احمدرضا جلالی متخصص مدیریت بحران از زندان اوین: “راههای مواجه با بحران سیلاب کدامند؟”
احمدرضا جلالی، متخصص مدیریت بحران از زندان اوین، در یک پیام صوتی راهکارهای مقابله و مواجهه با سیل را بیان میکند.
هموطنانمان طی روزهای اخیر شاهد جاری شدن سیل در استانهای مختلف کشور بودهاند. این سیلابهای ویرانگر تا کنون جان دهها تن از ایرانیان را گرفته و صدها مصدوم بر جای نهادهاست و بنا به گفته برخی منابع و رسانهها میلیاردها تومان خسارت وارد کردهاست.
اطلاع از نحوه برخورد و مقابله با سیل یا دیگر حوادث این چنین از نگاه یک متخصص بحران میتواند مفید واقع شده و در بسیاری از موارد از بروز حوادثی مشابه جلوگیری کند. این در حالیاست که سازمان هواشناسی هشدار داده خطر سیلاب در برخی نقاط کشور همچنان ادامه دارد و شهروندان بسیاری کماکان درگیر مسئله سیل هستند. خانههای آنها ویران شده و برخی نیز عزیزان خود را از دست دادهاند.
احمدرضا جلالی، در این فایل صوتی از زندان اوین، اقدامات پیشگیرانه و همینطور راهکارهای مقابله برای کاهش اثرات حوادث احتمالی مانند سیل را اینطور بیان میکند:
«اصل برنامهریزی مبتنی بر اقدامات پیشگیرانه و کاهش اثرات حادثه احتمالی است. با توجه به اینکه ایران اقلیم و سرزمین خشک محسوب میشود و خشکسالیهای مکرری در سالهای گذشته به وقوع پیوسته متاسفانه باعث شده که از وقوع سیل در بسیاری از مناطق غفلت شود که این باعث افزایش آسیب پذیری جامعه در برابر حوادثی مثل سیل شده است، برای مثال پر کردن و بستن مسیلها، همان کاری که در دروازه قران شیراز انجام شده، تبدیل حوزه اطراف رودخانهها و حتی درهها به سایر کاربریها مثل ساختمان سازی، ایجاد پارک، زمین ورزشیو … باعث شده تا شهرها و روستاها به شدت در برابر سیل آسیب پذیر شوند. نمونهای از این تعییرات را در شیراز، تبریز، تهران و سایر شهرهای بزرگ به سادگی مشاهده میشود. تغییرات در محیطزیست مثل از بین بردن جنگل و پوشش گیاهی و بریدن درختان باعث تشدید آسیب پذیری شده است. به هر حال الان که مردم در وسط حادثه قرار گرفته اند، نمیتوان روی مسایل پیشگیری و کاهش اثرات تمرکز کرد، مهمترین موضوع در حال حاضر اقداماتی هست که باید صورت بگیرد.
ادامه گفتههای احمدرضا جلالی را بخوانید و بشنوید:
https://www.kampain.info/archive/31316.htm
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی