اخبار کارگری
بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
بهنام ابراهیم زاده فعال اجتماعی بعد از تحمل ٢٥ روز زندان با قرار وثیقه ی ٤٠ میلیونی از زندان دیزلآباد کرمانشاه آزاد شد.
کارگران
امروز خلیل کریمی با حاضر شدن در دادگاه سنندج در مقابل اتهامات وارده از خود و طبقه کارگر به دفاع برخاست،
پس از تفیهم اتهام در ١٤ تیر در دادگاه انقلاب سنندج، امروز دوشنبه خلیل کریمی از ساعت ١٠/٤٥دقیقه تا ساعت١٢ در دادگاه انقلاب شعبه یک سنندج حاضر و از اتهامات شرکت کردن در مراسم روز جهانی کارگر،کمپین نه به اعدام، شرکت در مراسم سال نو ،تبلیع علیه نظام ،از خود و طبقه کارگر دفاع کرد
خلیل کریمی کارگر ساختمانی و از اعضای هیئت مدیره اتحادیه ازاد کارگران در دادگاه ضمن دفاع از حق خود برای شرکت در مراسم روز جهانی کارگر و همه کارگران در این روز و نیز شرکت احاد جامعه در مراسم شادی سال نو، از کمپین نه به اعدام قاطعانه دفاع کرد و اظهار داشت من نه تنها در ایران بلکه در هر جایی از جهان که اعدام صورت بگیرد مخالفت خواهم کرد و اعدام را عملی ضد انسانی می دانم،
خلیل کریمی در این دادگاه اتهامات وارده را بی اساس خواند و پرونده سازی و این چنین دادگاههایی را در راستای سرکوب معیشتی طبقه کارگر و خاموش کردن انها در جهت جلوگیری اعاده حقوق و مطالبات کارگران عنوان کرد
اتحادیه آزاد کارگران ایران
١٩ شهریور ١٣٩٧
مظفر صالح نیا و خالد حسینی با قرار کفالت ٣٠ میلیون تومانی آزاد شدند
مظفر صالح نیا عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و خالد حسینی از فعالین کارگری شهر سنندج که دیروز بازداشت شده بودند حوالی ظهر امروز به دادگاه منتقل و با قرار کفالت ٣٠ میلیون تومانی آزاد شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، به جز این دو فعال کارگری، شش نفر دیگر از فعالین کارگری و فعالین محیط زیست شهر سنندج به نامهای علی میرزایی، ولی نصری، هاجر سعیدی، حسین گویلی، حبیب کریمی و رضا امجدی نیز که طی دیروز و امروز بازداشت یا احضار شده بودند به همراه مظفر صالح نیا و خالد حسینی به دادگاه منتقل شده بودند.
این فعالین در پی جان باختن شریف باجور و یارانش و برگزاری مراسم برای آنها، طی دیروز و امروز بازداشت و برخی نیز احضار شده بودند. آنان امروز به اتهام اخلال در نظم مورد بازپرسی و همگی با قرار کفالت ٣٠ میلیون تومانی آزاد شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٤شهریور ماه ١٣٩٧
گزارش
تجمع کارگران شیر پگاه تهران در اعتراض به تصرف غیرقانونی اراضی
گروهی از کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران، (سهشنبه ١٣ شهریور ماه) در اعتراض تصرف اراضی کارگران این کارخانه در منطقه تهران پارس، دست به تجمع زدند.
از حدود ٢٠ سال پیش صنایع شیر پگاه برای خانهدار کردن بیش از ٧٠٠ کارگر این واحد صنعتی، قطعه زمینی به وسعت حدود ١٥٠ هزار متر را در محدوده شهرک حکیمیه تهران پارس تهیه و واگذار میکند. ظاهرا این زمینها بعدا توسط یکی از نهادها تصرف شده و کارگران پگاه علارغم گرفتن حکم تخلیه از دستگاه قضایی هنوز نتوانستهاند به زمینهای خود برسند.
کارگران «مجتمع متالوژی پودر ایران» ٥ ماه مزد معوقه و عیدی طلبکارند
کارگران شاغل در «کارخانه متالوژی پودر ایران» واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین ٥ ماه دستمزد وعیدی سال ٩٦ را از کارفرمای خود طلبکارند. به گفته کارگران «کارخانه متالوژی پودر ایران» حدود ١٥٠کارگر در این واحد تولیدکننده قطعات و پودر آهن مشغول کارند که دستمزد سه ماه آخر سال ٩٦ و تیر و مرداد ماه سال جاری آنها به تاخیر افتاده و در عین حال عیدی و پاداش پایان سال ٩٦ خود را دریافت نکردهاند. به نقل از کارگران این کارخانه گفته میشود؛ مجتمع متالوژی پودر ایران شرکت تولید و فروش خوبی دارد، اما دلیل پرداخت نشدن دستمزد خود را از سوی کارفرما نمیدانیم.
مرگ ١٢٠ بیمار تالاسمی به علت کمبود دارو و افزایش هزینهها
یونس عرب رئیس انجمن تالاسمی ایران: تا دو ماه قبل داروی بیماران تالاسمی بهصورت رایگان در اختیار نیازمندان قرار میگرفت اما اکنون بیمار باید برای هر ویال دارو مبلغ ١٢٠٠ تومان را بپردازد و از آنجا که هر فرد باید ١٠٠ عدد دارو را به صورت ماهانه مصرف کند تنها برای یک قلم دارو باید ١٢٠ هزار تومان پرداخت شود. از بهمن ماه سال ٩٦ تاکنون با کمبود شدید داروهای آهنزدای تزریقی بیماران تالاسمی مواجه هستیم. بیماران هزینههای جانبی دیگری هم دارند که این موضوع فشار زیادی را به خانواده بیماران تحمیل میکند و همین مشکلات باعث شده از ابتدای سال ٩٦ تاکنون ١٢٠ نفر از بیماران جان خود را از دست بدهند./فارس
بین المللی
بخش بین المللی داوود رفاهی
١ــ عراق – معترضان در بصره راههای اصلی شهر را مسدود کردند
براساس گزارشها از عراق صدها تن از معترضان راههای اصلی این شهر ازجمله شاهراه بصره به بغداد و جاده منتهی به مرز ایران را مسدود کرده اند.
بیکاری، گرانی و کمبود خدمات اولیه شهری از جمله برق و آب شیرین و فرصت های شغلی از مسایل اصلی هستند که این اعتراضات را برانگیخته است.
مردم بصره هم چنین مدت هاست که به فساد گسترده در کشورشان اعتراض دارند.
پلیس عراق اعلام کرده است که روز یکشنبه دوم سپتامبر حدود ١٥٠ تن از معترضان در ورودی اصلی میدان نفتی “نهربن عمر” در بصره تجمع کرده اند.
به گفته مقامات تولید نفت این میدان که به ٤٤ هزاربشکه در روز می رسد طبق روال همیشگی پیش می رود.
معترضان تهدید کرده اند که اگر به خواسته هایشان رسیدگی نشود وارد این میدان نفتی خواهند شد.
اعتراض در شهر بصره هفته هاست که ادامه داشته است و به دیگر شهرها هم گسترش پیدا کرده است. چند ماه پیش نیز اعتراضاتی در این شهر رخ داد.
بصره مهمترین بندر عراق است و صادرات نفت از این شهر اصلیترین منبع درآمد دولت عراق است.
٢ــ یمن – اعتراض مردم به وضعیت اقتصادی در شهر عدن
صدها یمنی در اعتراض به وضعیت اقتصادی و بحران ارز، روز یکشنبه دوم سپتامبر در خیابانهای شهر عدن در جنوب یمن، با آتش زدن لاستیکها، خیابانهای اصلی را مسدود کردند و باعث تعطیلی ادارات و فروشگاهها شدند.
از زمان آغاز جنگ داخلی یمن در سال ٢٠١٥ میان شبه نظامیان حوثی مستقر در صنعا با دولت عبد ربه منصور هادی مستقر در شهر عدن، پول رایج این کشور بیش از نیمی از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، افت شدید ارزش پول و کاهش ذخایر ارزی در یمن به افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی و بحران بانک مرکزی این کشور برای پرداخت حقوق بخشهای دولتی منجر شده است.
بازارهای شلوغ شهر عدن که معمولا رونق بسیاری دارد روز یکشنبه پس از فراخوان کنفدراسیون اتحادیههای کارگری جنوب برای نافرمانی مدنی، تعطیل شد.
در سال گذشته بانک مرکزی یمن با چاپ پول سعی در افزایش نقدینگی داشت اما با وارد شدن اولین سری پولهای چاپ شده، ارزش پول رایج این کشور از ٢٥٠ ریال در ازای یک دلار به ٣٥٠ ریال رسید. در پایان سال گذشته قیمت دلار در یمن به ٤٤٠ ریال، در ماه ژانویه امسال به ٥٠٠ ریال رسید. اکنون هر دلار آمریکا در این کشور با قیمت ٥٥٠ ریال مبادله میشود.
٣ــ یونان – اعتصاب کارگران کشتیهای ترابری
به گزارش آسوشیتدپرس، اتحادیههای کارگری یونان اعلام کردند که کارگران کشتیهای ترابری دست به اعتصاب زدهاند.
در پی این اعتصاب هزاران گردشگر سرگردان شدهاند.
دولت یونان قرار است با پایان سومین دور از کمکهای بینالمللی، دور جدید سیاستهای ریاضتی را آغاز کند.
از سال ٢٠٠٩ و آغاز بحران اقتصادی در یونان، دولت این کشور ٢٦٠ میلیارد کمک مالی از کشورهای اروپایی دریافت کرده است و تعهد کرده که در عوض این کمکها، سیاستهایی مبتنی بر ریاضت اقتصادی مانند کاستن از شمار کارمندان، افزایش مالیات و کاهش حقوق را در پیش بگیرد.
٤ــ عراق – مردم معترض ساختمانهای دولتی را به آتش کشیدند
معترضان در بصره به ساختمانهای دولتی و برخی بناهای دیگر در این شهر حمله کردهاند و هزاران نفر خشمگین از فساد اداری و نبود خدمات دولتی به خیابانها آمدهاند. جمعیت خشمگین به یک ساختمان تلویزیون دولتی یورش برده و بناهای دیگری را نیز به آتش کشیده اند.
این چهارمین شب اعتراضات خشونتبار در بصره است اگرچه اعتراضات از ماه ژوییه کم و بیش در جریان بوده است.
تنها در این هفته دست کم هفت نفر در خشونتها کشته شدهاند.
حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق پیشنهاد کرده بودجهای فوری به حل مشکلات اختصاص دهد اما این راه نیز به اعتراضات پایان نداده است.
تازهترین دور خشونتها پس از آن روی داد که مقررات منع آمد و شد در بغداد، دقایقی قبل از شروع آن لغو شد.
یک معترض ٢٥ ساله به خبرگزاری فرانسه گفته است: “مردم اعتراض میکنند و دولت وقعی نمینهد، درعوض با آنها مثل اوباش برخورد میکند.”
مردم از نبود خدمات عمومی از جمله آب آشامیدنی و بیکاری و فساد اداری خشمگینند.
٥ـ هند – بر اساس قانون جدید همجنسگرأیی دیگر جرم نیست
رابطه جنسی با جنس موافق در هند دیگر مجازات در پی نخواهند داشت. دادگاه عالی هند پنجشنبه ٦سپتامبر اعلام کرد همجنسگرایی در این کشور دیگر جرم محسوب نمیشود.
قضات دادگاه عالی هند اعلام کردند که جرم دانستن رابطه جنسی همجنسگرایان با قانون اساسی هند مغایر است. با این تصمیم دادگاه عالی هند، بخشی از بند ٣٧٧ قانون مجازات کیفری هند که ١٤٦ سال قدمت داشت، حذف شد. بخشی از این بند که رابطه جنسی با حیوانات را منع میکند، به قوت خود باقی است.
بر اساس بند ٣٧٧ که سال ١٨٢٦ میلادی در هند تصویب شد، رابطه با جنس موافق میتوانست تا ده سال مجازات حبس داشته باشد، حتی اگر این رابطه شخصی, و با تمایل دو طرف صورت گرفته بود.
منتقدان خرده میگرفتند که نیروهای پلیس با سوءاستفاده از قانون مزبور، برای همجنسگرایان و دگرباشان جنسی مزاحمت ایجاد میکردند. سال ٢٠١٦ میلادی حدود ٢٢٠٠ شکایت با توجه به بند ٣٧٧ در دادگاههای هند ثبت شده بود. در این سال هفت نفر به خاطر همجنسگرایی محکوم شدند.
پس از اعلام رأی دادگاه فعالان حقوق همجنسگرایان و دگرباشان جنسی به جشن و پایکوبی پرداختند. راما ویجی، یک دانشجو به خبرگزاری فرانسه گفته است: “زمان زیادی طول کشید اما بالاخره میتوانم بگویم که آزاد هستم و از حقوق برابر برخوردارم. “
فعالان حقوق همجنسگرایان در هند، کشوری با یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون نفر جمعیت، از سالهای دهه ٩٠ میلادی مبارزه خود را با بند ٣٧٧ آغاز کردند. دادگاهی در دهلی سال ٢٠٠٩ میلادی با درخواست آنها موافقت کرد. اما دادگاه عالی هند سال ٢٠١٤ رأی آن دادگاه را باطل کرد و بند ٣٧٧ را دوباره به اجرا گذاشت.