کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- دو گزارش خبری

پناهندگان ترکیه؛ “کوچک‌ترین تفریح هم، برایمان شبیه رویاست”‎


پیمان ملامیرزایی، از پناهندگان ساکن ترکیه می‌گوید: «پروسه ما خیلی طولانی شده است. ما ده سال پیش از ایران خارج شدیم و سال ۲۰۱۴ به ترکیه آمدیم و در سازمان ملل نام خود را به عنوان پناهجو ثبت کردیم».

طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌های پناهندگان از مهترین دغدغه‌های ذهنی یک پناهنده ساکن ترکیه است.

عدم رسیدگی و توجه به موقع سازمان ملل ترکیه و طولانی شدن پروسه پناهجویی، باعث بروز مشکلات جدی در سلامتی روانی و جسمی افراد و همینطور موجب آسیب‌های مختلف به زندگی خانواد‌ه‌های پناهندگان شده‌است.

برخی پناهندگان ساکن ترکیه طی مصاحبه‌های مختلف و گفتگوهایی که پیش‌تر در کمپین منتشر شده‌، این عدم رسیدگی را حادترین مسئله خود می‌دانند.

آن‌ها می‌گویند با مشکلاتی مثل بی‌کاری، گرسنگی، بیماری و … به هر نحو کنار می‌آیند، اما زمانی که به مدت طولانی با همین مسائل زندگی کنند، دیگر گذران زندگی سخت و گاه غیرممکن می‌شود.

بیشتر پناهندگان و پناهجویانی که در ترکیه بسر می‌برند، معتقدند، از زمانی که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) بخشی از وظایف خود را به اداره مهاجرت ترکیه سپرده، وضعیت آن‌ها نه تنها بهتر نشده، بلکه برخورد اداره مهاجرت با آن‌ها بدتر شده‌است.

در بخش پناهندگان و مهاجران، در سایت کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، می‌توانید اطلاعات بیشتری از پناهندگانی که در ترکیه، صربستان، یونان یا نقاط دیگر دنیا به سر می‌برند، با خبر شوید.

پیمان ملامیرزایی، از جمله شهروندان اهل سنندج است که همراه با همسر و فرزندش به سازمان ملل متحد در ترکیه اعلام پناهندگی کرد.

او می گوید: «ما سال ۲۰۱۴ به سازمان ملل مراجعه کرده و ۲۰۱۶ قبولی خود را در مصاحبه اصلی این سازمان دریافت کردیم».

“در جامعه نسبت به شهروندان دیگر نسبت به پناهندگان تبعیض قائل می شوند. در محیط کار امکان دفاع از حق و حقوق خود را نداریم. در مدرسه هم بچه ها مورد آزار قرار می گیرند و طوری برخورد می کنند که انگار این بچه ها حق درس خواندن ندارند. بهشان توهین میکنند. بهشان می گویند شما در کشور ما اضافه هستید و مجموع مسائلی که برای ما پیش آمده، تاثیرات منفی بر خانواده ام گذاشته. از لحاظ عاطفی آسیب زیادی خوردیم.”

“اینجا برای ما شبیه به زندانی است که هیچ نقطه روشنایی در آن نمی‌بینیم. مثل جزامی‌ها ما را در یک شهر کوچک زندانی کرده‌اند و اگر هم به هر دلیلی لازم شود از شهر خارج شویم با ما برخورد می‌کنند و حتی امکان دارد از ترکیه اخراج شویم. ما ده سال است که تلاش می‌کنیم یک محیط آرام برای خود فراهم کنیم و هر بار هم با سازمان ملل تماس می‌گیریم، فقط می‌گویند منتظر باشید. ولی این انتظار برای ما کُشنده شده.”

“من در یک سنگبری مشغول به کار بودم و به دلیل کارهای سنگین، پاهایم مشکل پیدا کرد و مجبورم شدم لگنم را عمل کنم و بعد هم از کار اخراج شدم و الان ۴ ماه است که بی‌کارم و از طرف سازمان ملل کمک لازم به ما نشد.”

“الان در ترکیه ما در شرایطی هستیم که کوچک‌ترین تفریح، برایمان شبیه یک رویا شده‌ و غیرممکن به نظر می‌رسد و بیشتر مواقع به این فکر می‌کنیم که آیا روزی از اینجا خارج خواهیم شد؟ آیا زندگی دیگری را تجربه خواهیم کرد؟ آیا این شرایط تمام خواهند شد؟”

پناهجویان در ترکیه با معضلات بسیاری مواجه هستند. از جملە مشکلات پناه‌جویان بلاتکلیفی و آیندە نامشخص است، تا جایی که حتی کسانی با پذیرفته شدن کیس پناهندگی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد یا پلیس مهاجرت با بلاتکلیفی طولانی روبرو هستند و سال‌هاست در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید:
https://www.kampain.info/archive/30170.htm

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
یوسف فرهادی بابادی به همراه برادرش بازداشت شد‎
یوسف فرهادی بابادی، عضو کمپین محیط زیستی «صدای پای آب» به همراه برادرش در جریان بازگشت از مراسم ختم یکی از عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری، توسط نیروهای امنیتی در شهرکرد بازداشت شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مأموران اداره اطلاعات امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، یوسف فرهادی بابادی را به همراه برادرش بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل کردند. بر اساس گزارش منابع محلی این بازداشت با “خشونت فیزیکی” همراه بوده است.

بر اساس منابع مطلع به کمپین”دو خودرو سیاه‌رنگ متعلق به وزارت اطلاعات با متوقف ساختن خودرو فرهادی بابادی وی را به همراه برادرش بازداشت کردند”.

با شکایت اعضای مجمع نمایندگان اصفهان در تاریخ ۹ اردیبهشت یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط‌زیست به دادگاه احضار و بازداشت‌شده بود، وی روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه به‌صورت موقت آزاد شد.

آقای فرهادی بابادی، عضو کمپن صدای پای آب فعالیت‌های زیادی را برای مقابله با پروژه‌های انتقال آب کارون و زاینده‌رود در طول چهار سال انجام داده است.

👈بیش تر بخوانید: https://www.kampain.info/archive/30214.htm