جلسه دادگاه نسیم صادقی برگزار شد
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام نسیم صادقی صبح امروز در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز برگزار شد. این شهروند اهل تبریز اواخر مهرماه سال گذشته، هنگام مراجعه به منزلش از سوی مأموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در خیابان باکری تبریز منتقلشده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز سه شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده نسیم صادقی فعال ترک (آذربایجانی) بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز برگزار شد.
روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، بر اساس احضاریه ابلاغشده توسط سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثنا) به نسیم صادقی از وی خواستهشده بود که برای روز سه شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۱۰ صبح جهت رسیدگی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز حاضر شود.
یک منبع مطلع در رابطه با برگزاری جلسه دادگاه این شهروند ساکن تبریز به کمپین گفت: «در جلسه دادگاه امروز پس از قرائت کیفرخواست صادره توسط قاضی شعبه، خانم صادقی با بیاساس خواندن اتهامات وارده، تمامی فعالیتهای خود را در چهار چوب قانون اساسی جمهوری اسلامی دانسته و خواستار حفظ استقلال قوه قضائیه و عدم تبعیت از پروندهسازی نهادهای امنیتی شده است.»
کمپین پیشازاین در گزارشی از صدور قرار منع تعقیب در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ در خصوص اتهامات «انتشار اکاذیب از طریق رایانه» و «عضویت در جمعیتهای معارض کشور» خانم صادقی خبر داده بود.
خانم نسیم صادقی در تاریخ ۲۹ مهرماه سال گذشته، در هنگام ورد به منزل از سوی مأموران امنیتی بازداشتو منزل این شهروند پس از بازداشت مورد بازرسی قرار گرفته و برخی از لوازم شخصی وی از جمله کامپیوتر، گوشی موبایل و کتاب توسط مأموران امنیتی ضبط شد. این شهروند پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در خیابان باکری تبریز منتقل و هفتم آبان ماه سال گذشته طی تماسی با خانواده از انتقال خود به زندان تبریز خبر داده بود.
در آن زمان گزارش شده بود، «خانم صادقی تحت فشار برای اخذ اعترافات اجباری از سوی بازجوهای اطلاعات سپاه قرار گرفته و بارها تهدید شده بود که در صورت عدم همکاری پیمان فرزندت و فهیمه خواهرت را نیز بازداشت خواهیم کرد.»
این شهروند اهل تبریز، روز دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ جهت بازپرسی و تکمیل پرونده به شعبه ۱۹ دادیاری عمومی و انقلاب شهید بهشتی تبریز منتقل شد و اتهامات « تبلیغ علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در جمعیتهای معارض کشور» و «انتشار اکاذیب از طریق خبرسازی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در فضای مجازی» به خانم صادقی تفهیم شد.
روز چهارشنبه ۹ آبانماه ۱۳۹۷ خانم صادقی با تامین وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت تا تکمیل مراحل دادرسی و برگزاری دادگاه از زندان مرکزی تبریز آزاد شد.
شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز، در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷، در خصوص اتهامات «انتشار اکاذیب از طریق رایانه» و «عضویت در جمعیتهای معارض کشور» با صدور حکمی قرار منع تعقیب صادر کرد. اما در آن زمان و در صورت وضعیت پرونده خانم صادقی نوشته شده بود که اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای وی از سوی دادگاه انقلاب تبریز کماکان در حال رسیدگی است.
خانم صاقی قبلتر نیز در تظاهرات مسالمتآمیز ۷ مرداد ۱۳۹۵ در اعتراض به مطلب جنجالی منتشر شده در روزنامه استانی طرح نو (شماره ۸۶۸ روز چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۵) به همراه شماری دیگر از شهروندان معترض بازداشت و پس از پنج روز از بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز با تودیع وثیقه یکصد میلیونتومانی موقتا آزاد شده بود.
نسیم صادقی در آن زمان از سوی شعبه ۷ بازپرسی دادگاه انقلاب تبریز به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام» متهم و تفهیم اتهام شد.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
روئین کهنسال، شهروند بهایی با وثیقه آزاد شد
روئین کهنسال، شهروند بهایی ساکن کرج که در تاریخ ۱۳ مرداد، توسط نیروهای امنیتی بازداشتشده بود، با تامین وثیقه به صورت موقت آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۸، روئین کهنسال، شهروند بهایی پس از سپری کردن دوران بازجوئی و تکمیل پرونده با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۲ و ۱۳ مرداد ۱۳۹۸، مأموران امنیتی روئین کهنسال، روحالله زیبایی و ابوالفضل انصاری از شهروندان بهایی ساکن کرج را بازداشت کردند. روز گذشته، روحالله زیبایی، شهروند بهایی نیز با تأمین قرار وثیقه بهصورت موقت از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
بازداشت آقای زیبایی از سوی ۷ مأمور اداره اطلاعات در منزل شخصی او در باغستان کرج در استان البرز و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود. مأموران پس از بازداشت به بازرسی منزل این شهروند پرداخته و برخی از لوازم شخصی وی را نیز ضبط کردند.
به گفته منابع مطلع در آن زمان، روح الله زیبایی و ابوالفضل انصاری پس از بازداشت به سلولهای انفرادی نهادهای امنیتی مستقر در زندان رجایی شهر کرج برای انجام بازجویی منتقل شده بودند.
از دلایل بازداشت این سه شهروند بهایی اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به گفته آنچه که توسط نزدیکان آقای کهنسال که خارج از ایران سکونت دارند عنوانشده است، جرم این شهروند «باورمندی به آئین بهایی بوده است که نهادهای امنیتی این موضوع را مغایر و تهدید علیه نظام جمهوری اسلامی میدانند و آن را امنیتی میپندارند.»
همچنین منابع مطلع در زمان بازداشت این سه شهروند به کمپین گفته بودند که طی هفتههای گذشته شماری از شهروندان بهایی و افرادی که در حال تحقیق در رابطه با این آیین بودهاند، توسط نهادهای امنیتی در استان البرز احضار و تحت بازجویی قرار گرفته بودند.
تا لحظه انتشار این گزارش اطلاعات دقیقی در مورد آقای انصاری در دست نیست و ایشان کماکان در بازداشت بسر می برند.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران اعتراض کردهاند و این سرکوب سیستماتیک را مصداق بارزی از بیتوجهی این حکومت به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمیشناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.
در سالهای اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستانهای آنان، دستگیریهای خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغلهای دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع میکنند نیز مورد حمله قرار میگیرند.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
بیخبری از وضعیت زهرا محمدی، فعال مدنی کرد در چهارمین ماه بازداشت
زهرا محمدی، فعال مدنی و از اعضای انجمن فرهنگی ـ اجتماعی «نوژین» که در اوایل خردادماه سال جاری توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشتشده است، پس از گذشت ۱۰۲ روز، کماکان تحت شرایط دشواری بخصوص از بابت ارتباط با خانواده، تحت بازجویی برای اخذ اعترافات اجباری در کانون اصلاح و تربیت سنندج بسر میبرد. گفته میشود که خانم محمدی برای انجام بازجویی از کانون اصلاح و تربیت به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل میشود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، علیرغم پیگیریهای انجامشده از سوی وکیل و خانوادهای زهرا محمدی کماکان از دلیل بازداشت ایشان اطلاعات دقیقی در دست نیست و این شهرند ساکن سنندج نزدیک به دو ماه بدون تماس تلفنی و برخورداری از حق ملاقات با خانواده، تحتفشار برای اخذ اعترافات اجباری بسر میبرد.
یک منبع نزدیک به خانواده محمدی در این رابطه با کمپین می گوید: «علیرغم پیگیریهای انجامشده توسط خواهرخانم محمدی و وکیل ایشان آقای خدایاری، تاکنون از وضعیت ایشان اطلاعی حاصل نشده و خانواده به دلیل سابقه اعتصاب غذای خانم محمدی در ابتدای بازداشتش در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج نگران وضعیت جسمانی ایشان هستند.»
این منبع مطلع در ادامه میگوید: «در آخرین پیگیریها و اصرار خواهرخانم محمدی در مقابل درب زندان و تماسی که از نگهبانی با یکی از مسئولان زندان گرفتهشده است به خواهر این فعال مدنی گفتهشده که ایشان باید برگهای را امضا کنند و پسازآن ما با ایشان کار نخواهیم داشت.»
مأموران امنیتی خانم محمدی را روز دو خردادماه سال جاری بدون در دست داشتن حکم قضایی بازداشت و به اداره اطلاعات سنندج منتقل میکنند.
این منبع مطلع در مورد بازداشت خانم محمدی به کمپین میگوید: «ظهر روز پنجشنبه دوم خرداد مأموران امنیتی که سه مأمور زن نیز آنها را همراهی میکردند پس از ضرب و شتم دوست خانم محمدی که به همراه ایشان در خانه حضور داشته، این فعال مدنی را بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل میکنند.»
دو تن دیگر از اعضای انجمن فرهنگی-اجتماعی «نوژین» به نام های ادریس منبری و ریبوار منبری که توسط نیروهای امنیتی در سنندج، همزمان با بازداشت خانم محمدی به صورتی مشابه و در منزل خود بازداشت شده بودند، روز یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸، با تامین قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.
به گفته این منبع نزدیک به خانواده، خانم محمدی پس از گذشت ۸ روز از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان منتقل میشود و خانواده در آن زمان موفق به دیدار ایشان میشوند اما در حال حاضر بیش از دو ماه است که این شهروند ساکن سنندج از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم است.
پس از گذشته بیش از ۱۰۰ روز از بازداشت خانم محمدی کماکان دلایلی از بازداشت ایشان در دست نیست.
سایت آکام نیوز وابسته به نهاد های امنیتی که در پرونده سازی برای فعالان مدنی، محیط زیستی و حقوق بشری مناطق کردنشین سابقه طولانی دارد، روز یکشنبه ۲۶ خرداد در رابطه با دلایل بازداشت خانم محمدی در وب سایت خود می نویسد: «زهرا محمدی ۲۹ سال سن دارد و از چند سال قبل تا لحظه دستگیری بصورت مخفیانه و در قالب انجمنی به نام نوژین، برای حزب دمکرات فعالیت می کرد.
در وهله اول مسجل شد که ادریس منبری، ریبوار منبری و زهرا محمدی در حال فعالیت های خارج از وظایف خود در انجمن هستند به همین خاطر این ۳ نفر بازداشت شدند که به دلایلی دو متهم دیگر ادریس منبری و ریبوار منبری با قرار وثیقه فعلا آزاد شدند اما زهرا محمدی صبح روز ۵ شنبه ۲ خردادماه ۱۳۹۸ در مقابل منزلش دستگیر شد.»
روز دوشنبه ششم خردادماه، اعضای انجمن فرهنگی – اجتماعی «نوژین» به دلیل تداوم بازداشت خانم محمدی در مقابل دادگستری سنندج دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان آزادی فوری و بیقید شرط عضو بازداشتی این انجمن شدند.
همچنین شورای سازمانهای مردم نهاد کردستان نیز پیشتر با انتشار بیانیهای خواستار آزادی بیقیدوشرط خانم محمدی شده بود.
این شورا در این بیانیه از نیروهای امنیتی و مسئولان قضایی کردستان خواستار شفافیت و توضیح در رابطه با بازداشت شدگان اعضای انجمن فرهنگی – اجتماعی «نوژین» شده بود.
خانم محمدی از سال ۱۳۹۰ به عضویت انجمن «نوژین» در آمده است و از اعضای هیئتمدیره انجمن فرهنگی-اجتماعی نیز بوده است، این انجمن تاکنون در مناطق کردنشین ایران فعالیتهای مدنی و فرهنگی مستمری نظیر تلاش برای حفظ محیطزیست، فرهنگ سازی در زمینه محیط زیست، تبلیغ فرهنگ کُردی و برگزاری کلاسهای آموزشی رایگان برای آموزش ادبیات ،رسمالخط کُردی و همچنین مهار آتشسوزی جنگلها و مراتع این مناطق داشته است.
بیخبری از وضعیت زهرا محمدی، فعال مدنی کرد در چهارمین ماه بازداشت
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی