کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- دو گزارش از زندانهای رژیم

اعلام اعتصاب غذای دسته جمعی دراویش گنابادی در زندان‎


در پی اعلام امتناع از خوردن غذای نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی پس از ترخیص از بیمارستان مهر، شمار زیادی از دراویش گنابادی در زندان‌های ایران دست به اعتصاب غذا زدند.

آمار منتشر شده، از منابع نزدیک به دراویش در اعتصاب غذا، تا این لحظه ۷۱ نفر است.

روز یک‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۹۸، خبری در برخی رسانه‌های حقوق بشری منتشر شد مبنی بر اینکه نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی، پس از ترخیص از بیمارستان در اعتراض به ممنوعیت ملاقات درویشان با او و نگرانی از وضعیت دراویش زندانی، از خوردن غذا امتناع کرده‌است. در پی انتشار این خبر شمار زیادی از دراویش نیز اعلام اعتصاب غذا کردند.

علیرضا روشن، نویسنده و فعال حقوق دراویش گنابادی به رسانه‌ها گفته‌است: «آقای تابنده نگران وضعیت زندانی‌ها هستند و اخبار بد زندان به ایشان به صورت مداوم رسیده‌است و وی امید داشتند که اوضاع موجود تغییر کند، زندانی‌های درویش آزاد شوند و اکنون راهی برای آقای تابنده نمانده جز اینکه از جسم و جان خود مایه بگذارند.»

آقای روشن همچنین می‌گوید: «اجازه ملاقات دراویش با آقای تابنده داده نمی‌شود و اگر هم کسی تا کنون با او دیداری کرده در فضای امنیتی شدیدی بوده‌است.»

شماری از زندانیان از روز یک‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه و در پی شنیدن اخبار واصله از وضعیت نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، در اعتراض به محدودیت‌هایی که از طرف مقامات امنیتی ایران برای او به وجود آمده‌ و همینطور بسته بودن مجالس و حسینیه‌های درویشان اعتصاب غذای خود را شروع کرده‌‌اند.

منابع کمپین می‌گویند: «شمار دراویش گنابادی در زندان‌ که اعتصاب غذا کرده‌اند به ۷۱ نفر رسیده‌است. همچنین سه زن درویش به نام‌های سپیده مرادی، شکوفه یداللهی و سیما انتصاری در زندان اوین اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌اند.»

این در حالی است که برخی از هواداران آقای تابنده در خارج از زندان نیز اعلام کرده‌اند که در حمایت از زندانیان و همینطور قطب دروایش اعتصاب غذا می‌کنند.

اسامی افراد در اعتصاب غذا به شرح زیر است:
https://www.kampain.info/archive/38852.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
سخت‌گیری بیشتر بر پناهجویان ایرانی نوکیش مسیحی در آلمان‎

پناهندگان ایرانی نوکیش مسیحی در آلمان در صورتی که بعد از اخذ قبولی در پرونده‌شان به کلیسا نروند، ممکن است پناهندگی آن‌ها در آلمان لغو شود یا برای رسیدگی مجدد به جریان بیفتد.

به نظر می‌رسد که سخت‌گیری‌ها بر پناهجویان نوکیش مسیحی در آلمان بیشتر شده‌ و تعداد بیشتری از پرونده‌های ایرانیان رد شود. این موضوع ممکن است حتی شامل کسانی شود که پیش‌تر قبولی خود را گرفته‌اند.

کارمندان اداره «اقامت خارجی‌ها» در آلمان تلاش دارند تا مطمئن شوند، ایرانیانی که خود را به عنوان نوکیش مسیحی در آلمان معرفی کرده‌اند، کماکان به کلیسا‌ها می‌روند یا خیر.

حتی ممکن است افرادی که پیش‌تر تعمید خود را از کلیسا گرفته‌اند یا به عنوان پناهنده پذیرفته شده‌اند را فراخوانده و از آن‌ها نامه تاییده مبنی بر حضور مداوم در کلیسا بخواهند.

گفته می‌شود دلیل آن این است که دولت آلمان متوجه شده، بیشتر پناهجویانی که خود را نوکیش مسیحی معرفی می‌کنند پس از اخذ قبولی دیگر به کلیساها نمی‌روند.

بنا بر اطلاع کمپین، دولت آلمان و اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان (Bundesamt Migration und Flüchtlinge) که با علامت اختصاری بامف (BAMF) شناخته شده‌است، این موضوع را رسما اعلام نکرده، اما از آن‌جایی که دولت آلمان به صورت فدرال اداره می‌شود، اداره اقامت خارجی‌ها (Ausländeramt)، که اداره‌ای دیگر در ارتباط با پناهجویان و خارجی‌هاست، می‌خواهد اطمینان حاصل کند که ایرانیان نوکیش مسیحی کماکان به کلیساها می‌روند یا خیر.

این موضوع بر اساس قانون نانوشته‌ای در آلمان طی ماه‌های اخیر اجرا شده‌است و دیده شده اداره اقامت خارجی‌ها (Ausländeramt) در برخی کلیساها در چند شهر آلمان، پناهجویانی که قبولی گرفته‌اند را پس از ۳ یا ۴ سال فراخوانده و از آن‌ها نامه‌ تاییده از کلیسا خواسته‌است.

کشیش ایرانی یکی از کلیسا‌های فارسی زبان در کلن آلمان به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی می‌گوید: «کارمندان اداره اقامت خارجی‌ها این حق را دارند که اطمینان حاصل کنند، پناهجویان به درستی پذیرفته‌ شده‌اند و روند رسیدگی به پرونده‌ها مشکلی نداشته‌است.»

“طی چند ماه اخیر اداره اقامت خارجی‌ها از پناهنده‌های نوکیش ایرانی بسیاری نامه تاییده از کلیسا مبنی بر حضور مداوم آن‌ها در کلیسا خواسته‌است.”

شهرام عدیمی، کشیش کلیسای فارسی زبان «حیات ابدی» در کلن آلمان اضافه می‌کند: «کارمندان اداره اقامت خارجی‌ها، بر اساس یک قانون نانوشته می‌توانند از فرد پناهنده‌ بخواهند که باز هم از کلیسای خود نامه تاییده مبنی بر حضور در آن کلیسا بیاورد و اگر فرد پناهنده نتواند این نامه را ارائه دهد، ممکن است اقامت او لغو شود یا پرونده‌اش با اخلال مواجه شود.»

برخی کارمندان اداره‌های اقامت خارجی از پناهجویان این نامه را خواسته و برای همین برخی پناهجوها دوباره به کلیساها مراجعه می‌کنند برای دریافت نامه‌ای که نشان بدهد همچنان به کلیسا می‌روند.
بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/38758.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی