کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- چند گزارش خبری از زندانهای رژیم

تداوم بازداشت یک شهروند کُرد در بازداشتگاه نهاد امنیتی‎

رمضان سلطانیان، شهروند ساکن سنندج که روز شنبه ۱۵ تیر، توسط مأموران اداره اطلاعات در منزل خود بازداشت‌شده است، پس از گذشت ۱۵ روز کماکان به‌صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج بسر می‌برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، رمضان سلطانیان، شهروند کُرد توسط نیروهای اداره اطلاعات سنندج بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل‌شده است.

به گفته منابع آگاه به کمپین، مأموران اداره اطلاعات سنندج روز شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۸، پس از ورود و بازرسی منزل آقای سلطانیان، وی را بازداشت کردند.

بر اساس این گزارش یکی از اعضای خانواده آقای سلطانیان، روز پنجشنبه پس از گذشت ۱۳ روز توانسته است ملاقات کوتاهی با ایشان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج داشته باشد.

از دلایل بازداشت و اتهام مطروحه علیه این شهروند کُرد کماکان اطلاعاتی در دست نیست.

گزارش‌شده است که دو تن از فرزندان آقای سلطانیان از اعضای یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت ایران هستند.


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
حکیمه احمدی به اعتصاب غذای خود پایان داد‎
گزارش‌شده است که مسئولان قضایی به بهانه تکمیل پرونده از سوی نهادهای امنیتی، کماکان با صدور قرار وثیقه و آزادی موقت خانم احمدی موافقت نکرده‌اند، اما گفته می‌شود که اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی»و «تشکیل گروه و دسته‌های غیرقانونی» به ایشان تفهیم شده است.

این شهروند پیش این نیز در روز یک‌شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در اعتراض به “بازداشت غیرقانونی‌ خود، رفتار نامناسب و آزار و اذیت توسط مسئولین زندان و ارسال گزارشاتی توسط مسئول دارالقرآن زندان در ارتباط با وی”، دست به اعتصاب غذا زده بود که در روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ پس از انتقال به بیمارستان به اعتصاب غذای خود پایان داد.

مأموران اداره اطلاعات مرند، روز پنج شنبه ۲۶ مهرماه ۱۳۹۷، بدون در دست دشتن حکم قضایی و پس از ورود به منزل خانم احمدی برخی از لوازم شخصی از قبیل تمامی سیم کارت‌های موجود در منزل، دو لپ تاپ و سه گوشی تلفن همراه را ضبط کردند.

روز سه شنبه ۸ آبان ۱۳۹۷، مهندس غلامرضا قربانی همسر حکیمه احمدی، با انتشار ویدیویی به زبان تُرکی آذربایجانی در شبکه های اجتماعی از «ضرب و جرح» همسرش در بازداشتگاه از سوی نیروهای امنیتی خبر داده بود.

این زندانی سیاسی در پی «ضرب و جرح» در بازداشتگاه اطلاعات به بیمارستان منتقل و در تاریخ ۱۱ آبان‌ماه ۱۳۹۷، از بیمارستان به بازداشتگاه اداره اطلاعات مرند منتقل شد.

خانم احمدی، پیش‌تر نیز در شهریورماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از سه روز با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شده بود


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
پرونده ترور اقبال مرادی مدافع حقوق بشر کماکان باز است/ آمران و مجریان محاکمه نشده‌اند‎

یک‌سال از ترور اقبال مرادی، فعال سیاسی و مدافع حقوق بشر می‌گذرد و علی‌رغم وعده مسئولان اقلیم کردستان عراق برای پیگیری، در خصوص کشته شدن وی این پرونده کماکان باز است.

اقبال مرادی، از فعالان سرشناس سیاسی کُرد و از مدافعان حقوق بشر مخالف اعدام، ساکن پنجوین کردستان عراق سال گذشته در حمله تروریستی افراد ناشناس بر اثر شلیک سه گلوله جان خود را از دست داد.

پیکر بی‌جان این فعال سیاسی اهل مریوان، بامداد روز چهارشنبه ۲۷ تیرماه ۹۷، در اطراف رودخانه پینجوین در نزدیکی روستای عالی‌آباد در حالی کشف شد که به گفته شاهدان عینی «بر روی بدن او اثر سه گلوله دیده می‌شد».

اقبال مرادی ۵۷ ساله پدر زانیار مرادی، زندانی سیاسی کُرد بود.

حکومت جمهوری اسلامی، دوماه بعد‌ از قتل اقبال مرادی، فرزندش زانیار را سحرگاه روز شنبه ۱۷ شهریور ۹۷ به همراه رامین حسین‌پناهی و لقمان مرادی دو زندانی سیاسی دیگر اعدام کرد.

اقبال مرادی، فعالیت‌های حقوق بشری موثری در رابطه با لغو مجازات اعدام و حمایت از زندانیان سیاسی را در کارنامه فعالیت‌های خود داشت و از فعالان خوش‌نام در کردستان عراق به‌شمار می‌رفت.

علی‌رغم آنکه یک‌سال از ترور او گذشته‌، اما تا کنون مسببین آن قتل شناسایی، بازداشت و محاکمه نشده‌اند.

گفته شده امروز پنج‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۸، نیز در سالگرد این ترور، «آسایش»، (اداره امنیت اقلیم کردستان عراق) به خانواده و دوستان اقبال مرادی و فعالان حقوق بشر اجازه برگزاری مراسم یادبود نداد.

بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/35343.htm