راهپیمایی و شعار دادن کارگران گروه ملی در سطح شهر اهواز
روز ۲۱ آبان کارگران مجتمع گروه ملی فولاد اهواز برای سومین روز متوالی مقابل استانداری شهر تجمع کردند و پیگیر خواستهایشان شدند. در این روز بار دیگر شاهد راهپیمایی کارگران گروه ملی در خیابان های شهر و سردادن شعارهایشان بودیم. خواستهای فوری این کارگران پرداخت ٤ ماه دستمزد معوقه، بازگشت به کار کارگران اخراجی و تأمین مواد اولیه و راه اندازی خط تولید و امنیت شغلی شان است. یک تاکید این کارگران در مبارزاتشان حق داشتن تشکل است و بر ضرورت ایجاد شوراهای مستقل کارگری به عنوان ظرفی برای دخالتگری و عمل مستقیم خود و ایستادن در برابر چپاول ها و دزدی ها بوده است.
در این روز کارگران گروه ملی در خیابان فلسطین منتهی به میدان هلال احمر راهپیمایی کردند و با شعارهایی چون “کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد”، “کوره سرد و خاموش، مرگ بر مافیا”، “دستهای پشت پرده، با گروه ملی چه کرده”، “فرماندار استاندار ،بیعرضه و بیخیال” و “این همه بیعدالتی ،هرگز ندیده ملتی” علیه بساط چپاول و دزدسالار حاکم که منجر به خوابیدن تولید کارخانه و خطر از دست دادن شغلشان شده است، فریاد سر دادند. طنین شعارهای کوبنده کارگران فولاد شهر اهواز را تحت تاثیر قرار داده بود. همه جا از اینکه کارگران گروه ملی دوباره به خیابان آمده اند، سخن گفته میشود. کارگران گروه ملی فولاد اهواز با شعار نه تهدید، نه زندان، دیگر فایده ندارد، عزم خود را به ادامه اعتراضشان اعلام میکنند.
امروز که کارگران گروه ملی در کوران اعتراض بر سر خواستهایشان گرد هم جمع هستند، بهترین فرصت برای اعلام شورای مستقل کارگران و اتکاء آنها بر مجمع عمومی شان به عنوان مکانی برای متحد ماندن و متحد عمل کردن است. حزب کمونیست کارگری بر حمایت وسیع مردم از اعتراض کارگران گروه ملی و حضور وسیع خانواده های کارگران در اعتراضات تاکید دارد.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
زنده باد شوراهای کارگری
حزب کمونیست کارگری ایران
٢١ آبان ۱۳٩۷، ١٢ نوامبر ۲۰۱۸
هشتمین روز اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه
روز ۲۱ آبان اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه وارد هشتمین روز خود شد. پایان دادن به مالکیت بخش خصوصی بعنوان جزئی از سیستم چپاول حاکم خواست اول این کارگران است و در عین حال کارگران میگویند اگر مالکیت شرکت به دولت هم باز گردد، باید کارخانه تحت نظارت مستقیم شورای مستقل خود کارگران کنترل و اداره شود. کارگران خواستار پرداخت فوری طلبها، ایمنی محیط کار، قراردادهای دائمی کار، راه اندازی فوری بخش های تولیدی کارخانه و تامین امنیت شغلی شان هستند. این کارگران اعلام کرده اند که باوری به وعده های شفاهی ندارند و هر گونه توافقی باید رسمی و کتبی باشد و تا وقتی به خواستهایشان پاسخ داده نشود به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان ضمن تایید خبر اعتراض این کارگران بخاطر دستمزدهای معوقه و وضعیت نابسامان این مجتمع، حرفش در مقابل اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه اینست که ما در قبال مالکیت هفتتپه مسوولیتی نداریم!. او با سکوت در مقابل دزدیها و اختلاس های رو شده توسط مدیریت کنونی، با گفتن اینکه وضعیت مالکیت شرکت که دیگر اعتراض لازم ندارد سعی میکند موضوع را حاشیه ای کند.
در اعتراض این روز یکی از نمایندگان منتخب کارگران در مقابل مجمع عمومی کارگران از روال پیگیری کارها توسط شورای منتخب شان، گزارشی داد و گفت که حرف آنان با مقامات این است که آنها بعنوان نماینده وظیفه گزارش دهی به مجمع کارگران را دارند و تصمیم نهایی با کارگران است و بر خواست کوتاه شدن دست سهامداران این مجتمع تاکید کرد. جمعیت کارگران به نشانه تایید برای او کف زدند. سهامداران این مجتمع همان کسانی هستند که با دزدی هایشان این مجتمع را رو به نابودی کشانده اند و پرونده های دزدی هایشان رو شده است.
شکل گیری شورای کارگران در نیشکر هفت تپه و گزارش دهی مرتب نمایندگان منتخب آنان به مجمع شان، یک سنت پیشرو و یک نقطه قوت مهم در اعتراضات کارگران این مجتمع کارگری است که ضامن حفظ اتحاد و همبستگی آنهاست. شورای کارگران نیشکر هفت تپه، یک نهاد و سنت ارزشمند برای همه کارگران است. حزب کمونیست کارگری ضمن تبریک به کارگران نیشکر هفت تپه بخاطر به راه افتادن شورای مستقلشان حمایت قاطع خود را از مبارزات این کارگران اعلام میکند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
زنده باد شورای مستقل کارگران نیشکر هفت تپه
حزب کمونیست کارگری ایران
٢١ آبان ۱۳٩۷، ١٢ نوامبر ۲۰۱۸
اخباری از اعتراضات گسترده کارگری
کارگران مس سرچشمه خواستار قراردادهای دائم کاری هستند
حدود ٣٠٠ کارگر قراردادی معدن مس سرچشمه که از طریق شرکت پیمانکاری آریاناران در معدن مس سرچشمه مشغول کارند، خواستار دائمی شدن قراردادهایشان هستند. این کارگران با دستکم ١٢ سال سابقه کاری امنیت شغلی ندارند و خود را همواره در معرض اخراج می بینند. کارگران مس سرچشمه در رابطه با همین موضوع قبلا نیز در چندین نوبه به وزارت صنعت و معدن و تجارت و دفتر روحانی مراجعه کرده و دست به تجمع اعتراضی زده اند. زیر فشار این اعتراضات آنها توانستند که دستمزد مساوی با کارگران رسمی را به مدیریت تحمیل کنند. اما سطح این دستمزدها چند برابر زیر خط فقر است و گرانی روزافزون اجناس قدرت خرید آنها را بطور جدی کاهش داده است.
تجمع اعتراضی کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز
روز ٢١ آبان کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز برای دومین روز در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان دست از کار کشیده و تجمع کردند. این کارگران ١٧ ماه مزد طلب دارند و هر روز وعده پرداخت بخشی از آن داده میشود و بدتر اینکه در حرکت اعتراضی روز قبل از آن مسئولین قطار با حضور در جمع کارگران اعلام داشتند که منابع مالی کافی برای پرداخت بخشی از طلبهایشان را که وعده داده شده بود، ندارند. به این ترتیب مدیریت این پروژه ماهها مزد کارگران را بالا کشیده و پاسخ کارگران را نمیدهد. کارگران خواستار تمام طلب هایشان هستند.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری خنافره
روز ٢١ آبان کارگران شهرداری خنافره در استان خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت ٦ ماه دستمزد خود برای ساعاتی دست به اعتصاب اخطاری زدند و مقابل شهرداری شهر تجمع کردند. علاوه بر کارگران شهرداری خنافره هم اکنون کارگران شهرداری الوند در استان قزوین و نیز در سنندج و شادگان در رابطه با تعویق پرداخت دستمزدهایشان اعتراضاتی داشتند. در الوند کارگران شهرداری از تیر امسال مزدشان را طلب دارند. بعلاوه از سال گذشته نیز هر کدام ٤ تا ٥ میلیون تومان طلبکارند. این کارگران بعد از تجمع روز ١٩ آبانماه خود موفق به دریافت هشتصد هزار تومان از طلبهایشان شدند
۳ هزار کارگر معادن زغال سنگ کرمان در اعتراض
صبح روز ١٩ آبان حدود ۳ هزار کارگر قراردادی شاغل در معادن زغال سنگ کرمان در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و با خواست اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل در محل کارگاه تجمع کردند. به گفته کارگران مزد ماهانه آنها حتی از سقف حداقل دستمزد نازل تعیین شده دولت نیز کمتر است. این درحالیست که حق اضافهکاری و دیگر مزایای شغلی آنها همچون حق همسر را هم مدتهاست به آنها نمیدهند. این وضعیت بویژه با افزایش هر روزه قیمت ها فشار اقتصادی را بر گرده آنان بیشتر کرده است. معادن زغال سنگ کرمان با سه هزار کارگر قراردادی شامل معادن پابدانا، همکار، هشونی، هجدک، کمسار، آب نیل و کارخانه زغالشویی زرند میشود.
ادامه اعتراضات کارکنان بیمارستان خمینی
روز ٢١ آبان بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج در ادامه اعتراضاتشان به خاطر ١٢ ماه دستمزد پرداخت نشده و وضعیت بلاتکلیف و نابسامان بیمارستان و بیکار شدن از کارشان در محل سالن اجتماعات بیمارستان تجمع کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
حزب کمونیست کارگری ایران
٢١ آبان ۱۳٩۷، ١٢ نوامبر ۲۰۱۸