سوقصد به جان یکی از روحانیون اهل سنت ایرانی در هرات افغانستان
یکی از رهبران اهل سنت ایران در هرات افغانستان در پی یک حمله مسلحانه مورد سوقصد قرار گرفت.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روزجمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، مولوی ابراهیم صفیزاده، روحانی سنی مذهب اهل ایران ساکن افغانستان، پس از اقامه نماز جمعه در یکی از مساجد شهر هرات در حملهای مسلحانه از سوی چند ناشناس از ناحیه گردن، شانه و کلیه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به بیمارستانی در هرات منتقل شد.
بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/32969.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
واکنشها نسبت به صدور حکم ۱۰ سال زندان برای ارس امیری دانشجوی ایرانی ساکن لندن
ارس امیری، دانشجوی ۳۳ساله کارشناسی ارشد دانشگاه کینگستون بریتانیا، از سوی دادگاهی در تهران به ۱۰ سال زندان محکوم شدهاست.
او دانشجوی فلسفه و هنر در این دانشگاه بود که به واسطه رشته تحصیلی خود توانست با شورای فرهنگی بریتانیا همزمان با تحصیلش همکاری داشتهباشد و “کلیه فعالیتهای او در ایران با مجوز و هماهنگی وزارت ارشاد بودهاست”.
از مراحل دادرسی و روند رسیدگی به پرونده ارس امیری، اطلاع درستی در دست نیست، اما غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ در حاشیه یک جلسه، گفته که «یک دانشجوی دختر (بدون اشاره به نام او) که برای انگلیس جاسوسی میکرده، با اتهام “اقدام علیه امنیت داخلی کشور” به ۱۰ سال حبس محکوم شدهاست.»
🔺اظهار نگرانی نخست وزیر و وزیر خارجه بریتانیا:
در پی اعلام محکومیت ۱۰ ساله برای این دانشجوی ساکن لندن، ترزا می، نخستوزیر بریتانیا روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ با اشاره به اینکه از شنیدن این خبر شوکه شده، خطاب به نمایندگان پارلمان این کشور گفت: «فرد محکوم شده برای یک موسسه قانونی کار میکرد که هدفش بهبود روابط میان دو کشور بود».
جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا نیز روز سهشنبه ۲۴ اردیبهشت در واکنش به صدور حکم ده سال زندان، این اقدام را “بسیار نگران کننده” توصیف کردهاست.
🔺موضعگیری شورای فرهنگی بریتانیا:
همچنین یک عضو ارشد شورای فرهنگی بریتانیا روز سهشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «با تاسف باید اعلام کنم اینطور که به نظر میرسد همکارمان ارس امیری همان شهروند ایرانی است که جمهوری اسلامی او را زندانی و برعلیه او حکم صادر کرده است.»
این عضو ارشد شورا افزود: «ما بسیار از این حکم متاسفیم وعمیقا نگران امنیت و سلامت ارس هستیم و این امر از ابتدای دستگیری ایشان دراوایل سال ۲۰۱۸ الویت ما بوده است.»
🔺واکنش همسر نازنین زاغری به حکم ارس امیری:
«ریچارد رتکلیف» همسر نازنین زاغری در مطلبی در روزنامه گاردین که روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت منتشر شد، به خبر محکومیت «ارس امیری» و تشابه بین پرونده او و همسرش اشاره کرده است.
آقای رتکلیف نوشته است: «اعلام خبر محکومیت ارس امیری، من را یاد وضعیت مشابه با نازنین در سال ۲۰۱۶ انداخت. نازنین زاغری و ارس امیری هر دو و در حالی که برای تعطیلات و برای دیدار با خانواده خود به ایران رفته بودند، بازداشت شدند. هر دو به دلیل ارتباط با بریتانیا و هر دو به اتهام جاسوسی محاکمه شدند».
ریچارد رتکلیف گفته است: «امروز هردوی آنها در زندان اوین همسلول هستند».
همسر نازنین زاغری افزود: «حکم ارس امیری را تلویزیون اعلام کرد. دادگاههای انقلاب هیچگاه احکامشان بر اساس عدالت نیست. آنها زندانی کردن را این طور در رسانهها تبلیغ میکنند».
خبرگزاری مهر به نقل سخنگوی قوه قضائیه نوشته: «این فرد مسئول میز ایران در شورای فرهنگی انگلیس موسوم به “بریتیش کانسل” بوده و فعالیتهای مختلفی را ساماندهی و مکرر با نام مستعار به کشور رفت و آمد میکرده است.»
🔺عکسالعمل یکی از بستگان ارس امیری:
محسن عمرانی، پسر خاله ارس امیری، در واکنش به این سخنان میگوید که “این قضیه اسم مستعار ارس واقعیت ندارد و رفت و آمد او به کشور با نام مستعار، کذب است” و “تمام رفت و آمد ارس با پاسپورت رسمی ایران و با نام ارس امیری بوده.”
آقای عمرانی همچنین در خصوص فعالیتهای ارس امیری در شورای فرهنگی انگلیس گفتهاست: «بریتیش کانسیل تا سال ۸۷ به طور رسمی در ایران فعالیت داشته است و بعدش به درخواست جمهوری اسلامی دفتر خودش تو ایران رو تعطیل کرده. ارس سال ۱۳۹۰ از طریق آگهی استخدام و با توجه به رشته تحصیلیاش که مدیریت هنری است، در دفتر لندن بریتیش کانسیل استخدام شده و تا سال ۱۳۹۵ فعالیتش ادامه داشته و بعد از اون هم که مشغول تحصیل بود. فعالیت این دفتر در لندن هم خیلی محدود بوده و الان هم که چند ماهیه به کل تعطیه. نکاتی که اینجا هست اینه که کلا بریتیش کانسیل فعالیت عجیب غریبی جز برگزاری فعالیتهای فرهنگی هنرمندای ایرانی تو انگلیس نداشته».
بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/32947.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی