کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- گزارش و خبر

پناهجویان در ترکیه؛ گزارشی از وضعیت وخیم جسمانی یک دختر خردسال ایرانی به دلیل بیماری+ ویدئو‎


دل‌آٰرام پسندیده، دختری که سال ۱۳۹۶ به همراه پدر، مادر و برادرش به ترکیه آمده و به عنوان پناهجو در کمیساریای سازمان ملل ثبت‌نام کرده‌اند.

او با بیماری سرطان در حالی دست و پنجه نرم می‌کند که پس از قبولی در مصاحبه سازمان ملل متحد به همراه خانواده‌اش در انتظار انتقال به کشور سوم و امن است.

فعالان حقوق پناهجویی می‌گویند؛ مورد «دل‌آرام» اضطراری است و باید سریع‌تر برای ادامه درمان به کشور دیگری منتقل شود.

وضعیت او به قدری بغرنج است که حتی این روزها امکان غذا خوردن ندارد.

امروز ششم سپتامبر ۲۰۱۹ زادروز ۱۳ سالگی اوست و فعالان حقوق پناهجویان برای او توفان توییتری راه انداخته‌اند، تا شاید این مورد به‌خصوص سریع‌تر مورد توجه مجامع بین‌المللی قرار گیرد و خانواده او زودتر از ترکیه به کشور دیگری نقل مکان کنند.

دل‌آرام پسندیده ورازگاهی، متولد ۱۵ شهریور ۱۳۸۵ (۶ سپتامبر ۲۰۰۶) به همراه خانواده‌اش در اردیبهشت ۱۳۹۶ به ترکیه آمدند. پرونده آن‌ها در مصاحبه‌ سازمان ملل به عنوان پناهنده پذیرفته شد و پس از آن در انتظار مرحله کشوری هستند.

پرونده پناهندگان در ترکیه پس از اخذ قبولی به مرحله بعدی برای اسکان در کشور سوم ارجاع داده می‌شود، اما طی سال‌های اخیر روند رسیدگی به پرونده‌های ایرانیان از اولویت سازمان ملل متحد خارج شده و ایرانیان زیادی کماکان بلاتکلیف هستند. سازمان ملل می‌گوید که رفتن به کشور دیگر برای پناهجویان به عنوان حق تلقی نمی‌شود.

از طرف دیگر وضعیت شخصی مانند دل‌آرام یک مورد بسیار خاص است و سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی به پرونده‌هایی این چنین باید خارج از تعاریف خود عمل کنند.

مادر دل‌آرام می‌گوید: «در این چند ماه به شدت وضعیت او بدتر شده و در این دو ماه اخیر حتی امکان باز کردن دهان خود را ندارد تا بتواند غذایی بخورد.»

دکترهای متخصص در شهر آنکارا در ترکیه اعلام کرده‌اند که امکان ادامه درمان برای او وجود ندارد و باید به کشوری دیگر در اروپا یا آمریکا یا هر کجا که امکان درمان باشد، منتقل شود.

مادر او که اکنون حتی برای تهیه لوازم پانسمان زخم‌ها و داروهای مسکن در مضیقه است، اضافه می‌کند: «هر بار دکترها فقط یک سری داروی مسکن می‌دهند. می‌گویند “اینجا معالجه نخواهد شد” برای دکتر فیزیوتراپ و جراح پلاستیک نامه داده‌اند، اما وزارت درمان ترکیه اجازه درمان‌های پیشرفته را نمی‌دهد و دخترمان جلو روی ما مثل شمع درحال آب شدن است.»

“پزشکی که هر بار به او مراجعه می‌کردیم دیگر او را ویزیت نمی‌کند چون معتقد است که دیگر اصلا ادامه درمان ثمری ندارد. او اکنون دیگر امکان غذا خوردن ندارد و با لوله و سرم، بدن او تغذیه می‌شود.”

این ها نیز بخش‌هایی از گفته‌های مادر «دل‌آرام» است.

این دختر ۱۳ ساله ایرانی به نوعی نادر از سرطان استخوان به نام «اوینگ سارکوما» (Ewing’s sarcoma) مبتلا شده که مفاصل و بافت‌های نرم اطراف توده سرطانی مورد حمله قرار می‌گیرد.

