کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی- چند گزارش و خبر

افزایش ترک تحصیل دانش‌آموزان در ایران/ بوی ماه مهر با معلمان در بند‎

با افزایش هزینه‌های تحصیل طی سال‌های اخیر شمار دانش‌آموزانی که از تحصیل باز می‌مانند یا ترک تحصیل می‌کنند، رو به افزایش است.

بنا گزارش خبرگزاری‌های دولتی، بیش از ۱۵۰ هزار دختر دانش‌آموز در سال جاری تحصیلی و در مقاطع تحصیلی متوسطه در ایران ترک تحصیل کرده‌اند.

بر همین اساس و به گفته معاون دوره متوسطه وزارت آموزش و پرورش، هر ساله بیش از ۴ درصد از دانش‌آموزان دختر به دلایلی از جمله فقر، ازدواج زود هنگام، جبر فرهنگی و فقدان امکانات و همچنین دوری مساکن دانش‌آموزان از مدارس و مراکز آموزشی، از تحصیل باز می‌مانند.

علی خدایی، عضو هیات مدیره کانون عالی شوراها با بیان اینکه در ماه‌های اخیر، قیمت همه اقلام سبد خانوار جهش ناگهانی داشته و در این شرایط، دریافت وجه در مدارس دولتی می‌تواند تبعات خطرناکی داشته باشد، می‌گوید: «در شرایطی هستیم که ماه‌هاست آژیر قرمز به صدا درآمده است. اگر بودجه کافی برای تحصیل فرزندان طبقه‌ی کارگر اختصاص ندهند، ترک تحصیل تعداد زیادی از دانش‌آموزان به خصوص دانش‌آموزان دختر، به هیچ وجه دور از انتظار نخواهد بود.»

به گفته‌ی خدایی، «گرچه گفته می‌شود که پرداخت هزینه در مدارس دولتی “اجباری” نیست اما جوری با کارگر رفتار می‌شود که در عمل “مجبور” می‌شود برای حفظ شان و حرمت خود و فرزندش و برای جلوگیری از حس سرخوردگی، هرچه می‌گویند بپردازند.»

رضا مسلمی، معتقد است: “مدیران مدارس به جای اینکه به والدین دانش‌آموزان فشار بیاورند، باید به مدیران مناطق آموزش و پرورش فشار بیاورند؛ مدیران مناطق هم باید از مدیران کل مطالبه کنند.”

رضا مسلمی (فعال صنفی معلمان) می‌گوید: «وقتی اصل ۳۰ قانون اساسی و همه تعهدات بین‌المللی ایران، بر لزوم آموزش رایگان به دانش‌آموزان تاکید دارند، معنا ندارد بودجه نهادی مثل آموزش و پرورش از بودجه بسیاری از نهادهای دولتیِ غیرکارا کمتر باشد.»

گفتنی است در اصل سی ام قانون اساسی آمده است “دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.”

از سوی دیگر دانش آموزان سراسر کشور در حالی سال تحصیلی جدید را آغاز می‌کنند که شماری از آموزگاران و معلمان و فعالان صنفی در زندان بسر می‌برند و دوره محکومیت خود را سپری می‌کنند.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران، ضمن محکومیت احکام صادره علیه کلیه آموزگاران و فعالان صنفی معلمان، تلاش دارد به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در گزارشی اجمالی به احکام صادره علیه معلمان بپردازد.

بیشتر بخوانید:
http://www.kampain.info/archive/24171.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
محکومیت شهروند اهل اشنویه‌ به اعدام‎
محی الدین ابراهیمی، شهروند کُرد اهل اشنویه از سوی دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محی الدین ابراهیمی شهروند کرد اهل روستای آلکاوی از توابع اشنویه در استان آذربایجان غربی از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی شیخ لو به “اتهام همکاری با احزاب کُردی” به اعدام محکوم شد.

محی الدین ابراهیمی ۱۲ آبان‌ ٩۶ در اثر تیراندازی نیروهای سپاه مستقر در پاسگاه مرزی ”بیمضرتە“ اشنویه بشدت مجروح و سپس بازداشت شده بود.

👈بیش تر بخوانید: http://www.kampain.info/archive/24206.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
عباس خدایاری از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد‎

عباس خدایاری، فعال مدنی ترک (آذربایجانی) به دلیل توزیع کتاب‌ به زبان ترکی در بین مردم، از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جمعه ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۷، عباس خدایاری فعال مدنی ساکن خلخال، هنگام توزیع کتاب‌های ترکی بین مردم هشجین و خلخال از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به اداره اطلاعات خلخال منتقل شد.

گزارش شده، این فعال مدنی به مناسبت فرا رسیدن سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌های کشور کتاب‌های ترکی را به صورت رایگان در بین مردم هشجین و خلخال توزیع می کرد.

براساس گفته های یک منبع آگاه به کمپین، «این کتاب‌های همگی دارای مجوز چاپ بوده و در انتشارات کشور به چاپ رسیده بودند.»

گفتنی است، عباس خدایاری روز ۱۵ تیرماه در آستانه گردهمایی سالانه قلعه بابک و در ادامه بازداشت‌های گسترده در منطقه آذربایجان از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که به اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

👈بیش تر بخوانید: http://www.kampain.info/archive/24180.htm


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی