آزاد محمدیانی، سخنگوی جبهه متحد کُرد بازداشت شد
آزاد محمدیانی، دکترای علوم سیاسی و سخنگوی جبهه متحد کُرد، توسط مأموران اطلاعات سپاه در محل کار خود در شهرستان بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یک شنبه ۳ آذر ۱۳۹۸، آزاد محمدیانی، سخنگوی جبهه متحد کُرد، توسط مأموران اطلاعات سپاه ارومیه در محل کار خود در شهرستان بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
بر اساس این گزارش و به نقل از منابع آگاه، مأموران امنیتی دکتر محمدیانی را ساعت چهار بعدازظهر روز یکشنبه در محل کار خود در شهرستان بوکان بازداشت و سپس با ورود و ضمن بازرسی منزل وی برخی از لوازم شخصی این شهروند را از قبیل لپ تاپ، فلاش، کتب و مقادیر قابلتوجهی از دستنوشته و مقالات تحلیلی و یادداشتهای روزانه ایشان را نیز ضبط کردند.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و محل نگهداری آقای محمدیان اطلاعات دقیقی در دست نیست.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
بهبهان؛ کشته و زخمی شدن دهها شهروند و گزارشی از اعتراضات سراسری در این شهر
اعتراضات به افزایش سه برابری نرخ بنزین همانند دیگر شهرهای کشور در بهبهان از روز جمعه ۲۴ آبانماه آغاز شد و در روزهای بعد شدت گرفت.
گفته میشود طی اعتراضات این شهر ۱۵ نفر جان خود را از دست دادهاند و دهها نفر زخمی و شمار زیادی بازداشت شدهاند.
یکی از شهروندان بهبهان به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی میگوید: «خاکسپاری ۱۲ نفر از کشتهشدهها روز سهشنبه ۲۸ آبان برگزار شدهاست و خانوادههای آنها در سوگ از دست دادن عزیزان خود هستند.»
در بهبهان ابتدا ورودیهای شهر توسط شهروندان مسدود شد و در شهر نیز به گونهای مسالمتآمیز مردم خیابان اصلی را با نشستن در مسیر بستند.
این شهروند اهل بهبهان که مایل نیست نام او افشا شود به کمپین میگوید: «در این منطقه اولین اعتراضها با مسدود کردن جاده اهواز-امیدیه اتفاق افتاد، اما در خصوص بهبهان، این شهر یک خیابان اصلی دارد که از میدان بانک ملی شروع میشود تا میدان جوانمردی که منطقه اصلی این شهر است ادامه دارد. مردم روز جمعه ۲۴ آبانماه به صورت مسالمتآمیز روی زمین در این مسیر نشسته بودند و اعتراض خود را نشان میدادند که نیروهای امنیتی و انتظامی با خشونت با آنها برخورد کرده و به این تجمع مسالمتآمیز حمله میکند.»
این منبع اضافه میکند: «برخی از مردم فقط نشسته یا ایستاده شعار میدادند شعارهایی از قبیل “نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران”. اما موضوع مهم این است که شروع کننده خشونت در بهبهان نیروهای امنیتی بودهاند. مردم بهبهان مردمی بسیار آرام، محترم و محتاط هستند. اما از همان لحظه که پلیس به مردم یورش برد، اوضاع تغییر کرد و فضا متشنج شد.»
“وقتی وضعیت به این شکل شد، شدت اعتراضها اطراف میدانهای بانک ملی، جوانمردی و عدالت افزایش یافت.”
نیروهای امنیتی چند روز اول عملا امکان مقابله و سرکوب نداشتند، به همین دلیل از روز دوشنبه ۲۷ آبان نیروهای کمکی زیادی از خرمآباد وارد شهر شد.
در روز سهشنبه ۲۸ آبان خاکسپاری ۱۲ نفر از کشته شدهها در بهبهان برگزار شد. از خانوادهها تعهد و ضمانت گرفتهاند که مراسم سوگواری را در سکوت برگزار کنند و با رسانهها مصاحبه نکنند.
“در میان کشتهشدهها نوجوان ۱۲ ساله هم دیده میشود و بیشتر آنها جوان هستند.”
“تکتیر اندازها از ساختمان چند طبقه مقابل میدان بانک ملی که اداره دارایی سابق است به مردم شلیک میکردند.”
بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/39593.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
اعتصاب غذای دوباره همایون زارعان پناهجوی ایرانی در افغانستان-در صورت امکان حمایت کنید
همایون زارعان پناهنده ۳۵ ساله ایرانی است که در افغانستان به دلیل عدم توجه مقامات سازمان ملل به وضعیتش برای بار دوم دست به اعتصاب غذا زده و در شرایط جسمانی نامناسبی به سر میبرد.
آقای زارعان دومین اعتصاب غذای خود را از روز پنجشنبه ۳۰ آبانماه آغاز کرده و گفتهاست که تا رسیدگی به خواستههایش این اعتصاب را ادامه خواهد داد.
او اکنون در کمپی در شهر کابل بهسر میبرد و به دلیل صدمات ناشی از اعتصاب غذا وضعیت نامناسبی دارد.
آقای زارعان میگوید که طی این چند روز در اعتصاب غذا هیچ مقام مسئولی از مقامات افغانستان یا سازمان ملل متحد به خواسته و حرفهای او اعتنایی نکردهاند.
وی پیش از این از ششم آبانماه دست به اعتصاب غذای خشک زدهبود و پس از ۶ روز با وعده مسئولان مبنی بر رسیدگی به وضعیتش اعتصاب غذایش را شکست، اما پس از چند روز هیچ کدام از مقامات برای او کاری صورت ندادند.
همایون زارعان که شش سال از آمدن او به افغانستان میگذرد، روز دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸، به کمپین میگوید: «تنها خواسته من این است که مرا به نقطه امنی منتقل کنند، اینجا امکان اینکه امنیت مرا تامین کنند ندارند.»
به گفته آقای زارعان سند پناهندگی و اوراقی که کمیساریا به وی دادهاست، در نهادهای افغانستان رسمیتی ندارد و برای اعتباردهی به آن کمیساریا هیچ تلاشی نکرده است.
این شهروند ایرانی اضافه میکند: «در طول این سالها برای گرفتن خانه به همین دلیل به مشکل برخوردم و هیچ ادارهای آن سند را قبول ندارد و این وظیفه دولت و سازمان ملل است به این سند اعتبار بدهد.»
وی همچنین میگوید: «من پیشتر سه شبانه روز در مقابل دفتر سازمان ملل تحصن کردم و حتی شبها همانجا میخوابیدم و پس از اینکه قضیه من رسانهای شد، به من گفتند ما مشکل تو را حل میکنیم، فقط به ما کمی زمان بدهید. اما فردای روز توافق من با آنها، یکی از مسئولان امنیتی به پلیس تلفن کرده که بیایید و این فرد را بازداشت کنید، اما وقتی نیروهای پلیس آمدند برای آنها شرح دادم که چه مشکلی دارم و رفتند. مجدد با نیروهای امنیتی تماس گرفتند و باز من برای آنها شرح دادم که من یک انسانم و نه تروریست و آشوبگر و دزد. فقط مانند انسان با هم حرف بزنیم. به همین دلیل آنها هم با من کاری نداشتند.»
همایون زارعان در ادامه به کمپین گفتهاست: «در نهایت به من گفتند که باید به کمپ مهاجران منتقل شوی، اما همزمان اعلام میکنند که این آدم مشکل روانی دارد و باید به بیمارستان روانی منتقل شود. این موضوع برایم بسیار جالب بود که منی که درخواست انسانی داشتهام را روانی جلوه دادند.»
نزدیک به دو ماه از اقامت آقای زارعان در کمپ مهاجران میگذرد. مکانی که اصلا برای زندگی مناسب نیست: «دفعه اول وقتی اعتصاب غذا کردم، پس از ۶ روز چند نفر از هیئتی از طرف اداره امور ریاست جمهوری و کمیسیون شکایات ریاست جمهوری آمدند به من سر زدند و گفتند ما به درخواستهای شما رسیدگی میکنیم و اعتصاب خود را پایان دهید. من هم قبول کردم و به اعتصاب غذایم پایان دادم. اما بعد از چند روز هیچ کاری برای من نکردند و فقط دفتر UNHCR گفتند که خانهای یافتهایم که به من دادهنشد.»
ادامه گزارش در آدرس زیر:
https://www.kampain.info/archive/39619.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد گونیلی برگزار شد
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد گونیلی به دلیل پیگیری پرونده قتل زهرا نوید پور، هفته گذشته برگزار شد. این فعال ترک (آذربایجانی) صبح روز چهارم بهمن ماه سال گذشته، توسط ماموران اطلاعات سپاه در ملکان بازداشتشده بود. آقای گونیلی پس از جلسه دادگاه با تأمین وثیقه ۸۵۰ میلیون تومانی بهصورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸، اولین جلسه دادگاه جهت رسیدگی به اتهامات محمد گونیلی فعال ترک (آذربایجانی) به دلیل پیگیری پرونده قتل خانم زهرا نوید پور در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی محمد احراری و نمایندهای از اطلاعات سپاه برگزارش شد.
بر اساس احضاریه که به این شهروند ابلاغشده بود، آقای گونیلی برای ساعت ۹ صبح روز ۲۵ آبان ماه ۹۸ برای رسیدگی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی و جاسوسی به نفع کشورهای متخاصم” به شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز فراخوانده شده بود.
کوهپایه زاده، وکیل مدافع آقای گونیلی در رابطه با روند برگزاری جلسه دادگاه به کمپین می گوید: «جلسه رسیدگی به پرونده محمد گونیلی با قرائت کیفرخواست آغاز شد؛ طبق این کیفرخواست صادره از دادسرا، از قاضی دادگاه خواسته شده بود که متهم را به اقدام علیه امنیت ملی از طریق “فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع گروه های معاند نظام و انتشار اکاذیب علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در فضای مجازی” به استناد ماده ۵۰۰ و ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی به وسیله در اختیار گذاشتن اطلاعات طبقه بندی شده به افراد فاقد صلاحیت با پوشش مامورین دولتی” به استاد ماده ۵۰۵ قانون مجازات اسلامی، همچنین “جاسوسی به نفع دول مورد خصم و بر علیه جمهوری اسلامی ایران” به استاد ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی محکوم و تعیین مجازات نماید؛ که وکلای وی مراتب اعتراض خود را مبنی بر صدور قرار مجرمیت از سوی دادسرا، نحوه دادرسی و اینکه کیفرخواست ایشان بدون در نظر گرفتن اظهارات و اعترافات موکلشان تنظیم شده اعلام و درخواست واخواهی دوباره و تنظیم مجدد کیفرخواست وی را خواستار شدند.»
https://www.kampain.info/archive/39637.htm
@kampainhr
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی