بیماری کرونا- اطلاعیه شماره ٤٥
اعتصاب سه هزار کارگر شرکت زغال سنگ کرمان و اعتراضات دیگر
– روز ٣ اردیبهشت حدود ٣ هزار کارگر شرکت زغال سنگ کرمان در سومین روز اعتراض خود بخاطر تصمیم دولت برای واگذاری سهام این مجموعه به بخش خصوصی و در پی تهدید بیکارسازیهای بیشتر دست از کار کشیده و در صفی بزرگ در محل معدن راهپیمایی کردند. کارگران این شرکت اعلام کرده اند که تا متوقف شدن حراج سهام شرکت به اعتراضشان ادامه خواهند داد. قبلا گزارش کردیم که مدیران شرکت قصد دارند به بهانه کرونا ۴۵ درصد از سهام این معدن را بصورت حراج و با نرخ نازل در بورس عرضه کنند. این نوع حراج گذاشتن سهام کارخانجات بخشی از بالاکشیدن کارخانه ها توسط ایادی حکومتی و سرمایه داران دزد و مفتخور است که نتیجه آن نابودی تولید و معیشت کارگران است. کارفرمای این شرکت حتی برای جبران بخشی از هزینههای خود و عملی کردن فروش سهام شرکت قصد دارد که زود تر کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند. کارگران در مقابل این تعرضات ایستاده اند. خواستهای کارگران زغال سنگ از جمله عبارت است از: افزایش سطح دستمزدها متناسب با نوع شغل و میزان سختی کار و اعمال افزایش های سالیانه برای آنان، اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل برای ایجاد بهبودی در دریافتی های کارگران، اعمال ضریب شغلی بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور بر اساس قانون استخدامی فولاد در دهه ۶۰ و ۷۰ با درنظر گرفتن ۱۵ سال سابقه کار در معادن زغال سنگ، اجرای قانون ویژه اضافه کاری ها در قبال این کارگران.
– اعتصاب کارکنان برق بهبهان وارد سومین روز خود شد. روز ٣ اردیبهشت گروهی از کارکنان اداره برق شهرستان بهبهان برای سومین روز متوالی در اعتراض به حجمی شدن قرارداد و سطح نازل دستمزد خود اعتصاب کردند و بر خواستهای خود تاکید گذاشتند.
– روز ٣ اردیبهشت جمعی از دستفروشان و کاسبکاران ساکن سنندج در اعتراض به برخوردهای انتظامی و قضایی و جلوگیری از کارشان دست به تجمع زدند. به گفته تجمع کنندگان نیروی انتظامی بدستور دادستان سنندج با مصادره وانت بار و وسائط نقلیه آنها که ابزار کار و کسب درآمدشان است، فشار بسیاری بر روی آنها گذاشته است. دستفروشان بخشی از کارگران بیکار هستند که با اندوخته ای بسیاری ناچیز ناچار به این کار شده و لقمه نانی برای خود تدارک می بینند. این کارگران در شرایط بحران کرونا و خطر ابتلاء به آن به دلیل نبود هیچگونه بیمه و تامین اجتماعی، ناگزیر به کارند و دولت به جای تامین معاش آنان، آنها را مورد تعرض هرروزه قرار میدهد.
– روزهای دوشنبه وسه شنبه اول ودوم اردیبهشت ماه، کارگران کارخانه کنتورسازی ایران درادامه اعتراضاتشان به اخراج و بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گفته کارگران بعد از عید به بهانه کرونا شرکت را بستند و ١٢٤ کارگر را به بیمه بیکاری معرفی کردند که ٥ نفر از آنان کارگران رسمی با میانگین ١٥ سال سابقه کار هستند. در حال حاضر فقط تعدادی از مدیران و نگهبانان (حدود ٢٠ نفر) در شرکت باقی ماندهاند.
– روز ٣ اردیبهشت اعتصاب نیروی قرائت اداره برق بهبهان به دلیل حجمی شدن استخدامها و سطح نازل دستمزد خود وارد چهارمین روز خود شد. در حالیکه اداره کار این قراردادها را غیر مجاز خوانده است اما کارگرانی که آنرا امضا نکرده اند تهدید به اخراج شده اند. این اعتراضات ادامه دارد.
حزب کمونیست کارگری ایران
٤ اردیبهشت ۱۳۹۹، ٢٣ آپریل ۲۰۲۰
—
tel:00447435562462
—