کنگره ای متعرض علیه سرمایه و جمهوری اسلامی
گفتگوی کمونیست هفتگی با رئیس دفتر سیاسی در مورد کنگره ششم حزب
کمونیست هفتگی:در روز های 14 و 15 اردیبهشت، (٤و ٥ ماه مه) کنگره ششم حزب برگزار شد. از نظر شما ویژگی های این کنگره چه بود؟
رحمان حسین زاده: کنگره ششم حزب، کنگره ای متعرض به وضع موجود، نظم فاسد سرمایه و مشخصا علیه جمهوری اسلامی بود.این مهمترین ویژگی این کنگره بود. کنگره ای بود که ادامه درد و رنج و گرسنگی و بیکاری و زندگی زیرخط فقر و سرکوب سیستماتیک تحمیل شده به طبقه کارگر و بخش وسیع مردم تحت فشار را غیر قابل تحمل اعلام کرد. اما به مفسر این وضع تبدیل نشد. برای پایان دادن به این وضع در ابعاد متنوع مبارزاتی، از مبارزات اقتصادی و سیاسی جاری برای ایجاد بهبود تا سرنگونی جمهوری اسلامی و پایان دادن به سیادت بورژوازی و تحقق جمهوری سوسیالیستی یکبار دیگرخط مشی سیاسی و اجتماعی و کمونیستی تغییر دهنده و حدادی شده را به کرسی نشاند. کل فعل و انفعال سیاسی و سازمانی کنگره ششم و اسناد مصوب آن حاوی این پیام است و ویژگی دیگرکنگره همین است.
گسترش امید و خوش بینی در صفوف جنبش کمونیسم کارگری و حزب ویژگی دیگر این کنگره بود. شور و انرژی و نیروی فعاله ای که در دور روز کنگره تجسم مادی روشنی داشت، پایه واقعی این امید و خوش بینی است که از چندی پیش با پیوستن کمونیستهای متشکل در حزب سابق اتحاد کمونیسم کارگری شروع به وزیدن کرد و در این کنگره ودر چهره حاضرین اعم از نمایندگان و مهمانان دیده میشد و استحکام سیاسی و سازمانی پیدا کرد.
ویژگی دیگر استقبال از کنگره بود. حضور تعداد وسیعی از مهمانان که بدون اغراق همه فعالین سیاسی جدی و تشنه آزادی و تازه بخش عمده فعالین کمونیست شناخته شده ای بودند که بی تابانه خواهان حضور حزب کمونیستی قدرتمند در صحنه سیاست هستند و از این زاویه توقعاتی از حزب حکمتیست داشته و دارند و وصل شدن هزاران نفر انسان علاقمند به سرنوشت حزب ما به سالن کنگره و مباحث و تصمیمات آن بسیار مهم بود. با اطمینان میتوانم بگویم مهمانان و علاقمندان به کنگره با اعتماد بیشتر به حزب حکمتیست و سیاستها و رهبریش این کنگره را پشت سرگذاشتند.
و بالاخره فاصله زمانی بسیار کوتاه بعد از روز جهانی کارگر از ویژگیهای شورانگیز برگزاری کنگره ششم بود. ما این نزدیکی و تقریبا همزمانی را به فال نیک گرفتیم، کنگره ازمراسمها و متینگها و آکسیونهای رادیکال کارگری در سطح جهانی و مشخصا اقدامات جسورانه کارگران در بعضی شهرهای ایران انرژی گرفت. پیام اصلی روز جهانی کارگر نه به نظم موجود سرمایه و نه به جمهوری اسلامی فصل مشترک کنگره کمونیستی ما و تحرک رادیکال کارگران بود و همزمان کنگره کمبود اساسی موجود در تحرک جهانی کارگری و ایران، یعنی هژمونیک نبودن رهبری کمونیستی در جنبش طبقه مان را با درایت دید و بر تامین رهبری کمونیستی در جنبش طبقه کارگر و در تحولات سیاسی تعیین جامعه تاکید کرد.
کمونیست هفتگی: چه اسنادی در کنگره به تصویب رسید؟ چه جایگاهی در تحولات سیاسی و در پراتیک جنبش کمونیسم کارگری و حزب ما دارند؟ میتوانند موجب اتحاد بیشتر صف کارگران و کمونیستها در ایران باشند؟
رحمان حسین زاده: در این کنگره، قطعنامه اوضاع سیاسی، اولویتهای حزب حکمتیست، قطعنامه موقعیت طبقه کارگر و پلاتفرمی برای تغییرتناسب قوا، قطعنامه علیه آلترناتیو سناریو سیاهی اپوزیسیون راست پروغربی، بیانیه تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا و چند قرار تصویب شدند. مجموعه اینها روز گذشته در ضمیمه کمونیست هفتگی ویژه کنگره منتشر شده و علاقمندان را به مطالعه آنها فرامیخوانم. کنگره این اسناد را دلبخواهی و صرفا به خاطر اینکه اسنادی را داشته باشد، تصویب نکرده است. این اسناد را در چارچوب تحولات مهم سیاسی خاورمیانه، دوره حساس سیاسی کنونی در ایران، موقعیت طبقه کارگر در این تحولات و به علاوه صف بندی قدرتهای جهانی و سناریوی ضد انسانی آنها و صف بندی جریانات راست بورژوایی و … باید دید. روندهای سیاسی که تیتر وار به آنها اشاره شد، مولفه های مهم سیاسی تاثیرگذار در حوزه مستقیما فعالیت ما در جامعه ایران است. نقطه عزیمت ما این بود، در قبال این تحولات مرکب و مربوط به هم باید سیاست و خط مشی کمونیستی را ارائه کرد. این مجموعه اسناد تصویر سیاسی روشن جنبش و حزب ما را برای دخالتگری در صحنه سیاست ایران و منطقه به دست داده است. فصل مشترک این اسناد اینست که مسیر سیاسی و عملی عروج حزب حکمتیست به مثابه رهبری کمونیستی اجتماعی را در این تحولات سیاسی نشان داد.در افتتاحیه کنگره هم اشاره کردم، در اعتراضات و مبارزات مهم و گسترده کارگری سالهای اخیر در سطح جهان و مشخصا در کشورهای غربی، در تحولات سیاسی مهم خاورمیانه و شمال و آفریقا، در مبارزات کارگری و اجتماعی جامعه ایران غیاب حزب کمونیستی رهبری کننده، معضل اساسی جنبش ما و صف آزادیخواهی و برابری طلبی است. تغییر تناسب قوای موجود به نفع کارگر و کمونیسم و آزادیخواهی در گرو پایان دادن به این معضل و تامین رهبری کمونیستی است. کنگره ششم با کل سوخت و ساز و اسناد و عزم و اراده نمایندگان و رهبری انتخاب شده موظف است در این مسیر گام بردارد. اینکه این اسناد به چه میزان در پراتیک سیاسی و اجتماعی جنبش ما جایگاه جدی پیدا میکنند، تماما در گرو پراتیک رهبری حزب و تشکیلاتهای حزبی و مهمتر در سطح اجتماعی در گرو پراتیک کل فعالین کمونیستی است که در داخل و خارج، در جنبش طبقه کارگر و در جنبشهای اجتماعی آزادیخواهانه این سیاستها را مبنای عمل سیاسی خود قرار دهند. در غیر اینصورت این اسناد به خودی خود معجزه نخواهند کرد. در هر حال خوش بینم و فکر میکنم حزب حکمتیست با طیف وسیعی از رهبران و شخصیتها و فعالین کمونیست و مبتکر میتواند خط مشی سیاسی روشن خود را به پراتیک اجتماعی تغییر دهنده ترجمه کند. به این اعتبار این اسناد میتواند محمل اتحاد و همبستگی صفوف کارگران و مبارزین کمونیست تشنه آزادی و برابری باشد.
کمونیست هفتگی: بعداز کنگره ششم پیام شما به کارگران و مردم آزادیخواه ایران چیست ؟
رحمان حسین زاده: پیام کنگره و پیام ما به کارگران و مردم تشنه آزادی ساده و سرراست است. بیش از پیش مبارزه مشترکمان را علیه شرایط سخت کنونی و تبعیض و نابرابری و ستم و استثمار موجود و برای سرنگونی جمهوری اسلامی و سناریوهای ضد انسانی شناخته شده باید به هم ببافیم. حزب حکمتیست با آمادگی و با اشتیاق در صحنه حاضر است و آمادگی به هم بافتن این مبارزات را دارد. ما بر این باوریم، با تحولات سیاسی مهمی روبرو هستیم و حزب حکمتیست و جنبش آزادیخواهانه مجاز نیست غفلت کند و فرصت را از دست دهد. کنگره ششم به خوبی این فرصت را دریافته و حزب را برای انجام رسالتش آماده کرده است. سرنگونی جمهوری اسلامی، تامین آزادی و برابری و رفاه و خوشبختی در جامعه و پس زدن سناریوهای ارتجاعی جریانات بورژوایی کار حزب ما و جنبش طبقه ما و صف آزادیخواهی و برابری طلبی است. در این راستا کارگران و مردم را به تقویت و حمایت جنبش کمونیسم کارگری و حزب حکمتیست و به پیوستن به صفوف حزب حکمتیست فرا میخوانم.
www.hekmatist.org
١٨ مه ٢٠١٣
***