کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- سه گزارش خبری از زندانهای رژیم

گفتگو با محمدزمان دریاباری در خصوص محرومیت‌های اجتماعی محمدعلی طاهری بنیانگذار «عرفان حلقه»‎

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی جدید قوه قضاییه در اولین نشست خبری خود در سال ۹۸، هم‌زمان با انتشار خبر آزادی محمدعلی طاهری بنیانگذار «عرفان حلقه» اعلام کرد که “وی از لحاظ مجازات حبس آزاد شده، ولی محرومیت‌های دیگر حقوقی و اجتماعی او ادامه دارد.”

پس از انتشار صحبت‌های سخنگوی قوه قضاییه در شبکه‌های اجتماعی، پرسشی برای شماری از هواداران آقای طاهری پیش آمد:

🔺منظور از “محرومیت‌های دیگر حقوقی و اجتماعی” چیست؟

محمدزمان دریاباری در این خصوص به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی می‌گوید: «در راستای توضیح محرومیت‌های اجتماعی و روشن شدن مفهوم آن با توجه به سخنان سخنگوی قوه قضاییه باید این موضوع را متذکر شوم که در حکم صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر که نقض احکام قطعی پیشین و تجمیع مجازات‌ها و صدور حکم واحد بود، مجازات تکمیلی و تتمیمی وجود ندارد، اما هر حکم محکومیت یا آزادی، گاها با شرایطی که قانون مجازات پیش‌بینی کرده، محرومیت‌های اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت».

به گفته آقای دریاباری: “محروم شدن از تصدی مناصب حکومتی مانند ریاست قوای سه گانه یا عضویت در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام یا داوطلب شدن جهت ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و مانند آن؛ همچنین اشتغال در سازمان‌های دولتی و نیز تصدی برخی مشاغل مانند سردفتری اسناد رسمی و وکالت دادگستری نیز شامل این محرومیت‌ها می‌شوند.”

این وکیل دادگستری اضافه‌کرد: «برخی دیگر از این محرومیت‌ها شامل ممنوعیت از تاسیس شرکت‌ها و موسسات هستند و همه این موارد طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی است و در خصوص ایشان با توجه به میزان مجازات حبس تعیین شده، محرومیت‌های اجتماعی فوق به مدت حداکثر دو سال به طول خواهد انجامید».

همچنین محمدزمان دریاباری در پاسخ به این پرسش که آیا آقای طاهری ممنوع‌الخروج هستند یا خیر و اگر هستند چه اقدامی صورت گرفته، توضیح داد: «ممنوع الخروجی آقای طاهری به زودی کاملا رفع خواهد شد و دستور آن‌را قاضی اجرای احکام داده‌است.»
بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/32202.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
اکرم نصیریان، فعال مدنی بازداشت شد‎
اکرم نصیریان، فعال مدنی روز گذشته از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز گذشته دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، مأموران امنیتی اکرم نصیریان از فعال مدنی را در خیابان بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

یک منبع آگاه در این رابطه به کمپین گفت: «از صبح روز گذشته خانم نصیریان از اعضای ندای زنان ایران و گروه همیاری کمک به سیل‌زدگان ناپدیدشده بودند که با پیگیری‌های انجام‌شده در اداره آگهی تهران به خانواده گفته می‌شود بر اساس آنتن دهی موبایل ایشان در منطقه اوین تهران حضور دارند».

این منبع آگاه افزود: «خانواده این فعال مدنی بر اساس آخرین پیگیری انجام‌شده متوجه می‌شوند که ایشان صبح دیروز در خیابان بازداشت و به زندان اوین منتقل‌شده است».

خانم اکرمیان در تماس کوتاه تلفنی با خانواده از حضور خود در زندان اوین و تشکیل پرونده در شعبه‌ی دوم بازپرسی دادسرای اوین خبر داده است.

از دلایل بازداشت و نهاد بازداشت کننده خانم اکرمیان تا این لحظه اطلاع دقیقی در دست.

اکرم نصیریان از چهره‌های فعال در امر سوادآموزی زنان و در گروه همیاری کمک به سیل‌زدگان در این اواخر فعالیت داشته است.
https://www.kampain.info/archive/32289.htm

پروانه حسین پناهی به اداره اطلاعات سنندج احضار شد‎

پروانه حسین پناهی خواهر رامین حسین پناهی به اداره اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح روز گذشته دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، پروانه حسین پناهی به دلیل پیگیر محل دفن برادرش رامین حسین پناهی طی تماسی به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

به گفته یک منبع آگاه به کمپین: «دلیل احضار پروانه حسین پناهی تبلیغ علیه نظام عنوان شده است، همچنین ایشان مورد تهدید قرارگرفته که به هیچ وجهه پیگیر محل دفن برادرش رامین نباشند».

خانم حسین پناهی پیش از این نیز به دلیل تماس با رسانه‌های خارج کشور و تبلیغ علیه نظام به پنج سال حکم تعلیقی محکوم‌شده بود.
🆔 @kampainhr

رامین حسین‌پناهی به همراه زانیار و لقمان مرادی دو زندانی سیاسی دیگر علیرغم همه تلاش‌های حقوق بشری و مدنی برای توقف حکم اعدام، سحرگاه شنبه ۱۷ شهریورماه ۹۷ دریکی از پایگاه‌های سپاه پاسداران در تهران اعدام شد.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران و اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه در امور اعدام‌های فراقضایی و بی‌رویه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ طی انتشار بیانیه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته بودند تا اعدام قریب‌الوقوع زندانیان کرد ایرانی را متوقف کنند. همچنین جوامع بین المللی و حقوق بشر و شمار زیادی از فعالان مدنی طی ماه‌های متمادی با راه انداری کمپین های گوناگون و برگزاری توفان های توییتری، خواستار لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی و زانیار و لقمان مرادی شده بودند.

این سه زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، از ابتدای بازداشت تا زمان اجرای حکم از دادرسی عادلانه محروم بودند و بارها ابتدایی‌ترین حقوق قانونی آنها در طول روند دادرسی نقض شده و پس از آن نیز بارها جهت اخذ اعتراف اجباری شکنجه و مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.

رامین حسین‌پناهى، فعال سیاسی کُرد در تاریخ ٢ تیرماه ٩۶ بازداشت و پس از ۲۰۰ روز تحمل انفرادى به زندان مرکزى سنندج منتقل شده بود. این زندانی سیاسی روز ٢۵ دی‌ماه همان سال از سوی شعبە اول دادگاه انقلاب شهرستان سنندج بە اعدام محکوم شد. حکم صادره در تاریخ ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ از سوی شعبه ٣٩ دیوان عالى کشور در شهر قم به تایید رسید و جهت اجرای حکم به شعبه ۴ اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شد. نهایتا حکم اعدام رامین حسین پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی سه زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر سحرگاه شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ اجرا شد.
https://www.kampain.info/archive/32306.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی