شمس الدین امانتی-مهمترین رویدادهای آموزش و پرورش، در مهرماه ۹۷

مهمترین رویدادهای آموزش و پرورش، در مهرماه ۹۷

شمس الدین امانتی

به دنبال اعلام رسمی ورشکستگی آموزش و پرورش رژیم اسلامی، در جنبه‌های آموزشی، تربیتی و مالی توسط “بطحایی” در مرداد ماه، تعدادی از معلمان و دانش آموزان بر اثر حوادث ناگوار در مهر ماه ۹۷ کشته و زخمی شدند. طبق آمار خود رژیم درسال تحصیلی جاری ۱۴میلیون دانش آموز مشغول به تحصیل هستند، با احتساب والدین و معلمان آنها بیش از۴۰میلیون نفر به صورت مستقیم با آموزش و پرورش سر و کار دارند که متأسفانه در معرض آسیب های ناشی ازاین حوادث قرار خواهند گرفت.

هر چند بازگو کردن این نوع از حوادث ناگوار طی گذشت یک ماه از آغاز بکار مدارس و مراکز آموزشی، دردناک و آزار دهنده است اما بخشی از واقعیات انکار ناپذیری است که نه اینکه نقطه پایانی بر این رویدادها با توجه به وضعیت اسفبار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر ایران تحت سلطه رژیم اسلامی و تأثیرات مخرب روحی و روانی آن بر دانش آموزان، معلمان و والدین آنها در مدارس و خارج از مدرسه نیست، بلکه متأسفانه رو به افزایش است به نحوی که نتایج مُخرب آن مُنجر به دلهره بیش از حد والدین دانش آموزانی شده که نگران سرنوشت و آینده مبهم فرزندان خود هستند.

اما آنچه که در مهرماه سال ۹۷ گذشت.؟!

روز سه شنبه ۶مهر، مینی بوس سرویس معلمان زن، در محور شازند با یک دستگاه تریلی تصادف کرد، دو نفر از معلمان زن و راننده مینی بوس جانباحتند و ۱۰ نفر دیگر از معلمان زن متأسفانه با دست و پای شکسته روانه بیمارستان شدند.

روز چهارشنبه ۱۸مهر، اتوبوس حامل۴۰دانش‌آموز دختر راهیان نور در حین برگشت از مناطق جنگی غرب کشور در نزدیکی تبریز به دلیل خراب‌ شدگی آسفالت و لخزندگی جاده، اتوبوس آنها وازگون شد و منجر به جان باختن دو دانش‌آموز، یک مربی و زخمی شدن ۱۴ دانش آموز شد.

بی توجهی رژیم اسلامی، به علائم راهنمایی و رانندگی و غیراستاندارد بودن جاده ها، اخبار مرگ و میر و زخمی شدن مردم در جاده های ناامن سابقه ای طولانی دارد و تنها به مهر ماه امسال و به این تعداد کشته و مجروحان معلم زن و دانش آموزان دختر محدود نخواهد شد، بلکه این پدیده خانمان برانداز سالانه ۲۳ تا ۲۷ هزار کشته و ۲۵۰ هزار نفر زخمی بر جای خواهد گذاشت به همین دلیل ایران در رده پنجم کشورهای دارای بالاترین میزان مرگ ناشی از تصادفات جادەای  است.

روز سه شنبه ۱۰مهر، درگیری والدین یکی از دانش آموزان مشهدی با دو تن از معلمان مدرسه قلی زاده در ناحیه ۲، این دو معلم را راهی بیمارستان کرد.

روز یکشنبه ۱۵مهر، برادر یکی از دانش آموزان دبیرستان روستای بهاران شیراز، به همراه یک نفر دیگر به بهانه توهین یکی از معلمان این مدرسه به برادرش وارد این مدرسه شد و با مضروب کردن معلم، مدیر آموزشگاه نیز وارد عمل شد، این افراد وی را نیز مضروب و فرارکردند.

روز سه شنبه۱۷مهر، در خراسان و در پی درگیری بین یکی از اولیای دانش آموزان و مدیر یکی از مدارس هنرستانی گلبهار، انگشت مدیرمدرسه قطع شد.

روز شنبه۲۱مهر، رئیس روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان در پی توهین دانش‌آموزان به یکی از مسئولان مدرسه، معاون این مرکز آموزشی اقدام به تنبیه بدنی دانش‌آموزان می‌کند که به دستور مدیر کل، ابلاغ معاون مدرسه لغو و تذکر به مدیر و سایر مسئولان این مرکز آموزشی داده شد.

متأسفانه پدیده تلخ، چندش آور و غیر انسانی ضرب و جرح معلمان توسط تعدادی از دانش آموزان و والدین آنها همزمان با تنبیه بدنی دانش آموزان در بعضی از مدارس توسط تعدادی انگشت شماری از معلمان و مدیر مدارس در مهرماه سال تحصیلی ۹۸- ۹۷، همزمان با ایجاد رُعب و وحشت در میان سایر دانش آموزان فضای مدارس را ناامن و پُر مخاطره کرده و در نهایت رابطە مبتنی بر محبت، شادی، نشاط و احترام متقابل میان معلمان و دانش آموزان به یأس، ترس و ناامیدی تبدیل شده است که یقینآ در چنین جو فضایی انگیزه یادگیری در دانش آموزان و تدریس توسط معلمان دشوار خواهد شد.

روز دوشنبه۱۶مهر، دنیا دانش آموز دختر اول ابتدایی دبستان روستای گرماش از توابع شهرستان سنندج بر اثر ریزش دیوار حیاط مدرسه جان باخت. فرسوده بودن این مدرسه مهمترین علت وقوع این حادثه بود، این در حالی است که یک سوم از مدارس کردستان غیر استاندارد هستند.

روز یکشنبه ۲۲مهر، سقوط پایه فلزی بسکتبال در یکی از مدارس شهرستان «سیریک» جان دانش‌آموز مدرسه شبانه روزی جلال آل احمد را گرفت. در سال تحصیلی ۹۷ حدود ۲۷ درصد مدارس به لحاظ ساختمانی تخریبی محسوب می شوند، نزدیک به ۳۴درصد به بازسازی نیاز دارند، حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی و تعداد ۶ هزار و ۲۷۵پروژه نیز نیمه تمام هستند این درحالی است که بانک جهانی تازگی گزارشی منتشر کرده و نشان می دهد، ایران در خصوصی سازی مدارس متوسطه بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۷ در میان کشورهای دنیا رکورددار است.

طبیعی است که ویرانه هایی با این مشخصات تحت نام مدرسه منجربه جان باختن این دو دانش آموز

و ترس و ناامنی ناشی از این رویدادها عرصه زندگی را بردانش آموزان و والدین آنها تنگ کرده است.

روز پنجشنبه ۱۹مهر، پسر نوجوان ۱۷ساله ای با کارت و نامه جعلی اقدام به خونگیری از۴۰دانش‌آموز دختر در یکی از مدارس شهرستان تاکستان کرد، این در حالی است که معلمان پرورشی یا به عبارت دیگر مأموران امر به معروف و نهی از منکر در این مدرسه و سایر مدارس دخترانه لحظه ای از رفتار عادی این دانش آموزان غافل نیستند.

روز پنجشنبه ۱۹مهر، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید ۱۷نفر از معلمان شهرستان ایلام از حضور در کلاس های درس خودداری کردند، علت این اعتراض جابجایی برخی از معلمان مدارس ابتدایی بود.

روز جمعه ۲۰مهر، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان پردیس یاسوج، به علت کمبود فضای خوابگاه مقابل استانداری کهگیلویه تجمع اعتراضی برپا کردند. یکی از این دانشجویان گفت «ساختمانی جدید را که به عنوان خوابگاه برای ما اجاره کردند ظرفیت هر اتاق ۸ نفر است، اما در هر اتاق ۱۸نفر اسکان دارند.»

روزهای یکشنبه و دوشنبه ۲۲ و ۲۳ مهرماه، معلمان در اکثر شهرها و روستاها به درخواست «شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان ایران» از حضور در کلاسهای درس خود داری کردند تا با این حرکت ارزش مند خود به گرانی، پائین آمدن قدرت خرید، کمبود وسایل آموزشی و پلیسی شدن محیط های آموزشی اعتراض کنند.

جواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس اسلامی، در روز سه شنبه ۲۴ مهرماه همزمان با تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته در اعتراض به عدم تحقق وعده های دولت در خصوص رفع مشکلات خود، به خبرگزاری خانه ملت گفت «راهی که آموزش و پرورش طی می‌کند به ترکستان منتهی خواهد شد، مسئولان در تمامی ارکان نظام نسبت به مسائل آموزش و پرورش به یک خواب طولانی مدت رفته‌اند.»

پروسه اعتراضات گسترده مردم انقلابی و مبارز از دی ماه ۱۳۹۶در سراسر ایران و ادامه آن طی یک ماه گذشته مدت ها است مسئولان ریزودرشت رژیم اسلامی را از این خواب طولانی مورد نظر جواد ابطحی بیدار و آشفته کرده است که با توسل به زور، زندان، شلاق و اخراج سعی در سرکوب این بخش از مبارزه را داشته و دارند که خوشبختانه موفق نشده اند.

انعکاس مابه ازای وضعیت غیرقابل تحمل سیاسی، اجتماعی و فقر ناشی از بیکاری به کاهش صبر و بردباری در میان معلمان و والدین دانش آموزان در محیط ‌مدارس و مراکز آموزشی در مواردی منجر به زد و خورد میان آنها شده است که علاوه بر جو حاکم «پلیسی شدن محیط های آموزشی» مورد اعتراض معلمان متحصن در روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه، ورود پلیس و مأموران قضایی به بهانه حل و فصل این نزاع ها به«پلیسی شدن محیط های آموزشی»کمک خواهد کرد.

راه حل پیشگیری از ادامه پدیده ضرب و جرح معلمان و در مواردی تنبیه بدنی دانش آموزان توسط تعدادی از معلمان در حضور همکلاسی های آنها در مدارس، یکی از وظایف مبرم و عاجل «شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان ایران» در آینده است.

پُر واضح است جامعە فرهنگیان ایران به عنوان بخشی از طبقە کارگر از مردم مبارز و معترض به تمامیت رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی و طبقه کارگر آگاه انتظار داشتە باشد در این پروسه ارزشمند و سرنوشت ساز از اعتراضات و مبارزات اخیر آنان که یقینآ بخشی از پروسە سرنگونی انقلابی رژیم جمهوری اسلامی است، مورد پشتیبانی و حمایت همه جانبه آنها قرار گیرند. دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