جلسه رسیدگی به اتهامات جدید عسل محمدی برگزار شد؛ تداوم بازداشت اعضای نشریه «گام»
جلسه رسیدگی به پرونده جدید عسل محمدی، فعال مدنی و از اعضای نشریه «گام» در دادسرای اوین برگزار شد. در این جلسه اتهام “همکاری با جریانهای معاند نظام” مورد رسیدگی قرار گرفت. این فعال مدنی، دیماه سال گذشته با تأمین وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی بهصورت موقت از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز آزادشده بود. ساناز الهیاری، امیرحسین محمدیفر و امیر امیرقلی سه تن از اعضای دیگر نشریه «گام» کماکان در زندان اوین در بازداشت بسر میبرند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸، جلسه رسیدگی به پرونده جدید عسل محمدی از اعضای نشریه «گام» بابت اتهام “همکاری با جریانهای معاند نظام” در شعبه هفتم دادسرای اوین به ریاست بازپرس شاهمحمدی برگزار شد.
گزارششده که در این جلسه رفتار شاهمحمدی باخانم محمدی به دلیل آنچه که پوشش نامناسب از سوی رییس شعبه هفتم بازپرسی اوین عنوانشده، نامناسب توصیفشده است.
خانم محمدی روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت از طریق تماس تلفنی و ارسال پیامک به شعبه هفتم بازپرسی اوین احضار شده بود.
یک منبع آگاه در رابطه با جلسه بازپرسی این فعال مدنی به کمپین گفت: «به خانم محمدی گفته شده که این آخرین جلسه رسیدگی به پرونده است و میتوانی آخرین دفاعیات خود را بنویسید و اتهام “همکاری با جریانهای معاند نظام” در همان جلسه دادگاه از سوی شاهمحمدی به ایشان تفهیم شد».
این منبع در ادامه افزود: «خانم محمدی بابت اتهام جدید و نحوه تفهیم آن اعتراض خود را اعلام کرده که بازپرس در جواب میگوید که ما در این رابطه مستنداتی در دست داریم. اما توضیحات بیشتری در این رابطه به ایشان ارائه نشده است».
دیماه سال گذشته اتهامات “اجتماع و تبانی” و “اخلال در نظم عمومی” توسط دادسرای عمومی و انقلاب شوش به خانم محمدی تفهیم شده بود.
خانم محمدی دانشجوی داروسازی دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران و از اعضای تحریریه نشریه «گام» در تاریخ ۱۳ آذرماه سال گذشته بخاطر حمایت از حقوق کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز در منزل شخصی خود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و روز ۱۵دی ماه با تامین وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا زمان تکمیل روند دادرسی آزاد شد.
گزارشگران بدون مرز (RSF) پیش از این بازداشت عسل محمدی، شهروند-خبرنگار و مدافع حقوق کارگران را محکوم کرده بود.
باگذشت چهار ماه از بازداشت اعضای نشریه گام و علیرغم اتمام بیش از سه ماهه بازجوییهای مکرر، بازداشت موقت ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی فر و امیر امیرقلی سه تن از اعضای نشریه برای بار پنجم تمدید و این افراد کماکان در زندان اوین بسر می برند.
پرونده اعضای نشریه گام در شعبه ۷ دادسرای اوین تهران با طرح اتهام “مشارکت در تشکیل گروه و اداره آن، با هدف برهم زدن امنیت کشور” در حال رسیدگی است.
🆔 @kampainhr
به گفته یک منبع آگاه به کمپین: « شاهمحمدی رییس شعبه ۷ بازپرسی اوین، مدعی شده که دلیل عدم رسیدگی به وضعیت پرونده این است که گردش کار متهمین هنوز از سوی وزارت اطلاعات تحویل وی داده نشده این در حالی است که بازجویان مدعی اند که گردش کارها ارسال شده است».
امیرحسین محمدیفر و همسرش ساناز الهیاری از روز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ و امیر امیرقلی از ۲۴دیماه سال گذشته در بازداشت بهسر میبرند.
امیر (علی) امیرقلی از اعضای نشریه «گام» روز دوشنبه ۲۴ دیماه ۹۷ در منزل شخصیاش در بابلسر بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، اما پس از حدود یکماه در حالی که قرار بازداشت موقت وی به پایان رسیدهبود با دستور اداره اطلاعات شهر شوش به زندان شیبان اهواز منتقل شد.
روز یکشنبه ۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۸، سپیده قلیان از زندان سپیدار اهواز و اسماعیل بخشی و امیر امیرقلی از زندان شیبان به زندان اوین در تهران منتقل شدند.
نشریه سیاسی، صنفی و فرهنگی «گام»، تا کنون سلسله یادداشتهایی را با موضوعهای کارگری و در پیوند با اعتراضهای اخیر در ایران منتشر کرده بود.
جلسه رسیدگی به اتهام جدید عسل محمدی برگزار شد؛ تداوم بازداشت اعضای نشریه «گام»
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
تجمع دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به ادامه بازداشت مرضیه امیری
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ظهر امروز در اعتراض به ادامه بازداشت مرضیه امیری دانشجوی جامعهشناسی این دانشکده و خبرنگار روزنامه شرق دست به تجمع زدند. این روزنامهنگار روز ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر بازداشت و کماکان تحت بازجویی دربند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین بسر میبرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ظهر امروز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به ادامه بازداشت مرضیه امیری دانشجوی جامعه شناسی و خبرنگار روزنامه شرق در سالن این دانشکده تجمع کردند.
خانم امیری که برای پیگیری وضعیت بازداشتشدگان روز جهانی کارگر به بازداشتگاه وزرا رفته بود، بازداشت شد.
این روزنامهنگار پیشازاین نیز روز ۱۷ اسفند۹۶ به دلیل شرکت در مراسمی به مناسب روز جهانی زن همراه با دهها نفر دیگر بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقلشده بود.
انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران در اطلاعیهای خواهان آزادی کیوان صمیمی و مرضیه امیری روزنامهنگاران بازداشتشده در گردهمایی روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شده بود.
در تجمع روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ دانشجویان دانشگاه تهران، معترضان در کنار دیگر مطالبات خود با در دست داشتن پلاکاردهایی ضمن اعتراض به بازداشت سه تن از روزنامهنگاران و فعال مدنی به نامهای مرضیه امیری، ندا ناجی و عاطفه رنگریز خواستار آزادی این افراد شده بودند.
خانم امیری پیش تر و در جریان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ نیز بازداشت و به مدت سه روز بازجویی شده بود.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با اول ماه می، روز جهانی کارگر و در پی فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی و دانشجویان برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، کارگران، بازنشستگان و جمعی از شهروندان در گروههای مختلف در مقابل مجلس حضور یافتند. این اجتماع با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و شماری از شهروندان بازداشت شدند.
تجمع دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به ادامه بازداشت مرضیه امیری
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی