چند گزارش و خبر

صد و یکمین شماره از ماهنامه خط صلح منتشر شد

صد و یکمین شماره از ماهنامه خط صلح منتشر شد
روز ۲۱ سپتامبر مصادف با ۳۰ شهریور توسط سازمان ملل متحد، روز جهانی صلح نامگذاری شده است. در ابتدا مفهوم صلح بیشتر به نبود منازعات مسلحانه و درگیری های نظامی اشاره داشت و عمده هدف از تشکیل سازمان ملل پس از جنگ جهانی دوم هم به همین خاطر بود اما با گذشت زمان و گسترش گفتمان حقوق بشر، مفهوم صلح دامنه بیشتری از کیفیات اجتماعی را در بر گرفت و امروزه پرداختن به صلح و صلح طلبی بدون در نظرگرفتن میزان رعایت حقوق بشر در یک اجتماع انسانی، امری نارسا و ناقص قلمداد می شود. در واقع صلح و حقوق بشر لازم و ملزوم همدیگر بوده و در جامعه ای که هرچند از منازعات مسلحانه به دور باشد اگر حقوق بشر نقض شود، نمی توان گفت صلح در معنای حقیقی آن برقرار است. با استنباط هایی که امروزه از حقوق بشر و صلح می شود باید گفت که سرحدات به تکامل رسیدن این مفاهیم، وجود “آزادی بیانِ” بدون قید و شرط و تعامل پویای طیف های مختلف یک جامعه به دور از هر نوع خشونت و سلطه است. به همین جهت با توجه به مناسبت روز جهانی صلح و البته با نگاهی به وضعیت فعلی ایران و نقض بی سابقه حقوق بشر در ماه های اخیر، صدور احکام سنگین برای فعالین این عرصه، کارگران و زنان، پرونده ویژه این شماره از خط صلح به موضوع “صلح و آزادی بیان” اختصاص داده شده است.

در این رابطه گفتگویی با پروانه سلحشوری نماینده مجلس با محوریت احکام سنگین صادر شده علیه فعالین مدنی توسط دستگاه قضایی و میزان توانایی مجلس در خصوص پیگیری این نحوه برخوردها، انجام شده است. وی نهایت توان مجلس و نمایندگان مردم را تذکر و یادآوری دانست و اعلام کرد که مجلس نمی تواند از قوه قضاییه پاسخگویی بطلبد.
در همین خصوص گفتگویی با صالح نیک بخت حقوق دان و وکیل نام آشنا صورت گرفت و ساز و کار حقوقی ای که به دستگاه قضایی ایران اجازه می دهد که چنین برخوردی با فعالان مدنی، حقوق بشر، کارگران و زنان داشته باشد، به بحث گذاشته شد. وی تاکید می کند که اجرای قانون و مُرّ قانون تنها ضمانتی است که موجب بقای یک مملکت و حکومت در قدرت خواهد بود. اگر از این مسیر خارج شود خود نظام بیشتر از آن ضرر می کند.
در ادامه گفتگویی با میثم آل مهدی یکی از کارگران شرکت فولاد اهواز ترتیب داده شده است، با این هدف که بی واسطه رسانه ها، بتوان از نقطه نظرات و وضعیت کارگران معترض آگاه شد. وی تاکید می کند که «کارگر کنونی، آن کارگر یدی سابق که برای جابه جایی بار از او استفاده می کردند، نیست. کارگر امروز، مطالبات مشخصی دارد و تشکل می خواهد. من مطمئن هستم که در آینده اتفاقات خوب و بزرگی برای جامعه کارگری ایران خواهد افتاد. علت هم این است که کارگر امروز، کارگر آگاهی است».

صد و یکمین شماره خط صلح همچنین همراه است با مطالب و یادداشت هایی از: مصطفی عزیزی، رضوانه محمدی، محمد مهدی پور، مهدی صادقی، جواد عباسی توللی، امین قضایی، فرزاد صیفی کاران، پیمان یاریان، سولماز ایکدر، ماری محمدی، رضا علیجانی، سیمین روزگرد، محمد محبی، معین خزائلی و جمعی دیگر از مدافعان حقوق بشر.

لینک دانلود مستقیم فایل پی.دی.اف ماهنامه خط صلح:
https://www.peace-mark.org/wp-content/uploads/2019/09/101.pdf

وبسایت خط صلح:
https://www.peace-mark.org/

در این شماره می‌خوانید:

عدم اعزام به بیمارستان؛ تداوم محرومیت محمد حبیبی از دریافت خدمات درمانی

خبرگزاری هرانا – محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی معلمان زندانی در اوین همچنان از اعزام به بیمارستان محروم است. وی ماه گذشته در اعتراض به عدم تقبل هزینه های درمان توسط رندان برخلاف آیین نامه سازمان زندان ها از عزیمت به بیمارستان امتناع کرده بود.

ادامه مطلب

کنکور ۹۸؛ افزایش شمار دانشجویان بهایی محروم از تحصیل/ سند

خبرگزاری هرانا – سما خانجانی، شهروند بهایی اهل سمنان، در نتایج کنکور سراسری ۹۸ با پیغام “نقص در پرونده” مواجه و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شد. با احتساب وی شمار شهروندان بهایی محروم از تحصیل در کنکور ۹۸ که تاکنون هویت آنها توسط هرانا احراز شده به ۲۳ تن رسید.

ادامه مطلب