پرونده رضوانه احمدخانبیگی، فعال مدنی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پرونده «رضوانه احمدخانبیگی»، فعال مدنی که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی ایمان افشاری، به اتهام “اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال و ۵ ماه زندان محکوم شدهبود، برای رسیدگی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد. گفته میشود پرونده دو متهم دیگر همپروندهای با خانم خانبیگی به نامهای «امیر صدیق آرا» و «علی امینی آملشی» به دلیل تسلیم به رای به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین، ارسال شد.
بخوانید:
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
بازداشت یک معلم توسط نیروهای امنیتی در خوزستان
عادل عساکره، معلم اهل دارخوین از توابع شهرستان شادگان در خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. طی روزهای گذشته سه معلم دیگر به نامهای ماهر دسومی، ناجی سواری، علی عبیداوی توسط نهادهای امنیتی در اهواز بازداشتشده بودند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۸، عادل عساکره، شهروند عرب و معلم شهر دارخوین از سوی مأموران امنیتی بازداشت شد. گزارش شده است، علیرغم تفهیم اتهام و صدور وثیقه، به دلیل ناتوانی در تأمین قرار وثیقه، این معلم کماکان در بازداشت بسر میبرد.
کریم دحیمی فعال حقوق بشر ساکن لندن ضمن تأیید این خبر به کمپین گفت: «عادل عساکره، معلم ساکن دارخوین به دلیل انتقاد در فضای مجازی از توزیع بودجه و اختصاص بودجههای کلان به حوزه علمیه و مراکز وابسته به آن و در مقابل عدم رسیدگی به مسائل خدماتی و همچنین استفاده از نام مسئولین نظام بدون صفتهای پیشوند محترمانه، متهم به اهانت به مقدسات و تشویش اذهان عمومی شده است».
این فعال حقوق بشر در ادامه افزود: «روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، قرار وثیقه برای آزادی عساکره صادر شده است، اما به دلیل ناتوانی خانواده از تهیه وثیقه، عادل عساکره همچنان در زندان بسر میبرد».
نیروهای اداره اطلاعات اهواز، روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ نیز سه معلم امدادگر ساکن اهواز را بازداشتکردند.
بنا به گفته فعالان حقوق بشر از اهواز اسامی معلمان بازداشت شده به شرح زیر است:
۱-ناجی سواری، ۳۸ ساله متاهل و داراى سه فرزند، از اهالى شهرک برق اهواز، معلم و نویسنده عرب اهوازی از مدرسه طالقانى فرهنگشهر اهواز
۲-ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل وداراى یک فرزند، از اهالى کوى پاستوریزه، پژوهشگر، نویسنده و فعال عرب از معلمان مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان
۳-على عبیداوى، ۲۶ ساله، متاهل داراى سه فرزند، از اهالى کوى علوى اهواز، از معلمان مدرسه قدس شهر حمیدی
بر اساس این گزارش: «ناجی سواری، ماهر دسومی و على عبیداوى در حین تدریس و بدون ارائه حکم قضائى بازداشت شدهاند و بازداشت این افراد در مدارس خود بر خلاف قانون و بدون هماهنگى با حراست اداره آموزش و پرورش بوده است».
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
دادگاه تجدید نظر؛ رسیدگی به پرونده دبیرکل جبهه دموکراتیک به زمان دیگری موکول شد
جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مهندس حشمت طبرزدی دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران که قرار بود در اواخر اردیبهشتماه در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار شود به زمان دیگری موکول شد. این زندانی سیاسی سابق بر اساس رأی صادره شده از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس محکومشده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بر اساس پیامکی الکترونیکی که از سوی سامانه ثنا (سامانه خدمات الکترونیک قضایی) بهدست حشمت طبرزدی دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران رسیده است جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ایشان که قرار بود در تاریخ ۲۶ اردیبهشتماه در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار شود به زمان دیگری موکول شد.
حشمت طبرزدی زندانی سیاسی پیشین و روزنامهنگار، صبح روز سهشنبه ۲۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۵ درحالیکه برای دیدار با دکتر محمد ملکی، فعال سیاسی از خانه خارجشده بود، توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و عصر روز چهارشنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۵ با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت از زندان اوین آزاد شد.
🆔 @kampainhr
این بازداشت در حالی صورت گرفته بود که پیشتر طی احضاریهای کتبی از ایشان خواستهشده بود که در صبح روز چهارشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۴ در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین حاضر شوند که این زندانی سیاسی طی یادداشتی که در صفحه فیسبوک بود خود در آن زمان منتشر کرده بود از عدم حضورش در دادسرای اوین خبر داده بود.
روز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۵ جلسه رسیدگی به پرونده آقای طبرزدی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مشااله احمدزاده برگزار شد و این فعال سیاسی از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی” و “تبلیغ علیه نظام” به ۶ سال حبس محکوم شد.
این روزنامه نگار و فعال سیاسی از دهه ۷۰ تاکنون بارها بدیل فعالیتهای سیاسی و مدنی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و در بازداشتگاه توحید، بند دو الف اطلاعات سپاه و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات تحت بازجویی و “شکنجههای جسمی و روحی” قرارگرفته است.
آقای طبرزدی از چهرههای منتقد حکومت و رهبر اسلامی ایران است که سابقه بیش از ۱۰ سال زندان را در پرونده خود به همراه دارد.
این فعال سیاسی در ۷ دیماه ۱۳۸۸ نیز بازداشت و روز یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۹ با حکمی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات “اقدام تبلیغی علیه نظام”، “اجتماع و تبانی”، “توهین به رهبر” و “برهم زدن نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات” به تحمل ۹ سال زندان محکومشده بود.
این روزنامهنگار همچنین پیشتر مدیر مسئول نشریات توقیف شده «پیام دانشجو»، «ندای دانشجو»، «هویت خویش» و «گزارش روز» نیز بوده است.
آقای طبرزدی درساعت ۱۱ شب سهشنبه ۹ تیرماه ۱۳۹۴، پس از تحمل نزدیک به ۵ سال و نیم زندان و براساس اعمال ماده ۱۳۴ از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
مرگ یک کولبر بر اثر تعقیب و گریز و سقوط از ارتفاع
هادی موسیزاده، کولبر اهل شهرستان جوانرود در پی تعقیب و گریز نیروها مرزبانی سپاه پاسداران و بر اثر سقوط از ارتفاع در مناطق مرزی نوسود، جان خود را از دست داد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، هادی موسیزاده کولبر اهل روستای کلاش از توابع شهرستان جوانرود در اثر تعقیب و گریز نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران و بر اثر سقوط از ارتفاع در مناطق مرزی نوسود پاوه در استان کرمانشاه جان خود را از دست داد.
به گزارش منابع محلی“نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران روز گذشته در بلندیهای سنگر در منطقه مرزی نوسود به ظن حمل کالای قاچاق گروهی از کولبران را محاصره و بدون اخطار قبلی هدف قرار دادند که در پی شلیک و تعقیب گریز از سوی این نیروها، هادی موسیزاده ۵۰ ساله در اثر سقوط از ارتفاع بلافاصله جان خود را ازدستداده است.
در حادثهای مشابه روز شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، براثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران مستقر در پاسگاه شوشمی از توابع نوسود کرمانشاه صادق عزیزی، کولبر اهل جوانرود براثر اصابت گوله جان خود را از دست داد.
از آغاز سال ۹۸ تاکنون دستکم ۱۰ کولبر در مناطق مرزی براثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی، سرما، غرق شدن در رودخانه و سقوط از ارتفاع جانشان را ازدستدادهاند.
«کولبر» به افرادی اطلاق میشود که به دلیل فقدان اشتغال و مشکلات گسترده اقتصادی در مناطق مرزی از روی ناچاری و با دریافت دستمزدی ناچیز اقدام به حمل کالا از ایران به عراق و برعکس از نقاط «غیررسمی گمرکی» میکنند.
سه استان کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی در نوار مرزی ایران با عراق و ترکیه محل اصلی فعالیت کولبرها است.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی