کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- دو گزارش از زندانهای رژیم اسلامی

دادگاه تجدید نظر؛ لیلا حسین زاده دانشجو و فعال صنفی به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد‎


شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر، لیلا حسین زاده، دانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران را ضمن کاهش اشد مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. این فعال صنفی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، به ۶ سال حبس تعزیری (۵ سال به اتهام اجتماع و تبانی و ۱ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام) و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح امروز دوشنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۸، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر، لیلا حسین زاده، فعال صنفی ودانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران را ضمن کاهش اشد مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. بر اساس این حکم، رأی صادره قطعی و غیرقابل‌ بازگشت است.

دادگاه تجدیدنظر این فعال دانشجویی در تاریخ ۳۰ مهر ۹۷ و ۲۴ اردیبهشت ۹۸ در شعبه‌ی ۳۶ تجدیدنظر دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر برگزار شده بود.

صفحه تلگرامی کانون صنفی دانشجویان کشور ضمن تأیید این خبر در صفحه خود نوشت: «بسیاری از مسئولین دولتی، دانشگاهی و مرتبط با وزارت علوم بارها اعلام کرده بودند که به دنبال رایزنی برای برائت دانشجویان و فعالین صنفی بازداشت‌شده در دیماه ۹۶ هستند. بازداشت‌هایی که نهادهای امنیتی در جسارتی بی‌مثال به ساحت دانشگاه، آن را پیشگیرانه خوانده بودند».

خانم حسین زاده، دانشجوی دانشگاه تهران،‌ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۶، روبه‌روی منزل خود در جریان اعتراضات دانشجویی بازداشت شد.

این فعال صنفی پیش از ظهر چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶ به قید وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.

خانم حسین‌زاده در شمار ده‌ها فعال دانشجویی بود که هم‌زمان با اعتراض‌های اوایل دی‌ماه ۱۳۹۶ در ایران بازداشت شده بود.

نیروهای وزارت اطلاعات حسن روحانی طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، دست‌کم ۹۰ دانشجو را در شهر های مختلف ایران بازداشت کردند.

شماری از این دانشجویان بازداشت‌ شده در اعتراض‌ها شرکت نداشتند و ماموران امنیتی آنها را در محل سکونت‌شان بازداشت کرده بودند.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش گفت قرار است دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در هفتم آبان ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و گفت:‌«هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاه‌ها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رییس‌جمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»

در اعتراضات دی‌ماه، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته و حدود ۵ هزار نفر نیز بازداشت شدند.

رحمانی فضلی، وزیر کشور در آخرین گفتگوی خود در این باره اذعان کرد: “اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در ۱۰۰ شهر ایران روی داد که این اعتراضات در ۴۰ شهر به خشونت کشیده شد”.


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده توحید امیرامینی و کیانوش اصلانی برگزار شد‎
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی دو فعال ترک (آذربایجانی) محبوس در زندان اوین صبح روز گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برگزار شد. این دو شهروند اردبیلی روز چهارشنبه اول اسفند ۱۳۹۷ به هنگام پخش پوسترهای مرتبط با روز جهانی زبان مادری در تهران بازداشت شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۱ تیرماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی پرونده کیانوش اصلانی و توحید امیر امینی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات ”اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت ملی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام” با حضور کارشناسان وزارت اطلاعات و به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برگزار شد.

روز یکشنبه ۲۶ خردادماه ۱۳۹۸، پس از ابلاغ کیفرخواست از این دو شهروند خواسته‌شده بود که جهت تکمیل پرونده و دفاع بابت اتهامات ” اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت ملی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام ”روز شنبه اول تیرماه ۱۳۹۸ ساعت ۹ صبح در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شوند.

یک منبع آگاه در رابطه با روند برگزاری جلسه دادگاه این دو شهروند به کمپین گفت: «اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت ملی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام ” دو اتهامی بوده که آقایان اصلانی و امیر امینی ضمن رد این اتهامات، در مقام دفاع از اقدامشان مبنی بر تکثیر بروشورهای مرتبط با روز جهانی زبان مادری برآمده‌اند».

این منبع در ادامه افزود: «جلسه دادگاه بیشتر از طرح سؤال حول اتهامات، اختصاص به نکته نظرات، پیشنهاد‌ها و سؤالات کارشناسان اداره اطلاعات سپری‌شده است. کارشناسان اداره اطلاعات نظر این دو فعال را درباره آشتی ملی و چگونگی دستیابی به این امر را جویا شده‌اند که امیر امینی نقض حقوق شهروندی و سرکوب سیستماتیک حقوق اتنیک ها در ایران را موانع تحقق آن دانسته است».

بر اساس این گزارش در پایان جلسه دادگاه قاضی احمدزاده به به دلیل کافی نبودن زمان رسیدگی به این پرونده مقرر کرده که طی روزهای آینده نیز دومین جلسه دادگاه در این شعبه برگزار شود.

توحید امیرامینی و کیانوش اصلانی که روز چهارشنبه اول اسفند ۱۳۹۷ به هنگام پخش پوسترهای مرتبط با روز جهانی زبان مادری در تهران بازداشت و بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر شدند. این دو شهرونداردبیلی پس از پایان مراحل بازجویی به بند ۴ زندان اوین منتقل شدند.
https://www.kampain.info/archive/34366.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی