گذشته, حال, آینده
تاریخ اینده
نادر بکتاش
28/04/13
35 سال از انقلاب ایران می گذرد. نگاهی به این سه دهه و نیم تنها از زاویه حافظه تاریخی و یادآوری گذشته نیست که اهمیت دارد, بویزه برای درک عمیق حال و ساختن آینده واجد اهمیت است. هر کسی میبیند که نه فقط ایران که سراسر حهان در نقطه عطفی مهم به سر میبرد: سوسیالیسم یا تخریب جهان وبربریت. بحرانی که درواقع بعد از «سی سال طلایی» رشد و وفور اقتصادی و توهم نسبت به ابدی شدن «خوشبختی بشر» شروع شد و بر ویرانه های جنگ و جنازه های دهها میلیونی بنا شده بود, دوره های متفاوتی را از سر گذراند و از اواسط و اواخر دهه هفتاد میلادی پایانش را شروع کرد. انقلاب ایران و جنبش سولیداریته در لهستان و سپس فروپاش اردوگاه شوروی. و بعد قدرت گیری اسلامیسم و سپس اعتراض و انقلاب در کشورهای عرب. و بعد اعتراضات و خشم میلیونی مردم در همین اروپا و در وال استریت و هنوز و بعدها… .
همین امروز رسانه های خبری اعلام کردند که هفتاددرصد مردم فرانسه در انتظار انفجاات اجتماعی هستند.
از این به بعد من بازچاپ مطالبی را شروع میکنم که بخش کمی از آنها نوشته خودم هستند. هدفم قبل از هر چیز نشان دادن استواری و ثبات مبارزه و عمق مواضع و تحلیلهای جنبشی است که منصور حکمت پایه گذاشت و متأسفانه امروز چندپاره شده است. امروز ستون فقرات این جنبش حزب کمونیست کارگری است. امیدوارم که همدلی و اتحاد و وحدت و تشکل دوستداران پراکنده و سازمان های این جنبش عظیم انقلابی سوسیالیستی در این دوره عطف در کنار و با آن عینی شود و قدرت بگیرد.
مطالب درج شده متنوع هستند و از سیاست تا جامعه و ادبیات و سینِما . و… را در برخواهند گرفت. تیتر اصلی کل این مطالب همان «گذشته, حال, آینده» – تاریخ آینده – خواهد بود.
اولین مطلب در باره کتابی است از یک نویسنده فرانسوی با تیتر « توحش اقتصادی» که در پاییز 1996 منتشر شد. و چه چیزی بیشتر از این تیتر میتواند اوضاع سرمایه داری امروز جهان و ایران را بیان کند… .
متأسفانه به خاطر کهنه بودن روزنامهها و مجلات کیفیت شاید عالی نباشد اما بی تردید قابل خواندن است. (دو ضمیمه)