.
تنها خواسته خانواده دل‌آرام اعزام به کشور دیگر است.

ساعت ۹ شب جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ در توییتر با هشتگ #DelaramNeedsAcureASAP صدای آن‌ها باشیم.

در آدرس زیر ادامه مطلب آمده است:
https://www.kampain.info/archive/36951.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
ناهید شقاقی و اکرم نصیریان به دادسرای اوین احضار شدند‎
ناهید شقاقی و اکرم نصیریان دو تن از فعالان حقوق زنان طی تماس تلفنی به شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین احضار شدند. مریم محمدی و اسرین درکاله دو تن دیگر از اعضای بازداشتی «ندای زنان ایران» که دربند زنان زندان اوین بسر می‌برند طی روزهای گذشته از سوی شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور تفهیم اتهام شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸، ناهید شقاقی و اکرم نصیریان از «اعضای ندای زنان ایران» که پیش‌تر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدنی با تأمین وثیقه از زندان اوین آزاد شده بودند، طی تماس تلفنی برای صبح روز یکشنبه ۱۷ شهریورماه به شعبه دوم بازپرسی دادسرای امنیت اوین احضار شدند.

خانم نصیریان، روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، توسط مأموران امنیتی در خیابان بازداشت به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین جهت بازجویی منتقل شد. گفته می شود اتهامات “تشویش اذهان عمومی و تشویق به بی‌حجابی” به وی در آن زمان تفهیم شده‌بود.

این فعال حقوق زنان روز یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸، با سپردن وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

روز شنبه ۱ تیر ۱۳۹۸، خانم شقاقی که صبح روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت در منزل شخصی‌اش بازداشت و جهت بازجویی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود، با سپردن وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت، تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

از سوی دیگر روز چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸، مریم محمدی، فعال حقوق زنان و از اعضای «ندای زنان ایران» جهت اخذ آخرین دفاعیات خود پس از انتقال به دادسرای اوین، توسط قاضی نصیری پور، رییس شعبه دوم بازپرسی تفهیم اتهام شد.

در جلسه بازپرسی اتهامات «تشکیل گروه ندای زنان ایران باهدف بر هم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تشویق به فساد و فحشا در فضای مجازی» و «تظاهر به عمل حرام در اماکن عمومی» به خانم محمدی تفهیم شده است.

خانم محمدی، روز دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در گرمسار بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ وزارت طلاعات مستقر در زندان اوین منتقل شده بود.

لازم به توضیح است که اسرین درکاله دختر خاله خانم محمدی نیز طی روزهای چهارشنبه و شنبه ۶ و ۹ شهریورماه در شعبه دوم بازپرسی توسط قاضی نصیری پور، رییس شعبه دوم بازپرسی دادسرای امنیت اوین، با اتهاماتی مشابه تفهیم اتهام شده بود. روز یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸، اسرین درکاله، توسط مأموران وزارت اطلاعات در گرمسار بازداشت شد.

شب سه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸، اسرین درکاله و مریم محمدی از اعضای «ندای زنان ایران» از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عومی زنان در این زندان منتقل شدند و کماکان در این بند و در بازداشت بسر می برند.

گزارش شده است که این دو فعال در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۱۳۹۷ در مراسمی که به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زن در تهران توسط انجمن ندای زنان ایران برگزار شده بود، در ارتباط با موضوعاتی با عناوین “زنان نیروی اصلی اعتراض” و “۴۰ سالگی جنبش زنان” سخنرانی کرده بودند و همین امر منجر به بازداشت آن‌ها شده بود.

گفته می‌شود که اعضای بازداشت‌شده «ندای زنان ایران»، چهره‌های فعال در امر سوادآموزی زنان، کمک به بالا بردن سطح و پیگیری مطالبات حقوق زنان، حمایت از بانوان در مقابل خشونت‌های خانگی، مخالفت با ازدواج اجباری و زودهنگام کودکان و همچنین در همیاری و کمک به مردم سیل‌زده و اقشار آسیب‌دیده جامعه فعالیت داشته اند.

ناهید شقاقی و اکرم نصیریان به دادسرای اوین احضار شدند

محمد صفری، شهروند معترض به احکام زندان و شلاق محکوم شد/ اسناد‎

محمد (بابک) صفری، شهروند معترض و از هواداران جبهه دموکراتیک ایران، توسط دادگاه انقلاب به احکام زندان و شلاق محکوم شد. جلسه دادگاه این شهروند معترض روز یکشنبه سوم شهریورماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشار برگزارشده بود.

آقای صفری خردادماه سال جاری در میدان انقلاب تهران، با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی از سوی نیروهای لباس شخصی و انتظامی توأم با «خشونت شدید فیزیکی» بازداشت و با تأمین وثیقه و قرار کفالت به‌صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزادشده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمد صفری، شهروند معترض و از هواداران جبهه دموکراتیک ایران، بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

بر اساس این گزارش و با اعتراض آقای صفری به رأی صادره، پرونده وی جهت بررسی دوباره به دادگاه تجدیدنظر ارسال‌شده است.

یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگر کمپین می‌گوید: «روز شنبه ۹ شهریورماه از طریق سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثنا) از آقای صفری خواسته‌شده بود که جهت ابلاغ حکم نهایی برای روز یک شنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حاضر شود.»

بر اساس حکم صادره که به‌صورت شفایی در روز یکشنبه ۱۰ شهریورماه در دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به آقای صفری در دادنامه‌ای چهار صفحه تنظیم و ابلاغ‌شده بود، این شهروند معترض از اتهام «تبلیغ علیه نظام» تبرئه و بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم‌شده است.

پیس از این و بر اساس احضاریه ابلاغ‌شده توسط سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثنا) از آقای صفری خواسته‌شده بود که در روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۹ صبح جهت رسیدگی به اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود.

آقای صفری طی دو مرحله توسط شعبه ششم بازپرسی دادسرای اوین از بابت اتهامات «توهین به رهبری»، «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» و در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور بابت اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» تفهیم اتهام شده بود.

غروب روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۸، آقای صفری در نزدیکی ایستگاه مترو میدان انقلاب تهران با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی توسط نیروهای لباس شخصی و انتظامی به همراه تعدادی دیگر از شهروندان که در حال فیلم‌برداری از این حرکت اعتراضی بودند، توأم با «ضرب‌وجرح» بازداشت و به کلانتری ۱۴۸ انقلاب منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: گزارشی از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد صفری

منابع مطلع در رابطه با بازداشت آقای صفری به کمپین گفته بودند:«در زمان بازداشت آقای صفری در میدان انقلاب بین نیروهای لباس شخصی و انتظامی برای انتقال ایشان به بازداشتگاه نهاد امنیتی درگیری شدید رخ می‌دهد و سرانجام ایشان با دخالت جانشین فرماندهی نیروی انتظامی تهران ابتدا به کلانتری ۱۴۸ انقلاب و سپس برای انجام بازجویی به پایگاه سوم پلیس امنیت تهران منتقل می‌شود.»

کمپین پیش تر به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود که «در سالن سه اندرزگاه سه زندان تهران بزرگ، آقای صفری از سوی زندانیان خشن مورد ضرب و جرح و توهین قرار می‌گیرد به طوری که حتی با تیزی (شی برنده که در زندان ساخته و در درگیری‌ها از آن استفاده می‌شود) نیز تهدید می‌شود.»

آقای صفری روز سه شنبه از زندان فشافویه به دادسرای اوین منتقل و پس از تفهیم اتهام مجدد از سوی بازپرسی شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین، پس از یک شب بازداشت در سلول انفرادی زندان اوین روز چهارشنبه ۲۹ خرداد با تأمین وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و قرار کفالت به‌صورت موقت از زندان می‌شود.

پس از بازداشت آقای صفری روز شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸، روابط عمومی جبهه دموکراتیک ایران با انتشار بیانیه‌ای این بازداشت را محکوم کرده و خواسته بود که مقامات قضایی او را هر چه سریع‌تر آزاد کنند.

محمد صفری، شهروند معترض به احکام زندان و شلاق محکوم شد/ اسناد

ویدئوی مرتبط با لحظاتی پیش از بازداشت بابک (محمد) صفری در تهران؛ را از اینجا (https://t.me/kampainhr/4312)ببینید.


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

محمد (بابک) صفری، شهروند معترض و از هواداران جبهه دموکراتیک ایران، توسط دادگاه انقلاب به احکام زندان و شلاق محکوم شد. جلسه دادگاه این شهروند معترض روز یکشنبه سوم شهریورماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشار برگزارشده بود.

آقای صفری خردادماه سال جاری در میدان انقلاب تهران، با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی از سوی نیروهای لباس شخصی و انتظامی توأم با «خشونت شدید فیزیکی» بازداشت و با تأمین وثیقه و قرار کفالت به‌صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزادشده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمد صفری، شهروند معترض و از هواداران جبهه دموکراتیک ایران، بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

بر اساس این گزارش و با اعتراض آقای صفری به رأی صادره، پرونده وی جهت بررسی دوباره به دادگاه تجدیدنظر ارسال‌شده است.

یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگر کمپین می‌گوید: «روز شنبه ۹ شهریورماه از طریق سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثنا) از آقای صفری خواسته‌شده بود که جهت ابلاغ حکم نهایی برای روز یک شنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حاضر شود.»

بر اساس حکم صادره که به‌صورت شفایی در روز یکشنبه ۱۰ شهریورماه در دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به آقای صفری در دادنامه‌ای چهار صفحه تنظیم و ابلاغ‌شده بود، این شهروند معترض از اتهام «تبلیغ علیه نظام» تبرئه و بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم‌شده است.

پیس از این و بر اساس احضاریه ابلاغ‌شده توسط سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثنا) از آقای صفری خواسته‌شده بود که در روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۹ صبح جهت رسیدگی به اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود.

آقای صفری طی دو مرحله توسط شعبه ششم بازپرسی دادسرای اوین از بابت اتهامات «توهین به رهبری»، «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» و در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور بابت اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» تفهیم اتهام شده بود.

غروب روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۸، آقای صفری در نزدیکی ایستگاه مترو میدان انقلاب تهران با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی توسط نیروهای لباس شخصی و انتظامی به همراه تعدادی دیگر از شهروندان که در حال فیلم‌برداری از این حرکت اعتراضی بودند، توأم با «ضرب‌وجرح» بازداشت و به کلانتری ۱۴۸ انقلاب منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: گزارشی از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد صفری

منابع مطلع در رابطه با بازداشت آقای صفری به کمپین گفته بودند:«در زمان بازداشت آقای صفری در میدان انقلاب بین نیروهای لباس شخصی و انتظامی برای انتقال ایشان به بازداشتگاه نهاد امنیتی درگیری شدید رخ می‌دهد و سرانجام ایشان با دخالت جانشین فرماندهی نیروی انتظامی تهران ابتدا به کلانتری ۱۴۸ انقلاب و سپس برای انجام بازجویی به پایگاه سوم پلیس امنیت تهران منتقل می‌شود.»

کمپین پیش تر به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود که «در سالن سه اندرزگاه سه زندان تهران بزرگ، آقای صفری از سوی زندانیان خشن مورد ضرب و جرح و توهین قرار می‌گیرد به طوری که حتی با تیزی (شی برنده که در زندان ساخته و در درگیری‌ها از آن استفاده می‌شود) نیز تهدید می‌شود.»

آقای صفری روز سه شنبه از زندان فشافویه به دادسرای اوین منتقل و پس از تفهیم اتهام مجدد از سوی بازپرسی شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین، پس از یک شب بازداشت در سلول انفرادی زندان اوین روز چهارشنبه ۲۹ خرداد با تأمین وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و قرار کفالت به‌صورت موقت از زندان می‌شود.

پس از بازداشت آقای صفری روز شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸، روابط عمومی جبهه دموکراتیک ایران با انتشار بیانیه‌ای این بازداشت را محکوم کرده و خواسته بود که مقامات قضایی او را هر چه سریع‌تر آزاد کنند.

محمد صفری، شهروند معترض به احکام زندان و شلاق محکوم شد/ اسناد

ویدئوی مرتبط با لحظاتی پیش از بازداشت بابک (محمد) صفری در تهران؛ را از اینجا (https://t.me/kampainhr/4312)ببینید.


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی