حمایت سندیکای سی کوباس ایتالیا از کارگران هفت تپه و حامیان کارگران
یکی از ما را دست بزنند، همه ما را دست زده اند!
انترناسیونالیزم؛ همبستگی با کارگران و فعالان محکوم شده ایرانی! همبستگی طبقه انترناسیونال را بسازیم!
دو رهبر کارگر و پنج روزنامه نگار در ایران تا ١٨ سال زندان محکومیت تحت ریاست جدید قوه قضائیه و عامل اصلی قتل عام هزاران زندانی در ١٩٨٨.
بخش ٢٤ “دادگاه انقلاب” (بخوانید ارتجاع) تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه افراد زیر را محکوم کرد:
کارگر و شورای کارخانه کارخانه نیشکر هفت تپه (در نزدیکی شوش، استان خوزستان)، اسماعیل بخشی، به ١٤ سال زندان؛ رفیق کار و مبارزه او محمد خنیفر به ٦ سال، سپیده قلیان فعال و خبرنگار مستقل مدافع حقوق کارگران به ١٨ سال و ٦ ماه زندان، امیرحسین محمدی فرد، عسل محمدی، ساناز اللهیاری، امیر امیرقلی، به ترتیب مدیر و روزنامه نگاران نشریه آنلاین مستقل گام در تلگرام، در هر کدام به ١٨ سال زندان. علاوه بر زندان، اسماعیل و دیگران حکم شلاق های متعدد گرفتند .
در حین محاکمه، بخشی جسورانه با دادستان عمومی رو در رو شد. دادستان شعار کلیدی “نان ، کار و آزادی” کارگران را به کمونیسم نسبت داد و محکوم کرد. پس از آن دادگاه ناگهان قطع شد و حکم بعد از یک ماه صادر شد. این محکومیت ها چنان باعث خشم مردم ایران شد که گروهی از نمایندگان مجلس سرکوب آزادی بیان و تجمع را محکوم کردند. انتظار می رود رئیس قوه قضائیه، رئیسی، این احکام را کاهش دهد.
این دو کارگر برای این گناهکار شناخته شدند که اعتصابات و اعتراضات کارگری هفت تپه را علیه حقوق معوقه خود و در دفاع از حق آزادی سازماندهی، تجمع و بیان برای کارگران، سازماندهی کردند. از طرفی خبرنگاران به خاطر انتشار مطلب و دفاع از مبارزات آنها و کارگران فولاد اهواز و برای افشاگری از شکنجه های اعمال شده بر اسماعیل بخشی در زندان گناهکار شناخته شدند. انگیزه این حکم قضایی مبتنی بر موارد “امنیت ملی” و جرائم “تجمع و تبانی بر ضد امنیت ملی”، “تشکیل گروه با قصد اختلال در امنیت ملی” و “ارتباط گیری با سازمان های ضد دولتی” (به خصوص جریانات کمونیستی) است. قلیان و بخشی برای “اختلال در اذهان عمومی و انتشار دروغ” نیز محکوم شدند.
گزارش کمپین حقوق بشر ایران میگوید: دستگیری به دنبال مطالبه حقوقهای پرداختنشده، ادعای شکنجه توسط وزارت اطلاعات. قلیان و بخشی در ابتدا در تاریخ ۲۷ آبان ۹۷ در تظاهرات کارگران هفتتپه در شهر شوش که حدود یک سال پیشتر در اعتراض به دستمزدهای پرداختنشده آغاز شده بود، دستگیر شدند. هر دو آنها بعد از یک ماه با قرار وثیقه آزاد شدند و گزارش دادند که ماموران وزارت اطلاعات در زمان بازداشت بخشی را به شدت شکنجه کرده بودند.
بخشی در تاریخ ۱۴ دیماه ۱۳۹۷ در حساب اینستاگرام خود که در حال حاضر مسدود است، نوشت: «در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمیتوانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجرآور بود».
ادعای او توسط سایر بازداشتشدگان از جمله سپیده قلیان تایید شده است. قلیان در تاریخ ۱۹ دیماه در حساب توییتری خود نوشت: «من در مرحله دستگیری شاهد ضرب و شتم وحشیانه اسماعیل بخشی بودم و در روزهای بازجویی شاهد تحقیر او، به شکلی که چند بار او را مجبور کردند در مقابل دیگران به خودش هتاکی کند. حاضرم چه در مورد خودم و چه در مورد برادرم اسماعیل بخشی، در دادگاهی عادلانه برای این شکنجهها شهادت بدهم».
بخشی و قلیان هر دو مجددا در تاریخ ۳۰ دیماه بازداشت شدند. به علاوه، روزنامهنگارانی که پروندههای آنها را پوشش خبری دادند و از اعتراضات هفتتپه در نشریه مستقل تلگرامی به نام گام گزارش نوشتند نیز در زمستان ۱۳۹۷ بازداشت شدند.
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرکوب مجدد آزادی بیان و برخورد با تجمع مسالمتآمیز را محکوم کردند و از رئیسی که در اسفندماه ۱۳۹۷ توسط رهبر کشور به ریاست قوه قضائیه منصوب شده بود، خواستار لغو این احکام سنگین شدند. پروانه سلحشوری، عضو پارلمان در سخنرانی در اول سپتامبر 2019 گفت: “وقتی حجت الاسلام [ابراهیم] رئیسی رئیس قوه قضاییه شد ، بیانیه های وی معنای عدالت و روند عادی را به مردم یادآوری می کرد. اما متأسفانه ، ما دوباره شاهد همان نوع احکام هستیم که رئیس قبلی قوه قضاییه [صادق لاریجانی] ترجیح می داد. “
… رئیسی عضو “هیآت های مرگ” که دستور اعدام های غیرقانونی هزاران زندانی در سال ١٩٩٨ صادر کرده بودند، مبتنی بر فتوای بنیانگذار و رهبر عالی وقت جمهوری اسلامی، آیت الله روح الله خمینی، بوده است. برای دسترسی به اسناد قتل عام هزاران مخالف سیاسی به سند “راز های آغشته به خون” سازمان عفو بین الملل رجوع کنید.
در جریان ضد انقلابی خمینیستی ١٩٧٩ – ١٩٨١ هزاران نیروی انقلابی دیگر قتل عام شدند.
“همان روز که این احکام صادر شد، در ٧ سپتامبر ٢٠١٩، دادستان سابق تهران سعید مرتضوی – تنها مقام رسمی که مسئولیت شکنجه و قتل سه زندانی سیاسی را در سال ٢٠٠٩ بر عهده داشت – پس از تحمل تنها دو سال از سه سال محکومیتش، از زندان آزاد شد.”
ضمن تایید مخالفتمان با تحریم های اعمال شده بر ایران توسط قدرت های امپریالیستی و در صدر آنها ایالات متحده آمریکا، که به شرایط زندگی همه مردم ضربه می زنند که خود قربانی استثمار و فساد رژیم (سرقت و خروج میلیاردها دلار توسط عوامل حکومت آیت الله ها به خارج) هستند: ما سرکوب شدید حکومت ایران علیه کارگران، که با هدف جلوگیری از سازماندهی برای دفاع از حقوقشان و علیه فعالان حامی حقوق دموکراتیک کارگری اعمال میشوند را محکوم میکنیم و با قربانیان سرکوب و با مبارزه طبقه کارگر در ایران اعلام همبستگی میکنیم.
همبستگی طبقه انترناسیونال را بسازیم!
کمیته اجرایی ملی سی کوباس
ترجمه: نگین بانک
https://sicobas.org/…/internazionalismo-solidarieta-con-gl…/