کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- دو گزارش

بیانیه کانون صنفی معلمان تهران به مناسبت روز جهانی معلم‎

کانون صنفی معلمان تهران، با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی معلم، هم‌راستای با یونسکو، بر جایگاه آموزگاران و نقش آن‌ها در دست‌یابی به اهداف آموزشی و دگرگونی اندیشه‌ها و باورها تاکید کرد.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد که به طور اختصار “یونسکو” نامیده می‌شود و با هدف پیشبرد صلح و رفاه همگانی در جهان از طریق همکاری میان ملت‌ها به اهمیت موضوع آموزش می‌پردازد، سال جاری با شعار “برخورداری از حق تحصیل مستلزم برخورداری از حق داشتن معلمی شایسته است” به این مسئله پرداخته است.

کانون صنفی معلمان تهران، با انتشار بیانیه‌ای بر اهمیت هویت حرفه‌ای معلمان تاکید کرده و با نگاهی به شرایط آموزش و پرورش در کشور، نکات متعددی را به عنوان موانع دستیابی به حقوق مورد اشاره در شعار امسال روزجهانی معلم، طرح می‌کند.

در بخشی از بیانیه کانون صنفی معلمان آمده‌است: «در جهان متحول، پرآشوب و شبکه‌ای و کوچک شده‌ی کنونی نه می‌توان درها را به روی دیگران بست و نه می‌توان مانع ورود اندیشه‌های غیر شد. آموزش اگر تنها راه نجات نباشد، بی‌تردید از مهمترین‌هاست. آموزشی که بتواند میان امور عام که برای حفظ انسجام هر جامعه‌ای ضروری است با امر متنوع پیوندی منطقی برقرار کند. تنوع و تکثر را نه تهدید بلکه فرصت بداند. چنین آموزشی نیازمند معلمانی توانا، به روز و دارای صلاحیت حرفه‌ای بالاست. اگر آموزش عمومی و با کیفیت، یک حق است که هست، تنها با حضور چنین معلمانی امکان تحقق خواهد یافت.»

🔺موارد مورد اشاره به طور اختصار:
۱- به نظر ما تفکر مسلطی که بنیادهای نظری نظام آموزشی کشور را پایه‌ریزی کرده است و مدیریت آن را «هدایت» می‌کند، نوعی خوانش جزم گراست که به انسان‌خواه به عنوان معلم، خواه به عنوان دانش آموز اجازه‌ی بروزِ خود و شکوفایی را نمی دهد. بیش از هر چیز به دنبال مطیع نمودن افراد است، تنوع و تکثر در نظام آموزشی را نمی پذیرد.

۲- شغل معلمی در یک بستر مناسب می‌تواند سرشار از نوجویی، خلاقیت و نشاط باشد و هر روز آن تجربه‌ای جدید برای شخص معلم در راستای فزونی بخشیدن به توانمندی ها خود. در این‌جا اما در پناه تمرکزگرایی شدید نشأت گرفته از بنیادهای نظری جزم گرایانه، و در زیر سایه‌ی سنگین بوروکراسی و حاکمیتِ بخشِ اداری بر جزئی‌ترین امور مدارس، استقلال آموزشی در استان‌ها و نواحی مختلف و در مدارس بسیار اندک است.

۳- در دستگاه‌های حکومتیِ کشور ما، آموزش دوستان و حامیان جدی ندارد. حکومت گرانی که آموزش و تربیت را مسأله‌ی اصلی کشور بدانند. به این سطح از درک رسیده باشند که سرمایه گذاری در آموزش اگر بیشتر از سرمایه گذاری در انرژی هسته‌ای و تولید سلاح اهمیت نداشته باشد،کمتر ازآن نیز نیست.

۴- دور از ذهن نخواهد بود اگر گفته شود نگرشی که کشور را جزیره‌ای در محاصره‌ی دشمنان می داند و به مدرسه به مثابه پادگانی برای مواجهه و ستیزه با هرنوع فرهنگ غیر خودی می نگرد (این که چه میزان موفق بوده است، بحث دیگری است)، درک درستی از فرهنگ مشترک بشری نداشته باشد و هرگونه تمایزی را به ضدیت تعبیر نماید. در این حالت آموزش نه تنها نمی‌تواند با تحولات دانشی بشر دست کم در علم تعلیم و تربیت همراه باشد و دچار ناهمزمانی می‌گردد، بلکه برنامه‌ها و جهت گیری‌های آموزشی‌اش با زندگی و جهت‌گیری‌های واقعی درون جامعه‌ی خود نیز بیگانه می‌شود.

متن کامل بیانیه کانون صنفی معلمان تهران:
http://www.kampain.info/archive/24893.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
شماری از فعالان مدنی و محیط‌زیست شهرستان پاوه در بزرگداشت چهلمین روز درگذشت دو تن از فعالان محیط زیستی که طی حادثه آتش‌سوزی جنگل‌های مریوان جان باختند، پای پیاده از پاوه به مریوان عزمیت کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شماری از فعالان مدنی و محیط‌زیست شهرستان پاوه جهت بزرگداشت درگذشت چهلمین روز دو تن از فعالان محیط زیستی که طی حادثه آتش‌سوزی جنگل‌های مریوان در تاریخ سوم شهریورماه ۹۷ جان باختند، پای پیاده از پاوه به مریوان عزمیت کردند و با انتشار بیانیه‌ای یاد آن‌ها را گرامی داشتند.

این فعالان محیط زیست روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه پای پیاده حرکت خود را از پاوه آغاز کردند و جمعه ۱۳ مهرماه به مریوان رسیدند. عرفان رشیدی، فعال محیط زیست پاوه نیز با نگارش نامه‌ای گفت که “امروز با عزمی راسخ به ادامه‌ی «شعار مهربانی»، به راهشان ادامه خواهیم داد، زندگی را از نو آغاز می‌کنیم و به طبیعت لبخند دوبارە خواهیم زد.”

گفتنی است سوم شهریور ماه ۹۷ پس از آتش سوزی بخش‌هایی از جنگل‌های مریوان ۴ تن از شهروندان به نام های شریف باجور فرزند بایزید، امید حسین زاده فرزند احمد از اعضای انجمن سبز چیا و دو نفر از اعضای اداره محیط زیست مریوان به نام های محمد پژوهی فرزند احمد و رحمت حکیمی نیا فرزند امین که برای کمک به مهار آتش آمده بودند، جان باختند.

عرفان رشیدی،از فعالان سرشناس محیط زیست ساکن پاوه در نامه‌اش می‌گوید:

“«خود را به مهربانی بسپاریم»

شعاری که چند سال پیش زنده یاد «شهید شریف باجور» برای رساندن پیام همزیستی و احترام به محیط زیست و نه به خشونت از مریوان تا ثلاث باباجانی پیاده طی طریق کرد.
شاید ساده باشد رساندن پیام، شاید ساده باشد صحبت کردن و نوشتن، اما سخت و نفس‌گیر است در رسای دوستان قلم فرسایی کردن، نە امروز نە فردا، هرگز فراموش نخواهیم کرد صبر و استقامت و مقاومتی که در این راه برایمان به یادگار گذاشتید. سخت، دردناک و سوزناک است که اکنون او و رفیق همراهش «شهید امید حسین زاده» را در کنار خود نداریم تا مرهمی بر اندوه و زخمهایمان باشند …
خود واقفیم خیلی از انسان‌ها به جسم زنده نیستند اما به باور، اندیشه، هنر، تفکر و عملکردشان قرن‌ها زنده و جاویدند. پس باور به وجودشان و اندیشه‌ی سبز، تدریس مهربانی و استقامتشان، به پاس وفاداری و تعهدمان به تمام آرمان‌ها و باورهایشان، شهر به شهر، روستا به روستا، خواهیم گشت که ادامه دهنده‌ی شعار همیشگیشان که همان باور به اندیشه‌ی سبز و جامعه‌ای عاری از خشونت و آکندە از مهربانی بود، باشیم. امروز با عزمی راسخ به ادامه‌ی «شعار مهربانی»، به راهشان ادامه خواهیم داد، زندگی را از نو آغاز می‌کنیم، به طبیعت لبخند دوبارە خواهیم زد تا باشد راهنمای بیداری و سبز اندیشی ما……

گرامی باد یاد و خاطره‌ی شهدای راه سبز، شهید شریف باجور و شهید امید حسین زاده.

«عرفان رشیدی، فعال محیط زیست»”

برای دیدن تصاویر به آدرس زیر رجوع کنید:
http://www.kampain.info/archive/24899.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی