تداوم بازداشت روئین کهنسال، شهروند بهایی در بازداشتگاه نهاد امنیتی
روئین کهنسال، شهروند بهاییان ساکن کرج که در تاریخ ۱۳ مرداد، توسط نیروهای امنیتی بازداشتشده است، کماکان تحت بازجویی برای اخذ اعترافات اجباری در بازداشتگاه نهادهای امنیتی در کرج بسر میبرد. روحالله زیبایی و ابوالفضل انصاری دو تن دیگر از شهروندان بهایی ساکن کرج، ساعاتی قبل از بازداشت روئین کهنسال، توسط نیروهای امنیتی بازداشتشده بودند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۱۳ مرداد۸ ۱۳۹، روئین کهنسال، شهروند بهایی که توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان های کرج بازداشت است، پس از گذشت ۲۴ روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشتگاه نهاد امنیتی تحت بازجویی برای اخذ اعترافات اجباری و تکمیل پرونده بسر میبرد.
بر اساس این گزارش تاکنون از دلایل بازداشت آقای کهنسال اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به گفته آنچه نزدیکان این شهروند بهایی که خارج از ایران سکونت دارند عنوانشده است، جرم این شهروند «باورمندی به آئین بهایی بوده است که نهادهای امنیتی این موضوع را مغایر و تهدید علیه نظام جمهوری اسلامی میدانند و آن را امنیتی میپندارند.»
به گفته منابع مطلع، طی هفتههای گذشته بسیاری از شهروندان بهایی و افرادی که در حال تحقیق در رابطه با این آیین بودهاند، توسط نهادهای امنیتی در استان البرز احضار و تحت بازجویی قرار گرفتهاند.
روز شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸، مأموران امنیتی روحالله زیبایی و ابوالفضل انصاری از شهروندان بهایی ساکن کرج را بازداشت کردند.
بازداشت آقای زیبایی از سوی ۷ مأمور اداره اطلاعات در منزل شخصی او در باغستان کرج در استان البرز و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود.
این دو شهروند بهایی در حال حاضر در سلولهای انفرادی نهادهای امنیتی مستقر در زندان رجایی شهر کرج تحت بازجویی و در بازداشت بسر می برند.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت ایران اعتراض کردهاند و آن را مصداق بارزی از بیتوجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمیشناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.
در سالهای اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستانهای آنان، دستگیریهای خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغلهای دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع میکنند نیز مورد حمله قرار میگیرند.
تداوم بازداشت روئین کهنسال، شهروند بهایی در بازداشتگاه نهاد امنیتی
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
گزارشی از وضعیت اسحاق روحی فعال کارگری محکوم به زندان
سحاق روحی، فعال کارگری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی حسین سعیدی به یک سال زندان محکوم شد. این شهروند ساکن سنندج در روز ۱۱ اردیبهشت سال جاری، همزمان با روز جهانی کارگر و زمانی که به همراه فرزند و همسرش قصد شرک در این مراسم را داشت در مقابل پارک محمدیه سنندج توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، اسحاق روحی، فعالان کارگری به اتهام «تبلیغ علیه نظام» توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سننج به ریاست قاضی حسین سعیدی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
بر اساس این گزارش جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای روحی صبح روز شنبه ۱۹ مرداد ماه در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج برگزار و حکم یک سال حبس تعزیری این فعال کارگری بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» روز چهارشنبه ۳۰ مرداد ماه، توسط حق شناس، رییس دفتر حسین سعیدی، قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج برای وی خوانده شد.
مهرداد امین وزیری، فعال کارگری اهل سنندج در رابطه با برگزاری دادگاه این شهروند به گزارشگر کمپین می گوید: «روز شنبه ۱۹ مرداد ساعت هشت ونیم صبح جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام آقای روحی برگزار و پس از نیم ساعت این جلسه دادرسی پایان یافت.»
مهرداد امین وزیری در ادامه افزود: «حسین سعید قاضی پرونده در دست داشتن پلاکاردهایی به رنگ قرمز با مضامین نوشته در آن را مصداق حمایت از تفکرات چپ، کمونیستی و حمایت از حزب کومله ایران عنوان کرده و به آقای روحی گفته بود که در این رابطه دو حکم پنج سال و یک سال برای وی در نظر خواهد گرفت که آقای روحی این اتهامات را رد و به دفاعیات از خود پرداخته بود.»
آقای روحی به همراه خانوادهاش در روز جهانی کارگر از محل سکونتش در شهرک «نایسر» عازم مرکز شهر سنندج برای شرکت در این مراسم بود که مقابل پارک محمدیه سنندج، توسط مأموران اداره اطلاعات بدون در دست داشت حکم قضایی بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در سنندج منتقل می شود.
در آن زمان گزارششده بود که پس از بازداشت این شهروند منزل وی توسط مأموران امنیتی مورد بازرسی قرار گرفته است.
در تاریخ ۲۲ اردیبهشت، آقای روحی با اتمام دوران بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان مرکزی سنندج منتقل میشود.
در تاریخ ۲۳ اردیبهشت، آقای روحی بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «همکاری با حزب کومله ایران» توسط قاضی شاگلدی، رییس شعبه دوم بازپرسی دادسرای انقلاب سنندج، تفهیم اتهام شد و برای وی قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی صادر میشود.
در جلسه بازپرسی آقای روحی اتهام «همکاری با حزب کومله ایران» را رد و فعالیتهای خود را در راستای احقاق حقوق خود و دیگر کارگران عنوان کرده بود.
این فعال کارگری به دلیل عدم توانایی در تأمین وثیقه صادره به زندان سنندج منتقل شد و در روز یکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸، پس از حضور دوباره در شعبه دوم بازپرسی وثیقه وی از ۵۰۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان تبدیل و با سپردن وثیقه بهصورت موقت، تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد.
جمهوری اسلامی ایران علیرغم آزادی برگزاری تجمعات در قانون اساسی، اجازه برگزاری مراسم کارگری را به تشکلهای مستقل و فعالان کارگری نمیدهد و در صورت برگزاری تجمع نیز با احضار یا بازداشت این فعالان و اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت» ملی آنان را مورد تعقیب قضایی قرار میدهد.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
علی باقری، فعال مدنی بازداشت و به زندان اراک منتقل شد
علی باقری، شهروند اهل شهرستان شازند، روز یکشنبه توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به زندان مرکزی اراک منتقل شد. این فعال مدنی به همراه محمد نجفی در جریان اعتراضات سراسری دیماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از سوی دستگاه قضایی بابت اتهامات «کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی» به چهارسال و شش ماه و به اتهام«توهین به رهبری» به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، علی باقری فعالان مدنی اهل شازند توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به بند تشخیص زندان اراک منتقل شد.
به گزارش یک منبع مطلع: «روز یکشنبه سوم شهریور، آقای باقری زمانی که به همراه همسر خود برای خرید به فروشگاه رفاه میروند پس از خرید و در حال خروج از فروشگاه با هجوم چهار مأمور لباس شخصی بازداشت و به زندان اراک منتقل میشود.»
به گفته منابع مطلع: « این بازداشت جهت اجرای حکم ۴ سال و شش ماه حبس تعزیری ایشان بوده و این در حالی است که بر اساس گزارش و نظر پزشک معتمد قوه قضاییه آقای باقری بدلیل فشار خون بالا قادر به تحمل حبس نیست و باید تحت مراقبت های پزشکی در مراکز خارج از زندان باشد.»
علی باقری، فعال مدنی و محمد نجفی وکیل حقوق بشری که پیگیر پرونده وحید حیدری از کشتهشدگان در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک بودند، بعد از ظهر ۲۵ دی ماه سال جاری ازسوی مأموران امنیتی بازداشت و به زندان اراک منتقل شدند. آقای باقری روز پنج شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ با تامین وثیقه به صورت موقت از زندان مرکزی اراک آزاد شد.
علی باقری در دادگاه بدوی بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام» به دو سال حبس تعزیری، «توهین به رهبری» به یک سال سال حبس تعزیری و «کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. که این احکام از سوی شعبه ۹ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به پنج سال کاهش یافت.
گزارشی از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد صفری
گزارشی از جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد صفری
جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده محمد (بابک) صفری، شهروند معترض و از هواداران جبهه دموکراتیک ایران، بابت اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» صبح روز یکشنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. این شهروند معترض خردادماه سال جاری در میدان انقلاب تهران، با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی از سوی نیروهای لباس شخصی و انتظامی توأم با «خشونت شدید فیزیکی» بازداشت و با تأمین وثیقه و قرار کفالت بهصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزادشده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، جلسه رسیدگی به پرونده محمد صفری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» با ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.
پیس از این و بر اساس احضاریه ابلاغشده توسط سامانه الکترونیکی قوه قضاییه (ثما) به محمد صفری از وی خواستهشده بود که در روز یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۹ صبح جهت رسیدگی به اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود.
یک منبع مطلع در رابطه با برگزاری جلسه دادگاه آقای صفری به گزارشگر کمپین گفت: «روز یکشنبه ساعت ۹ صبح جلسه دادگاه با خواندن کیفرخواستی که توسط شعبه دوم دادسرای امنیت اوین صادره شده بود آغاز و در ساعت ۹ و پنجاه و پنج دقیقه بهپایان رسید. در طی جلسه دادگاه قاضی پرونده در مورد پلاکاردهایی که در روز بازداشت توسط آقای سفری حمل و تصویر آن به صورت گسترده در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود بسیار تأکید داشته و دلیل این کار را از ایشان مکرر سؤال میکرد.»
این منبع مطلع در ادامه گفت: «قاضی پروند در طی جلسه دادگاه به آقای صفری گفته است که اگر اعتراض داشتی برای چه از فردیس کرج به یکی از شلوغترین میادین تهران (انقلاب) آمدی، در اطراف کرج مکانهای بسیاری برای اعتراض وجود دارد به بیابانهای اطراف میرفتی و میتوانستی در هم آنجا اعتراض خود را انجام دهی، آقای صفری در پاسخ به این سؤال میگوید من اعتراض داشتم و میخواستم اعتراض من دیده شود.»
به گفته این منبع مطلع: «قاضی افشاری در مورد زندانیان سیاسی و این که ما زندانیان سیاسی نداریم و این حرکتها که انجام میشود همگی امنیتی است و اگر به فرض هم وجود داشته باشد چه ربطی به تو دارد سؤالات خود را مطرح میکند که آقای سفری در پاسخ میگوید من شهروند این مملکتم و حقوق شهروندی من ایجاب میکند که در حمایت از هموطنانم مسئول و حساس باشم و شما که میگوید ما زندانی سیاسی نداریم پس نگران چه هستید.»
بر اساس این گزارش، دفاعیاتی که از سوی قاضی پرونده نوشتهشده بود، توسط آقای صفری مشاهده و به امضا رسید و از سوی قاضی افشاری پایان جلسه رسیدگی به این پرونده اعلام و به ایشان گفته شد است که تا یک هفته دیگر حکم شما صادر خواهد شد.
غروب روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۸، آقای صفری در نزدیکی ایستگاه مترو میدان انقلاب تهران با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی توسط نیروهای لباس شخصی و انتظامی به همراه تعدادی دیگر از شهروندان که در حال فیلمبرداری از این حرکت اعتراضی بودند، توأم با «ضربوجرح» بازداشت و به کلانتری ۱۴۸ انقلاب منتقل میشود.
منابع مطلع در رابطه با بازداشت آقای صفری به کمپین گفته بودند:«در زمان بازداشت آقای صفری در میدان انقلاب بین نیروهای لباس شخصی و انتظامی برای انتقال ایشان به بازداشتگاه نهاد امنیتی درگیری شدید رخ میدهد و سرانجام ایشان با دخالت جانشین فرماندهی نیروی انتظامی تهران ابتدا به کلانتری ۱۴۸ انقلاب و سپس برای انجام بازجویی به پایگاه سوم پلیس امنیت تهران منتقل میشود.»
آقای صفری پس از دو روز بازداشت در بازداشتگاه وزرا تهران روز شنبه ۲۵ خردادماه، توسط شعبه ششم بازپرسی دادسرای اوین بابت اتهامات توهین به رهبری اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام تفهیم اتهام شده و با قرار بازداشت موقت به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل می شود.
کمپین پیش تر به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود که «در سالن سه اندرزگاه سه زندان تهران بزرگ، آقای صفری از سوی زندانیان خشن مورد ضرب و جرح و توهین قرار میگیرد به طوری که حتی با تیزی (شی برنده که در زندان ساخته و در درگیریها از آن استفاده میشود) نیز تهدید میشود.»
آقای صفری روز سه شنبه از زندان فشافویه به دادسرای اوین منتقل و پس از تفهیم اتهام مجدد از سوی بازپرسی شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین، پس از یک شب بازداشت در سلول انفرادی زندان اوین روز چهارشنبه با تأمین وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و قرار کفالت بهصورت موقت از زندان آزاد شد.
https://www.kampain.info/archive/36499.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی