اخبار کارگری- اخبار کارگری ایران و جهان نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

اعتراضات كارگری

 

تجمع ١٥٠ راننده شركت واحد مقابل شهرداری تهران

صبح امروزبیست و سوم اردیبهشت ماه نود و دو ١٥٠ راننده شركت واحد اتوبوسرانی تهران همراه با خانواده های خود در اعتراض به افزایش قیمت ٢٥ هزار تومانی هر متر از مجتمعی كه در آن سكونت دارند, مقابل شهرداری تهران تجمع كردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا, تجمع كنندگان كه در مجتمعی ١٦٤ واحدی در شهر ورامین سكونت دارند به افزایش قیمت هر متر از این مجتمع از ٤٥٠ به ٤٧٥ هزار تومان اعتراض داشتند.

«محمدرضا عابدی» از رانندگان ناراضی به خبرنگار ما گفت: مسكن شركت واحد, ١٢ واحد تجاری مجتمع را برداشته است كه قرار بود با راه اندازی آنها و درآمدی كه از این طریق بدست میآید دستمزد نگهبان و خرج های جانبی دیگر تامین شود.

به گفته آقای عابدی, ١٢ واحد مذكور به حال خود رها شدهاند و مسكن شركت واحد در این رابطه پاسخگو نیست.

همچنین كارگران معترض, نسبت به نبود آب آشامیدنی و عدم امنیت منطقه ای كه مجتمع مسكونی در آن واقع شده است نگران بودند.

 

اعتراض به بیکاری،گرانی وتعطیلی کارخانه هادرجریان سفراحمدی نژادبه مازندران

به گزارش١٨اردیبهشت مازندنومه، در طول مسیر جاده ساری- نکاعده ای از جوانان با فریاد بیکاری،گرانی مراتب اعتراض خود را نسبت به وضع موجود نشان دادند. برخی از کارگران که در طول مسیر به تعطیلی کارخانه ها اعتراض کرده بودند در مکان سخنرانی هم حاضرشدندوخواهان بررسی مشکلاتشان شدند.

***

اعتراض کارگران ایران خودرو برای دریافت حق سنوات هنگام  بازنشستگی

در روز سه شنبه ١٧ اردیبهشت در کارخانه ایران خودرو حدود ٢٠٠ نفر از کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند برای اعتراض به بلاتکلیفی خود (در خصوص نحوه ی محاسبه وپرداخت حق سنوات در زمان بازنشستگی) و به خصوص نسبت به شایعه پرداخت سالی یک ماه،  در کارخانه شمالی، در مجاورت دفتر مدیرعامل (نجم الدین)، گرد آمدند. مدیریت ایران خودرو در این سالها این پرداخت را از سالی ٣ ماه به ٥/١ ماه تنزل داده است. یکی از کارگران به نمایندگی از طرف بقیه و با متنی تایپ شده، که در آن درخواست شده بود: « با توجه به سالها کار و زحمت و تورم موجود، حداکثر ممکن به ما پرداخت شود» به دفتر مدیریت رفت و بعد از چند دقیقه با دفتردار او بازگشت. با دخالت نیروهای حراست، قرار شد که فقط دو نماینده به کارخانه جنوبی (ساختمان کارگزینی کل) مراجعه کنند. بعد از مشورت بین کارگران، تصمیم بر این شد که حدود ٣٠ نفر با مینی بوس به کارخانه جنوبی بروند. در بدو ورود، مشعل چیان، یکی از مدیران شرکت گفت؛آیا به مصلحت نبود که فقط دو نفر به نمایندگی می آمدید که کارمندان این واحد، که برای شما کار می کنند، بتوانند به کارشان برسند؟ پس از آن بین مشعل چیان، و جمع ٣٠ نفری کارگران گفنگوهایی ردو بدل شد که مهمترین آنها از این قرار بود: – ماه هاست یک نفر یک نفر به اینجا می آییم و شما بدون جواب صریح و شفاف به هرکس چیزی می گویید. اصلا ما می خواهیم که در نشریه کارآمد، اطلاع رسانی شود، تا بدانیم تحت چه شرایطی، چه وقت و به خصوص با پرداخت چه مقدار پول بازنشسته می شویم. چرا در این مدت پاسخ گویی شما متناقض و این همه طولانی شده است. – مشعل چیان در جواب گفت: شما نگران نباشید. مدیران شرکت به فکر شما هستند و با سازمان تامین اجتماعی در حال مذاکره هستند. شما که می دانید وضع شرکت خوب نیست. چند نفر از کارگران خودشان به ما گفته اند که سالی یک ماه می خواهند تا زودتر بازنشسته شوند. ما تمام مسائل را به دو نفر نماینده شما ابلاغ می کنیم و اگر تجمع کنید به جای من کسان دیگری با شما صحبت خواهند کرد! – جواب ما چنین بود: اگر وضع شرکت خراب است پس چرا نجم الدین در نشریه کارآمد می گوید که وضع خوب است. – مشعل چیان در جواب گفت : این برای حفظ آبروست و گرنه همه می دانند وضع خراب است. – ما مدیران شرکت را به خوبی می شناسیم آنها فقط به فکر خودشان هستند، باید نظرات ما را به گوش نجم الدین برسانید. او که هیچ وقت در میان کارگران پیدایش نمی شود. – نجم الدین هم مثل بقیه مدیرها است. او بدون واسطه بقیه مستقیما باید نظرش را بگوید. – بعد از سالها خدمت صادقانه حالا که وقت عروسی دخترم است باید سرم را پایین بیاندازم و چندرغاز بگیرم. – ما در جبهه زیر گلوله و خمپاره بوده ایم و جنازه ها را به دوش کشیده ایم، ما از مجروح شدن و خون دادن نمی ترسیم. کارگران با روحیه بسیار بالا و حالت تهاجمی جواب مشعل چیان را می دادند و بالاخره قرار شد اگر در نشریه کارآمد بعدی خبری نشد، این بار با تعداد زیادتری جمع شوند.  کارگران بین خود قرارهای لازم را برای پخش خبر در میان کارگران، و جمع آوری نیرو، گذاشتند و متفرق شدند. گفتنی است در این جمع ٢٠٠ نفری به جز کارگرانی که در نوبت بازنشستگی بودند، کارگران جوان نیز شرکت داشتند. فردای آن روز یعنی چهارشنبه تعدادی کارگر بدون اطلاع از حرکت روز قبل، در کارگزینی کل جمع شدند و آنان نیز درخواست کردند تا نظرات مدیریت به طور شفاف در کارآمد درج شود و در غیر این صورت آنها نیز با تعداد زیادتری تجمع خواهند کرد.

کارگر خودرو ساز

***

تجمع ٤٠٠ كارگر ساختمانی در اعتراض به نظام‌مند نبودن پرداخت مزد

٢١اردیبهشت، ٤٠٠  كارگر ساختمانی، عصر جمعه مورخ ٢٠ اردیبهشت  در اعتراض به عدم رسیدگی به مشكلات بیمه ای و نبود یك  چارچوب مشخص برای پرداخت مزدشان، در مسجد سیدالشهدا واقع در محله ی تهرانپارس تجمع كردند. براساس این گزارش،این كارگران نسبت به عدم رسیدگی نهادهای دولتی به خواسته هایشان معترض‌اند.

***

سسندج، اعتصاب رانندگان تاکسی

٢١ اریبهشت: تاکسی داران و رانندگان تاکسی در سنندج دست به اعتصاب زدند .مسیر اصلی اعتصاب خیابان فردوسی بود که در ساعاتی از روز مسیر ویژه عبور تاکسی کاملا مسدود شده بود. رانندگان مسیر خیابان های فردوسی، انقلاب و فیض ۀباد را بستند.  تعدادی از اعتصابیون با پلیس جر و بحث طولانی را داشتند که منجر به ضرب و شتم و دستگیری چند نفر از آنها شد .مسیر طولانی میدان اقبال به میدان فیض اباد مملو از تاکسی های  زرد رنگ خاموش بود که توجه تمام عابرین شهر را جلب میکرد.حدود یک ساعت پیش با مراجعه خانواده های دستگیر شدگان به نیروی انتظامی های سنندج ،محل بازداشت آنها را پیدا کردند و تا این لحظه ٣ نفر از انها آزاد شد ه اند. هفته پیش تاکسی داران در خیابان سعدی سنندج جلو اتحادیه تاکسیرانی تجمع کردند و خواسته هایشان را به این اتحادیه رسانند و هشدار دادند که در صورت بر آورده نکردن خواسته هایشان روز شنبه اعتصاب خواهند کرد. گرانی سر سام آور قطعات یدکی ،بنزین و گاز ،و بالا نرفتن نرخ کرایه تاکسی دلیل اصلی این اعتصاب بود .با بالا رفتن دلار در ایران ، قیمت قطعات یدکی خارجی و حتی ایرانی در عرض چند ماه پیش تقریبا دو برابر شده است .

***

برگزاری اول ماه مه در بندرسیرف

برگزاری اول ماه مه در بندرسیرف ازطرف کارگران پارس جنوبی که همراه با سخنرانی بدین مناسبت بود. دراین سخنرانی ازطرح مشکلات ومطالبات کارگران دراین روز صحبت شد.این جشن که با پایکوبی همراه بود با سازماندهی از طرف سیروس شجاعی کارگرپارس جنوبی صورت گرفته بود.

***

كارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس تجمع کردند

١٧اردیبهشت:  جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس تجمع کردند. کارگزاران مخابرات روستایی خواستار استمرار بیمه و عقد قرار داد مستقیم با خود شرکت های مخابرات ایران طبق ضوابط و شرایط قانون مستقیم هستند. به گفته تجمع كنندگان در حال حاضر حدود دو هزار  نفر به عنوان کارگزاران مخابراتی در روستاهای مشغول كار هستند. تجمع كنندگان كه از استانهای اصفهان و خراسان رضوی آمده بودند از نمایندگان مجلس به ویژه از اعضای کمیسیون‌های اجتماعی، صنایع و معادن و تلفیق و هیات رئیسه مجلس خواستند كه به تقاضای آنها رسیدگی كنند.

 

اخراج و بیكارسازی

 

تعطیلی کارخانه کاشی کاشانه کازرون وبیکار شدن ٣٠٠ کارگر

١٩ اردیبهشت: بانک تجارت با برشمردن تاریخچه راه‌اندازی شرکت کاشی کاشانه کازرون که در سال ١٣٦٨ صورت گرفته است، ایجاد این واحد تولیدی را در قالب عقد مشارکت مدنی تسهیلاتی با این بانک عنوان کرده است و تعطیلی این کارخانه را توسط مراجع قضایی اعلام کرده و علت آن را عدم بازپرداخت تسهیلات دریافتی دانسته است. کارخانه‌های ساسان چشمه، پارس خرما و کویر موتور را از جمله کارخانه‌های دیگر تعطیل شده و یا رو به تعطیلی  شهرستان کازرون برشمرد.

***

انحلال صنایع اسوه ایران و بیكاری ٥٣ كارگر رسمی

١٨ اردیبهشت: واحد تولیدی صنایع اسوه ایران واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین به دلیل آنچه از سوی کارفرما «زیان ده بودن کارگاه» عنوان شده است، منحل اعلام شد و ٥٣ كارگر رسمی این واحد تولیدی نیز به بیمه بیكاری معرفی شدند.

***

صنایع فلز، اخراج ١٢٠ كارگر

کارخانه محورسازان درجاده کرج سازنده قطعات مورد نیاز ایران خودرو ،پس ازعید ١٢٠ کارگر خود را اخراج کرده وخط تولید شماره ٢ مکانیزه خود را نیز تعطیل کرده است.

***

صنایع فلز اخراج ١٦٠ كارگر

کارخانه شتاب از کارخانه های محوری ایران خودرو درجاده کرج وسازنده قطعات یدکی ایران خودرو ١٦٠ کارگر خود را بعدازعید اخراج کرده و درحال حاضر در رکود به سر می برد تا تعیین تکلیف مبلغ خودرو.

***

اخراج ١٠كارگر

فشار وسرعت کار در کارخانه پاکشوما بیشتر ازقبل شده، که این مسئله باعث اعتراض کارگران این شرکت شده است. تولید این شرکت روزانه ١٤٠٠دستگاه انواع ماشین های لباسشویی و ظرفشویی در مدلهای مختلف است.در سال گذشته ١٠ کارگر ازاین شرکت اخراج شدند.

***

اخراج ٦٠كارگر

 اخراج ٦٠ کارگر در شرکت ربات ماشین کمال شهر.٢٠ نفر از کارگران بطورقطعی وبه ٤٠ نفر دیگر هم وعده بازگشت بکار در اردیبهشت داده شده است.قابل ذکراست که این وعده درصورتی تحقق خواهدیافت که خط تولید جمع شده در اردیبهشت دایرشود.

 

تشكلهای كارگری

 

آمار جدید از میزان افزایش تورم، مهرتاییدی بر خواست بحق افزایش دستمزد کارگران

١٨ اردینهشت: مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در سال ١٣٩١ و فروردین ١٣٩٢ ، بر سیر صعودی و افسار گسیخته هزینه های زندگی مهر تایید زد. گزارشی که نشان می دهد تورم نقطه به نقطه درفروردین ماه سال جاری از مرز ٧/٣٨ درصد عبور کرد. روایت رسمی مرکز آمار ایران که با تغییر سال پایه از ١٣٨١ به ١٣٩٠ محاسبه شده نشان میدهد که گروه خوراکی ها درفروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل ٨/٤٦ درصد تورم را تجربه کرده است. جدول منتشرشده ازسوی مرکز امار ایران درباره شاخص قیمت فروردین ماه سال ١٣٩٢ کالاهای منتخب نشان میدهد که فشار گرانی ها روی خوراک مردم بیشتر شده به نحوی که تورم ١٢ ماهه منتهی به فروردین امسال، نان و غلات ٨/٣٥ درصد- گوشت قرمز و سفید و فراورده های ان ٩/٥٢ درصد- شیر، پنیر و تخم مرغ ٥/٥٠ درصد- میوه و خشکبار ١/٤٥ درصد- روغن ٩/٤٥ درصد- چای، نوشابه، آبمیوه ١/٥٤ درصد- پوشاک، کفش ٥/٣٧ درصد-  سبزیجات ٦/٦٩ درصد-  دخانیات ٥/٨٧ درصد و مسکن ٤/١٨ درصد اعلام شده است. بدون شک با کاهش ارزش پول ملی، سه برابرشدن نرخ ارز و انارشی حاکم بر بازار می توان ارقام بالا را در عدد ٢ ضرب کرد که تا اندازه ای واقعی بنظر برسند. مرکز آمار قبلا افزایش ٥١ درصدی قیمت مسکن را گزارش داده بود؟!  ضمن اینکه مرکز امار، تورم شدید هزینه های  دندانپزشکی، چشم پزشکی، انواع جراحی ها، رادیولوژیها، بهداشت، بیماریهای خاص، دارو و درمان و بطورکلی بخشی که با سلامت و جان مردم سر و کار دارد ندیده است. این همه شوربختی یکطرف، این روزها حذف ارز مرجع ١٢٦٠ تومانی برای خرید کالاهای اساسی قطعی شده  و این به معنی جایگزین شدن ارز مبادله ای ٢٤٥٠ تومانی و بار دیگر دو برابر شدن قیمتهاست  خبرها حاکی ازحذف یارانه نان، آزاد سازی قیمتهای محصولات کشاورزی و گران شدن بنزین و….، و اجرای مرحله دوم قطع سوبسیدها می باشد. شوک های پی درپی و صدای شکستن استخوانهای کارگران و حقوق بگیران ثابت! ایا این شوکها کارگران و حقوق بگیران را خشمگین و مبهوت خواهد کرد و آنان همچنان نظاره گر حوادث بازی بزرگ  انتخابات خواهند بود و یا….؟ آیا با این دستمزدها و رشد لجام گسیخته گرانی و تورم، امکان حفظ معیشت، سلامت و شرافت هست؟ و ایا اداره کنندگان جامعه می توانند جلوی غول گرانی و تورم را بگیریند ؟ به طور قاطع می توان گفت حاکمان اراده ودستورالعملی مشخصی برای کنترل و مهار تورم و گرانی های روز افزون ندارند. خروجی جلسه غیرعلنی مجلس و دولت در ١٧ اردیبهشت بادستورکار”تعهد مجلس ودولت برای  مهارگرانی وتورم” این مطلب را تایید میکند. سخنگوی هئیت رئیسه مجلس عبدالرضا مصری، دغدغه مجلس برای  گرانی، تورم، عدم مهار قیمتها و بی ثباتی را ازجمله دلایل برگزاری جلسه غیرعلنی عنوان کرد. وی افزود: مقرر شد دستورالعمل هایی که درنظام اقتصادی زلزله ایجاد میکند و در بازار بی ثباتی بوجود میاورد از ثبات برخوردار باشد! ابراهیم نکو عضوهئیت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس بعد ازجلسه غیرعلنی در گفت و گو با ایسنا گفت: وزیران کابینه دستهای پنهان وعلتهای بیرونی را عامل گرانی های اخیرعنوان کردند وی افزود دراین جلسه تیم اقتصادی دولت خلیلیان،غضنفری و بهمنی فقط به توجیه دلایل گرانی پرداختند. ابراهیم نکو اظهارداشت: این توضیحات تنها این موضوع را در ذهن تداعی میکنند که بیرون دولت، دستهایی دولت راهدایت می کنند! اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: گزارش نمایندگان دولت درمورد گرانی ها وعدم ثبات در بازار به هیچ  عنوان برای شرایط نابسامان کنونی قانع کننده نیست، گویا مدیریت درنابسامانی ها نقشی نداشته است. بنابر این تمام قرائن و شواهد ناظر بر ان است که اراده ایی برای مهار گرانی وتورم فزاینده وجود ندارد و جلسات و تبلیغات برای مبارزه با گرانی  و یا ثبات قیمتها عوام فریبی بیش نیست. اکنون بطور مشخص شکاف عمیق و تفاوت حیرت آور بین مزد ثابت و تورم حاد و مهار ناپذیر برهمگان اشکار شده است از این  رو ما کارگران و حقوق بگیران معترض، متحد و یک صدا خواهان افزایش دستمزد متناسب با نرخ تورم واقعا موجود هستیم این تنها چاره ما کارگران در تقابل با گرانی  و تورم مهارناپذیر و امکان ادامه زندگی و حفظ شرافت مان است، تعلل در افزایش دستمزدها تقابل قانونگذاران و مجریان دولتی را با طبقه کارگر بیشتر نمایان و خشم  و کینه  کارگران را نسبت به بنیانهای سرمایه داری دوصد چندان خواهد کرد. جدا از اینکه کارگران بطور جدی از حق تشکل ، اعتصاب ، تجمع  و رسیدن به دیگر مطالبات انباشته خود هرگز چشم پوشی نخواهند کرد، افزایش دستمزد امر فوری و حیاتی میلیونها خانواده کارگری می باشد. اعلام نرخ تورم توسط مرکز آمار ایران نیز مهر تاییدی است بر خواست بر حق ما کارگران و نباید تردیدی داشت که وضعیت حاضر طبقه کارگر را در یک بعد وسیع اجتماعی به اعتراض و تقابل با وضعیت موجود خواهد کشاند. برگرفته ازسایت اتحادیه آزادکارگران ایران

 

ویژه  دستگیری و اعتراضات علیه دستگیری فعالین كارگری

 

پیام تبریک بهنام ابراهیم زاده به مناسبت آزادی علی‌ آزادی و غالب حسینی‌

پیام تبریک به مناسبت آزادی غالب حسینی‌ و علی‌ آزادی از اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

سرانجام بعد از دو ماه بازداشت و بلا تکلیفی دو تن از فعالین کارگری شهر سنندج روز پنج شنبه ١٩ اردیبهشت ماه علی‌ آزادی با قرار وثیقه آزاد شد و امروز دوشنبه ٢٣ اردیبهشت ماه هم غالب حسینی‌ دیگر فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری با قرار وثیقه سنگین از زندان مرکزی شهر سنندج آزاد شد

ضمن تبریک آزادی این فعالین کارگری مبارز به خانواده عزیزشان همچنین تمام هم طبقه ای‌هایم در سراسر جهان خواستار آزادی دیگر فعالین کارگری و کارگران زندانی هستم که تنها جرمشان دفاع از حقوق خود و هم طبقه ائی‌هایشان است

بهنام ابراهیم زاده کارگر و فعال کرگری و فعال کودکان زندانی

اردیبهشت ماه ١٣٩٢

 

بی خبری از وضعیت «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد»

٢٠ اردیبهشت: با گذشت ٨ روز از دستگیری «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد»، از اعضای کمیته ی هماهنگی و علیرغم مراجعات متعدد خانواده های آنان به اداره ی اطلاعات برای گرفتن خبری ازآنان، هنوز خبری از وضعیت آنان در دسترس نیست و خانواده ها با بی توجهی وعدم پاسخگویی مسئولین مواجه می شوند. خانواده ها خواهان ملاقات حضوری با فرزندانشان و همچنین ارجاع پرونده ها به دادگاه هستند؛ شایان ذکر است که در این مدت، بازداشت شدگان هیچگونه تماسی با خانواده ی خود نداشته اند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ادامه ی بازداشت این فعالین کارگری و همچنین نقض حقوق انسانی بازداشت شدگان وحتی ندادن اجازه ی تماس به ایشان را محکوم می کند و خواهان آزادی بی قید وشرط «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد» و تمامی کارگران و فعالین کارگری در بند و زندانیان سیاسی می باشد.

***

علی آزادی از زندان سنندج با قید وثیقه آزادشد

اخباروگزارشات کارگری:بنا به گزارشات رسیده به ما ازمنابع موثق،علی آزادی از فعالین کارگری سنندج و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری  که ١٧اسفندماه درسنندج بازداشت وزندانی شد،با قید وثیقه اززندان سنندج آزادشد وازطرف خانواده،فعالین کارگری ودوستا ن با شوروشوق مورداستقبال قرارگرفت.

***

تداوم اذیت و آزار و بازداشت کارگران و سرکوب فعالیتهای کارگری در هفته های اخیر

تداوم اذیت و آزار وتعقیب قانونی کارگران و سرکوب فعالیتهای کارگری در هفته های اخیر موجب شده است که تعداد دیگری از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی دستگیر و مورد اذیت و آزار قرار بگیرند. در سنندج بدنبال راهپیمایی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر تعدادی از شرکت کنندگان در این تظاهرات بازداشت شدند و فضای شهر سنندج به خصوص به شدت امنیتی شده است و بسیاری از فعالین کارگری مورد تهدید قرار گرفته اند. بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری اکثریت دستگیر شدگان اول مه با قید ضمانت آزاد شده اند. همچنین از تاریخ دوم ماه مه جلیل محمدی و حامد محمود نژاد در شهر سنندج بازداشت شده اند و تا کنون خبر موثقی از وضعیت آنها در دسترس نیست. شاهرخ زمانی در روز اول مه به زور توسط ماموران از زندان گوهردشت به دادگاه برده شد و اتهام واهی توهین به “رهبری” به وی تفهیم شد. همزمان بهنام ابراهیم زاده تحت فشار برای بازگشت به زندان با وجود بیماری شدید و معالجات تنها فرزندش قرار گرفته است. رضا شهابی را نیز با وجود پایان نیافتن معالجاتش مجبور به بازگشت به زندان نمودند. غالب حسینی و علی آزادی با وجود پایان بازجوییها بدون حکم و بدون هیگونه دلیلی در بازداشت نگاه داشته شده اند ودیگر فعالین کارگری از جمله پدرام نصرالهی، محمد جراحی و رسول بداقی کماکان محبوس هستند. ما ضمن محکوم نمودن اقدامات سرکوبگرانه رژیم جمهوری اسلامی علیه فعالین کارگری در ایران و تلاش برای آزادی فعالین کارگری در بند، به این واقعیت تاکید داریم که با وجود جو شدید امنیتی در سراسر کشور، کارگران در شهرها و مناطق مختلف ایران مراسمهای اول ماه مه خود را به مناسبت روز جهانی کارگر به هر نحو توانستند برگزار کردند، از جمله باید به تظاهرات و راهپیمایی در خیانهای سنندج اشاره کرد که در شرایطی برگزار گردید که ماموران رژیم با تهدید و ارعاب همه نیروی خویش را بکار برده بودند در هیچ مرکز کار و شهری حرکتی اعتراضی صورت نگیرد. در عین حال لازم به تاکید است برای گسترش این مبارزات باید فضای امنیتی و اقدامات سرکوبگرانه حکومتی را به عقب نشاند و با اتکا به اتحاد طبقاتی و تشکلات مستقل کارگری و جنبش کارگری در ایران و جهان به مبارزه برای دستیابی به کلیه مطالبات و خواستهای کارگران ادامه داد. اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

***

تماس تلفنی  مقامات قضایی با خانواده بهنام ابراهیم زاده

در حالی كه  بهنام ابراهیم زاده به شدت  درگیر وضعیت تنها  فرزند بیمارش است تا جان فرزندش را از این بیماری مهلك كه قریب به چهار ماه است گرفتارآن شده نجات بدهد  وحتی پیدا كردن دارو های كه پزشكان برای نیما تجویز می كنند نیز به   سختی می توانند در داخل كشور پیدا كنند.  در كنارهمه اینها،امروز چهارشنبه هیجدهم اردیبهشت بهنام   پرونده كامل پزشكی نیما فرزند بیمارش را تحویل  پزشك قانونی تهران داده تا پزشك قانونی نظربدهد كه لازم وضروری است بهنام در كنار فرزندش بماند یا نماند.  امروز مقامات قضایی درتماس  تلفنی با پدر بهنام تاكید كرده اند كه بهنام شنبه  بیست ویكم اردیبهشت باید خود را به دادستانی معرفی كنداین در حال است كه هنوز پزشك قانونی تهران هیچ نظری مبنی بر ماندن یا نماندن بهنام نداده واین موضوع به روز شنبه موكول شده است  در كنار همه اینها شروع درمان مجدد نیمافرزند این كارگر معترض زندانی بار دیگر آغاز شده واین با توجه به اینكه نیما در آستانه سن بلوغ قرار داردو حساسیت وضعیت نیما وبیماری وی اگربهنام را به زندان برگردانند این برخورد در روند بهبودی نیما تاثیر بسیارمنفی در پی خواهد داشت . باید متحدانه برای نجات جان نیما فرزند این كارگرزندانی واینكه نگذاریم بهنام را به زندان برگردانند تلاش كنیم . این خانواده شایسته بهترین وبیشترین حمایتها می باشند .تنهایشان نگذاریم. دوستان ورفقای بهنام-١٨اردیبهشت

***

محکومیت دستگیری جلیل محمدی و حامد محمود نژاد

١٦اردیبهشت: جلیل محمدی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری از روز پنجشنبه١٢اردیبهشت در شهرسنندج توسط نیرو های امنیتی دستگیرو تاکنون هیچ گونه خبری از وی در دست نیست. همچنین حامد محمود نژاد دیگر عضو کمیته هماهنگی نیز که صبح همان روز برای خرید مصالح ساختمانی از منزل خود در سنندج خارج شده بود در مسیر برگشت ناپدید شده و خانواده ایشان پس از مراجعات متعدد به مراکزمختلف، خبری از ایشان به دست نیاورده و در نگرانی به سر می بردند، سرانجام مقامات امنیتی تایید کردند که ایشان نیز جزء دستگیر شدگان می باشند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری برگزاری روز جهانی کارگر را از ابتدایی ترین حقوق کارگران می داند که همه ساله در همه دنیا به اشکال مختلف برگزار می شود حال آنکه در کشور ما همه روزه اخبار احضار، دستگیری و سرکوب کارگران و فعالین کارگری به انحاء مختلف به گوش می رسد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دستگیری این دو عضو کمیته را محکوم و خواهان آزادی فوری آنها وهمه  کارگران،فعالین کارگری وزندانیان سیاسی دربند می باشد.

 

نا امنی محیط كار

 

یک کارگر بر اثر ریزش‌آوار در کرج جان خود را از دست داد.

این حادثه صبح روزجمعه در حسین‌آباد مهرشهر کرج اتفاق افتاد. متاسفانه بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

***

افزایش ١١٦ درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران

به گزارش١٨اردیبهشت فارس،هوشنگ علیزاده رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای سوادکوه با اشاره به آمار نگران کننده مرگ ناشی از حوادث کار، اظهار کرد: افزایش ١١٦ درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران که توسط مسئولان مرتبط اعلام شد، جای نگرانی و جست‌وجو دارد.

***

جان باختن ١٧٩٥کارگر در حوادث ناشی از كار درسال١٣٩١- افزایش ١٩ درصدی مرگ ناشی از حوادث كار در سال گذشته

اداره كل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشكی قانونی كشور، با ادامه روند رو به رشد مرگ های ناشی از حوادث كار در كشور، آمار تلفات حوادث ناشی از كار در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ١٩.١ درصد افزایش یافت. در سال گذشته یكهزار و ٧٩٥ نفر در حوادث ناشی از كار جان خود را از دست دادند كه این رقم در مقایسه با سال قبل از آن كه تعداد فوتی های حوادث كار یكهزار و ٥٠٧ نفر بود، ١٩.١ درصد بیشتر شده است. در حالی كه در سال ١٣٩٠ با بیشترین تعداد تلفات حوادث ناشی از كار (در مقایسه با ده سال قبل از آن) مواجه بودیم، اما در سال ١٣٩١ نیز با رشد ١٩.١ درصدی این آمار، روند افزایش مرگ های حوادث ناشی از كار افزایش یافت. بر اساس این گزارش از كل تلفات حوادث ناشی از كار در سال گذشته یكهزار و ٧٧٠ نفر مرد و ٢٥ نفر زن بودند. همچنین مطابق سال‌های گذشته سقط از بلندی با ٧٩٠  مورد و برخورد اجسام سخت با ٣٦٩ مورد در صدر دلایل مرگ حوادث ناشی از كار قرار داشتند. در سال گذشته استان های تهران با ٢٧١ فوتی، اصفهان با ١٤٣ فوتی و خراسان رضوی با ١٠٧ فوتی بیششترین آمار تلفات حوادث ناشی از كار را داشته اند. بر اساس آمارهای موجود شهریور سال گذشته با ١٧٧ فوتی و فروردین با ١٠٩ فوتی به ترتیب بیشترین و كمترین تلفات حوادث كار را در سال گذشته داشته اند. یادآور می شود در بهمن ماه سال گذشته آمار تلفات حوادث ناشی از كار با ١٣٣.٩ درصد بیشترین رشد را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن داشته و از ٥٩ مورد به ١٣٨ مورد رسیده است.

***

سقوط مرگبار کارگر میانسال به اعماق چاه

١٧ اردیبهشت: در خیابان مجاهدین اسلام، خیابان صادقی ،یک کارگرمیانسال كه برای لایروبی چاه آب منزل مسکونی در حال رفتن به داخل چاه بود به داخل چاه ٥٧ متری سقوط می کند و بدلیل گازگرفتگی جانش راازدست می دهد.

***

باز هم ریزش آواربازهم مرگ یک کارگرجوان

١٧ اردیبهشت: ریزش دیوار ساختمان گودبرداری شده در خیابان پاسداران، خیابان کوهستان یکم ، کارگر(٣٠ ساله بنام فیض-م) جوانی را زیر خاک و سنگ مدفون کرد.

***

مرگ سیمبان شوشتری بر اثر اتصال برق

١٧ اردیبهشت: سیمبان شرکت توزیع برق شوشتر در حال هرس درخت بوده است که دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد. این حادثه دلخراش به دلیل خیس بودن درخت هرس شده و افتادن آن روی سیم‌های برق فشار قوی اتفاق افتاده است.

***

له شدگی دست کارگر٥٥ساله

١٧ اردیبهشت: رباط کریم داخل کارگاهی دست چپ كارگر ٥٥ ساله ای بین دستگاه پرس قرار گرفت و از ناحیه آرنج به پایین دچار له شدگی گردید

حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده

 

تاخیر شش ماهه در پرداخت حقوق کارگران آبفای پارس آباد

١٧ اردیبهشت: کارگران یکی از شرکت های مرتبط با آب و فاضلاب روستایی پارس آباد که در بخش های بهره برداری بویژه به عنوان آبدار در روستاهای این شهرستان فعالیت می کنند، از شش ماه پیش تاکنون حقوقی دریافت نکرده اند.  بیش از ٤٥ نفر از كارگران اپراتور و آبداران اداره آب فاضلاب روستایی شهرستان پارس آباد از بی توجهی در پرداخت حق و حقوق خود ابراز نارضایتی كردند. این عده که عمدتا آبداران روستایی شهرستان پارس آّباد هستند، با ارسال نامه ای سرگشاده از فرماندار این شهرستان خواستار رسیدگی و پرداخت سریع حقوق خود شدند.  این كارگران اعلام کرده اند که از آذرماه سال ٩١ تاكنون حق و حقوق خود را دریافت نكرده اند و از پرداخت سبد حمایتی به انضمام عیدی، پاداش و مواردی مشابه بی نصیب مانده اند. این عده تاکید داشتند که با تاخیر در پرداخت حقوق مشکلات مالی و اقتصادی زیادی گریبان آنها و خانواده‌هایشان را گرفته است. یکی از این کارگران با اشاره به سختی کار و كمبود حقوق و مزایا گفت: با این وجود حقوق ناچیز کارگران که از قشر کم درآمد منطقه محسوب می شوند، طی این مدت پرداخت نشده و این افراد تحت فشار قرار دارند. وی با اشاره به وضعیت تورم ومشكلات اقتصادی موجود عدم دریافت حقوق طی این مدت را موجب تحمل مشکلات زیادی دانست و یادآور شد که انتظار داریم مسئولان آبفای روستایی استان و نیز سایر مسئولان استان و شهرستان به این مهم رسیدگی کنند. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل با تائید این مطلب عدم تامین اعتبارات را دلیل اصلی این مشکل برشمرد. اعتبارات این بخش باید از محل اعتبارات استانی تامین می شد که به دلیل عدم تامین کامل و ١٠٠ درصدی، پرداخت صورت وضعیت پیمانکار به تاخیر افتاده است. پیمانکار مربوطه نیز به این دلیل قادر به پرداخت حقوق کارگران که عمدتا آبداران روستایی هستند، نبوده و حقوق این کارگران با تاخیر مواجه شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با اشاره به پرداخت حقوق آذرماه کارگران آبفای روستایی پارس آباد، افزود: از اول بهمن تاکنون که چهار ماه را شامل می شود حقوق این افراد پرداخت نشده است.

***

عدم پرداخت حق بیمه كارگران صنایع چوب پونل

١٦ اردیبهشت: عدم پرداخت حق بیمه  حدود ٧٠ کارگر  کارخانه صنایع چوب پونل پاکدشت توسط کارفرما.

کارفرمای کارخانه صنایع چوب پونل به بهانه پرداخت حق بیمه، ماهانه مبالغی را از حقوق کارگران کسر می‌کرده اما پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و اداره تامین اجتماعی شهرستان نیز دفترچه درمانی کارگران این کارخانه را از پایان فروردین ماه سال ٩١ تمدید نکرده است. عدم تمدیددفترچه درمانی این کارگران  را برای دریافت خدمات درمانی در درمانگا‌ه ها و بیمارستان‌های تابعه با مشکل مواجه کرده است.

 

فعالان كارگری

 

وعده‌های تبلیغاتی از فشار‌های اجتماعی نمی‌كاهند

یك فعال مستقل كارگری، وعده‌ی برگزاری جلسه‌ی ویژه شورای عالی كار به منظور افزایش حق مسكن و حق خوار و بار كارگران را «قول تبلیغاتی» خواند كه بر خلاف تصور عاملانش، «فشارهای اجتماعی» را كاهش نمی‌دهد. «پروین محمدی» گفت: كارگران بار گرانی و تورم افسارگسیخته ی فعلی را بر دوش خود احساس می كنند و نمی توان با قول های تبلیغاتی از نارضایتی های اجتماعی كاست. پیش از این، «اسدالله عباسی» وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در هفته ی كارگر از تشكیل جلسه ویژه شورای عالی كار به منظور بررسی امكان افزایش حق مسكن و حق خوار و بار در «نیمه دوم اردیبهشت‌ ماه» خبر داده بود. محمدی با اشاره به «ژست كارگری» مسئولان فعلی وزارت كار افزود: امیدواریم وعده هایی كه به كارگران داده می شود تحقق پیدا كند تا منجر به افزایش بی اعتمادی‌ها نشود. نایب رئیس اتحادیه آزاد كارگران ایران تصریح كرد: حتی اگر حق مسکن و حق خوار و بار کارگران افزایش یابد درمانی بر دردهای معیشتی كارگران نخواهد بود. به گفته‌ی خانم محمدی، «حق مسكن ١٠ هزار تومانی، حق خوار و بار ٦٠٠ تومانی و حق اولادی كه تنها ١٠ درصد حقوق كارگران را شامل می شود مضحك است». این فعال مستقل كارگری در پایان تاكید كرد: كارگران به موجودیت مزد ٤٨٧ هزار تومانی و تمام بندهای الحاقی به آن معترض‌اند. منبع:ایلنا-١٩اردیبهشت

***

چرا ١٩ اردیبهشت ١٣٨٤ عوامل خانه كارگر و شوراهای اسلامی كار و عوامل نیروهای امنیتی با هماهنگی و شدت كامل به محل دفتر سندیكای كارگران شركت واحد حمله ور شدند؟

بعد از انقلابی كه در سال ٥٧ در كشور بوجود آمد وسهم بسزائی كه كارگران و سندیكاهای كارگری در سرنگونی حكومت سلطنتی داشتند، كارگران نقش وحضورو تاثیر گذاری خودشان را در مسائل اجتماعی و سیاسی نشان دادند و در واقع این قدرت تعیین كننده را به نمایش گذاشتند. و به همین دلیل تشكل های مستقل آزاد كارگری  مختلفی بعد از انقلاب در كارگاه ها و كارخانه در كشور شكل گرفت و از آنجا كه بیشتر این تشكل هاو فعالین  كارگری ازنظر حكومت از گروه های چپ محسوب می شدند و از نظر حاكمیت همخوانی با انقلاب اسلامی نداشتند، سركوب گسترده ای در دهه ٦٠با تشكل ها و سندیكا های كارگری صورت گرفت .بطوری كه فعالین كارگری یا به زندان رفتند و یا از كشور گریختند، و بستری از قبل آماده شد برای حضور تنها تشكل كارگری مورد حمایت حاكمیت بنام خانه كارگر، شوراهای اسلامی كاركه یكی از عوامل خانه كارگر  بودند،بهترین گزینه برای جامعه كارگری مورد تایید حكومت بودند، هم از منافع دولت و هم از منافع كار فرما حمایت می كردند  و در اصل بازوی مشورتی مدیریت یا كارفرما بودند. و در واقع هیچ اطلاعاتی در مورد حقوق كارگران و  قانون كار نداشتند و بهترین فرمانبردارهایی بودند كه می توانستند  از رشد و آگاهی كارگران نسبت به حقوقشان جلوگیری كنند.در اكثر كارخانه ها بجای نماینده واقعی كارگران منصوب شدند.  بطور نمونه در شركت واحد هم شوراهای اسلامی كار، خودش را جایگزین سندیكای شركت واحد كرد.با آشفتگی كه در دوران جنگ و فضای حاكم  بودهر اعتراضی با سركوب شدید و بنام ضد انقلاب برخورد می شد.به همین دلیل خانه كارگر و مجمو عه های دست ساز آنها شورای اسلامی كار به میدان آمدند و بدون هیچ نفس كشی شروع به چاپیدن كارگران و دست آورد های آنها كه با زحمات پیشكسوتان سندیكایی و فعالان كارگری در طی سالها بدست آمده بود كردند. از این رو شوراهای اسلامی كار  با همكاری پلیس امنیت و مدیریت شركت واحد در دهه ٧٠ در شركت واحد شكل گرفت و از همان ابتدا بدون برگزاری مجمع و بدون نظر كارگران ، كار خودشان را به عنوان نمایندگان كارگران و رانندگان در شركت واحد آغاز كردند و از آنجایی كه قبلا با وزارت كار و دیگر نهاد های امنیتی هماهنگ بودند . از نظر قانونی هم با مشكلی مواجه نشدند .برخورد كارگران آگاه با این نمایندگان خود خوانده هزینه ای چون زندان و اخراج در پی داشت ،به همین دلیل سالها حقوق رانندگان و كارگران شركت واحد با توجه به اینكه نزدیك به ١٧ هزار تن بودند پایمال می شد و از كمترین امكانات رفاهی و بهداشتی و معیشتی برخوردار بودند ، و هر زمان هم چند تن از رانندگان اعتراضی می كردند بلافاصله با همكاری شوراهای اسلامی كار و حراست شركت واحد و مدیریت از كار بیكار می شدند و هیچ حق و حقوقی هم به آنها تعلق نمی گرفت . به همین جهت اواخر سال ٨٤ كه با همكاری هیئت موسسین سندیكاها جلساتی در محل خبازان تهران واقع در میدان حسن آباد شكل گرفت در مدت زمان كوتاهی مرتب به تعداد رانندگان شركت واحد  كه در این جلسات  شركت می كردند افزوده  می شد و در همین جلسات رانندگان با اندك زمانی اطلاعات حقوقی كارگری ارزشمندی بدست آوردند كه دیگر چون سابق از كارفرما بیم نداشتند و با جسارت تمام در مقابل شوراهای شركت واحد ایستادگی كردند و خواهان بركناری این نمایندگان منصوب شده از طرف كارفرما بودند .رانندگان خواستار برگزاری انتخابات سندیكا در شركت واحد شدند و همین باعث شد كه عوامل امنیتی و شوراهای اسلامی كار و عوامل پایه گذار و بلند پایه خانه كارگر حتی خود آقای محجوب نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی به فكر چاره بیافتند و قبل از تشكیل سندیكا شركت واحد این سندیكا نو پا را در نطفه خفه كنند به همین دلیل و با توجه به اینكه شكل گیری سندیكای شركت واحد احتمال شكل گیری سندیكاهای كارگری دیگر را به ارمغان خواهد آورد ، خانه كارگر و شوراهای اسلامی كار و عوامل امنیتی و با همكاری مدیریت شركت واحد در روز روشن در حضور گسترده نیروهای پلیس كه نظارگر بودند با تعدادی عوامل چماقدار كه شعارهای مرگ بر منافق سر می دادند در ساعت ده صبح ١٩ اردیبهشت سال ٨٤ به محل خبازان واقع در حسن آباد دفتر سندیكای كارگران شركت واحد حمله ور شدند و بعد از شكستن و خرد كردن شیشه ها و زخمی كردن اعضای سندیكا و سرقت تمام اموال سندیكا براحتی سوار بر اتوبوسهای آماده شده از قبل شدند و به خیال از بین بردن و خفه كردن سندیكا به مناطق اعزامیشان راهی شدند و با پخش شرینی این سركوب را جشن گرفتند . غافل از اینكه  كارگران در همان زمان كوتاه به آگاهی لازم رسیده بودند و این بار حاضر شدند هزینه زندان و اخراج را با جان و دل بخرند. و دیگر شعارهای تكراری و بی محتوا ی چماقدارهاو عوامل گروه فشارتاثیری بروی كارگران آگاه نگذاشت . و افكار عمومی داخل و حتی در دنیا این عمل ضد كارگری را محكوم كردند . كارگران و رانندگان شركت واحد سالها به دنبال این فرصت بودند كه ماهییت این زالو صفتان را كه با از بین بردن  و نادیده گرفتن حقوق دیگران زندگی را سپری میكنند آشكار كنند كه این خود برگی برنده برای رانندگان سندیكایی، و برگی ننگین در پرونده عوامل خانه كارگر و شوراهای اسلامی كاراست كه تا تاریخ زنده باشد به ماندگار خواهد ماند و پاك نخواهد شد . این اقدام ضد كارگری نتیجه ای معكوس داد و باعث گردید كارگران و رانندگان بیشتری از سندیكا استقبال كنند، و در مورخ ١٣ خرداد ٨٤اولین مجمع كارگران سندیكایی در همان محل خبازان برگزار گردید . هر چند كه تا كنون این فشارها و اخراج های اعضای سندیكا ادامه دارد و در حال حاضر سه تن از اعضای راننده این سندیكا از كارشان  اخراج گردیده اند و چندین تن از اعضای هیئت مدیره و فعال هنوز بعد شش سال بیكاری  با توجه به بازگشت بكاربه حق و حقوقشان نرسیده اند ، اما اتحاد و همبستگی رانندگان و كارگران شركت واحد منسجم تر شده و هرگز همكاران خود را تنها نگذاشته و هموراه یاریشان می دهند ،.با سپاس و درود بر تمام كارگران و رانندگانی كه تا به امروز بخاطر تشكیل این سندیكا صدمات و هزینه های زیادی پرداخته اند و هنوز همچون كوهی استوار در راه حقوق كارگران تلاش و ایستادگی می كنند . با درود به همه عزیزانی كه در این سالها سندیكای شركت واحد و اعضایش را یاری رسانده و یاری می كنند . ما همچنان تا بر پایی ایجاد تشكیل سندیكاهاو تشكل های مستقل كارگری به مبارزه خود ادامه خواهیم داد به امید پیروزی و آزادی همه كارگران.  با آرزوی آزادی رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیكای زندانی شركت واحد و دیگر فعالان كارگری در بند. داوود رضوی از فعالان سندیكایی داخل كشور-١٩/٢/٩٢

***

گفتگوبا وحیدفریدونی ومجیدسعیدی درباره صدور حکم اخراجشان از کار

دو عضو سندیکای کارگری شرکت اتوبوسرانی تهران از صدور حکم اخراج از کار خود خبر می‌دهند؛ گفت‌وگوی آرمان را با وحید فریدونی و مجید سعیدی درباره چالش‌های مواجهه با صدور این احکام در ادامه می‌خوانید: با توجه به صدور حکمی که برای شما صورت گرفته آیا امیدواری برای برگشت آن دارید؟ فریدونی: اگر از لحاظ قانونی با ما برخورد شود ما مطمئن هستیم که می‌توانیم به سر کار خود برگردیم. یعنی اگر با عدالت رفتار شود و همه چیز براساس قانون باشد ما اسناد و مدارک کافی برای بازگشت داریم. هیات حل اختلاف به طور قانونی ٩ نفر عضو دارد که با ٧ نفر می‌تواند تشکیل جلسه بدهد. در روزی که جلسه رسیدگی به پرونده من بود همزمان سه پرونده دیگر بررسی شد که همه ما به فاصله ١٠دقیقه در آن جلسه وارد اتاق شدیم و اعضای آنها هم ثابت بودند. در رای‌هایی که برای سه پرونده به امضا رسیده حدود ١٤ تا ١٥ فرد مختلف امضا کرده‌اند که هیچ کدام را در آن جلسه ندیدیم. یعنی امضایی که برای پرونده من از طرف نماینده کارگر شده سه شخص متفاوت با کسی است که پیش از من وارد جلسه شد و همین‌طور پرونده بعد از من. سعیدی: ایرادی که به این پرونده می‌توانیم بگیریم و پیش از شروع جلسه هم می‌توانیم آن‌را عنوان کنیم این است که ما درخواست کرده بودیم رای آن فی‌المجلس صادر شود یعنی پس از تشکیل جلسه هیات برای ایشان تصمیم بگیرد و اعضای هیات آن‌را امضا کنند. این درخواست را به این دلیل داشتیم که پیش از این برابر مقررات اتفاق افتاده، هیات در روز جلسه تصمیم نگرفته است و یک یا دو ماه بعد رای انشا شده و اعضای هیات حل اختلاف درحالی‌که از پرونده چیزی در ذهن شان نبود رای را امضا کردند. برای همین امر از دادگاه خواستیم که رای فی المجلس صادر شود. اما متاسفانه رایی که صادر شده و امضایی که برای ایشان شده است نیمی از آنها همان افرادی نیستند که در جلسه حضور داشتند. نماینده اداره کار حق یک رای دارد و مشخص نیست که چرا ایشان نمی‌گذارند که اعضا در لحظه رای را امضا کنند و یک ماه بعد امضاها گرفته می‌شود. نماینده دادگستری که امضایش پای رای هست ظاهرا آن روز در جلسه رسیدگی حضور نداشته است. به جز این موارد چه ایرادات دیگری در روند رسیدگی به پرونده با آن مواجه شدید؟ فریدونی: مساله دیگر این است که ما وقتی از وزارتخانه و اداره کار اقدام می‌کنیم استعلام می‌کنیم؛ متوجه می‌شویم کسی که عضو علی‌البدل شوراست و تا زمانی که اعضای اصلی شورای اسلامی کار هستند را ندارد وارد این پرونده شده است. این درحالی است که حتی در صورتی‌که اگر شورای اصلی نباشد اعضای علی‌البدل اول، دوم و همینطور تا آخر می‌توانند حاضر شوند. این آقایان بدون اینکه کسی از شورا استعفا داده باشد نفر سوم اعضای علی‌البدل را در کمیته شورای انضباط کار و شورای اسلامی کار می‌آورند و ایشان حکم اخراج بنده را امضا می‌کند. ما حتی نامه‌هایی را پیدا کردیم که نشان می‌دهد شرکت واحد به اداره کار استان به تاریخ‌های مختلف نامه نوشته و ادعا کرده‌اند برخی اعضا استعفا داده‌اند درحالی‌که در نامه‌هایی که به تاریخ‌های بعد از این وجود دارد امضاهایی از همین آقایان مستعفی هست که نشان می‌دهد آنها در تاریخ مورد نظر استعفا نداده و بر کار خود باقی بودند. این نشان می‌دهد که برخی اعضا هم راضی به اخراج نیستند؟ سعیدی: این نشان می‌دهد که اعضای شورا راضی به اخراج ایشان نبودند. آقایان بین اعضای علی‌البدل کسی را پیدا کرده‌اند که حکم اخراج ایشان را بپذیرد. اعضای نمایندگان کارگرکمیته انضباط کار برابر استعلام از اداره کاردو نفر بودند که به طور قانونی می‌توانستند رای به اخراج بدهند که یکی از آنها آقای حبیب ا… متین بوده است. چون آقای متین راضی به اخراج نبوده و آنها از ایشان دعوت نکردند برای حضور در جلسه و به همین دلیل از عضو سوم علی‌البدل شورای اسلامی کار خواسته‌اند که به جای ایشان رای اخراج را امضا کند. در ادامه ما شکایت‌هایمان را شروع کردیم مبنی بر وجود صورت جلسات صوری که اعضای اصلی از شورای اسلامی کار رفته‌اند و به این دلیل از اعضای علی‌البدل استفاده شده است. در همین حال آنها از عضو علی‌البدل سوم شورای اسلامی کار برای امضای رای کمیته انضباط کاراستفاده کرده‌اند درحالی‌که برابر قانون ابتدا باید عضو علی‌البدل اول و دوم وارد شورا شوند و در غیر این صورت و درصورت استعفای اعضای علی‌البدل اول و دوم عضو سوم می‌تواند حضور داشته باشد. با این‌کار اداره کار استان زیر سوال است و آقایان لذا برای توجیه‌نامه‌ای به اداره کار استان به تاریخ چند ماه قبل از این جلسه حذف آماده کرده که نفر دوم عضو علی‌البدل از کار استعفا داده و این درحالی است که در همه نامه‌های بعدی پس از این نامه ایشان امضا وجود دارد. در نامه‌های پیش از این اثری از استعفای ایشان نیست.مهم‌تر ازآن نامه استعفای آقای متین است که شرکت واحد به اداره کار استان داده است و نشان نمی‌دهد ایشان از کار استعفا داده بلکه نامه به این قرار است که «ایشان درخواست کرده است در شغل خود (پشت فرمان) خدمت کند» درواقع این نماینده استعفا نداده است. این اصل عین قانون است که عضو می‌تواند هم در محل کارش مشغول به کار باشد و هم عضو شورا باشد و درباره پرونده‌ها اعلام نظر کند. فریدونی: الان انتقاد ما به شورای حل اختلاف و هیات تشخیص است که باید قانونی عمل کند. سوال ما این است که چرا وزارت کار باید چنین خارج از قانون عمل کند؟ اگر قانون چیزی را فصل‌الخطاب قرار داده و قانونگذار آن را مصوب کرده ما باید همه تابع آن باشیم. قانون فعلی می‌گوید که نفر سوم عضو شورای علی‌البدل حق ورود به شورا را تا زمانی‌که اعضای اصلی و اعضای اول و دوم علی‌البدل هستند ندارد، به چه دلیل رئیس هیات حل اختلاف این قانون را دور می‌زند؟ به چه دلیل رایی که بنا به درخواست ما باید فی المجلس صادر شود این رای را صادر نمی‌کند؟ مشکلاتتان را در کجا پیگیری می‌کنید؟ ما می‌خواهیم این مساله را در دیوان عدالت اداری پیگیری کنیم. در آنجا دیگر پرونده براساس مدارک رسیده بررسی می‌شود. اما برای ما هنوز این موضوع جای سوال است که اداره کار استان چه چیزی را دارد از دست می‌دهد یا چه چیزی را می‌خواهد به دست بیاورد که مقاومت می‌کند؟ این شیوه فقط در برابر شماست؟ سعیدی: شرکت واحد به دلیل اینکه در حال خصوصی‌سازی است نیاز به این دارد که به مرور کارگران را بازخرید کند و درحال حاضر هم این کار را با استفاده از نقطه ضعف افراد انجام می‌دهد. الان ما ١١ هزار نیرو هستیم که حداقل ٤ هزار نفر باید تعدیل شوند. شرکت واحد به دنبال این است که کارگران را تعدیل کند و اداره کار استان را با این توجیهات تحت تاثیر داده که مثلا اگر این کارگران معترض نباشند روند تعدیل نیرو در شرکت واحد متوقف خواهد شد و کارگران در شغل خود باقی می‌مانند. امروز دلایل و مدارک نشان می‌دهد که ما باید بازگشت به کار شویم اما رئیس اداره اداره کار استان و شمالغرب تهران می‌گویند تشخیص می‌دهم که اگر شما نباشید این کارگاه بهتر اداره می‌شود. این سیاست اداره کار استان تهران باعث شده است که کارگران منفعل را از کارگاهها حذف کنند. سیاست اداره کار استان معتقد است اگر کارگران معترض نباشند پایداری کار بیشتر می‌شود درحالی که اینگونه نیست. متاسفانه اداره کار با توجه به اینکه نفوذ زیادی دارد می‌تواند لابی گری هم بکند که یا بازگشت به کار یا اخراج صادر شود. مثلا در پرونده بنده سه نماینده کارگری هیات حل اختلاف رای بازگشت به کارم را امضا کرده‌اند ولی ما به‌صورت اتفاقی متوجه شدیم که به نمایندگان فشار می‌آورند و اقداماتی انجام می‌دهند که برای رای اخراج صادر شود ودر نهایت رای اخراج داده شده است.

گزارش

تعداد زیادی افغانها توسط نیروهای سرحدی ایران کشته و مجروح شد

به گزارش٢١اردیبهشت آژانس خبری پژواک (پژواک، ٢١ ثور ٩٢)،تعداد زیادی از افغان هایی که میخواستند به هدف کار وارد ایران شوند، از سوی نیروهای سرحدی آنکشور هدف قرار گرفته، که از اثر آن تعداد زیادی کشته و مجروح شده و از جمع ٣٥٠ نفر، حدود ١٥٠ تن مفقود گردیده است. صمدیار ولسوال جوین فراه، به آژانس خبری پژواک گفت که قبل از ظهر روز گذشته، یک گروه حدود ٣٠٠ نفری افغان ها، مورد حمله مسلحانۀ نیروهای سرحدی ایران قرار گرفتند، که به هدف کارگری وارد خاک ایران شده بودند. به گفتۀ منبع، آنها بدون پاسپورت و ویزه، به هدف کار به سوی ایران حرکت کرده بودند. وی افزود که باشندگان مناطق مختلف کشور شامل این گروه هستند و با داخل شدن از منطقه تشمیکیه در  جوین به خاک ایران، مورد حمله قرار گرفته اند. وی گفت که درنتیجۀ حمله، افغان های زیادی کشته و مجروح گردیده؛ اما تعداد دقیق آنها تاکنون معلوم نیست. عبدالرحمن ژوندی سخنگوی والی فراه، آمار دقیق تلفات را مشخص نکرده گفت که از جمع این گروه ٣٠٠ نفری، ٢٠٠ تن آنها دوباره به کشور خود بازگشته اند. داکترعبدالحکیم رسولی آمر شفاخانه مرکزی فراه می گوید که تاکنون از جمع آنها ده زخمی به شفاخانه آورده شده و وضعیت صحی آنها قابل اطمینان است. خدایداد باشنده ولسوالی شیندند هرات که برادر و خُسُر وی در حمله جراحت برداشته و در این شفاخانه بسترهستند، گفت که برادر و خسر وی، دیروز در گروه ٣٥٠ نفری، از منطقه خاکریز جوین وارد خاک ایران شدند. وی افزود که نیروهای سرحدی ایران، در این منطقه بر افغان ها گلوله باری کرده و تعداد زیادی از آنها کشته و مجروح گردیده است . وی گفت که از این گروه، ١٥٠ تن که شامل ٥٠ زخمی هستند، دوباره به افغانستان برگشت نموده و متباقی تاکنون (ساعت ٨ صبح) مفقود اند. عبداللطیف ١٧ ساله نیز یکی از مجروحین این حادثه است که اکنون در شفاخانه فراه بستر است. وی گفته های خدایداد را تایید کرد و گفت که کاکای وی نیز در بین افراد مفقود شده قرار دارد. موصوف نیز از تلفات دقیق ناشی از این حمله، معلومات نداشت.

 

اخبار بین المللی

 

پرتغال – اعلام سیاست‌های جدید ریاضت اقتصادی

نخست‎وزیر پرتغال اعلام کرده است که دولت این کشور قصد دارد به عنوان بخشی از سیاست‎های جدید کاهش هزینه‎ها، حدود ٣٠ هزار کارمند بخش عمومی را اخراج کند. به دنبال رد لایحه بودجه دو سال آینده پرتغال توسط شورای قانون اساسی این کشور، دولت از تصمیم خود برای افزایش سن بازنشستگی از ٦٥ به ٦٦ سال و افزایش ساعت کار کارمندان دولت از ٣٥ به ٤٠ ساعت در هفته خبر داد. یک فروشنده میوه در لیسبون در این باره می گوید: “دولت سن بازنشستگی را بالا می برد و وقتی به سن بازنشستگی رسیدیم هیچ حقوقی به ما نمی دهد. ما اکنون بخشی از حقوقمان را بابت بازنشستگی به تامین اجتماعی می پردازیم. اما اگر اختیار آن با من بود هیچ پولی به تامین اجتماعی پرداخت نمی کردم چون می دانم که از هم اکنون تا دهها سال دیگر هیچ حقوق بازنشستگی به هیچ کسی پرداخت نخواهد شد.” یک فروشنده ماهی ضمن مخالفت با تصمیم جدید دولت می گوید: “دولت باید سراغ کسانی برود که در گذشته دزدی کرده اند، زیرا دولت می داند که آنها چه کسانی هستند. آنهایی که دزدی کرده اند همین جا هستند. اما این تدابیر برای آنها نیست. این تدابیر برای طبقه متوسط و دیگر طبقات جامعه است.” اما دولت پرتغال معتقد است که این اقدام باعث خواهد شد تا سال ٢٠١٥ حدود پنج میلیارد یورو صرفه جویی شود. نخست وزیر پرتغال می گوید: “اگر ما نتوانیم این هدف را محقق سازیم، ممکن است مجبور به خروج از یورو شویم و این اقدام طبعات فاجعه باری برای همه خواهد داشت.” ناظران معتقدند که این تصمیم دولت اعتراضات گسترده مردمی را به همراه خواهد داشت. طرح نجات ٧٨ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا و صندوق ین المللی پول برای پرتغال که با تدابیر ریاضت اقتصادی همراه بوده، تاکنون اعتراضات گسترده ای را در این کشور بر انگیخته است. کنفدراسیون کار پرتغال اعلام کرده است که اتحادیه‌های این کشور با هر گونه کاهش هزینه‌ها که بر دستمزد ها، حقوق بازنشستگی و یا مشاغل بخش عمومی‌تاثیر داشته باشد، مخالفت خواهند کرد.

 

بنگلادش – افزایش آمار قربانیان فرو ریختن ساختمان به بیش از ٨٠٠ نفر

ارتش بنگلادش اذعان کرد رقم دقیق کارگران کشته شده که در تولیدیهای پوشاک داکا کار می کردند به ٨٠٤ نفر رسیده است. در این حادثه ساختمانی که در آن ٨ تولیدی بزرگ قرار داشت بدلیل عدم رعاین موازین ساخت و ساز قانونی بر سر کارگران این تولیدیها فروریخت. بیش از ٢٥٠٠ کارگر این تولیدیها نیز در این حادثه زخمی شدند. یکی از مسئولان امداد رسانی می گوید: “از میان اجسادی که در چند دقیقه گذشته پیدا کردیم، سه نفر از آنها تلفنهای همراه و کارتهای شناسایی خود را در دست داشتند.” همزمان معمار این ساختمان اعلام کرده که این بنا برای یک ساختمان ٦ طبقه و نه ٩ طبقه و همچنین استفاده تجاری و اداری و نه کارگاههای نساجی پایه ریزی شده بود. به گفته مسئولان دولتی، مالک این ساختمان پس از دریافت مجوز از مقامات شهری، سه طبقه دیگر نیز به این ساختمان افزوده بود. هنگام فرو ریختن این ساختمان در حدود دو هفته پیش، بیش از سه هزار کارگر در آن حضور داشتند. با گذشت زمان شناسایی اجساد سخت تر شده و خانواده های قربانیانی که هنوز اجساد آنها یافت نشده بیش از پیش امید خود را از دست داده اند.

 

هنگ کنگ – پایان اعتصاب و موفقیت نسبی‌کارگران

به گزارش بی‌بی‌سی‌٤٥٠ کارگر یکی‌از بزرگترین بنادر دنیا پس از ٤٠ روز به اعتصاب خود خاتمه دادند. این کارگران که با خواست افزایش ٢٠ درصد دستمزد دست از کار کشیده بودند، موفق شدند حدود ١٠ درصد اضافه دستمزد را به کارفرمایان تحمیل بکنند. رهبر اتحادیه کارگری این بندر می‌گوید، این برای ما یک موفقیت بشمار میاید چون اضافه دستمزد شامل همه کارگران شاغل در بندر میشود و نه فقط کارگران اعتصاب کننده. هنک کنگ سومین بندر بزرگ جهان بعد از شانگهای و سنگاپور بشمار می‌‌آید. بر اساس این گزارش این اعتصاب باعث تأخیر در حمل و نقل ٨٠ تا ٩٠ هزار کانتینر در مدت زمان اعتصاب شده است.

 

آفریقای جنوبی – افزایش نرخ بیکاری در سه ماه اول سال جاری

به گزارش اداره آمار آفریقای جنوبی که روز دوشنبه ٦ مه‌(١٦ اردیبهشت) منتشر شد، نرخ بیکاری در سه ماه اول سال ٢٠١٣ میلادی به رقم ٢٥.٢ درصد افزایش پیدا کرده است. نرخ بیکاری در سه ماه آخر سال گذشته رقم ٢٤.٩ درصد را نشان میدهد. به این ترتیب هم اکنون حدود ٤.٦ میلیون نفر از نیروی کار این کشور، بیکار هستند. جمعیت کلّ این کشور حدود ٥٠ میلیون نفر تخمین زده میشود. بر اساس گزارش اداره آمار از آغاز بحران اقتصادی در سال ٢٠٠٨ میلادی، بیش از یک میلیون نفر در این کشور کار خود را از دست داده اند.

 

هلند – اعتراض دانشجویان هلندی به رئیس صندوق بین‌المللی پول

به گزارش یورو نیوزروز سه شنبه ٧ مه‌(١٧ اردیبهشت) دانشجویان معترض در دانشگاهی در آمستردام، برای مدتی صحبتهای کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول را متوقف کردند. خانم لاگارد در حال صحبت درباره بحران بدهیها در اروپا بود که ناگهان برخی دانشجویان در انتقاد از سیاستهای صندوق بین المللی پول دست به اعتراض زدند. یکی از آنها اظهارات قبلی او را که گفته بود “یونانیها خود باید با پرداخت مالیات به خودشان کمک کنند” را به تمسخر گرفت. بر اساس همین گزارش به دنبال بلند شدن صدای اعتراض، محافظان خانم لاگارد مبادرت به اخراج برخی از دانشجویان معترض کردند.

 

فرانسه – تصمیم بانک سوسیت ژنرال به اخراج حدود ١٠٠٠ کارمند

به گزارش خبرگزاریها روز سه شنبه ٧ مه‌(١٧ اردیبهشت) این بانک که سومین بانک بزرگ فرانسه بشمار میاید اعلام کرد که در نظر دارد به منظور افزایش سود دهی‌بانک تا ١٠٠٠ تن‌از کارمندانش را اخراج بکند. مسئولین این بانک می‌گویند که سود سه ماه اول بانک ٥٠ درصد کمتر از سه ماه اول سال قبل بوده است. بدنبال اعلام این خبر، سرمایه گذران این بانک از این اقدام استقبال کردند و قیمت سهام بانک در همان روز ٥ درصد افزایش پیدا کرد. این بانک حدود ١٥٤ هزار کارمند دارد که ٦٠ هزار نفر در فرانسه و بقیه در شعبه‌های مختلف بانک در سراسر دنیا مشغول بکار هستند.

 

اسپانیا – تظاهرات دانشجویان بر علیه طرح جدید ریاضتی دولت

هزاران دانشجو و استاد، روز پنجشنبه ٩ مه‌ (١٩ اردیبهشت) در شهر بارسلون، در اعتراض به طرح جدید آموزشی که در چارچوب سیاستهای ریاضت اقتصادی انجام می شود، دست به تظاهرات زدند. ولنسیا، سومین شهر بزرگ این کشور و اندولس نیز صحنه تظاهرات دانشجویانی بودند که به خصوصی سازی و تضعیف سیستم آموزش همگانی معترضند.  بیشتر کلاسها در مادرید، پایتخت، تعطیل شدند و معترضان، ورودی بسیاری ازمدارس و دانشگاه ها را سد کردند.  طرح پیشنهادی دولت، شامل افزایش شهریه دانشگاه ها و آزمون اجباری برای ورود به دانشگاه است و قرار است روز جمعه ١٠ مه‌ به تصویب برسد. طبق این اصلاحات همچنین مسئولیت مدیریت آموزش از هفده ناحیه اسپانیا سلب شده و در مادرید متمرکز خواهد شد.  آموزش و بهداشت دو بخشی هستند که در راستای اتخاذ سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت متحمل کاهش بودجه شده اند. استادن، دانشجویان و مدیران آموزشی در اعتراض به این طرح و دفاع از آموزش عمومی، روز جمعه ١٠ مه‌ اعتصاب عمومی را سازمان داده اند.