بیست و ششمین روز اعتراضات قدرتمند کارگران نیشکر هفت تپه
امروز نیز شعار کارگر زندانی آزاد باید گردد توسط کارگران رزمنده نیشکر هفت تپه در شهر شوش طین انداز شد. کارگران نیشکر هفت تپه در صفوف گسترده مقابل فرمانداری تجمع کردند و با شعار کارگر زندانی آزاد باید گردد، خواستار آزادی فوری اسماعیل بخشی نماینده محبوب شورایشان، علی نجاتی رئیس هیات مدیره سندیکای هفت تپه و سپیده قلیان خبرنگار بازداشت شده در اعتراضاتشان هستند. کارگران اعلام کرده اند آزادی اسماعیل بخشی پیش شرط هر توافقی در مورد تمامی خواستهای آنهاست. روز هشت آذر علی نجاتی یکی دیگر از چهره های شناخته شده کارگری در هفت تپه بازداشت شد. علی نجاتی و فرزند او پیمان نجاتی و رعایایی مهمان منزل آنان روز هشت آذر دستگیر شدند. پیمان نجاتی و رعایایی روز گذشته به قید وثیقه آزاد شدند. اما علی نجاتی را در بازداشت نگه داشتند و خبری از او نیست.
کارگران نیشکر هفت تپه به بساط چپاول و اختلاس ها که تولید بخش های مختلف شرکت را از کار انداخته و خطر بیکاری آنها در پیش است و تعویق پرداخت دستمزدهایشان اعتراض دارند. کارگران خواستار کوتاه شدن دست بخش خصوصی و اداره این مجتمع تحت نظارت شورای خود هستند. همبستگی با مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه و برای آزادی بازداشت شدگان نیشکر هفت تپه بسیار وسیع است و هر روز شمار بیشتری از کارگران و معلمان و مردم در ایران و در کشورهای مختلف با کارگران نیشکر هفت تپه اعلام همبستگی میکنند و بر آزادی اسماعیل بخشی و دیگر دستگیر شدگان تاکید میکنند.
جنبش همبستگی و حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه یک جنبش پیشرو و شورانگیز در ایران و در میان دیکر کشورهاست. کارگران نیشکر هفت تپه صدای پیشرو کارگر رادیکال امروز را به جهان مخابره کردند. حق اعتصاب، حق تشکل، نظارت و کنترل کارگران بر شرایط کار، اینها جوهر جنبش کارگران نیشکر هفت تپه است و شرکت خانواده های کارگری در اعتراضات نیز برای جنبش کارگری بسیار درس آموز و حیاتی است. باید جنبش دفاع از آزادی اسماعیل بخشی و همه کارگران و فعالین دستگیر شده را در همه جا گسترش داد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شورا ها
حزب کمونیست کارگری ایران
٩ آذر ۱۳٩۷، ٣٠ نوامبر ۲۰۱۸
لیست همبستگی با کارگران نیشکر هفت تپه:
-کارزاری تحت عنوان “کنار هفت تپه و فولاد ایستاده ایم” نیز در گروه های مدیای اجتماعی از سوی جمعیت زیادی از معلمان، کارگران و فعالین اجتماعی- تا کنون هزار نفر طومار اعتراضی این کارزار در حمایت از کارگران هفت تپه را امضاء کرده اند.
-بیانیه ای نیز از سوی چند صد نفر از فعالین سیاسی، اجتماعی و جمعی از خانواده جانباختگان و زندانیان سیاسی
– کارگران آریان فولاد بوئین زهرا در استان قزوین
– جمعی از کارگران شاغل در شهرک های صنعتی جابان و خرمدشت
– تجمع دوباره دانشجویان دانشگاه هنر تهران نیز با دست نوشته هایی در حمایت ازکارگران نیشکر هفت و با شعار دادن و سرود خوانی
– تجمع دانشجویان دانشگاه زنجان با در دست داشتن پلاکاردهایی در حمایت از کارگران هفت تپه اعلام کردند.
– حمایت دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل؛
– سندیکای کارگران فلزکار مکانیک،
-کانون صنفی فرهنگیان شهرستان الیگودرز
– کانون نویسندگان ایران
– نیروهای پیمانکاری وزارت نفت
-کارگران معدن تراورتن عباس آباد
-فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربی
– پخش کلیپ در همبستگی از کارگران نیشکر هفت تپه از سوی بخش های مختلف جامعه همچون معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و رانندگان کامیون که خود در اعتصابند، انتشار یافته است.
– بیانیه جمعی از کارگران و خانواده های کارگری سنندج در حمایت از کارگران هفت تپه و فولاد اهواز!
-کارگران گروه ملی فولاد اهواز،
-پیام حمایتی اعضای اتحادیه هماهنگ کننده رانندگان سراسر کشور با امضاهای زیر است:
انجمن صنف تاکسیرانان مازنداران، انجمن صنف اتوبوسرانی قم، کانون صنف رانندگان کامیونداران کمپرسی یزد ، کانون رانندگان و کامیونداران بندر عباس، اتحادیه حمل و نقل ترانزیت ایران ترکیه ، جمعی از رانندگان ترانزیت ایران ایتالیا ، حمل و نقل شهری تهران و حومه ، سندیکای رانندگان استیجاری شهر تبریز، انجمن رانندگان استیجاری شرکت گاز، جمعی از وکلای تهران و کرج ،واحد آتش نشانی قزوین،رانندگان ماشین آلات سنگین معدن اراک،انجمن حمایت از رانندگان یاسوج، واحد آتش نشانی شوش و حومه،کانون صنفی آموزشگاههای رانندگی کشور، اتحادیه ماشین آلات کشاورزی شیراز.
– کارگران گروه صنایع کاغذ پارس،
-جمعی از رانندگان شهر اصفهان،
-جمعی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج،
– جمعی از معلمان عدالتخواه،
– حمایت ۳۰ انجمن صنفی کارگران ساختمانیبا امضاهای زیر: انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سرواباد، انجمن صنفی کارگران ساختمانی سقز، انجمن صنفی کارگران ساختمانی دیواندره، ۴: انجمن صنفی کارگران ساختمانی کامیاران، انجمن صنفی کارگران ساختمانی برقکاران کرمامشاه، انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان نظرآباد، انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه، انجمن صنفی کارگران ساختمانی پاوه، انجمن صنفی کارگران ساختمانی جوانرود، کانون کارگران ساختمانی استان کردستان، انجمن صنفی کارگران ساختمانی روانسر، انجمن صنفی کارگران ساختمانی هرسین، کانون انجمن های کارگری (حرف)کرمانشاه، انجمن کارگران ساختمانی کرمانشاه، انجمن صنفی کارگری اسلام آباد غرب، انجمن صنفی کارگری ساختمانی پاوه،انجمن صنفی کارگری شهرستان روانسر، ۱۸: انجمن صنفی کارگران ساختمانی دهگلان، انجمن صنفی کارگری ساختمانی جوانرود، انجمن صنفی کارگری ساختمانی سرپل ذهاب، انجمن صنفی کارگری ساختمانی قصرشیرین، انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرری..وحسن اباد فشافویه، انجمن صنفی کارگری ساختمانی سنقرکلیایی، انجمن صنفی کارگری ساختمانی کنگاور، انجمن صنفی کارگران ساختمانی قروه، انجمن کارگری ساختمانی هرسین، انجمن کارگری ساختمانی صحنه، انجمن صنفی کارگران ساختمانی آبادان، کانون کارگران ساختمانی خوزستان، انجمن صنفی کارگران ساختمانی رشت
– جمعی از معلمان ، کارگران و دانشجویان،
– گروه اتحاد بازنشستگان،
– شورای بازنشستگان ایران،
– جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران،
– کارگران گروه مپنا در کرج،
– کارگران چادرملو،
– آموزش و پرورش شوش و شاوور،
– سندیکای شرکت واحد،
-اتحادیه آزاد کارگران ایران،
– انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه،
– فرهنگیان شاغل و بازنشسته،
– کارکنان کاغذپارس،
– کارکنان حریرپارس،
– کارکنان نیشکر میان آب،
– کارکنان و کارگران هپکو در اراک،
– کارکنان و کارگران پتروشیمی ماهشهر،
– کارگران عسلویه،
– کارگران قند شوش ،
– کارگران آبداران شاوور،
– شورای کارگری بازنشستگان تامین اجتماعی،
-فرهنگیان شاوور و شوش،
– کارگران اداره مخابرات،
– نیروهای شرکتی مخابرات
– کارکنان بهداشت و درمان،
– فرهنگیان مشهد،
– بازاریان و مغازه داران شوش و…
– دانشجویان دانشگاه تهران
-دانشجویان دانشگاه علامه
– دانشجویان دانشگاه چمران
– طومار اعتراضی با بیش از دویست امضاء از سوی فعالین کارگری و چهره های شناخته شده کارگری
– جمعی از شهروندان تهران
– جمعی از کارگران ساوه
از سایر کشورها
– پیام همبستگی اتحادیه کارگری یونیفور کانادا با بیش از ۳۰۰ هزار عضو
– کنفدارسیون سراسری ایتالیا برای کار (CGIL)
-اتحادیه کارگران فورد آلمان
– اتحادیه معلمان انگلستان
– کنفدراسیون عمومی کار فرانسه (س ژ ت)
-دانشجويان دانشگاه جهان وطن شهر مونيخ آلمان با در دست گرفتن بنری که رویش نوشته شده “ما همه هفت تپه هستیم”
-حمایت دانشجویان دانشگاه زوریخ سوییس
-حزب سوسیالیست کارگران ترکیه
– کنوانسیون فدراسیون کارگران بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا( در این کنوانسیون بیش از هزار نماینده اتحادیه های کارگری استان بریتیش کلمبیا به نمایندگی ازقریب پانصد هزار کارگر شرکت داشتند).
در خارج کشور نیز از سوی حزب کمونیست کارگری و تعداد دیگری از احزاب و سازمان های سیاسی آکسیونهایی در همبستگی با کارگران نیشکر هفت تپه و برای آزادی اسماعیل بخشی و دیگر بازداشت شدگان سازمان داده شده است. این همبستگی ها ادامه دارد.
این نیز قابل توجه است که وسعت و قدرت اعتراضات کارگران و مردم در صفوف حکومتیان هراس و شکاف انداخته و حتی “حوزه های علمیه” جمهوری اسلامی در قم، شوش، دزفول و اهواز و “جامعه روحانیت” در قم از اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه اعلام حمایت کرده اند!
اخباری از اعتراضات گسترده کارگری
٨ آذرماه
– حدود ١٧٠ کارگر قراردادی شرکت تالون برای سومین روز به علت عدم دریافت مطالبات مزدی سال جاری و عیدی پایان سال خود در این روز دست از کار کشیدند.
– کارگران فضای سبز منطقه ۳ خرم آباد در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق خود دست به تجمع زدند.
٧ آذرماه
– شمار زیادی از کارگران شهرداری آبادان در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان برای سومین روز متوالی مقابل شهرداری تجمع کردند. مجموعه شهرداری آبادان و سازمانهای وابسته به آن بیش از دو هزار نفر کارگر را در بر میگیرد و همه این کارگران با معضل عدم پرداخت حقوقها روبرو هستند. روز ٦ آذر مبلغ ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان بابت معوقات کارگران علی الحساب به کارگران پرداخت شد. اما کارگران میگویند این بخش ناچیزی از طلبهای آنها را پوشش میدهد و کارگران خواستار پرداخت شدن تمام طلب هایشان هستند.
– کارگران پیمانی شهرداری تهران به دلیل عدم پرداخت مطالباتشان در ٧ آذرماه مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند.
– روز ٧ آذر کارگران پیمانکاری پتروشیمی پلمیر کرمانشاه به خاطر پایین بودن سطح حقوق و مزایشان دست به تجمع اعتراضی زدند.
٦ آذرماه
– کارگران روغن نباتی جهان در زنجان بعد از ١٢ روز اعتصاب، بدنبال عقب نشینی کارفرما و وعده های مدیریت موقتا به اعتراضاتشان خاتمه دادند و اعلام کردند که منتظر عملی شدن وعده ها میمانند در غیر اینصورت مجددا دست به اعتراض خواهند زد. بنا بر خبر زیر فشار اعتراضات کارگران مدیرعامل کارخانه با حضور در محل استانداری زنجان وعده کرد که تقریبا هر ۱۵ روز یکبار یک ماه از مطالبات مزدی ۱۰ ماههی کارگران را پرداخت کند. در عین حال کارفرما زیر فشار کارگران دستور بازگشت به کار ۱۹ کارگر اخراجی این کارخانه را صادر کرد. یکی دیگر از موضوعات اعتراض کارگران روغن نباتی جهان تعطیلی خطوط تولید کارخانه و خطر بیکارسازی ها بوده است. کارفرما متعهد شده است که با تهیه مواد اولیه به وضع کارخانه سر و سامان دهد. کارگران روغن نباتی جهان ۱۰ ماه مزد طلب دارند که ۶ ماه آن مربوط به سال جاری، یک ماه مربوط به سال ٩٦ و سه ماه مربوط به سال ٩٥ است.
– روز ٦ آذر کارگران آریان فولاد بوئین زهرا در قزوین در همبستگی با کارگران نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز و مبارزاتشان در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند و پلاکاردهایی را در حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز و برای آزادی اسماعیل بخشی و همه دستگیر شدگان بر سر دست بلند کردند. این یک اقدام آموزنده و مهم است که میتواند سرمشق جنبش همبستگی کارگران قرار گیرد.
یک محور دائمی اعتراضات کارگری، اعتراض علیه بساط دزدی و چپاول حاکم و نپرداختن دستمزدهای توافق شده کارگران است. نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز دو کانون داغ این اعتراضات هستند. یک شکل قدرتمند پیشبرد اعتراض علیه این بساط چپاول و غارت، ابراز همبستگی با مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز و برپایی اعتصابات سراسری کارگری است. با ایجاد شوراهای کارگری و با به میدان آمدن وسیع خانواده های کارگران در این اعتراضات، میتوان به تدارک اعتراضاتی سراسری رفت.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شورا ها
حزب کمونیست کارگری ایران
٩ آذر ۱۳٩۷، ٣٠ نوامبر ۲۰۱۸
ضرب العجل یک هفته ای معلمان برای آزادی همکارانشان
معلمان برای آزادی همکاران زندانی خود و عملی شدن خواستهایشان به حکومت اسلامی اولتیماتوم داده اند. “شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان” طی بیانیه ای در ٧ آذر ماه برای آزادی معلمان بازداشتی و پاسخگویی به دیگر خواستهای اعلام شده شان ضرب العجلی یک هفته ای به دولت داده است. در این بیانیه بر چهار خواست فوری معلمان تاکید شده است. اولین خواست مورد تاکید معلمان آزادی فوری معلمان بازداشت شده و صدور حکم قرار منع تعقیب برای آنها و بسته شدن پرونده قضائی برای معلمان زندانی است. در تجمع آبان ماه معلمان شماری از معلمان دستگیر شدند که اسامی آنها عبارتند از: محمد رضا رمضانزاده، حسین رمضانپور، علی فروتن، امید شاه محمدی، پیروز نامی، علی کروشات و محمد علی زحمتکش
بعلاوه یک کارزار مهم معلمان، کارزار برای آزادی تمامی معلمان زندانی و و لغو تمامی احکام امنیتی صادر شده زندان برای کارگران، معلمان و تمامی فعالین اجتماعی است. از جمله اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی و روح الله مردانی معلمانی هستند که از قبل در بازداشت بسر میبرند. یک بخش مهم از کارزار معلمان برای آزادی همکاران دربندشان، انعکاس هر روزه وضعیت آنان و فشار آوردن برای آزادی فوری آنانست است. همچنین معلمان تلاش میکنند در اشکال مختلفی چون سر زدن به خانواده های معلمان زندانی، همبستگی خود را با آنان و مبارزاتشان اعلام دارند. از جمله روز ٦ آذر ماه معلمان به مناسبت زاد روز محمد حبیبی معلم زندانی جمع شدند و عکس او و دیگر معلمان بازداشتی را در دست گرفتند و با شعار جای معلم زندان نیست، خواستار آزادی فوری آنها شدند.
معلمان علاوه بر آزادی همکاران خود خواهان بالابردن کیفیت آموزش و رایگان شدن آموزش برای کودکان، افزایش حقوقها به بالای خط فقر ٦ میلیونی و لغو فوری طرح موسوم به “معلم تمام وقت” هستند که فشار را بر معلمان افزایش میدهد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با اعلام خوستهای فوری معلمان در بیانیه خود اولتیماتوم داده است که اگر از تاریخ صدور این بیانیه یعنی هفتم آذر ماه تا مدت یک هفته گامی در جهت پاسخگویی به مشکلات و خواستهای آنان و آزادی معلمان بازداشت شده برداشته نشود، چاره ای نخواهند داشتَ که به همه خانواده های دانش آموزان فراخوان اعتراض دهند و دوباره به میدان بیایند. زیرا که خواستهای آنها خواستهای همه مردم است.
معلمان با اعتراضات تا کنونی شان توانسته اند خواست تحصیل رایگان را در راس خواستهای مهم جامعه قرار دهند. معلمان همچنین در اعتراضاتشان با شعارهایی چون خط فقر ٦ میلیون ،حقوق ما یک میلیون، حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی، یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه، و جای معلم زندان نیست، اعتراض خود را به فقر، تبعیض، نابرابری و به کل بساط سرکوب و چپاول سرمایه داری حاکم اعلام کرده اند. خواستها و شعارهای اعتراضی معلمان صدای اعتراض کل مردم است و مبارزات آنان شایسته وسیعترین حمایت هاست.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شورا ها
حزب کمونیست کارگری ایران
٩ آذر ۱۳٩۷، ٣٠ نوامبر ۲۰۱۸
2 bilagor