنجم خرداد اخراج شده اند. بنا بر خبرها سه هفته پیش نیز سایت «سلامت نیوز» خبر داده بود که ۳۰ نفر از پرسنل کادر درمان بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینای شیراز اخراج شدهاند. این افراد کارشناسان اتاق عمل و بیهوشی بودهاند که به کاهش ۵۰ درصدی حقوق خود در سال جدید معترض بودند. این موضوع به فضایی از اعتراض در میان کار درمانی در این بخش ها دامن زده است. در ماههای اخیر پرستاران و دیکر بخش های کادر درمانی در اعتراض به سطح نازل حقوقها، فشار بالای کار و کمبود پرستار، استخدامهای پیمانی و موقت، اخراجها و بیکارسازیها و استاندارد پایین بیمارستانها و مراکز درمانی در شهرهای مختلف دست به اعتراضات پی در پی زده اند. از خواستها و اعتراضات پرستاران و کادر درمانی باید وسیعا حمایت کرد.
– روز 4 خرداد ماه جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای مختلف پارس جنوبی در اعتراض به قراردادهای کوتاه مدت و یکطرفه، اخراجها، عدم پرداخت دستمزدها و مزایای مزدی شان، عدم تامین خوابگاه و امکانات زیستی برای آنان، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و نداشتن وسیله ایاب و ذهاب، عدم افزایش مزد روزهای تعطیل کاری و جمعه کاری و عدم تامین لباس و وسایل پیشگیری از بیماری کرونا، دست از کار کشدند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
٨ خرداد ۱۳۹۹، ٢٨ مه ۲۰۲۰
—
tel:00447435562462