گفتگو صدیق گویلیان با ابراهیم علیزاده- پیرامون رویدادهای اهواز

متن پیاده شده و نوشتاری شده گفتگوی رفیق صدیق گویلیان با رفیق ابراهیم علیزاده دبیر اول کومه له، پیرامون رویدادهای اهواز. این گفتگو روز یکشنبه اول مهرماه در برنامه فراسوی خبر از تلویزیون حزب کمونیست ایران پخش شده است.        شمس الدین امانتی  سه شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷

صدیق گویلیان: بینندگان عزیز، جزئیات اخبار مربوط به رویداد روز گذشته در شهر اهواز را همگی شنیدید این رویداد انعکاس گسترده ای در رسانه های جمعی دنیا پیداکرده است و راجع به آن تفسیر ها، ارزیابی ها و گمانه زنی های زیادی مطرح شده است.

برای گفتگوی بیشتر در این باره و ارز یابی حزب کمونیست ایران از این رویداد از رفیق ابراهیم علیزاده دبیر اول کو مه له دعوت کردیم که به چند سوال ما در این مورد پاسخ دهند.

س– رفیق ابراهیم ویژگی ها و شرایطی که از این رویداد در آن اتفاق افتاد چه هستند؟

ج– این رویداد اتفاق در شرایط روی داد که وقتی این شرایط را بغل هم می گذاریم ابهامات و گمانه زنی هایی که شما با آن اشاره کردید راجع به آن مطرح می کند.

اولا و مهمتر از همه، می دانیم که طی ماه های اخیر استان خوزستان ازکانون های مبارزات کارگری و توده ای بود. اعتراضات مردم خوزستان به کم آبی، اعتراض به محیط زیست ناسالم ، در اعتراض به کمبود خدمات شهری. این وضعیت بیش از هرجائی رژیم را در منگنه گذاشته بود، بطوریکه  قدرت سرکوب رژیم را در مقابله با این اعتراضات تا حدود زیادی زمین گیر کرده بود. رژیم با این اعتصابات و اعتراضات که مداوما ادامه داشتند کار زیادی انجام  نمی توانست انجام بدهد.

 دوم اینکه، بعد از حمله موشکی به مقر حزب دموکرات کردستان، که رژیم به عنوان قدرت نماءی آنرا انجام داده بود،  با اعتراض افکار عمومی در سطح جهان روبرو شد و حتی اعتراض در سطح دولت ها را هم  به دنبال داشت . در واقع یک فضایی بر علیه جمهوری اسلامی به خاطر این جنایتی که در این حمله انجام داد به وجود آمده بود.

نکته سوم این است که، در آستانه برگزاری اجلاس مجمع سازمن ملل متحد که جمهوری اسلامی هم در آن شرکت خواهد کرد و جمهوری اسلامی بعد از قدرت نمائی این بار به یک مظلوم نمائی احتیاج داشت. همزمانی آن با محرم و عاشورا هم کار را برایش آسان تر کرده بود.

این شواهد را اگر بغل هم بگذاریم آنوقت می توان فهمید که جمهوری اسلامی  از لحاظ عینی بیشترین نفع را از این رویداد برده است و به خوبی می تواند از آن بهره برداری بکند. بنابراین غیر منطقی نیست اگر تصور شود که این عمل به وسیله خود جمهوری اسلامی انجام شده باشد. زیرا به وضوح به اهداف خود این رژیم خدمت کرده است. از یک  طرف دستش را در سرکوب مبارزات مردم بازتر میگذارد و از طرف دیگر در مقابل اقتداری که از خود نشان داده بود به نوعی از مظلوم نمائی هم نیاز داشت. بخصوص بایستی توجه بکنیم که اگر مورد حمله چند مرد مسلح قرار گرفته و تعدادی از افراد او کشته شده اند هیچ وقت و هیچکس در دنیا به نشانه شکستن اقتدار جمهوری اسلامی نمی گذارد چون در آمریکا و اروپا و در همه جای دنیا این جور عملیات اتفاق افتاده و در واقع اذهان عمومی به طرف محکوم کردن این جور رویدادها سوق داده شده اند.

اگر این شرایط را بغل هم بگذارید به احتمال قوی کاری است که می تواند خود جمهوری اسلامی سازمان داده باشد یا به شکلی از اشکال جمهوری اسلامی با نفوذی که در این سازمانهای مسلح و گروه های تروریستی امثال آنها را دارد آنها را به این کار سوق داده باشد که این چنین عملیاتی را در این مقطع و در این روز معین انجام بدهند. س– ارتباط این رویداد با اعتراضات و نارضایتی هایی که در اهواز وجود دارد چیست؟ چون عاملین این گروه ها ادعا کردند که ارتباطی هست بین آنها.

ج– بدون شک حتی اگر این عملیات توسط خود رژیم جمهوری اسلامی هم طراحی نشده باشد به هیچ وجه این فریاد حق طلبی مردم خوزستان و کارگران و زحمتکشان آن منطقه نیست که از لوله این تفنگها بیرون می آید. این حرکت نه نانی به سفره آنها می آورد، نه مبارزات توده ای و اجتماعی آنها را ارتقاء می دهد و نه خدمتی می کند به تدارک انقلاب آینده ایران، به تدارک سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی. انقلاب آینده و سرنگونی جمهوری اسلامی ایران به احتمال زیاد از طریق یک قیام مسلحانه انجام خواهد گرفت، منتهی این حرکت نه تنها در خدمت شکل دادن و نزدیک کردن جامعه ایران به چنین قیامی نیست بلکه درست برعکس، آن به آن لطمه خواهد زد. بنا بر این ربطی هم به مبارزات مردم ندارد. من تصورم این است که افکار عمومی خود مردم خوزستان هم، این حرکت را به عنوان بخشی از اعتراضات حق طلبانه ماه های اخیر خود شان نمی دانند.

س– موضع ما در قبال این  رویداد چیست؟

ج– این حرکت به جمهوری اسلامی امکان خواهد داد که بگیر و ببند راه بیاندازد، اعدام های بیشتری را در زندانها انجام دهد، فضای شهر ها را میلیتاریزه تر کند ودستش را تا حدود زیادی در سرکوب باز می شود. خوب همه اینها نتایج زیانباری است که می تواند از این حرکت ناشی شود. با کشته شدن چند پاسدار جمهوری اسلامی لطمه نمی بیند ولی در مقابل می بینید که مبارزات اجتماعی مردم دراین

مقطع از این حرکت زیان می بینند،بنابراین ما بخاطر نتایج عینی آن را زیانبار می دانیم و رد میکنیم.