اول مه و کارگران زندانی
رژیم اسلامی فعالین کارگری را زیر فشار و تهدید قرار میدهد، دستگیر و زندانی میکند تا جلوی سازمانیابی اعتراضات کارگری را بگیرد. تا کل کارگران و کل جامعه را به ارعاب بکشاند. فعالین و رهبران کارگری چه از زندان و چه در خارج زندان در اول مه امسال با ابراز وجود سیاسی خود، با پیامها یشان و با برگزاری مراسم در درون زندان نشان دادند که بر حق خود ، حق برگزاری اول مه، حق تجمع و حق اعتراض پافشاری دارند و با قطعنامه های پیشنهادی خود خواستهای کل جامعه را فریاد زدند.
برای نمونه زندانیان سیاسی محبوس در سالن ١٢ زندان رجایی شهر، روز جهانی کارگر را گرامیداشتند. این مراسم با مدیریت رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمان که به ٦ سال زندان محکوم شده است، برگزار شد. در این گرامیداشت تاریخچه ای از روز اول مه و نیز تاریخچه ای از مبارزات کارگران ایران از صد سال پیش تا کنون داده شد. زندانیان با هم سرود خواندند و شادی کردند و شاهرخ زمانی از رهبران کارگری شناخته شده در شهر تبریز و عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری با خواندن سرود انترناسیونال، سرود رهایی و همبستگی جهانی را در زندان سر داد. در آخر نیز با خواندن سرود دایه دایه وقت جنگه توسط رسول بداغی زندانیان به وجد آمده و با کف زدن های طولانی مراسم پایان یافت.
نمونه دیگر دیدار بهنام ابراهیم زاده از چهره های شناخته شده جنبش کارگری و عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل ها ی کارگری و فعال دفاع از حقوق کودک با كارگران شهرك صنعتی حسن آباد فشافویه است. روز ١١ اردیبهشت بهنام با در دست داشتن گل و شیرینی به دیدار كارگرانی رفت كه در این روز مشغول كار بودند. او با استقبال گرم همکارانش روبرو شد. بهنام در این دیدار در مورد دو موضوع دستمزدهای زیر خط فقر و اهمیت تشکل گفتگو کرد. كارگران نیز از وضعیت دستمزدهای پایین وبرخورد كارفرمایان و وضعیت بهداشت وفشارهای اقتصادی وتورم كار خود سخن گفتند.
بهنام بخاطر مبارزاتش و دفاع از حقوق کارگران و حقوق کودک ٥ سال حکم زندان دارد. بهنام بخاطر بیماری خطرناک تنها فرزندش نیما هم اکنون در مرخصی بسر میبرد و همواره خطر دستگیری بر روی سرش قرار دارد.
همچنین در روز یازده اردیبهشت به ابتکار محمد جراحی از رهبران شناخته شده در شهر تبریز و عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری در بند هشت کار درمانی زندان تبریز مراسمی به مناسبت روز جهانی کارگر بر پا شد. محمد جراحی با ٥ سال حکم در این بند در کنار زندانیانی که “تحت متادون درمانی ” هستند، زندانی است. این زندانیان در کارگاههای کفاشی و تریکوبافی کار میکنند و شرایط کاری و دستمزدی آنان در مقابسه با کارگاههای بیرون زندان بسیار وخیم است. در همین رابطه شاهرخ زمانی، هنگامیکه در این بند زندانی بود ، دست به اعتراض زد و بخاطر اعتراضش وی را به زندان یزد و سپ رجایی شهر تبعید کردند. محمد جراحی، در پیامی از زندان تبریز، روز جهانی کارگر را به کارگران و فعالان کارگری، به خصوص شاهرخ زمانی و رضا شهابی، تبریک گفت. محمد جراحی، که در زندان به سرطان تیروئید مبتلا شده، هم اکنون تحت پرتو درمانی قرار دارد. علیرغم تجویز پزشکان معالج، که طی دوره درمان، استراحت مطلق در منزل را تجویز کرده اند، مقامات زندان و دادگستری تبریز، از مرخصی استعلاجی محمد جراحی، جلوگیری کرده اند.
رضا شهابی یکی دیگر از رهبران کارگری و عضو هیات مدیره سندیکای واحد است. او در حالیکه دو هفته است به زندان بازگردانده شده است، به مناسبت روز جهانی کارگر از درون زندان قطعنامه ای پیشنهادی ارائه داد. خطوط اصلی این قطعنامه که بطور واقعی خواستهای کل کارگران و کل جامعه است عبارتند از” افزایش فوری دستمزدها، حق اعتصاب، اعتراض، تجمع و راهپیمایی، حق تشکل، لغو قراردادهای موقت و کوتاه شدن دست پیمانکاران، متوقف کردن اخراجها و بیکارسازیهای گسترده، لغو بازی مسخره سه جانبه گرایی، کار برای همه بیکاران حق بیمه برای کلیه کارگران بیکار، برابری حقوق زن و مرد و رفع هر گونه ستم بر زنان، لغومجازات اعدام، لغو کار کودکان ، پایان دادن به دستگیری کارگران و آزادی بدون قید شرط تمامی کارگران زندانی و بازگشت فوری آنان به سر کارشان، متوقف شدن خشونتها علیه کارگران مهاجر بویژه کارگران افغان، لغو احکام اعدام، شلاق، جریمه، حبس و عیره علیه فعالین کارگری، سیاسی و اجتماعی، و گنجاندن روز کارگر در تقویم کشوری به عنوان روز تعطیل رسمی “.
پدرام نصراللهی نیز از رهبران کارگری شناخته شده در شهر سنندج و از اعضای کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری است که از درون زندان مرکزی شهر سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر پیامی داد. در بخشی از پیام او آمده است:” کارگران! در چنین شرایط حساسی که نظام سرمایه داری خود بر لبه ی تیغ ِنابودی قرار گرفته است، لزوم یکپارچگی هرچه بیشتر کارگران بیش از هر زمان دیگری احساس می گردد. پس بهتر است در روز اول ماه مه روز همبستگی جهانی طبقه ی کارگر فرصت را غنیمت شمرده، و با همگامی و هم آواییِ با تمامی کارگران جهان، مارش همبستگی طبقاتی مان را رساتر از هر زمان دیگری طنین انداز شویم، و فریادهای ضد سرمایه را به گوش جهانیان برسانیم.
و بالاخره علی نجاتی، از رهبران کارگری سندیکای نیشکر هفت تپه ، کسی که بارها و بارها بخاطر مبارزاتش دستگیر و زندانی شده و همواره زیر فشار امنیتی رژیم اسلامی قرار داشته است، به مناسبت اول مه روز جهانی کارگر بیانیه ای منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است: “درر شرایطی به روزجهانی کارگرنزدیک می شویم که ما کارگران در ایران با مشکلات بسیاری ازجمله دستمزدهای پایین و زیر خط فقر وافزایش سرسام آورگرانی وتورم، وجود قراردادهای موقت و سفید امضا، نداشتن امنیت شغلی و ایمنی در محیط کار، تعطیلی مراکزصنعتی، نداشتن حق اعتصاب و ایجاد تشکل های مستقل کارگری و برگزاری آزادانه مراسم اول ماه مه ١١اردیبهشت محروم هستیم و همچنان کارگران و فعالین کارگری را به دلیل طرح این خواسته های به حق خود دستگیر محاکمه و زندانی می کنند.”
بدین ترتیب میتوان دید که ابراز وجود فعالین و رهبران کارگری یکی از نقطه قوت های اول مه امسال بود. این بیانیه ها در کنار مراسمهای روز جهانی کارگر، مارش با شکوه اول مه در سنندج و تجمع هماهنگ کنندگان طومار سی هزار امضا بر سر خواست افزایش دستمزد و بیانیه کارگران صدرا در بوشهر و مراسم های مختلف دیگر در این روز در شهرهای مختلف و در محیط های کارگری نشان از یک روز گسترده اعتراضی در اول مه امسال را دارد. کارگران امسال نیز با قطعنامه هایشان و با شعارهایشان علیه فقر و فلاکت قد علم کرده و کل توحش سرمایه داری حاکم را به چالش کشیدند.
بیانیه ها و قطعنامه های کارگران زندان و رهبران کارگری به روشنی نشانگر اینست که چرا رژیم اسلامی از این کارگران وحشت دارد. چرا آنها را در بند نگاه میدارد و بطور سیستماتیک زیر فشار و تهدید دائمی خود قرار میدهد.
در برابر فشار به رهبران و فعالین کارگری متحدانه بایستیم. صدای کارگران زندانی صدای اعتراض همه کارگران و کل جامعه است. این صدا را جهانی کنیم. خواهان آزادی فوری کارگران زندانی و متوقف شدن تهدید و فشار بر روزی فعالین و رهبران کارگری و فعالین سیاسی در تمام عرصه های اعتراضی در جامعه شویم. همه کارگران زندانی و همه زندانیان سیاسی باید فورا از زندان آزاد شوند.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
شهلا دانشفر
٣ مه ٢٠١٣