دستگیری پروین محمدی و جعفر عظیم زاده؛ تدام سرکوب و بگیر و ببند فعالین کارگری و اجتماعی
در ادامه دور جدید دستگیری ها و بگیر و ببند ها و شکنجه کارگران و فعالین کارگری، سه شنبه 9 بهمن جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران و پروین محمدی نایب رئیس این تشکل توسط ماموران کلانتری فردیس کرج بازداشت شدند.
ماموران در هنگام بازداشت، وسایل شخصی از جمله لپ تاپ و گوشی های موبایل آنها را ضبط کرده و با خود برده اند. جعفر عظیم زاده قبلا در ژوئن 2016 بعد از دوماه اعتصاب غذا که همراه با اسماعیل عبدی، عضو هئیت مدیره کانون صنفی معلمان، در اعتراض به احکام امنیتی دادگاه به آن مبادرت کرده بودند، و بدنبال اعتراضات بین المللی بطور موقت از زندان آزاد شد. اسماعیل عبدی از سال 1395 تا کنون در زندان بسر می برد و دوران شش سال محکومیت را می گذراند. بنا به گفته وکیل جعفر عظیم زاده، او بعد از دستگیری به زندان اوین منتقل شده است تا حکم شش سال زندان که قبلا علیه او صادر شده را تحمل کند. اتهامات او ” اقدام علیه امنیت ملی” و تبلیغ علیه نظام” عنوان شده؛ اتهامات کلیشه ای و نخ نما که که رژِیم جمهوری اسلامی، فعالان کارگری و دیگر فعالان اجتماعی و سیاسی را طبق آن به زندان های طولانی محکوم می کند. جعفر عظیم زاده پیش تر در دادگاهی دیگر در شهرستان ساوه به همین اتهامات محاکمه و بنا به حکم دادگاه از این اتهامات تبرئه شده است.
کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز اطلاع داد که بنا به مصاحبه مطبوعاتی آقای محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی)، پیرو جلسه دیروز در شعبه 11 دادیاری دادسرای پردیس کرج، ابتدا برای پروین محمدی قرار بازداشت موقت یک ماهه و بعد از ارائه توضیحات، قرار وثیقه 300 میلیونی صادر شد که امروز صبح پس از ارجاع پرونده از شعبه 11 به شعبه 12، مجددا قرار بازداشت یک ماهه صادر و پیرو آن، پروین محمدی به زندان شهید کچوئی کرج منتقل شد.
.
سرکوب مستمر کارگران و دیگر فعالین اجتماعی، از زمان اعتصاب و اعتراض سراسری کارگران نیشکر هفت تپه و مجتمع فولاد اهواز بویژه بعد از پخش به اصطلاح مستند اما در واقع رسوای ” طراحی سوخته” – که خود سندی بود در اثبات شکنجه وحشیانه زندانیان در جمهوری اسلامی- در سطوح گوناگونی بارز بوده است . پیش از دستگیری پروین محمدی و جعفر عظیم زاده، تعداد زیادی از فعالین کارگری و اجتماعی هدف این موج سرکوب بوده اند که در زیر نمونه هایی از آن را بر می شماریم:
در دوم بهمن، سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، کیوان باژن، رضا خندان مهابادی، و بکتاش آبتین به شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی تهران احضار و همانجا بازداشت شدند و به زندان انتقال یافتند، و چند روز بعد با قرار وثیقه سنگین یک میلیارد تومانی بطور موقت آزاد شدند.
در ششم بهمن حسین رضایی دبیر کل کانون صنفی فرهنگیان استان بوشهر بازداشت شد. در همان روز ماموران لباس شخصی به منزل جعفر ابراهیمی فعال معلمان یورش بردند و وسایل شخصی از جمله گوشی موبایل و لب تاپ و کتاب های او را ضبط کردند و با خود بردند. بعلاوه در همین روز تعدادی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه به اداره اطلاعات شوش احضار شدند و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند. محمد خنیفر از اعضای مجمع نمایندگان کارگران هفت تپه در همان زمان دستگیر شد . او بعد از چند روز بازداشت در 9 بهمن با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان شوش آزاد شد. در هشتم بهمن محمد علی زحمتکش از فعالین معلمان در شیراز به سه سال زندان و یک سال تبعید به شهرستان ارسنجان محکوم شد.
اینها تنها گوشه ای است از موج گسترده یورش جمهوری اسلامی به فعالین کارگری و اجتماعی و در حالی تداوم می یابد که اسماعیل بخشی و سپیده قلیان همچنان در بازداشت بسر می برند و گزارش ها حاکی است که هر دوی آنها تحت فشار های طاقت فرسا قرار دارند و در شرایط ضدانسانی بسر می برند.
ما ضمن محکوم کردن شدید اقدامات سرکوب گرانه رژیم ، این بگیر و ببندها و اقدامات وحشیانه رژیم را در سطح بین المللی افشا کرده ایم و همچنان برای جلب حمایت تشکلهای کارگری و مدافعان حقوق انسانی از مبارزات حق طلبانه کارگران و فعالین کارگری در ایران و برای آزادی کلیه کارگران زندانی با تمام توان تلاش خواهیم کرد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۳۱ ژانویه ۲۰۱۹
http://etehadbinalmelali.com/ak
www.workers-iran.org
info@workers-iran.org