ادامه کارشکنی و محرومیت از مرخصی یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین
مسئولین قضایی و امنیتی زندان اوین با کارشکنیهای پی در پی، از دادن مرخصی به سیامک میرزایی، فعال سیاسی اهل مغان جلوگیری میکنند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مسئولان زندان اوین و مقامات قضایی کشور، روز گذشته پنجشبه ۴ بهمن ماه ۱۳۹۷، برای چندمین بار، با درخواست مرخصی سیامک میرزایی، فعال سیاسی محبوس در زندان اوین جهت شرکت در مراسم چهلم پدر همسرش مخالفت کردند. گفته شده کارشکنیها در اعطای مرخصی به این زندانی سیاسی اهل مغان مسبوق به سابقه است و مسئولین زندان اوین، چهل روز پیش هم با “کارشکنی و مانع تراشی”، از حضور سیامک میرزایی، در مراسم خاکسپاری پدرزنش جلوگیری کردهبودند.
بخوانید:
http://www.kampain.info/archive/29414.htm
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
حسین رضایی فعال صنفی معلمان در بوشهر بازداشت شد
یکی از معلمان و فعالان صنفی در بوشهر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جاری شنبه ۶ بهمنماه، حسین رضایی، استاد دانشگاه و دبیر کل کانون صنفی معلمان بوشهر، در منزل شخصیاش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
بخوانید:
رضا خندان مهابادی با سپردن وثیقه آزاد شد
رضا خندان مهابادی، عضو کانون نویسندگان ایران با سپردن وثیقه به صورت موقت آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جاری شنبه ۶ بهمنماه، رضا خندان مهابادی، نویسنده و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران با سپردن وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
رضا خندان (مهابادی) به همراه کیوان باژن عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران و بکتاش آبتین یکی از بازرسان کانون، روز سهشنبه ۲ بهمنماه ۱۳۹۷، در شعبهی ٢٨ “دادگاه انقلاب اسلامی” بازداشت شدهبودند.
یک منبع آگاه به کمپین گفت: «کیوان باژن و بکتاش آبتین به دلیل عدم امکان تامین وثیقه تعیین شده، کماکان در بازداشت بهسر میبرند».
بیشتر بخوانید:
http://www.kampain.info/archive/29450.htm
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
یک سال بازداشت موقت و بلاتکلیفی فعالین محیط زیست بازداشتی؛ اخذ اعترافات اجباری و شکنجه برخی از آنها با تهدید به قتل یا بازداشت اعضای خانواده
یکسال از بازداشت موقت چند تن از فعالان محیط زیست ایران میگذرد. این در حالی است که هنوز جزییات پرونده این افراد روشن نیست.
اخیرا در روز چهارم بهمنماه سال جاری، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، در حاشیه جلسه با دادستانهای سراسر کشور در جمع خبرنگاران در رابطه با برگزاری دادگاه متهمان پرونده محیط زیستی، گفتهاست: «دادگاه متهمان پرونده محیط زیستی به زودی برگزار میشود». اما وی تاریخی برای برگزاری این دادگاه تعیین نکردهاست.
از سوی دیگر منابع مطلع و نزدیک به هشت تن از فعالان محیط زیست زندانی در ایران به کمپین حقوق بشر در ایران گفتند که برخی از آنان که برای مدت ۱۲ ماه بدون ارتباط با خارج از زندان یک سال گذشته را در بازداشت گذراندهاند، با تهدید به مرگ مجبور به اقرار بر علیه خود شدهاند.
جزییات تازهای که در مورد شرایط بازداشت طولانی مدت این هشت نفر به دست کمپین رسیده نشان میدهد که مقامات قضایی ایران با ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در پروندهسازی علیه این فعالان با استناد به اعترافات غیر واقعی که تحت اجبار و فشار شدید از آنها به دست آمده، همکاری تنگاتنگ داشتهاند. اسامی این هشت نفر عبارت است از: هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه.
یک منبع آگاه از جزئیات بدرفتاری با این افراد در زندان که به خاطر نگرانی از اقدامات تلافیجویانه نیروهای اطلاعاتی خواست نامش محفوظ بماند به کمپین گفت که برخی از این فعالان محیط زیست ماهها تحت بازداشت انفرادی و شکنجه روانی، تهدید به قتل، تهدید به تزریق داروهای توهمزا و تهدید به دستگیری و قتل اعضای خانواده خود قرار داشتند. این منبع همچنین افزود که برخی از این فعالان برای اجبار به اعتراف علیه خودشان ضرب و شتم شدهاند.
«مراد طاهباز»، «سام رجبی»، «امیرحسین خالقی»، «هومن جوکار»، «سپیده کاشانی»، «نیلوفر بیانی» و «طاهر قدیریان»، «عبدالرضا کوهپایه» یک سال است که در بازداشت موقت به سر میبرند. آنها فعالان محیط زیستی هستند که بهمن ماه ۹۶ بازداشت شدند.
ابتدا مراد طاهباز فعال محیط زیست و همکار موسسه حیات وحش میراث پارسیان بازداشت شده و پس از مدتی در تاریخ چهارم بهمن ماه ۹۶ مرحوم کاووس سیدامامی و دیگر همکاران سابق و فعلی موسسه در همان روز به طور جداگانه از سوی ماموران امنیتی در خیابان، منزل و یا دفتر موسسه بازداشت شدند.
دفتر موسسه میراث حیاتوحش پارسیان نیز پس از بازداشت کاووس سیدامامی و همکارانش در تاریخ چهارم بهمن ماه پلمب شد.
این موسسه توانستهبود، در تاریخ سیام اردیبهشت ۸۷ در اداره ثبت شرکتها به صورت رسمی به ثبت برسد و در تاریخ نهم اردیبهشت ۹۱ نیز از طرف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک موسسه غیرتجاری مجوز خود را دریافت کرد و به صورت یک موسسه غیرتجاری عامالمنفعه در چارچوب قوانین کشور به فعالیت خود ادامه میداد.
در طی این مدت، گروههای زیادی از چهرههای آشنا، جوامع بینالمللی، سازمانهای حقوق بشری و گاها نیز از مقامات ایران، پیگیر وضعیت پرونده آنها بودهاند، اما تا کنون پاسخ روشنی در این خصوص منتشر نشده و آنچه تحت عنوان اخبار بازداشتیهای فعالان محیط زیستی در برخی رسانههای دولتی، از سوی مقامات ایران، منتشر میشود، گاه ضد و نقیض بودهاند.
اما سال گذشته، پرونده بازداشتیهای محیط زیست و خبر بازداشت اعضای میراث حیاتوحش پارسیان، در ایران طی چند هفته در سکوت رسانهای تداوم یافت، تا اینکه رامین سیدامامی فرزند مرحوم کاووس سیدامامی در حساب توییتر و اینستاگرام خود روز ۱۹ بهمنماه ۹۶ از مرگ پدرش در زندان خبر داد. پس از آن موضوع بازداشت دیگر فعالان محیط زیست رسانهای شد.
کاووس سیدامامی، استاد جامعهشناسی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و مدیر عامل موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» بود که ۴ بهمن ۱۳۹۶، از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد و ۱۹ بهمنماه، خانوادهاش، از مرگ او با عنوان «خودکشی» مطلع شدند. موضوعی که هیچگاه از سوی خانواده سیدامامی مورد قبول واقع نشد.
آنچه میخوانید به مناسبت یکسال بازداشت موقت فعالان محیط زیست، بلاتکلیفی آنها و همینطور اطلاع از آخرین وضعیتشان منتشر شدهاست:
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی