زندان رجایی شهر؛ انتقال توأم با «ضرب و شتم شدید» زندانیان سنی مذهب به سلول انفرادی
پس از «ضرب و شتم شدید» زندانیان عقیدتی ـ سیاسی محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ زندان رجایی شهر کرج، توسط مسئولان و نیروهای گارد این زندان، کماکان پس از گذشت ۱۸ روز برخی از این افراد در وضعیت نامناسب جسمانی در سلولهای انفرادی و محروم از خدمات درمانی بسر میبرند. زندانیان این بند پیشازاین و در روز دوشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، به علت مشکلات فراوانی و عدم موافقت مسئولان زندان برای واگذاری سالنی مناسب، دست به اعتصاب غذا زده بودند که با وعده مسئولان زندان به اعتصاب غذای خود پس از سه روز پایان دادند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۵ شهریورماه ۱۳۹۸، در پی اعتراض زندانیان سنی مذهب محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ زندان رجایی شهر کرج، مسئولان طی اقدامی به «ضرب و شتم شدید» زندانیان معترض پرداخته و شماری از آنان را علیرغم وضعیت نامناسب جسمانی بدون رسیدگی درمانی به سلول انفرادی منتقل کردهاند.
منابع نزدیک به این زندانیان اطلاع دادهاند که زندانیان این بند، پس از ضرب و شتم شدید و تراشیدن موی سر و محاسن با چشمبند، دستبند و پابند به سلولهای انفرادی منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش و به گفته منابع آگاه به کمپین، اسماعیل مرادی، محیالدین عبداللهی، احمدشاه عرب، حسین رام، حسن رشیدی، عبدالعزیز رام، نورالدین ثبات، ناصر دهقانی، عبدالله صابری مقدم، احمد بر، صادق رام از زندانیان این بند پس از این اقدام بهشدت آسیبدیده به طوری که بر اثر ضربات شوکر برقی، باتوم و مشت و لگد، بدن این افراد بهشدت سیاه و کبود شده و همچنین دست احمد فتحی و احمد محمدی نیز شکسته است.
پس از گذشت یک هفته و در تاریخ ۱۳ شهریورماه، تعدادی از این زندانیان به نامهای حسن رشیدی، عبدالعزیز رام، نورالدین ثبات، ناصر دهقانی، عبدالله صابری مقدم، احمد بر و صادق رام به بند بازگردانده شدهاند. اما پس از گذشت ۱۸ روز کماکان برخی از این زندانیان با شرایط نامناسب جسمانی در سلول انفرادی بسر میبرند.
اقدام مسئولین زندان در پی اعتراض زندانیان به عدم رسیدگی به خواسته هایشان
یک منبع نزدیک به این زندانیان در رابطه با مشکلات و اعتراض زندانیان این بند و درپی آن اقدام مسئولان زندان رجایی شهر به گزارشگر کمپین میگوید:
۳۹ زندانیان عقیدتی سیاسی سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ از دو ماه قبل در اعتراض به دلیل عدم دسترسی به ابتداییترین امکانات رفاهی و مشکلات خود ازجمله کمبود فضای مناسب جهت اسکان، داشتن تنها یک کیوسک تلفن که در طول روز فقط دو ساعت امکان استفاده از آن وجود دارد، تنها ۶ ساعت هواخوری در طول هفته، عدم وجود فروشگاه جهت خرید، مشکلات قضایی پرونده و بلاتکلیفیهای طولانیمدت بیش از ۴ سال و مشکلات عدیده دیگر از روز ۲۴ تیرماه دست به اعتصاب غذا زده و خواستار آن شدند که سالنی در اختیار آنها قرار گیرد که ظرفیت آمار آنها را داشته باشد و همچنین از سایر حقوق اولیه خود نیز برخوردار باشند که با وعده مسئولین زندان بعد از سه روز به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
سالن ۳۶ اندرگاه ۱۰ تنها داری دو اتاق کوچک و بدون داشتن هیچگونه امکاناتی ازجمله نبود سیستم تهویه هوا، وجود یک عدد توالت حمام برای این تعداد آمار بالا و همچنین با کار گذاشتن دوربینهای فراوان و دستگاههای شنود در این محیط کوچک و بسته شاهد یک حالت فوق امنیتی در این بند هستیم.
زندانیان عقیدتی ـ سیاسی این سالن بعد از گذشت دو ماه از وعده مسئولان زندان مبنی بر حل مشکلات آنها وقتی با بیتوجهی به اعتراضات و خواستههایشان روبرو شدند. روز شنبه دوم شهریور اقدام به بستن دوربینهای سالن کرده و این روند تا روز سه شنبه پنجم شهریور ادامه پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/37221.htm
یک شهروند اهل سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد
کاوه (نهبهز) کیان پور، شهروند اهل سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز گذشته جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۹۸، کاوه کیان پور، شهروند کُرد ساکن سنندج و از فعالان کارگری توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
بر اساس این گزارش و به نقل از منابع مطلع به کمپین: «ساعت یک ونیم ظهر روز جمعه ۲۲ شهریور، آقای کیانی پور، توسط نیروهای امنیتی دریکی از خیابانهای سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.»
گزارششده، علیرغم مراجعه خانواده این شهروند به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج تا این لحظه از دلایل بازداشت و مکان دقیق نگهداری وی اطلاعاتی در دست نیست.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
بهایی ستیزی در ایران ادامه دارد؛ واکنشها نسبت به سخنان وزیر آموزش و پرورش+ویدئو
محسن حاجی میرزایی که از حدود ۱۰ روز پیش به وزارت آموزش و پرورش منصوب شده است، گفته است: «اگر دانش آموزان اظهار کنند که پیروان ادیان دیگری بجز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است.»
وزیر آموزش و پرورش این سخنان را روز چهارشنبه ۲۰ شهریور در حاشیه جلسه هیئت وزیران گفته و برخی فعالان در شبکههای اجتماعی میگویند سخنان او در واکنش به خبر محرومیت از تحصیل یک دانشآموز دبیرستانی به نام برنا پیراسته در سمنان بودهاست.
برنا پیراسته دانشآموز دبیرستان «سعادت» در سمنان با دستور کتبی آموزش و پرورش سمنان از ادامه تحصیل در سال تحصیلی جدید منع شدهاست.
سخنان وزیر آموزش و پرورش از سوی دانشآموزان بهایی، فعالان مدنی و حقوق بشری با واکنشهای زیادی مواجه شدهاست.
دانشآموزان و دانشجویان بهایی میگویند که تحصیل حقی برای همه است و نمیتوان صرفا به دلیل باورمند بدون به دین خاصی آنها را از تحصیل محروم کرد.
آنها با انتشار تصاویری در شبکههای اجتماعی و با در دست داشتن پلاکاردهایی نوشتهاند: «من یک دانش آموز بهائی در ایران هستم و در خطر اخراج از مدرسه به خاطر اعتقادم قرار دارم!» و خواستار آن شدهاند که آزار بهاییان در ایران پایان دادهشود.
پیام ولی شهروند بهایی ساکن کرج که دو فرزند محصل او بارها دچار مشکلاتی در حین تحصیل شدهاند با انتشار ویدئویی که در ادامه همین مطلب منتشر شده، خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفتهاست: «شما گفتهاید اگر دانشآموزان بگویند جزو ادیان دیگر هستند از ادامه تحصیل محروم میشوند، اما آیا این یک آپارتاید مذهبی نیست و اگر دانشآموزان بهایی صادق باشند به دلیل راستگویی باید از تحصیل محروم شوند.»
او در ادامه به سخنان برخی مقامات حکومت ایران در مجامع بینالمللی اشاره کرد که بارها گفتهاند در ایران بهایی بودن جرم نیست، و در ادامه پرسیدهاست؛ “چطور میتوان به این تناقض پاسخ داد.”
جامعه جهانی بهایی نیز در روز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه ۹۸، در بیانیهای به این مطلب واکنش نشان داده و نوشتهاست: «کودکان در ایران باید بدون نگرانی از تقتیش عقاید سال تحصیلی جدید را آغاز کنند.»
در بخشی از متن این بیانیه آمدهاست: «در حالیکه در ایران میلیونها کودک و نوجوان به زودی سال تحصیلی جدید را آغاز میکنند، بهاییان نیز در سراسر کشور با جدیت برای ادامه تحصیل آماده میشوند تا بتوانند به هموطنان خود خدمت کنند. جامعه جهانی بهایی اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش ایران در مورد سال تحصیلی جدید را سبب اندوه و تاثر دانست.»
جامعه جهانی بهایی در ادامه نوشته: «محروم نمودن افراد از تحصیل به دلیل باورشان، یک بیعدالتی محض است که متاسفانه بهاییان به صورت مداوم و سیستماتیک مورد هدف آن بودهاند. در واقع اظهارات وزیر آموزش و پرورش تاکید مجددی بر نیت مقامات برای مسدود کردن راه ترقی و توسعه بهاییان ایران است، درست به همان نحوی که در یادداشت محرمانه سال ۱۹۹۱ به امضای رهبر ایران رسیدهاست.»
در انتهای این بیانیه آوردهشده: «بدون شک، جامعه جهانی در ماههای آینده از نزدیک مراقب خواهد بود تا هیچ کودک یا نوجوان ایرانی به دلیل باور به عقیدهای و یا بیان آن و برای خودداری از دروغ گویی درباره هویت، دین و عقیده وقتی که از وی سوال میشود، از تحصیل محروم نشود.»
ادامه مطلب در وبسایت کمپین:
https://www.kampain.info/archive/37240.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی